Mourinho blåser Zlatan igen

Det finns en slags skön ironi över att Zlatan åkte ut i CL mot samma Inter han lämnade för att vinna just den turneringen. Inter har varit bra i år och anledningen stavas naturligtvis försäljningen av Zlatan. Man får ett nytt sorts anfallsspel utan Zlatan, de flesta spelarna har tidigare litat på att Zlatan ska prestera, och det har han gjort, men en spelare räcker knappast till i CL.
När de sålde Zlatan fick de in sin ersättare direkt i Etoò, han är en målgörare i en helt annan utsträckning än Zlatan, utöver honom fick Inter ett par hundra miljoner man har investerat klokt. Man har precis som Mourinho slagit fast, byggt ett lag för CL. Ironiskt nog fick inte Zlatan plats i det laget och Mourinho får återigen rätt. Inter - Bayern i finalen, två lag som kommit upp i skymundan och slåss om titeln bäst i europa.

Fullspäckad dag idag som jag ska försöka vara med både promenader och träning. Börjar redan om någon timma med besök på Itrim för ett träningspass. Sedan blir det iväg till barnkliniken med dottern, efter det är det jobb hela eftermiddagen. Jag jobbar 13-20 ni två dagar i rad innan lite välförtjänt ledighet tar vid på lördag. Ledig till tisdag då jag åker på facklig grundutbildning i två dagar.

Vad jag ser fram emot som mest just nu är är dock mötet HTTF-VSK på måndag, riktigt kul med fotboll i år!

Fint hemma, skönt hemma

Utbildningen idag var bra. Den handlade om räddningstjänst och ett fördjupat avsnitt av vad de gör. Enkelt uttryckt. Givande var det absolut och det märks alltför väl att det är ett ämne där det finns mycket att lära.

Vi lever inte längre i kaos här hemma, tapetsering och målning är nu klar. Det var två rum som ordnats, en helmålning i vårt sovrum och tapetsering/målning i vardagsrummet. Resultatet blev verkligen kanonfint. Jag ska visa några bilder som Johanna tagit, tyvärr har jag inga före bilder. Men i vardagsrummet hade vi en gul tapet och längst upp mot taket satt en ful bård. Gräsligt var det, dessutom alldeles pinsamt utfört. I sovrumet var det alldeles svartmålade väggar, där hade förra hyresgästen målat direkt över tapeterna.

Sovrummet med fondtapet


Resten av rummet är vitmålat


Vardagsrum med nymålade väggar


Samt en fondvägg


Vi är riktigt nöjda. Just nu återstår hallen som behöver målas om ordentligt. Även där har tidigare hyresgäst målat direkt över tapeterna. Williams rum behöver också åtgärder, sen är vi nöjda.

Stegräknaren just nu 14517, fast kvällen är ju inte riktigt slut än, kanske hinner få en 2-300 steg till.

Grodor i skogen

11780 steg visar stegräknaren idag. Tog mig två rundor i skogen, efter första rundan så såg jag att det bubblade i en större vattensamling i skogskanten, en relativt djup vattensamling och väl där såg jag tre grodor sträcka ut benen och leka något som liknade kull. Såg riktigt lustigt ut och jag saknade min kamera.

Imorgon har jag en utbildning på jobbet. Ett kortare 9-13 pass med andra ord. Skönt det också ibland. Speciellt lyxigt känns det att börja nio. Jag tar en runda eller förmodligen två i skogen innan jobbet. Perfekt.

Vardagsrummet är i princip klart nu, riktigt fint. Det enda som saknas är den tavla som jag är på jakt efter. Eftersom jag vill ha äkta konst så kostar det, och eftersom det kostar vill jag verkligen hitta det där speciella som rör upp något inom mig. Som sagt, är på jakt men har inte hunnit i mål än.

Det värsta med vår och värme är alla jäkla rökare som hittar ut ur sina hålor och börjar förpesta luften överallt. Mer förbud!

Eftersom att jag inte hatar kommentarer har jag släppt dem fria i bloggen, så kommentera på!

Sommar och sol

Vilken dag! Synd att jobba natt innan en sådan här dag, sov ju bort det mesta av solskenet. Däremot är det ju riktigt behgalig temperatur ändå. Det uppskattas!
Barnen är på väg hem och jag har förberett ett gott och fruktigt mellanmål, så blir det ut i lekparken. De sover så mycket bättre naturligtvis när vi har varit ute hela eftermiddagen. Dessutom är det lite smådrygt hemma nu med alla hantverkarprylar och det faktum att nästan alla möbler är i köket. Riktigt röra hemma. Men det blir fint! Å så fint.

Träna har jag hunnit med också. Hittils 15 gånger i april, ett snitt på lite mer än varannan dag, det är ju helt fantastiskt. Jag kommer dessutom höja det snittet ordentligt då jag ska träna både onsdag, torsdag och fredag denna vecka.

Det har blivit en del kort på sistone, både på barnen och på fotboll. Det verkar uppskattat så jag ska fortsätta på inslagen väg.

VSK - Vasalund IF

Nedan kommer lite bilder från matchen i söndags. Eftersom jag hade barnen med så skriver jag inte så mycket om matchen. Jag kan konstatera att VSK spelade bra. Vasalund sämre. Jämför vi VSK i år mot förra året, givetvis vid samma tid på året är det stora skillnader. VSK försöker passa sig fram, man kämpar om bollen på varje milimeter på plan. Det är en ständig kamp och det är något jag saknat hos VSK sedan det allsvenska avancemanget 96. Med andra ord, det ser bra ut.

Årets tränarpar, Granath till vänster och Bärlin till höger


Det är inte lätt att vinna mot SVFF, men VSK lyckades igår!


Elva grönvita hjältar. Jag älskar att se Oscar i målet igen


Resultatlös hörna


Oscar Phersson ser riktigt fokuserad ut här


Och reder ut situatonen, försvaret är bra i år


Stabilt


Grönis missar sin straff, eller målvakten räddar. Lite av båda.


Mårtensson stark här


Och får med sig en frispark


Nästa match spelas måndag den 3/5 mot Hammarby TFF, jag återkommer med bilder även efter den matchen.


17 april

William har en LÄCKER mössa!


Amelia njuter av att äntligen få leka i sandlådan


Härliga killen


Klart bättre än Bostjärnans satsning på rutschkana


William vågar inte riktigt sitta när han åker, men det här är
kul det också!




The skog is open för business

Jag är allt en lyckosam liten skit jag. En kollega blev sjuk idag och kunde inte jobba vare sig idag eller i morgon, och då tänker ni att nu är jag väl ändå alltför elak som säger att det är lyckosamt. Mjo, men det innebär att min arbetsdag tidigareläggs så jag hinner se hemmapremiären mot Vasalund, förstå min lycka!
Dessutom har jag förhandlat mig till att kunna åka mot sthlm och se VSK slå Hammarbys talanger. Vilket också är riktigt lyckosamt. Det kostade tusenlappen men det är det värt! Hoppas bara det kommer iväg en buss, annars blir det värre.

Äntligen har skogarna öppnat igen, det går numera att motionera i slingorna och jag gjorde första svängen idag. Slinga i Pettersberg i all ära men ingen kvartersslinga slår rara Bäckby. Den är helt underbar. Jag är kär i den skogen. Helt fantastiskt, den är vacker, tyst, luktar underbart och bara helt makalös. Stark femma på den. Pettersberg får en knapp tvåa. Det saknas elljus, det saknas skog. Halva slingan går ju vid cykelbanor. Nåja, jg får vara glad för det lilla, den ligger bara ett stenkast från där vi bor.

Eftersom att jag saknade kamera mot Norrköping blev det inga kort från den matchen, kommer säkerligen en del kort från VSK-Vasalund imorgon alternativt på måndag. Bara sambon kommer ihåg kameran. Ska göra mitt bästa för att påminna.

Stegräknaren visar på 11281 steg för dagen. Klart godkänt!

Nyhetsdags

En av de roligaste artiklarna idag på aftonbladet ser ni här, den handlar om att Britney Spears pappa förbjuder henne att gå utan bh. Han är tydligen trött på att se sin dotters halva bröst och bröstvårtor i tidningar och överallt. Ja, vilken pappa skulle inte vara det? Det är frågan. Het nyhet? Nja, men underhållande. Att man bemödar sig med att skriva den, ungefär lika roligt som att jag bemödar mig med att skriva detta stycke.
Nog om det, träning avklarad för dagen.

vlt skriver om att landstinget ska sluta skicka fakturor till barn under 18 år. Äntligen slutar landstinget att medverka till att barn som har idioter till föräldrar blir skuldsatta innan livet börjar, i vårt land finns barn som är skyldiga många tusenlappar och har prickar hos kronofogden. Men man slutar enbart med detta för att det blir en ny lagändring, alldeles för sent. Nu handlar det bara om ytterligare en lagändring, man ska inte kunna skriva bilar och annan skit på barn och sedan strunta i att betala avgifter. Helt sanslöst.

Fan, det blir riktigt läckert här hemma!

Renovering

Tanken var att sagan om de två tornen skulle spela runt på blu-ray idag, så blir det inte. Det är i full gång med målning och tapetsering i vardagsrum samt vårt sovrum så nu är det lite problematiskt med plats. Men det blir förhoppningsvis fint när det väl är klart. Det ska nämnas att vi i vår lägenhet hade stora problem redan vid inflytt. Arbetet som är gjort kan absolut inte klassas som fackmannamässigt utfört, det såg riktigt illa ut. Så nu är det dags för att göra om och rätt.

Vi tar filmen en annan dag, kör på lite träning på förmiddagen istället och satsar kanske på en promenad.

Jag har precis insett att jag missar VSK-Vasalund på söndag och förbannar det. Skulle ha varit ledig, men så är det inte alltid på mitt jobb. Ibland jobbar fast vi ska vara lediga, så det är bara bita ihop och förhoppningsvis följa någon liverapport.


Misshandel på Swedbank Park

Idag har det varit en mycket lång dag. Först arbete till 14:30, därefter hem till familjen för en snabbvisit. Sedan bar det iväg mot Aros Congress Center för ett ointressant årsmöte för Unionen Mälardalen. Alldeles för oinsatt i organisationen och det märktes hur det är en klubb för inbörde beundran. Lite så. Jag drog direkt efter förhandlingarna och skippade Tomas Ravellis föredrag, mot Swedbank Park, där det hände mycket.

Match i Svenska cupen mot Superettanlagen IFK Norrköping. IFK började bäst och såg ut att kunna spela ut grönvitt, men ack så skenet bedrar. VSK lyckade stundtals spela ett kortpassningsspel som fick den mest fotbollsinbitne att dregla. Tyvärr slarvas det alldeles för mycket och VSK har alldeles för svårt att komma till avslut. VSK förtjänade en seger ikväll, om vi säger så. En annan ositiv aspekt var Oskar Wahlströms inträde. Äntligen en målvakt med mer säkerhet än Martin Sundström. Dessutom en som kan starta uppspel samt slå utsparkar med mål. Sundström slår mest på måfå och nio av tio så tar motståndarna hand om boll.
Luci spelar på ett helt annat sätt än förra året, hetare, hårdare och bättre! Helt klart bätte. Hoppas det fortsätter. Vill se Bärra och Luci på mitten mot Vasalund.

Strax innan halvtid blev även en supporter från IFK Norrköping misshandlad av ett gäng VSK fans. På arenan! Otroligt egentligen, men sant. En av de attackerande kunde identifieras med namn och har förmodligen åtal att vänta.
Jag tillhör dem som inte har något emot om två "firmor" vill göra upp med varandra, låt de ställa upp på avskild plats och banka skiten ur varandra. Men vi måste försöka hålla våldet borta från fotbollsarenorna. Det hör till att två olika supporter grupper hetsar varandra under match, men låt det stanna där.

Kallt som fan var det, och enligt stegräknaren har jag knatat en sådär 15400 steg idag.

Grisor, massor av grisor

Jodå, sagan om ringen håller än. Speciellt bra blir det naturligtvis av att jag faktiskt hade glömt bort vissa sekvenser i filmen, det var som att uppleva det för första gången, nästan i alla fall. Att de ser bra ut på Blu-ray var ingen underdrift, men det gör å andra sidan vilket skit som helst. Nåja, nästa film tas vid tillfälle. Inte imorgon, onsdag eller torsdag, det kan jag spika redan nu. Möjligen fredag?

Fotboll på torsdag, VSK - IFK Norrköping på parken. Något jag redan ser fram emot. Femtio pix kostar inträdet denna match, obegripligt hur man kan lägga en sådan här bjudmatch så billigt, det lär komma folk ändå. Ekonomi har som sagt aldrig varit VSK:s starka sida och med Jiretegs avhopp så verkar det så förbli.  Veckan har potential att bli fantastisk, Norrköping på torsdag och Vasalund på söndag. Vinst i båda så kommer jag må riktigt bra inför bortaresa till stockholm och match mot Hammarby TFF.

Häromdagen så var vi iväg till Vallby museum, eller iväg och iväg, det ligger bara en 15 minuter gång hemifrån, 45 med barnen. Lite vackra vårbilder:

Matdags


Det är sommar och det är sol, det är hångel i hagen!


Vacker vy över golfbanan


Busiga och vackra i våren


En koja!


Är man stor, ja då gör man lite som man vill!


Ohygglig boendesituation, grisarna borde få göra en tidning,
situation svinstia.



Amelia var ordentligt fascinerad av "grisorna" som hon sade.


Det var en riktigt bra eftermiddag. Kul också att barnen kunde springa i skogen där, annars är det så högt gräs. Blir många svängar dit i vår/sommar/höst, helt perfekt halvdagsutflykt med barnen.

Nu är det dags...

Nu kör vi, första delen om härskarringen, Sagan om ringen. Hinner förmodligen bara med en idag, men det är nog lika bra det, njutningen är som störst när man längtat lite.

Bra fotbollsunderhållning

Underhöll mig själv med lite allsvenska under förmiddagen. IFK Göteborg - IF Elfsborg 5-1, det var en ruskigt bra och intressant match i en halvlek. Elfsborg började bäst, men Covic lyckades bli utvisad efter endast 15 minuter, när Elfsborg hade ledningen med 0-1. Där vänder matchen fullständigt. IFK kvitterar och tar ledningen nästan omgående. Visserligen dröjer de avgörande målen till sista 15, men då en målkavalkad med 3 stycken fina mål av Göteborg. Elfsborg saknade inte möjligheter, men efter Covic dumstridighet och en man mindre nästan hela matchen orkar man inte hela vägen. Covic, mer än måttligt förbannad på domaren borde rannsaka sin egen insats i ingripandet. Han bör vara mer förbannad på sig själv, för vad jag såg på Elfsborg innan utvisning och kvittering var riktigt bra. Visst hade man haft chans på både en och tre poäng.
Förövrigt, Hysén, vilken spelare för IFK, enormt nyttig!

Riktigt tvättdag odag och nu börjar nästa maskin bli klar, får hänga upp den också så är det bara en maskin kvar sedan. Fantastiskt, inte ofta tvättkorgen är tom. Å andra sidan är en förmodligen halvfull imorgon igen.
Apropå imorgon, då jävlar händer det!
Sagan om härskarringen på Blu-ray!
I alla fall de två första filmerna ämnar jag hinna med. Som jag har längtat, ända sedan jag köpte mitt playstation 3 och nya tv. Det är ju precis som de proklamerar på fodralet så att filmen är gjord för att upplevas på Blu-ray.

Lite träning idag, alldeles snart, men först ska jag äta. Chilli sin carne blir det.

Dalkurd - VSK

Det vart match igår. Premiären för VSK i norrettan är avklarad och matchen slutade 0-0 med fördel VSK får man säga.En match som hade allt utom mål, vi hade regn, sol, ösregn, snö, hagel och mer sol.
För att vara favorittippat sog Dalkurd svagt ut, men det är trots allt premiär och mycket kan hända under säsongen. För VSKs del ser jag dock en mycket ljusare säsong än förra året. Axel Johansson, ny anfallare, ser riktigt bra ut. lite mer skärpa i avsluten så kommer han göra mål i år. Lägena får han och det är positivt. Debuterande Filip Tronêt gjorde en riktigt positiv insats, backlinjen var riktigt stabil, med mittlåset i spetsen. Luci var bra. Mycket bättre än förra året, då såg han mest vilsen ut.
Som sagt, jag tror på en bättre säsong, nu närmast väntar Norrköping i Svenska cupen och efter igår andas jag hopp om fortsättningen även där.

Lite bilder:



Lundevall driver fram längs kanten


Högriskmatch och hela Dalarnas poliskår på plats


Dalkurds målvakt Frank Pettersson var bra.


Luci skickar in bollen, hans stil är unik, minst sagt


Och det gör ont att möta honom


I pausen bjöd kurdiska ungdomsföreningen på underhållning


Sundström, utmärkt i mål, skickar upp bollen



Denne man vid insläppet hade ingen rolig eftermiddag



Om arrangemanget kring matchen så var det relativt amatörmässigt, här har dalkurd mycket att lära när det kommer många bortasupportrar, dels lättare insläpp och bättre organisation.

Premiär!

Äntligen har det löst sig med fotbollspremiären. Tack syrran! Sent omsider så kommer jag komma iväg och få se Dalkurd - VSK. Som jag har längtat!

Snart nattjobb, två nätter!

Premiären i fara

Av vissa nyheter blir man bara varm i hjärtat, som denna, om årets schlagervinnare Anna Bergendahl. Dålig skiva tycker aftonbladets reporter. Big suprise, det sa jag redan när hon vann. Hon är värdelös, sopdålig och har en irriterande och dryg personlighet. Alltigenom svintråkig med andra ord.
Själv lyssnar jag just nu på min schalgervinnare Salem och låten Keep on Walking. Det är bra musik och till den bra musiken en bra artist.

Snart träning och det blev en halvlång promenad på morgon också, så jag känner mig relativt nöjd med dagen, och det innan lunch!

Stött på patrull angående premiären i fotboll, just nu ser det inte ut som att jag kan åka, ingen jäkel kan ta barnen och sambo jobbar. Hårt liv, i värsta fall får nog barnen lära sig vara hemma själva. Dags att växa upp liksom, pappa har viktiga saker för sig. Det handlar om att prioritera. Sånt är jag bra på, gör det på jobbet hela dagarna.

Sambo har bokat in oss på en fotostudio i slutet av maj. Tydligen så blir man stylad och har ombyten och grejer med sig. Spännande, än mer spännande är att vi ska ta med barnen. Minst fyra timmar skulle det ta enligt deras hemsida. Ska försöka förhandla bort barnen, det är omänskligt att ha med de i fyra timmar. X antal timmar på fotograferingen, sen ska de sitta med och välja bilder efteråt. Känner redan paniken av två trötta, irriterade, skrikiga och obstinata ungar komma krypandes i hela kroppen. Hua!

Måste ta mig till premiären, någon som vill ha två barn?


Sprängmedel?

Det är skönt med ett par dagars ledighet ibland. Igår arbetade jag natt, och när jag skulle sova på morgonen så väcks jag bryskt av grävskopan utanför som bestämmer sig för att gräva upp asfalten precis utanför oss. Det lät som om vi var invaderade, jag flög upp tre meter i luften ungefär och såg med egna ögon hjärtat fortsätta uppåt innan vi landade skönt i sängen igen. Ingen idé att försöka somna om med andra ord. Knappa två timmars sömn efter ett nattpass. Det är hårt, men gick bra. Byggarbetsplats utanör alltså, kommer bli en tung tid framöver. Någon som har bra sprängmedel?

Jag och sambo tog en 2 timmars promenad och mådde bra. Hitta vårens första tussilago gjorde vi också, alltid skönt med riktiga vårtecken efter en hård vinter. Idag blir det träning.

Kör dubbelnätter i helgen och då försvinner familjen till hallsta. Det är skönt för mig när jag behöver sova på dagarna men sjutton vad man hinner sakna.

Äntligen köpt en ny mp3 spelare sedan en icke namngiven förövörare hade sönder den senaste. Så nu blir det lite mer fart på fötterna när jag är ute och går. Ska bara laddas med massor av extremt bra musik.

United utslaget i CL och nu helt plötsligt är alla engelska lag utslagna. Det gör inget, synd bara att Arsenal inte överlevde massakern. Blir till att hålla på en helsvensk final nu, mellan Källströms Lyon och Zlatans Barcelona.

Sagan om ringen trilogin på Blu-Ray, gissa om det ska smaka!


Vintern är slut

Barnen utflugna, sambon jobbar. Kvar är då jag som alldeles strax ska dra mig till jobbet. Hunnit med att träna på förmiddagen och det är alltid skönt när man ska arbeta kväll. Tog en promenad till och från träningen och det slog mig att vintern är slut nu, definitivt. Det regnade och kvar på backen låg bara skräphögar av vad som en gång var vacker och härlig snö, det ligger förvisso kvar lite snö på en del gräsmattor, men det är bara en tidsfråga innan detta också slipas ned av varmare klimat blandat med aprils regn. Vilken vinter vi har haft! Inte sedan jag var många många år yngre har jag sett till maken. Jag har pulsat till jobbet i flera decimeter nysnö, gått i snöstorm, jag har gått i minus 28 grader och frysit arslet av mig hela vägen. Allt på samma vinter. Förra året så var det nästan enbart regn och rusk hela vintern. Hellre minus 28 alla dagar i veckan! Men nu får det gärna bli vår med sol och värme. Vi får hoppas att vår och sommar blir lika fina som vintern. Då har vi en 35-40 grader i solen med solsken varje dag. Vilken dröm!

Nu är det en snabb lunch som vanligt för mig innan det är dags för att gå till jobbet.

RSS 2.0