Grann gran

Sådär, sista passet på jobbet gjort inför julen. Nu är jag ledig fram till julaftons morgon då jag ska pölsa tillbaka i snön, men förberedelserna hinner jag med nu. Vi har köpt gran hem i alla fall, och barn och sambo har klätt den under kvällen. Helt kanon!
Jag tillhör skaran barn som aldrig hade en riktig gran hemma på julen, vi hade alltid plast. Så jag fröjdas något alldeles extra åt den underbara lukt som sprider sig från granen, det luktar gott och juligt. Dessutom ser det mycket mer trevligt ut. Vi har verkligen ett underbart vinterlandskap just nu. Barnen och jag tog en kortare men långsam promenad i området på förmiddagen och njöt av vacker (men kallt) väder och såg oss runt lite. Vi såg både ekorrar, plogbilar, hundar som hoppade i snön och cyklister som halkade omkull. Det var riktigt mysigt. En bra vinterdag (förutom den stackars cyklisten då).

Vintervackert!

Snart är julen här, kul, det blir full fart hemma med mycket folk. Barnen kommer stortrivas och jag förutspår en lyckad dag. Synd för en annan som jobbar och missar halva dagen, men jag är med på det enda som räknas (Julbord, julklappar) resten är bara förberedande inför just dessa ögonblick.
På annandagen blir det bandy för familjen, lika klassiskt som ett måste!

Usch, lite vlt varning på den rubriken, men det bjuder jag på.

Premier League

En snabb uppdatering innan jag ska iväg för min andra arbetsnatt.

Fulham slog United med 3-0, bara att tacka och ta emot, Arsenal leder just nu med 1-0 i paus, bara hoppas att de gasar på nu i andra och tar in ytterligare tre poäng!
Förövrigt noteras att Portsmouth slog Liverpool med 2-0 och Liverpool fortsätter att gå riktigt knackigt.

Snö!Snö!Snö!

Snö! Massvis med snö, helt sanslöst vad snö det har kommit ned under dagen. Redan på morgonen vart jag lite smått chockad över att det var så vitt, men under dagen kom ännu mer. Och det slutar aldrig även nu, klockan 22 fortsätter det att ösa ner snö utanför. Jag minns hur mycket jag älskade snö när jag var yngre, upp ur säng, kastade i mig frukost, klädde på mig allt jag hade och ut och lekte hela dagen i snön. Jag är så klart glad för alla barn som älskar att leka i snön och den får gärna ligga kvar för deras del, för egen del är den bara till besvär dock. Svårare att ta sig till jobbet på cykeln bland annat. Fast värst blir det när snön smälter bort och bildar slask (för det kommer den att göra) och sedan fryser på igen, då är det rent livsfarligt ute.

Något som fascinerar varje år är att det blir trafikkaos så fort första riktiga snön dyker upp. Jag menar, vi bor i Sverige, varje år dyker snön upp i krokarna av december, man ser snön när man kliver upp på morgonen, visst borde man vara mer förberedd? Åka med måttlig fart, ingen skam att krypa i halva hastigheten idag. Alla har så bråttom. Speciellt bilister, de är ett fascinerande släkte. Brukar observera övergångsställ vid regn. Sikten är dålig, tålamodet likaså och det här med väjningsplikt upphör. Det är sällan bilister stannar för gående när det är dåligt väder och det är klart, har man bråttom så har man, att man sitter i en förhållandevis varm och skön bil samtidigt som den gående är genomsur i ovädret det är en annan sak. Fascinerande som sagt.

Bättre då med cyklister, vi är mycket mer glada på vägen eftersom vi inandas frisk luft (om den nu inte förorenas av bilisterna), vi har aldrig bråttom eftersom vi vet att vi aldrig kan göra 150 knyck på en 30 väg om det skulle behövas och vi skitar inte ner planeten så snön smälter för barnen innan julafton. Se där! Gör dig själv och världen en tjänst och cykla. Så länge snön ligger kvar är det fantastisk att cykla, vilket syn på väg till jobbet, hela vita skogar ligger alldeles lugnt och vackert. Jag cyklar genom en dunge på vägen och där hänger grenar ner över cykelbanan med massvis av snö på, det är så vackert och fridfullt just där, svårt att beskriva med ord men jag ska ta ett kort någon dag.

Imorgon ska vi ner på stan och klippa ungarna. 600 spänn för att klippa en tjej på fyra år och en pojke på två. De vet hur de ska ta betalt. Det är ett som är säkert.

Sova

Borde ligga i säng nu egentligen, men även fast jag är trött har jag svårt att sova. Ett ganska roligt fenomen faktsisk när man ser nyktert på det. Jag är trött, trött så huvudet är på väg att falla av ibland och ändå kan jag inte somna. Annars kan man ju somna ibland utan att vara det minsta trött, bara uttråkad.
Nåväl, det ger nog med sig framöver. Får försöka vara lite produktiv under tiden så försvinner inte tiden rakt ut i tomma intet. Imorgon ska jag försöka mig på lite utbildning, ekonomiutbildning, det ni!
Det är jobbrelaterat och något man kan sköta hemifrån, skönt!

Det är snart jul och planering är i full gång. Vi får mycket besök här och mycket ska ordnas innan dess. Men vi ska nog få sånär ordning på torpet tills det är dags, lite tråkigt att jag jobbar halva dagen, men det är som det är. Tur att jag har ett roligt arbete, annars hade det varit värre. Mycket roligt händer på jobbet nu, har stora förhoppningar!

Nä, nu är det fanimej dags att sova, må så gott!

Arsenal lever

En snabb uppdatering...

Arsenal lever, Liverpool slogs tillbaka med 1-2 alltså samma siffror jag tippade till Liverpool, yur att inga pengar låg i tipset. Matchen var också Liverpools som jag förstod det en rättvis 1-0 ledning i paus, men efter halvtid så ägde Arsenal matchen och Arshavin gjorde ett riktigt klassmål som betydde 1-2 och seger.
Tack och lov att jag kom hem till andra halvlek. Arsenal lever, United torskade och Chelsea spelade oväntat oavgjort så nu knappade vi in en del.
Lycka!



Tyvärr motsvarade inte VSK denna lycka, storförlust mot favorittyngda Sandviken. Jag tror som jag tidigare påpekat att SAIK tar hem detta i slutändan och förlusten för VSK igår gjuter mer tyngd åt det påståendet. Jag tror dock fortfarande att vi kan vinna SM guld förutsatt att vi inte möter Sandviken i en serie om fler matcher, alltså kvartsfinal eller semifinal. Det kommer inget lag klara av att överleva, men i en match som betyder allt har favoriterna SAIK mycket mer att förlora.

Lucia

Imorgon är det Lucia och tredje advent. Min tanke var att kunna bjuda på lite kort från barnens luciafirande på förskolan men jag avstår. Det var så mycket barn på bilderna och jag vet inte hur deras föräldrar reagerar på publicering på internet, lika bra att låta bli. Men gulligt var det, synd bara om William som fick sitta i vagn hela tiden som alla mindre barn. Han är ju storliten så nog tror jag han hade kunnat stå och sjunga också. Amelia sjöng dock så det stod härliga till, busig blick och strålande scenhumör gjorde det till en succsé.
Precis kommit tillbaka från två nattpass, två mycket bra nattpass med en härlig arbetskamrat. Alltid kul! Ledig helg nu och på tredje advent/Lucia ska vi äta julbord, hoppas bara vi hinner rulla hem i tid för Liverpool - Arsenal som sparkar igång klockan 17:00 men det ska vi nog göra. Blir en bra match tror jag, Liverpool är en stor besvikelse än så länge och Arsenal blandar och ger. Svårtippad match men jag tror tyvärr på liten förlust för Arsenal. 2-1 till Liverpool blir slutresultatet. Speciellt eftersom United förlorade idag och Chelsea spelade oavgjort, inte kan vi knappa in?
Såg annars delar av en rätt underhållande match idag, Stoke -Wigan 2-2. Vilket publiktryck det var på gemytliga Brittania stadium.



Ankan bjussar jag på ikväll, många mysiga färger på det djuret. Ankor är fina!

VM lottning

Det är verkligen tråkigt att Sverige inte tog sig till VM i Sydafrika 2010. Lottningen till densamma gjordes klart idag och är som följer.

Grupp A: Sydafrika, Mexico, Uruguay, Frankrike 
Mitt tips i den gruppen blir att Frankrike och Sydafrika tar sig vidare, med varning för Mexico som kan ta Frankrikes plats.

Grupp B: Argentina, Nigeria, Sydkorea, Grekland 
Här tror jag Argentina och Nigeria tar sig vidare, men andra platsen är fullständigt öppen och både Sydkorea och Grekland har goda chanser att ta sig till slutspel.

Grupp C: England, USA, Algeriet, Slovenien. 
England och USA vidare till slutspel.

Grupp D: Tyskland, Serbien, Australien, Ghana
Tyskland och Serbien går vidare till slutspel.

Grupp E: Holland, Japan, Danmark, Kamerun
Holland och Danmark vidare, men ett varningens finger för Kamerun som absolut kan ställa till det för båda dessa lag.

Grupp F: Italien Paraguay, Slovakien, Nya Zeeland
Världsmästarna Italien går vidare och får sällskap av Paraguay

Grupp G: Brasilien, Nordkoerea, Elfenbenskusten, Portugal
Brasilien och Portugal vidare.

Grupp H: Spanien, Schweiz, Honduras, Chile
Spanien och Schweiz vidare. Ett varningens finger dock för Chile som mycket väl kan komma tvåa i gruppen.

Jag lider att Sverige inte är med, men visst sjutton ska det bli kul att få följa sommarens fotbollsfest!
Det verkar inte som att Irland får någon extra plats till VM och det känns helt okej. Att bli bortdömda hör till ibland, surt, javisst men därför behövs målkameror. Vi har teknik, varför inte ge domaren det stöd som kan behövas, annars får vi leva med dåliga domslut och inse att det hör sporten till.

Vilka vinner VM? Jag tycker om Spanien och hur det laget utvecklats. Jag hoppas på Spanien eller varför inte Sydafrika?

SVFF - Mesigt straff för Djurgården

Allsvenska Djurgården som fixade nytt kontrakt i sista kvalmatchen mot Assyriska i höstas får böta 200.000kr samt spela en match utan publik i nästa års allsvenska. Och då ska vi ha klart för oss att minst en spelare i Assyriska blev misshandlad av den inspringande mobben. Det är ett ganska klent straff i sammanhanget, om ni aldrig varit på stockholmsstadion är det svårt att förklara, den påminner mycket om Arosvallen på sätt och vis och det är svårt att bibehålla säkerheten på arenan. Straffet för en sådan bristande säkerhet och ett sådant bristande omdöma att lägga matchen på stadion istället för på exempelvis Råsunda borde vara mycket hårdare. Flera miljoner i böter och kanske 3-4 matcher utan publik. Jag menar att det här inte kostar Djurgården mycket oavsett om det är kristider eller ej. Den nuvarande ordförande har ju dessutom deklarerat att han tar mig sig 20.000.000 till Djurgården om han blir vald.
Nåväl, Assyriska hade en bra chans att gå upp. De spelade kanon första matchen och då var det klassskillnad, vi såg inte tillstymmelse till spel av den nivån i returen, då vinner man inte mot allsvenska lag. Sett i efterhand så kanske det var lika bra, om det blev ett sådant tumult när Djurgården vann, betänk hur illa det kunnat gå om de åkte ur.
SVFF (Svenska fotbollsförbundet) är en märklig samling människor. De är aldrig konsekventa i sina uttalanden om likartade ärenden, nästan alltid snällare mot större klubbar, en amatörernas organisation helt enkelt.
Det värsta exemplet någonsin om man ska se ur lokal synvinkel är domen mot Syrianska FC efter deras hemmamatch mot VSK, då massvis ur deras publik anföll de supportrar som höll på VSK, matchen fick avbrytas och slutresultat fastställdes till 1-1 som det då stod i matchen, här borde i rimlighetens namn VSK ha tilldömts en seger om man ser till liknande situationer. Men icke då. Det svider fortfarande.

Amelia sover här hemma i sitt rum och jag njuter lite av tystnaden. Johanna och William är och hälsar på barnens gammelmormor och kommer nog snart hem, förhoppningsvis med en sovande William. Då river vi av något avsnitt av 24.
Jobbar kväll imorgon och förmiddag på söndag. Hela helgen med andra ord. Det känns helt okej, tycker om att jobba på helgerna. Det är så lungt på arbetsplatsen, inte så mycket folk.


Framtida stjärnor

På VSK:s hemsida finns en ny intervjuv med Jörgen Zetterström, akademichef i VSK upplagd. Zetterström var under föregående säsong ansvarig tränare för A-laget men har inte fått nytt förtroende där och därmed återgått till sitt ursprungliga avtal som akademichef. Att utveckla talanger i länet att bli ruskigt bra fotbollsspelare. Satsningen saknar motstycke i Västerås fotbollshistoria och det är mycket viktigt att just VSK ligger bakom den. Han säger i intervjun att målsätningen för akademin inte är skapa bra lag, utan att skapa bra spelare. Där är en stor skillnad i hur man tänkt och agerat tidigare. Det har alltid varit så att vi anpassar våra spelare efter lagen, att de ska formas och passa in i laget, det tror inte jag är viktigast när det handlar om ungdomsfotboll och talangutveckling. Där tror jag att man nu är på rätt väg. Låta spelare ta sina egna vägar och ta eget ansvar för sin utveckling. Det tror jag är viktigt. Då kan vi få fram fler Bajrami i Västmanland, framtida stjärnor.


För framtidens VSK är detta otroligt viktigt, utan ekonomi ingen framgång, ingen ekonomi utan bra spelare. Det är ett ekorrhjul som måste balanseras varsamt, det är lätt att tippa åt endera håll, antingen säljer man allt man har och blir utan bra spelare och får köpa in nytt. Inte alls särskillt bra, eller så har man ingen egen utveckling, inga bra inhemska talanger att sälja. Någonstans där emellan måste man ligga, en bra ungdomsverksamhet som generar bra spelare. Några säljs vidare till andra elitlag, många stannar kvar och skapar sportslig framgång för klubben. Då har vi både ekonomisk och sportslig framgång. Precis det recept som skapar vinnande föreningar idag. Det tillsammans med VSK spelarinvest AB tror jag är två av fler nödvändigheter för att på både kort och lång sikt skapa framgång i klubben, steg ett är att nå superettan, väl där finns möjlighet i större utsträckning att behålla och förädla våra egna produkter, samt plocka upp från närområdet.

Anders Carlsson fortsätter leverera intressanta inlägg på sin blogg, han lovar dessutom en hel drös med färdigskriva artiklar att njuta av i framtiden. Jag kommer absolut att hålla utkik.

Julklapp

Dagen har börjat och igår julklapps shoppade vi till barnen. I princip allt där är klart. Idag kom lite fler leveranser av sådant vi beställt. Amelias ögon blir stora som tefat när hon ser de inslagna paketen innan vi hunnit gömma undan dem. Hon är dock väl i införstådd med att hon får öppna paketen för tomten på julafton, men det hindrar henne naturligtvis inte från att slänga frågan om att få öppna något paket.
Jag jobbar julafton, slutar halv tre, så jag missar all väntan innan kalle och julklappsöppning och tar mig direkt hem till det och julmaten, känns som en vinstlott.

Om man skulle få i sig lite mat kanske. Det skulle sitta fint. Det blir en snabb lunch med damen här hemma och något avsnitt av serien 24.

God natt

Festen är över. Ovan som man är så blir kvart i tolv en alldeles utmärkt slutstation. För andra började kvällen, men så är det. Kul har jag haft. Många goda skratt.
Skönt att vara hemma också, slippa fylla, bakfylla och elände. Det enda jag saknade ikväll var hon jag lämnade hemma och en varmkorv efter krogen. That´s it. Annars en toppen kväll!

Det är dags att sova. Imorgon är det fredag och en jobbhelg börjar på lördag.

Fest

Gör mig i ordning för lite fest med arbetskamrater. Det ska bli trevligt och hör definitivt inte till vanligheterna. Så är det att vara förälder till småbarn. Men någon gång kan det vara kul att slå runt lite.



Slummer

Barnen är nattade och i samband med nattning lyckades en annan också slumra till tillsammans med dottern. Det är lätt gjort och lär inte göra det lättare för mig att sova inatt. Haft otroligt svårt att sova nu en längre tid. Det går bara inte. Hoppas det går över snart då dagarna blir så mycket längre när man är trött.
Imorgon ska jag träffa goda arbetskamrater för trevlig samvaro. Singstar, jultallrik och några öl står på menyn. Ska det bli fråga om singstar får vi nog kasta om ordningen lite så ölen kommer först. Kan nog bli trevligt, har så många roliga arbetskamrater så.



Fredrik Jireteg bloggar idag om tankarna bakom VSK:s akademisatsning och berör det jag skrev om igår. Det är i dagsäget omöjligt för VSK att få behålla talanger som vill spela högre upp. Möjligheterna till det skulle vara mycket större om man spelade i superettan. Både lönemässiga och sportsliga fördelar. Det är ett viktigt steg VSK står inför, speciellt som det rör sig mycket med talanger nu. Vi måste försöka behålla dessa och bygga en grund att stå på, det är framtidens utmaning och Fredrik Jireteg är inne på rätt spår.

Vi var hela familjen ner till Oskarshamn och Ronneby för ett tag sedan. Oskarshamn för att hälsa på barnens morfar som bor där och Ronneby för att hälsa på goda vänner som flyttat dit. Det tar ca fyra timmar att bila till Oskarshamn, så det var en redig resa som vi gjorde på fredagen. Vi sov dar och åt en god frukost sedan lade vi två timmar ytterligare bakom oss och åkte genom Mönsterås, Kalmar, Karlskrona ner mot Ronneby. Där träffade vi familjen Malla. Ronneby var mysigt på många sätt.
Vi åkte tillbaka mot Oskarshamn på eftermiddagen och fastnade i en trafikolycka utanför Mönsterås, det tog närapå 40 minuter innan vi kom iväg igen, med hungriga och trötta barn. Men väl framme var barnen såklart nöjda över att få umgås med sin morfar.
En kul resa och barnen hade också kul, trots sammanlagt 12 timmar effektivt bilåkande. Det är mycket det.

Dimmigt i Ronneby


På väg till lekpark i Oskarshamn, hand i hand



Time goes by

Ska inte älta VSK så mycket idag, känns som att jag kan skriva spaltmeter om det. Det ligger nära om hjärtat. Konstaterar att VSK:s ordförande Anders Carlsson fått igång sin blogg igen och levererar ett bra och läsvärt inlägg om sitt första år som ordförande.

Ytterligare en dag har förflutit på jobbet och det har gått fort. En arbetsplatsträff har vi avverkat och det är lika nyttigt som alltid. Mycket som ska och bör diskuteras kring arbetsordning och annat. Vikigt arbete och därför viktiga samtal. William fyllde två för inte så länge sedan. Jisses vad fort tiden går. Amelia är snart fyra år. FYRA! Det var inte länge sedan vi satt på familjeläkar mottagningen och fick beskedet att vi väntar barn. Panikkänslor blandat med en försiktig glädje. Men det blev ju så bra. Vilken tjej vi har. Alltid glad (Nåja), framåt, positiv, vacker och bara så jädrans bra. Samma med William, han utvecklas hela tiden, från att ha varit väldigt bunden till sin mamma har han tagit enorma steg på kort tid. Makalöst vad fort tiden går och hur kul det är att få dela deras vardag med allehanda problem som dyker upp under resans gång. Inte en dag har jag ångrat att jag fick mina barn.
Barnen är det viktigaste vi har och vår familj har varit igenom ett fullständigt helvete genom vår förra förskola. För er som inte läst bloggen sedan starten eller hittat till de inläggen finns det en länk här där ni kan läsa om Knattekompaniets förskola som tillhör området Hammarby i Västerås. Alla förskolor på detta område är mer eller mindre katastrofala, det finns avdelningar som är acceptabla. Men inte mer än så. Letar du förskola i Västerås?
Håll dig borta från Hammarby!
Det är värt att åka genom stan för en bättre förskola för ditt barn. Take my word för it! Enhetschefen här är en historia för sig, vilken människa. Jag tror inte en endaste person kan sjunka så fasligt lågt som hon. Usch!
Nu är vi tillbaka på Vildmarkens förskola på Skallberget, oerhört bra och både barnen och vi stortrivs.

Barnen är det viktigaste vi har.

Grönvitt överallt

Jag sitter hemma nu med nattade barn och lider av svår bandy abstinens. VSK tar emot Bollnäs ikväll och har spelat oavgjort 5-5 efter kvitteringsmål i slutminuterna. Annars har det varit helt tokiga resultat ikväll, smaka på det här.

Broberg - Katrineholm 11-1
Edsbyn - Kungälv 14-2
Vänersborg - Sandviken 0-11
Villa - Falu BK 7-0

Jämna matcher med nervkittling? Det kan ju i slutändan inte ens vara kul för spelarna. Sporten bandy behöver en förändring. I vilket fall tror jag SAIK står som segrare på studenternas i år. Min förhoppning är att vi inte möter dem på vägen dit, för vi kommer inte kunna slå dem i bäst av fem matcher, det kommer inget lag klara av. Däremot i en finalmatch på studenternas så kan allt hända. Tar vi oss dit så vinner vi. Repris på fjolårets succé och underbara känsla.




Vi lämnar bandyn och fokuserar lite på fotbollen och den försäsong som VSK ska dra igång. VSK kommer som jag förstår det lämna löpande uppdateringar om spelares fysiska status under säsongen i olika tester och bygga på statistik. Det är ett välkommet inslag och en helt ny öppenhet. Det gör nog även att många spelare väljer att höja sig i sin träning. Förhoppningsvis är detta förankrat i truppen så det inte smäller på fel sätt bara. Det kan skapa oro ett onödigt störningsmoment.
Jag läser på VSK:s officiella hemsida hur det nya tränarparet vill lägga upp försäsongen. Det är första gången jag får se ett så planerat schema över hur truppen kommer arbeta tillsammans. Dessutom kommer alla steg videofilmas och följas upp för att öka noggrannheten. Så tror jag inte VSK arbetat tidigare och det känns positivt och ett led i att arbeta lite mer proffisionellt med verksamheten. Det är viktigt då fotboll är en taktiskt och teknisk sport där inget i slutändan kan lämnas åt slumpen, noggrannhet medför framgångar, det är jag övertygad om.
Har sett på Anders Carlssons blogg, som av okänd anledning är nedstängd (?), att det kommer finnas kontanta priser för spelare som presterar bra i försäsongen, löpande mätning och motivation i form av kontanter är säkerligen bra. Motivation och prestation går hand i hand och unga killar motiveras av pengar, så är det bara.
Något som glädjer mycket är att när vi tittar på VSKs officiella hemsida samt statistiksidan så är Patrik Grönvall uppsatt som forward igen efter ett år som mittfältare. Hur kan man sätta fjolårets skyttekung som upprepade gånger i media sagt att han helst spelar forward som mittfältare? Det var tjänstefel av Jörgen Zetterström och jag är glad att nuvarande tränarpar Kalle Granath och Stefan Bärlin verkar ha förstått detta.
Grönvall är forward, dessutom en bra sådan!

Vi ser fram emot fotboll, snart börjar det!

Lång dag

Haft en lång dag på jobbet idag. Mest för att jag varit fruktansvärt trött, och på arbetet måste jag såklart fokusera och det är tufft när man är trööt. Nåja, det gick bra i alla fall.
Väl hemma så är barnen supertrötta och följdaktligen griniga och kinkiga. Men det är inte så konstigt. Vi sov nog lite dåligt hela familjen inatt. Snart dags för nattning och vi hoppas på bättre nattsömn nu.
Dessutom ska vi bränna av ett par avsnitt ur serien 24 som vi börjat titta på. Spännande är den, som jag redan förstått av Robert Laul på Sportbladet.

Nedan kommer en uppmaning inför valet. Det enda som egentligen är viktigt, Nej till Sverigedemokraterna och rösten på ett demokratiskt parti som står för alla människors lika värde. Det utesluter röster på SD, M, FP, C, KD
Välj ett annat parti så tror jag Sverige kommer må mycket bättre.



RSS 2.0