El Clasico

Vi har precis avklarat ett av världens mest klassiska derbyn med de två lag i världen som hyser flest av de riktigt stora stjärnorna i sina laguppställningar. En bra match naturligtvis men inte alls fantastisk på något vis. Eller fantastisk i ett avseende, Zlatan gör ett exceptionellt mål och avgör sitt första El Clasico, inför hemmapublik dessutom. I det avseendet var det en fantastisk kväll för en svensk fotbollsälskare.
Två matcher har avhandlats på tv ikväll. Innan El Clasico såg jag på Arsenal - Chelsea ett hett London derby. Hemmalaget Arsenal hade första kvarten av matchen med ett par hyggliga chanser, efter det så var Arsenal fullständigt utspelade. Genant faktiskt, som Arsenal supporter. Genant. Men Chelsea är bra i år. Jag tror de vinner ligan snäppet före Man united som är betydligt mer påverkade av C Ronaldos sorti till Real Madrid än vad de vill tro.





Fredrik Jireteg, sitter som eknomiansvarig i VSKs styrelse och har börjat blogga. En hittils informativ och bra blogg med VSK ögon sett. Det senaste inlägget handlar om att VSK startar ett investmentbolag, VSK spelarinvest AB, där jag och alla andra grönvita samt företag kan köpa aktier och tillsammans äga utvalda spelare i den grönvita truppen. För klubben innebär detta en stor engångssumma som kommer in i och med att personer köper in sig, om jag inte missförstår detta. Säljer sedan bolaget spelare går dessa slantar inte in i klubben utan bolaget. Jag förmodar att bolaget för en viss procent av denna summa går in och köper nya spelare till klubben. Några procent lär även gå till avkastning för de aktieägare som gått in med kapital i bolaget.
Det är en intressant idé och något jag verkligen vill vara med om. Bara det att få äga en liten liten del av VSK lockar så oerhört. Så känner nog alla med ett grönvitt hjärta idag.

Kärleken till denna klubb är så stor. Så länge jag kan minnas har pappa tagit mig och syrran på både fotboll och bandy, bortamatcher som hemmamatcher. Jag har alltid haft en fallenhet för fotboll så det var naturligt att bli mer engagerad i att gå på den sporten, men jag har alltid och kommer alltid att följa även bandyn. VSK fotboll, klubben som på senare år inte gjort någon glad. Klubben som blandar förhoppningar med besvikelse men aldrig likgiltighet. Det är det som är charmen.

Det finns myckt positivt i VSK idag, många unga talanger, som inte bara bedöms gå en större framtid till mötes utav tyckare i stan, utan även av storklubbar som tar över desa talanger på provspel i framförallt England. Det är jättekul.
Bolagsidén är en annan sak som är konstruktiv och för föreningen fram. Det är ett sätt att finansiera bättre spelare med, något som verkligen kan behövas. I nuläget kan VSK inte konkurrera och behålla de bättre unga spelarna.
Vi tar Daniel "DG" Gustavsson som exempel. Han lämnade VSK för AIK som ligger i allsvenskan, blev utlånad av AIK då han inte håller allsvenska klass än. Det gjorde att han i första hand fick spela med Väsby som är AIKs sammarbetsklubb i superettan, en division högre upp än VSK och en division lägre än AIK. Skulle VSK spela i superettan istället för norrettan blir det otroligt mycket enklare att få behålla unga lovande spelare. De kan i lugn och ro få utvecklas och bli färdiga spelare för att sedan lämna till större klubbar. Klivet upp är nödvändigt, idag mer än någonsin, allsvenska klubbar dammsuger lägre divisioner på talanger för småsummor eftersom de blir för dyra senare.

Men det känns positivt inför framtiden!

Mycket fotboll på bloggen ikväll och det tycker jag passar bra med tanke på vilken fotbollsdag det har varit. Snart läggdags och imorgon är det åter arbete efter en ledig helg. Men mycket vila har det blivit speciellt eftersom barnen av någon anledning valt att sova till 09 lördag och söndag. Det har nog aldrig hänt, i alla fall inte sedan William föddes. Vinstlott i helgen med andra ord!

För två veckor och fyra dagar sedan

gjorde jag mitt senaste inlägg här på bloggen. Tiden går fort när man har kul brukar det heta. Kan meddela att tiden går fort när man jobbar också. För det i princip det enda jag gjort sedan mitt förra inlägg. Kanske draget en aning till sin spets men i stort sett.
Hela familjen har dessutom vaccinerat sig nu mot svininfluensan och det var bara William som påvisade några biverkningar av den. Han fick feber och lite kräkningar, men inget allvarligare och skönt var det. Det känns bra att vi tagit beslutet att vaccinera oss ändå. Vi vet ju aldrig vad som händer och för tillfället har de svårt med den här influensan i USA. Nu är vi skyddade, känns riktigt bra.

Idag har vi spenderat eftermiddagen på Busborgen i Västerås. Åkte dit vid 16 och då var vi innan på NetonNets nya lagershop i Västerås. Tycker inte om NetonNet, lagershop i all ära, men det fanns knappt en produkt at tita å, allt var förpackat i kartonger. Nä, jag tycker mer om exempelvis MediaMarkt och Elgiganten. Inte speciellt billigare heller, inte ens på invigningsveckan.

Hur som helst, Busborgen, vi kom dit vid 16 och åkte hem en och en halv timme senare. Mycket skoj med framförallt ruschkanor som är så roligt. Undrar om inte jag hade mest kul? Älskar dessa ruschkanor, det går så fort!

Jag har helt slut på saker och skriva om känns det som. Inga åsikter om något och inga ideér om något. Inte alls bra, känns trött och tomt i skallen, så jag lämnar in med ovanstående rader och hoppas att det inte dröjer tre veckor på nästa uppdatering.


Favorit i repris...

Vi kör en favorit i repris. Jimmie Åkesson partiledare i sverigedemokraterna i Aftonbladet.

"Hur kan du säga att fundamentalismen ökar, eller att Malmö kommer att få en muslimsk majoritet, när inte ens experterna kan det?

– Det är klart att man inte kan påstå att vi får en ökning, det är klart att det är svårt att göra befolkningsberäkningar, men om utvecklingen ser ut som den gör i dag är jag fullt övertygad om att det kan bli så.

– Det skulle kunna bli en majoritet isbjörnar också, rent hypotetiskt. Det kan man inte veta, säger Jimmie Åkesson"


Helt otroligt. En majoritet isbjörnar. Jag brukar tänka på dessa citat när jag är uttråkad eller ledsen, för då skrattar jag, men sen tänker jag på att denna man har 15000 i EU valet röstat på ska vara Sveriges representant i parlamentet och lika många skulle vilja se honom som statsminister. Då blir jag rädd. Isbjörnar, no shit!

Zlatan vann guldbollen idag. Ingen större överraskning, det vore bättre och hålla inne bolljäveln i tio år framöver eller hur länge han nu tänker hålla på. Ingen i det här landet håller hans nivå och det lär inte dyka upp någon i överskådlig framtid heller. Han saknar motstycke. Hoppas han fortsätter i landslaget och att Hamrén vågar bygga laget kring honom.

Nu ska jag sova och hoppas att natten läker sonens feber. Han sover oroligt, stackarn.


Mycket att säga - lite tid

Så känns det just nu. I korta drag...

... VSK krossade bajen med 7-2. Helt underbart

... SOS Alarm kommer inte bedriva ambulansdirigering i Västmanland, Uppland, Gävleborg eller Sörmland efter sommaren. Katastrof. Våra landstingspolitiker har gjort en enorm miss. Helt enorm. Återkommer förmodligen i ämnet.

... Barnen har varit både underbara och sjuka.

... VSK fotboll har börjat dra in värvningar inför nästa säsong. Bra!

... Nu, ska jag sova.


RSS 2.0