Bra dag!

Ja, så kan vi sammanfatta det så här på kvällen. Började dagen med semester på riktigt. Har varit ledig i helgen, men idag började min fyra veckor underbara semester. Tog barnen i kärran, hoppade upp på cykeln och drog ner till Vallby i Västerås och lekte i den stora lekparken som finns där. Barnen hade verkligen kanonkul! Tre timmar var vi där och lekte. Det fanns tre stycken stora öar att klättra i, tre kanor att åka på, gungor och en linbana. Mycket att utforska med andra ord.

Lekparken






Bananpaus


Då såg vi en hare, till barnens stora förtjusning


Små kungligheter på en stor tron


En bra dag helt enkelt, den blev inte sämre av att VSK tar en fullständigt förkrossande 5-0 seger mot Syrianska IF Kerburan. Helt magnifik kväll. Majestätiskt. Så underbart att gå på fotboll nu, inte det minsta ångestladdat ikväll inte.
Som grädde på moset (Vad äckligt egentligen, att man bara säger så. Usch!) gör Zlatan mål i debuten i Barca. Offside, visst men likväl ett snyggt mål.

Nu ska jag sova och imorgon tar jag barnen tilllekparken igen, vi hoppas grannarna följer med!

Semester!

Nu har jag semester, i eftermiddag åker vi på kryssning.
Just nu mår jag riktigt bra..

Semester

Dagen till ända och jag inser just nu att jag bara har imorgon kväll kvar, sedan har jag fyra veckors semester. Oj, vad skönt det ska bli. Det är många fina höstdagar att se fram emot nu och med cykelkärran på plats kan det förhoppningsvis bli många små äventyr för mig och barnen. Älsklingen jobbar ju hon. Men vi ska ta oss till Astrid Lindgrens värld i Vimmerby också, så lite äventyr även för henne blir det.
På fredag bär det av på kryssning, två nätter på båten och en rundtur i Helsingfors, det blir skoj det.

Ikväll har jag tittat på filmen Bläckhjärta. Den var helt okej, lite tunn kan jag tycka men ändock ett bra familjeäventyr. Men bara det att få se flygande apor gjore filmen värd pengen.

Det är dags att knyta sig. Imorgon är en ny stor dag.

nästan tio låååååånga dagar

Nästan tio dagar utan uppdatering på det minsta lilla vis, det är nog nytt rekord för mig. Ska försöka att inte slå det.
Eftersom jag snart ska klippa mig och sedan iväg till jobbet blir det bara en snabbis. Duktiga VSK har gjort klart med två lån från AIK inför slutspurten på serien. Bland annat kommer vi få se åter Daniel "DG" Gustavsson, han är fenomenal när han själv är på spelhumör så det gillar vi. Derby mot Kerburan hemma på måndag, ångest kanske?

I helgen sticker jag och älskling iväg på en kryssning, utan barn! Skönt. Vi har varit utan barn en natt sedan dottern föddes. Det ska bli skönt att få en helg för oss själva, med varandra. Det ser jag fram emot. Älsklingen är mest fylld av ångest, men det släpper nog.

Jag har bara tre arbetspass kvar till min semester, och ett av dessa avklarar jag ikväll!

En dag i det fria

Vi har cyklat en del idag. Vi har köpt en cykelkärra för barnen, ni vet, en sådan kärra alla som inte har barn tycker är extremt löjlig, och alla som har barn tycker är helt fantastiskt oumbärlig. Jag tillhör den senare skaran, men har tillhört den första. Det ser löjligt ut, det gör det.Men praktiskt får vinna, som vanligt.
Vi köpte den på Sportson i Västerås. En klurig affär det där. Vi köpte min älsklings cykel där för fyra tusen i april eller mars. Sedan köpte vi kärran i juni eller så. Vi bad dem då installera den åt oss på hennes cykel så vi kunde cykla hem den direkt. Kärran kostade ca två tusen. Allt som allt där cirka sex tusen kronor. De hade inga invändningar utan installerade och punpade upp kärran åt oss så vi kunde cykla hem. Men hennes cykel har varit otroligt strulig efter det, vi har varit där två gånger och de har fått skruva om och göra nytt utan att få cykeln att fungera. Sist fick älsklingen höra att funkar inte detta, ja då kan vi inte göra mer. Och det funkade inte.
Så då har cykeln stått en månad eller så, vi ids inte gå tillbaka med den efter så tråkigt bemötande. Idag bestämde vi oss för att ordna detta själva. Efter fem minuter i köket med en skiftnycket, maten på spisen och bråkande barn (Multitasking på hög nivå) så funkar nu båda cyklarna mer eller mindre felfritt. Tack för det Sportson! Dålig service av ett företag som i en av fler punkter för en god service utropar "Mindre meck åt folket" Jojo, ni säger det.
Dålig service och dålig taktik. Vi lade ut sex tusen på ett par månader. De vet om att jag har två små barn som än inte börjat cykla. Där finns många cyklar att löpa i framtiden. Jag och min sambo är relativt unga, under 30, vi kommer köpa fler cyklar i våra liv. Vet ni vart vi inte köper dem? Jo, på Sportson. Hade butikspersonalen tänkt längre än näsan räcker kanske just Sportson fått leverera fler cyklar i framtiden till min familj. Nu köper jag dessa någon annanstans.



Vi hade en riktigt mysig och lång cykeltur iallafall, den avgick från Hammarby med sikte på Vallby Museum, väl där så ville vi istället prova cykla till dagis som befinner sig på skallberget, så vi korsade vallbybron och tog oss över ett vackert Rocklunda (där VSK förlorade igår. ångest) vidare mot förskolan. Väl där svängde vi av mot Gryta för att titta på området och vi fortsatte sedan ned mot Apalby svängde av mot hovdestalund och ner mot VAllby igen och sedan hem till Hammarby. Väl hemma blir vi såklart rastlösa, det var skoj att cykla må du tro, det tyckte både vi och barn. Så vi cyklade och handlade på Willy´s på Erikslund, det kom några regnskurar på vägen så jag och älsklingen blev dyblöta, barnen satt skönt och torrt i sin kärra. Alldeles perfekt.

Sovande barn efter mycket frisk luft


Vackert i naturen


Imorgon är det inskolning igen, ett uppehåll idag eftersom sonen haft feber, men nu är allt som det ska, jag hopas inte de tapar för mycket. Å andra sidan bara en dag, gör nog varken från eller till. De trivs där och pratar om dagis igen, ser fram emot att gå dit.

VSK förlorade mot Umeå. Jag tror vi åker ut i år. Det blir derbyn nästa år mot VIK och Skiljebo. Dessutom kommer Vallbylaget Syrianska Kerburan bli bäst placerade Västeråslag i seriesystemet. Pinsamt! Nämnde jag ångest?

Efter cykelturen kom vi enligt barnen till det roligaste på hela dagen. Vi avslutar med bilder från det.




Sportdagen ser sitt slut

Sådär, Arsenal vann sin match med 1-6. Otroligt bra. Dagens höjdpunkt blev just det, en kanon match och Arsenal spelade fantastiskt. Fabregas matchvinnare som vanligt med sina fantastiska mål och sin blick för spelet. En sådan spelare är precis vad vi saknar i VSK idag. En spelfördelare, kreativ mittfältare med blick för spelet. Idag har vi en vass anfallare och ett vilset ånglok på mitten, det ger inte många poäng. Fabregas till grönvitt?

Sonen har feber, inte alls kul. Sover dåligt stackarn och han hade inte en rolig kväll. Får hoppas det går över till imorgon, vore extremt tråkigt att behöva avbryta inskolning för honom på grund av feber. Det går ju så bra.

Imorgon blir det ångest igen, VSK spelar hemma mot Umeå. Det är som upplagt för ilska, hat, illamående, spänningar, gråt och förtvivlan. Nämnde jag ångest? Tippar 17-0 till Umeå och en fantastisk insats av VSK:s målvakt. Han räddar oss kvar i matchen. Någon som sätter mot?

Halvtid

0-3 i halvtid. Mitt tips ser ut att kunna gå in. Lyckas Everton stänga av matchen så, men annars kan det lika gärna rulla in ett par till för Arsenal, det vore kul.
Fabregas! Vilken lirare, passen till Denilson är ren världsklass. Speluppfattningen enorm. Jag hoppas verkligen Arsenal håller fast i honom. Klart en av de bästa i världen. Vermaelen imponerar också, bra positionsspel och ett mål drar ju definitivt inte ner betyget.
Bra match än så länge, hoppas det håller i sig och att Everton fortsätter bjuda upp.

Inflik

Ett litet inflik bara i fotbollsdagen, Chelsea vann, Manchester City vann. Nu jädrar är det Arsenals tur att vinna! Vågar man på sig ett 1-3 tips? Jag tror det, hoppas Van Persie gör två och Fabregas ett.

Fotbolls dax!

Skönt att vakna upp till en solig ledig dag, god frukost och glada lekande barn. Det är ju perfekt. Idag åker halva familjen till hallstahammar och lämnar den andra halvan hemma. Hur konstellationerna ser ut vet vi inte riktigt än. Spelar mindre roll.
Idag börjar Premier Legauge i England. En av världens bästa fotbolls ligor. Informerade älsklingen om det och hälsade henne välkommen tillbaka i maj då ligan har uppehåll över sommaren. Inte uppskattat, å andra sidan får man förstå. När VSK spelar är det ångest, tråkigt, hjärtinfarkter, frustration, ilska, illamående, ångest och just det, nämnde jag ångest? Fotbollen i England är stundtals vacker, poetisk och alldeles underbar. Det är så skilda världar att efter en halv säsong av VSK så förtjänar man lite riktig fotboll vid sidan av, ladda batterierna mellan grönvita ångest attacker.

Det är fotboll här hemma idag mellan 13 - 20:30. Vi börjar värma upp med Chelsea - Hull för att efter den matchen ta oss ann kvällens godbit Everton - Arsenal. Haha, kanske lika bra att älsklingen åker härifrån idag.

Nu ska jag duscha och njuta av renlighet.



Dagen

Dagen har runnit iväg, det går fort ibland. Brukar kunna fundera på vad sjutton jag gjort av tiden ibland. Tiden har en märklig förmåga att bara försvinna. En del av dagen har jag och älsklingen ägnat åt En shopaholics bekännelser. Jag har sett bättre filmer, om man uttrycker det milt. Filmen hade sin charm, det ska inte förnekas. Blåögd (då menar vi inte utseendemässigt) tjej med mode och självbekräftelse på hjärnan blir personligt ruinerad i jakten på den perfekta outfiten, dagens verklighet för många unga tjejer. Även killar, måste i jämsälldhetens och ärlighetens namn påpekas. Den är skriven som en komedi och lyckas stundtals med uppdraget, roliga slapstick scener ibland, fyndiga kommentarer i spridda skurar. Men som helhet lyckas filmen inte riktigt ända fram.

Förkylningen min är bättre, fortfarande rosslig i halsen men inte alls lika täppt i näsan. Skönt!

Jag vill se Inglouriuos basterds med Brad Pitt på bio. Den tror jag är bra. Då är den förmodligen inte det, men det är en helt annan fråga.
I helgen spelar VSK fotboll, med andra en helg fylld med ångest, hat och känslor av maktlöshet, irritation, äckel och sjukt mycket ångest igen. Glömde jag säga ångest?

Älsklingen har shoppat idag, hon har handlat en ny fleecejacka samt mössa till dottern. Lila denna gång, spännande, vi har kört rosa, rött och grönt. Lila blir fint på henne.



Dagens mest tråkiga var definitivt att vakna upp klockan 06:40 när jag börjar 07:00. Stress! Ingen dusch, ingen frukost, ingen morgonläsning. Var på plats i tid och kände mig som en slusk, men jag gjorde ett bra arbete och det får jag vara nöjd med. Det gick bra trots allt. Men att försova sig är urtråkigt, hela dagen blir off på något sätt. Tur att man kommer hem till en sådan fin familj att det inte spelar någon roll.



Ledighet

Nu är jag hemma från jobbet och ledig till på tisdag kväll. Det är underbart!

Billiga gubbar från Belgien

Vi börjar med dagens roligaste lapp, så här står det på en godisbutik i centrala Västerås.



Billiga gubbar det där, från Belgien. Ett gott tips till alla singeldamer där ute som för en billig peng kan locka hem en god gubbe!
När vi tittar på priset så är det antingen VÄLDIGT billiga Belgiska gubbar. Eller VÄLDIGT dyra Belgiska jordgubbar. Vad tror du? Jag vågade mig inte in för att kolla faktiskt.

På förskolan har det gått riktigt bra idag, sonen lekte hela tiden och brydde sig väldigt lite om pappa som stod och tryckte i ett hörn. Dottern likaså, kul att observera barnens lek. Se vad de pyslar med, hur egocentriska de är och till viss del lite elaka mot varandra. Men mycket med kärlek också, kramar och stoj.
Jag arbetar eftermiddag/kväll idag. Det är ju så när man skolar in, men imorgon går jag ett dagpass, det var inte igår kan jag säga. Då tar älskling och syster hand om inskolningen, så tar jag hela nästa vecka. Med andra ord är det jag som får sköta om detta.

Avslutar med en riktigt härlig sommarbild tagen med mobilkameran (Dålig kvalitet)


Förkylt

Så var det alltså dags igen. Förkylningenhar intagit mig, gått här och klagat hela dagen fram tills jag skulle till jobbet, och mycket riktigt så bryter det ut där. Lagom kul, men kämpa på. stålmannen jobbar nu till på fredag sedan är jag ledig till tisdag.
Min älskling undrade häromdagen när hon skulle få se mig i tightsen, måste ordna det någon dag, capen också. Big and strong kallas jag. Eller inte.

Dags att sova snart, barnen skolas in imorgon också. tredje dagen och idag började sonen låta blygheten stå tillbaka för lite nyfiket lekande tillsammans med de andra barnen som också skolas in. Kul att se.
Dagens roligaste var absolut när sonen började städa på dagis, med mopp och trasa, rätt vad det var så kikade han upp på ett fönster och sprang dit, vi hörde ett högt och utdraget UUUUUUUSCHHHH och han torkade med moppen på två fläckar på rutan som en tok. Han såg verkligen ut at lida av fläckarna. Personalen brast ut i ett ordentligt skratt och jag hatade att jag inte hade med videokamera. Så klart.

Imorgon skulle jag vilja ta mina barn och sticka iväg, hitta på något kul, ligga och kramas i gräset. Det är snart semester, då ska vi mysa och gosa och busa och stoja och leka. Vi ska ha så roligt, vardagskul hela tiden.

Tror ni jag skulle se allt för oseriös ut om jag lade en pruttkudde så en kollega satte sig på den på jobbet? Jag tror nästan det, men i ärlighetens namn, vilket asgarv det skulle bjuda på. Tåls att fundera över.

I senaste Vi Föräldrar står mycket om papparoll och jämställdhet. Det blir alltid så felfokuserat när dessa tidsskrifter försöker sig på att förändra samhället. Nästa nummer utlovar tydligen ännu mer fokus på nya papparollen, väntar med spänning *Gäsp*

Barnstol

Sådär, nu har vi handlat klart, blev en tur på Barnens hus och en ny framåtvänd barnstol till dottern, en tur på Maxi och lite annat. Skönt att hon äntligen får sitta framåtvänd, blir nog så mycket bättre för henne, just nu får hon knappt plats med benen. Det är inte bra, det här blir bättre.
Idag fick jag så äntligen hem Independence day i Blu-ray format. Jag har faktiskt aldrig ägt filmen så jag är mycket nöjd med inköpet. Älsklingen verkade dock inte så sugen på att se den, får ta den någon dag snart vid tillfälle.

Nu är det snart läggdags för barnen och lite skön ta det lugnt tid för oss.

Stålmannen

Mitt i städning och diskning igår så ringde jobbet. Tråkigt nog kunde jag alltså inte fortsätta med städningen. Stålmannen behövdes för mycket på andra ställen, så jag axlade capen drog på mig thightsen och red till jobbet på stålhästen. Väl där fick vi jobba arslet av oss, men det är som det ska vara. Kul hade vi. Såklart!
Hann förstås med disken, tråkigt nog. Jag har diskat idag också. Jämställdhet någon?

Snart bär det iväg på en köprunda med älsklingen utan barn. Mormor kommer förbi och passar lite medans vi tar oss en sväng. Skönt, det är inte speciellt kul för barnen att springa i affärer och de är inte direkt sena med att visa det heller. Premiär idag på inskolning idag också, det gick bra även om båda var lite blyga, förmodligen för att de inte är på samma avdelning längre. Hoppas det ger med sig framöver.

Äntligen kort

Det vart en relativ snabbis ute. Mest för att barnen är på otroligt bushumör. Det är inte jättekul att bo på ett område som är inringat av stora vägar. Jag har världens mest rymningsbenägna barn. Lite plockande bland stenar, grävande i sandlåda, åka kana, gunga stenar och plocka blommor vart det innan vi vände in igen. Nu dansas det till Akon som barnen tycker om.


Massvis med myror intresserade barnen




Sedan bar det iväg på upptäcksfärd med bilarna.




Samla stenar är alltid kul, gärna några i fickan med in också.




Stenarna ska också ha kul, här får de gunga, men vilka hade roligast?


Inte stenarna iallafall.


Äntligen lite nya kort. Alldeles för länge sedan jag tog kort. Det mesta sitter med kameramobilen, men de lägger jag så sällan in i datorn. Skönt att barnen har kul idag. Dags att diska?

Äntligen hemma

Äntligen hemma dag med barnen igen, det var ett tag sedan och ska bli kul. Vi ska alldeles strax ta oss ut. Just nu leker de som bäst och då får utgången vänta lite. Imorgon är det som sagt dags för inskolning och barnens farmor hjälper till. Skönt för det är lite svårt att springa mellan två avdelningar på inskolning.
Igår lade jag in en betällning på En shopaholics bekännelser och Independence day. Den förstnämnda har utsläpp om någon vecka. Nummer två har jag aldrig ägt själv och nu har jag den på Blu-Ray snart, det är bra det. Will Smiths filmer är alltid bra. Det finns bara ett undantag och det är Wild Wild West.

Jag är ledig fyra dagar denna vecka. Skönt!



Woopa.se

Usch

Imorgon är jag ledig, det innebär att barnen slipper sin sista dag på Knattekompaniets förskola, tack och lov. Sista dagen blev alltså i fredags. Och vi kunde inte vara gladare. Inskolning för den "gamla" förskolan börjar på tisdag, jag är ledig även då. Skönt.
Den här förkolan tycker vi om, barnen är ute mycket. De går en eller två gånger i veckan ut i skogen och leker. Då är de där hela förmiddagen och har roligt. Vad jag kan minnas har barnen på knattekompaniets förskola så länge vi var där, aldrig lämnat grindarna. Eller jo, det har faktiskt hänt. Vi fick veta av en bekant att de varit ute och promenerat långt ifrån deras område. Personalen hade inte informerat i förväg eller när vi hämtade. Det var lite märkligt, men skönt att barnen får ut och se sig om ändå. Men info vill jag ha av personalen, inte av bekanta som sett vår son i förbifarten.

Vi kommer lämna in en anmälan mot personalen på avd skattkistan på Knattekompaniets förskola. Den kommer inehålla ett stycke bruten tystnadsplikt. Vi har förstått att personalen kommer gadda ihop sig och fabricera historier om samtycke till den brutna tysnadsplikten. Något samtycke har aldrig getts i det här fallet.
Vår dotter har varit fasthållen av personal, vem vet hur länge, för att personalen har ett sjukligt behov av att skicka hem barn med påhittade sjukomar, i detta fall hade dottern en sömngroda i ögonvrån, inte alls speciellt kladdig, och det skulle då föreställa ögoninflammation. Hon var frisk som en nötkärna hemma. Varför hon hölls fast? Jo, hon fick absolut inte ta bort kladdet i ögonen. Men grejen med ögoninflammation är att det geggar av bara tusan, så hur mycket hon än tagit bort det så hade där funnits kladd. Inkompetens på mycket hög nivå!
Det finns så mycket att ta av så jag vet knappt var jag ska börja. Men där någonstans. Vi får se vad som kan dyka fram, alla sådana här anmälningar är offentliga och tillgängligt för media och allmänhet, uppmärksammas det kanske fler historier nystas upp. Jag vet att vi inte är ensamma på just denna avdelning. Och jag vet att fler har problem med andra förskolor i området. Alla under samma enhetschef, Farmor Anka. Knasig en det där.

Nu är det dags att sova. Det är så varmt här hemma men jag ska göra mitt bästa. Kan det inte vara 30 grader varmt om dagarna och fram till 22 på kvällen och därefter fram till 05 på morgonen vara ca 5 grader? I min perfekta värld!

Pedofiler

Det är på allas läppar nu, aftonbladet slog på stort med att en person som förmodligen är verksam förskolelärare i stockholm är pedofil, och bloggar om just det. Säga vad man vill om publiceringen, men vad aftonbladet gjort här är att misstänkliggöra alla män som är förskolelärare i stockholm för pedofili.
Han kanske är pedofil, och han kanske jobbar som förskolelärare. Allt kan vara påhitt. Fiktion när den är som allra allra sämst. Att det jobbar pedofiler inom barnomorgen tror jag. Och inte bara en i stockholm. De finns säkert lite överallt, och inte bara i barnomsorg, kanke scoutledare, präster, lärare, barndoktorer, vaktmästare osv. Överallt där du har kontakt med många barn är givetvis en attraktiv arbetsplats för pedofiler. Vi lämnar dagligen våra barn i situationer där ont kan hända. Det som bara inte får hända kan en dag vara faktum. Hur många av oss kollar inte lite extra på en manlig förskolelärare? Jag gör det, värderar personen bäst jag kan. För jag vet att de finns.

Jag kommer inte länka till den här mannens blogg. Han har förmodligen en av Sveriges största bloggar idag och det vill jag inte medverka till.

Det finns så mycket skit som drabbar våra barn. Så mycket ont i vardagen som gör att de känner sig otrygga, ledsna och ibland bedrövade. Det kan vara mindre saker, som för min son häromdagen.
Han lekte i ett skåp han inte får vara i och hade sönder ett stort fint serveringsfat. Han är inte två år än, men han visste att han gjort fel. Han grät och grät. Han var förtvivlad. Förmodligen trodde han att jag var arg på honom, förmodligen blev han rädd av det höga ljudet när fatet krossades mot golvet. Jag tog upp och försökte trösta honom, använde alla fina ord jag kunde, alla känslor jag hade inom mig för att han skulle må bra igen. Och tillslut gjorde han det. Vi satt i soffan och han lutade sig mot mig, höll sin lilla hand  min och lät gråten och ledsamheten rinna ur honom.

Barn råkar även ut för annat, alkoholiserade föräldrar som inte kan ta hand om dem. Där finns otryggheten som ett mörkt lapptäcke i varenda vardag, där finns misshandel, död, fattigdom, ja det finns så mycket ont i ett barns vardag. Och då står pedofilen där, tröstandes, precis som jag. Säger vackra ord och smeker över ryggen, precis som jag. Ger barnet hopp och glädje, precis som jag. Och när allt detta är gjort, när allt förtroende upprättats, när gråten runnit ur och ersatts med glädje, när hopp och ljus omsluter våra barn. Då gör pedofilen det som är oförlåtligt. En pedofil tar dessa känslor som byggts upp inom barnet, använder det mot våra barn, utnyttjar barnets kropp, tillit och själ på det mest hänsynslösa sätt som är möjligt. 

Ett barn som utsätts för en behandling likt den ovan är förmodligen fullkomligt trasigt. Ovan detta trasiga barn svävar denna mörka handling alltid med. Det kan aldrig försvinna eller förlåtas.
Bakom varje sådant här trasigt barn står en pedofil som kan säga saker som, "Vi älskar varandra" eller "Han ville att jag skulle röra honom".

Och det finns ingen jag hatar mer. Absolut ingen.

Skrivkramp

Ja, det kanske är så. Lite skrivkramp i Fredrik, det får vara så ibland. Jag jobbar i helgen min sjätte raka helg, dvs alla helger sedan jag kom tillbaka från min föräldraledighet, men efter denna helg är jag ledig en. Det ska bli riktigt skönt. Sista helgen i augusti, ja då sticker jag och älsklingen iväg på en kryssning, och lämnar våra barn hemma. Det blir första gången vi är ifrån de så länge som två nätter. Första gången på tre och ett halvt år. Hur ska det gå?
Ikväll är det jobb igen, det är alltid roligt att arbeta fredags kvällar, det händer mycket då och det kan bli riktigt roliga samtal. Emellan allt det allvarliga som händer då förstås.

***

Vi gör sista dagen på barnens hemska dagis idag också. På tisdag börjar inskolningen på dotterns förra dagis, tillbaka där vi ska vara igen, det längtar vi efter hela familjen. Och nu när våra barn inte är kvar på Knattekompaniets förskola ska vi se till att lite sanningar kommer fram. Tänk att man ska behöva vara rädd att ens barn bestraffas om man säger ifrån, den nivån ligger denna förskola på. Det är riktigt lågt.

Pinsamt för personalen igår. En kommer fram till älsklingen när hon ska lämna och säger:

- Ni måste sätta på henne större blöjor, det kommer upp bajs på ryggen.
Älskling:
- Men hon kan inte ha större, hon har en storlek mindre än vad vi sätter på henne när hon kommer hem.
Personal:
-Nej, vi sätter på henne samma som hon har på morgonen. Då får du fortsätta tvätta hennes kläder då.
Älskling:
- Ja, jag ska fortsätta tvätta hennes kläder.

Och tänk att den personalen på riktigt hävdade att de satte på dottern samma blöjor, vi bytte för ca fyra månader sedan, hon kommer alltid hem med en mindre blöja än hon gick dit i, men inte igår.
Tvätta hennes kläder? Det gör vi nästan dagligen, bajs eller inte.
Personalen är så pinsam på det här stället. Allt de säger blir fel, och de inser inte ens det själva.

En tes från min sida är att vi bor i Västerås och det är en segregerad stad. Stadsdelen Hammarby är en invandrartät stadsdel och personalen är helt enkelt van med föräldrar som inte säger ifrån på samma sätt som vi. Vi tycker inte att deras ord är lag och att de alltid har rätt. Tycker vi annorlunda så låter vi meddela det. Jag tror att det blir en kulturkrock med personalen som helt enkelt är vana med att bestämma. Att ha rätt. Jag tycker deras beteende tyer på något sådant. Lägger vi därtill andra liknande historier med ungefär samma förlopp så blir bilden mer klar.
Tar vi dessutom hänsyn till hur det ser ut på andra sidan stan där segregation visar sig från andra hållet, dvs mindre familjer med invandrarbakgrund så har personalen en mer resonerande attityd, inte bestämmande. Det sammantaget gör att tesen håller.
Om det verkligen är så? Jag vet inte, men vad det verkar så är det enklare att köra runt familjer med invandrarbakgrund, kunskapen om samhället är generellt lägre, detsamma om ens egna rättigheter och då blir det clinch när föräldrar som inte köper skitsnacket har sina barn där. Det är synd att Västerås stad inte uppmärksammar det, för det här ökar segregationen i stan, nu flyttar vi ju barnen härifrån, och vi kanske följer med. Skönare att bo på det område vi har förskola och barnen får sina vänner i framtiden.
***

Jag har varit ruskigt dålig på att ta kort nu på sista tiden, jag ska skärpa mig där. Snart är det semester och då kommer kameran fram varje dag igen. Det är ett som är säkert.
Dags för höst och senare vinterbilder, bloggen har inte funnits tillräckligt länge så det blir första gången här. Det kan bli så vackra bilder, speciellt i snön (Om vi nu får sådan).

Smått och gott

Nätterna är avklarade och nu njuter jag av en lugn kväll. Älsklingen har gått till sängs eftersom hon börjar tidigt imorgon. En annan har av naturliga skäl ställt om lite i rytmen, så någon timme till blir jag nog desvärre uppe. Imorgon ska det målas fönster här hemma, ibland är det skänt att hyra, underhåll av bostade sköts inte av mig. Men det är ju både en fördel samt nackdel. Så är det.

***

VSK spelade oavgjort mot Skellefteå och vi sjunker än mer djupt i skiten, klubben är längre ner organisatoriskt och i seriesystemet än någonsin om man ser till den tid jag följt laget. Usch, ångest varje vecka. Ser fram emot bandyn!

***

Efter ett skönt dagisbrejk där vi inte längre behövt lämna våra älskade barn på det stora svarta hålet i dagishimlen, knattekompaniets förskola, var vi nu idag tillbaka.
Klinch direkt, personalen har valt att ta bort vår dotters hylla i hallen och demonstrativt visa oss att hon inte länge har plats där. Det är bara det att hon har plats där, formellt gör hon sin sista dag på måndag. Jag dundrade in och frågade personalen vad som menas, varför har vår dotter ingen plats för sina kläder? Då svarade en av personalen, oerhört kyligt att hon har slutat här och avdelningen har fått nya barn. Jaha, sade jag. Men jag har inte sagt upp någon plats?
Vi har skickat in för ett byte av dagis och det sker nästa vecka. Jag påpekade att jag har varit föräldraledig och därmed velat umgås med mina barn om dagarna, varför skulle dotter då gå på dagis, det motverkar syftet. Jag påpekade att bara för att man tar semester från arbetet så utgår inte chefen från att man helt sonika slutat och anställer en ersättare. Jag hoppas att den personal som jobbade då känner sg lika korkade som de framstod, byxorna nere och rumpan i vädret. Dottern fick tillbaka en hylla och det gör fortfarande ont i magen att lämna barnen där.
Även om de faktiskt verkar ha det bra.

Anmärkningsvärt är att både Farmor Anka (Enhetschefen) och ankungarna (personalen) nu har utgått från att vi har sagt upp vår plats och inte längre ska ha tillgång till barnomsorg. Det utan en formell uppsägning från min sida, utan ett endaste telefonsamtal från deras sida och trots att jag betalat avgiften varje månad. OM nu personal och enhetschef inte vetat om att jag är föräldraledig och vår dotter helt sonika slutar dyka upp, borde hon inte efterlysas åtminstonde en gång? Ett telefonsamtal? Vad är detta för fruktansvärda amatörer som ska ta hand om våra barn? Det blir bara mer och mer skruvat, deras agerande. Och som jag påpekat förut, vi är inte ensamma om denna behandling. Det har hänt förr.
Personalen är en mänsklig tragedi, jag hoppas att deras arbetsgivare får upp ögonen snart, innan fler kommer i kläm. Det vore komiskt om det inte vore så sorgligt.
Vi älskar Vildmarken, snart är våra barn tillbaka där och vi kan återfå sinnesro och en känsla av kontroll. För är det något man inte vill tappa när man har barn så är det kontroll. Deras välbefinnande går före allt annat.

***

Resan till Söderköping vart bra, vi åkte dit och tog med älsklingens lillebror samt barnen till äventyrsbad i Norrköping, inte speciellt stort, inte speciellt spektakulärt, men bra mycket mer än vi har här. Så det var roligt. Och det tyckte även lillebror och barn. Allt gott med andra ord.

Trött!

Så har jag gjort ännu ett nattpass. Trött som attan. Familjen ska åka iväg snart så jag kan lägga mig ned och drömma mig bort många timmar framöver. Det ska bli riktigt skönt. I natt har det varit full fart, det är lite s vi vill arbeta, då flyger timmarna och för det mesta har vi kul på jobbet. Har ytterligare en natt nu och sedan lite vila från just nattpassen ett tag.

Ikväll tar VSK emot Skellefteå FF på hemmaarenan Swedbank Park, en viktig match för alla oss grönvita. Tyvärr har vi sålt årets enda utropstecken i Filip Stenström, han försvann till Malmö FF och det kan jag förstå att han vill ta chansen, även om ett eller två år till i VSK knappast hade hindrat hans utveckling. Jag hoppas och tror på vinst imorgon. En oväntad startelva blir det enligt Braxingen, västerås bästa sportsite. Luciano på topp? Ja, det är frågan. Han lär iallafall störa minst på den positionen.

Det visar sig hur det blir med den saken. Frågan är om jag hinner upp till fotbollen eller om jag får stanna hemma. Troligtvis det senare då jag ska jobba en natt till.

RSS 2.0