Kalas och kanonväder!

Utflykt idag alltså till soliga Stockholm och kalas med släkt och vänner. Trevligt som alltid och barnen hade givetvis kanonkul. Med två ungar per par som var där blir det många barn i ungefär samma åldersgrupper.
Imorgon jobbar älsklingen igen, barnen och jag hoppas på kanonväder igen, naturligtvis. Vi får ser hur det blir med den saken. Utevistelse lär det bli ändå. Det är ju bara jag som tycker det är omständigt vid regn, gullungarna bryr sig liksom inte nämnvärt om det.

Lite bilder från dagen:









Som sagt, de har haft kul, ätit gott fika och haft det riktigt bra idag. Och det har vi också. Hoppas det blir en bra repris om två veckor då vi återigen styr mot Stockholm för barnkalas!

Grattis alla mödrar!

Det vart ingen marknad igår. Älsklingen kom hem med trötta barn som inte orkade med utflykter. En annan var ganska trött också, precis som idag. Det tar lång tid att återkomma från ett nattpass, man behöver närmare tre dagar innan man känner sig okej igen. Hur jag ska orka med dagen är en gåta.

Mors dag idag, det ska vi inte fira nämnvärt då älsklingen´har planerat utflykt till stockholm på barnkalas, det ska bli kul. Barnen kommer förmodligen ha riktigt roligt.

Istället för utflykten igår blev det lite bad, det var riktigt kul och barnen stortrivs naturligtvis.








Rena vart de också.

Jag hade planerat lite frukost på sängen till älklingen på mors dag, men hon steg upp nu. Igår gick hon upp klockan nio och idag naturligtvis innan åtta. Typiskt?
Det får bli en annan överasskning, liten men ändå. Hon har ju för sjutton precis haft sin födelsedag.

Nu är jag hungrig.

WOW

Vilket väder! Strålande sol, jag sov till 14 cirka. Gick upp och slappade som man måste efter att ha sovit ungefär 4,5 timme efter nattpass. Sedan har jag småplockat lite hemma, nu är familjen på väg hem och vi ska till Västerås marknad, vårmarknaden som är nu och kika lite. Ska bli kul, alltid hittar man något att titta på. Synd inte syran är med, hon är en jävel på chockladhjul, vinner sällan, men hon tycker om att kasta bort pengar där hon.

Nu ska jag njuta av dagen med familjen, återkommer förmodligen ikväll med lite bilder också.

Zylber.com                              

Hemma

Sådär, då var jag hemma igen då efter en natt på jobbet. Som jag trodde innan så hade vi en hel del at göra, det vill säga ända fram till ungefär fyra på morgonen, sedan dog allt. Knappt ett samtal. Men nu har jag inget mer jobb inplanerat och jag vet inte hur jag ska ställa mig tll förfrågningar, tiden hemma är så värdefull och den kommer liksom inte igen.

Jag ska inte skriva så mycket, det blir frukost, lite tv, sen hopp i säng ett par timmar. Sedan förhoppningsvis en utflykt i underbart väder med familjen. Det vore så skoj.




Frossle.com

Nu sticker jag

Nu sticker jag till jobbet.

Roa er med att kul, registrera er via länken nedan. Det är faktiskt riktigt kul.

Tusentals roliga flashspel - Medlemmar kan vinna fina priser

Hej svejs!

Uppe

Sådär, då var man vaken igen, sov goda två timmar. Det är mer än jag brukar lyckas med faktiskt. Riktigt skönt. Det skulle ha varit så att älsklingen med barn skulle sova hos hennes mamma i natt för att inte behöva känna sig stressade imorgon när jag kommer hem och vill sova. Nu blev det ändrat så de kommer hem, det är jag glad för. Skulle haft så tråkigt ikväll annars utan älsklingen. Skönt.
Imorgon tar vi då, så farligt är det inte.

Idolbild



Så glad man blir av att äta glass en solig eftermiddag. För er som undrar lyder texten på hans tröja så här:
My dad is stonger than your dad.
And that´s the truth. Men det är inte för inte jag är LITE orolig på stan när det går förbi riktiga biffar med barn som neglar på tröjan.



Riktigt fin häst på Vallby Friluftsmuseum som hela familjen fick förmånen att klappa lite, hästen verkade trivas gott med det.



Kulpåhjul.se

Snabbis innan middagslur

Jag ska jobba inatt, så jag ska gå och sova innan dess alldeles snart. Ville njuda på några mysbilder från dagen inna jag kryper ner. Vi var hela familjen till Vallby Friluftsmuseum i Västerås efter att älsklingen slutade jobba.

Där finns en hel del av de vanligaste djuren att titta på, getter, hästar, grisar, ja vanliga jordbruksdjur i Sverige.

Jag glömde naturligtvis kameran så det får duga med bilder från mobilen.
Så här härligt har vi haft det.









En härlig och solig dag som ni ser. Nästan synd att sova, men det måste jag om jag ska kunna vara alert ikväll.

Tusentals roliga flashspel - Medlemmar kan vinna fina priser

Promenad och lunch

Lunchen avklarad. Det blev grillad kyckling och potatissallad idag. Snabbt och gott. Precis lagom kladdigt för barnen, det uppskattas alltid. Vi var upp på affären och handlade efter en liten utevistelse och när jag ska betala märker jag att jag glömt plånboken.
Katastrof.
Jag hade handlat för en bit över 100 kronor så det var en del varor jag plockat på mig. Dessutom med två barn, förvisso hade jag sonen i vagnen, men dottern har ju väldigt mycket spring i benen. Inte mycket att göra, hem efter plånboken och upp igen till affären med dottern på axlarna och sonen i vagnen. Omständigt, men jag fick handlat iallafall.





Så söt kan man vara när man promenerar hem från affären, William satt i vagnen och när jag skulle knäppa kort på honom så gömde han sig, men ett fick jag med lite i hemlighet, från sidan.



Han var trött öch hungrig då, inte så lätt att modella för farsan då inte. Nu kommer älsklingen snart hem och äter sen lunch innan vi ska ut på lite äventyr runtomkring västerås. Vi får se vad det blir.


Tusentals roliga flashspel - Medlemmar kan vinna fina priser




Kramar

Ibland kan barnen vara riktigt söta, nu på morgonen när sonen behagat vakna (en och en halv timme efter att vi vaknade) så låg de tillsammans i soffan, och jag lyckades fånga en omfamning när båda ler. Så kul att man lyckas fånga de ögonblicken på kort, annars hinner man ju sällan med spontankramar och så.

Idag blir det nog inte mycket gjort, en sådan där dag man vill gräva ner sig lite, men jag ska avhålla mig. Ut med barnen om ett tag, vädret är vackert så de kommer nog ha kul.



En riktigt mysig fredagsbild.

Nu leks det i full fart här hemma, naturligtvis med dottern som chef och sonen som uppstudsig underhuggare. Jobb ikväll, både kul och lite usch. Kul för att jag trivs bra på jobbet, usch för att jag trivs bättre hemma såklart. Och tur är väl det.

Tusentals roliga flashspel - Medlemmar kan vinna fina priser

För tidigt

Min dotter gick upp tidigt idag, alldeles för tidigt. Klockan sex, då var jag alltså uppe ett bra tag innan älklingen som faktiskt ska jobba idag!
Nästan olagligt. Tur att jag får sova middag en sväng i eftermiddag då. Ska jobba inatt.
Det blir skönt det.

Nej, dottern vill att jag ska ligga och mysa i soffan, så får det bli.



Kulpåhjul.se

Grrrrrr (Igen)

Nya grannarna som flyttat in ovanpå oss saknar vett vad det verkar. Klockan r nu 19:20 och de vet mycket väl att vi har två små barn, ändå bankar de och har sig däruppe. Vid den här tiden. Mycket oklokt.
En vacker dag kanske man kan ge igen på något sniket litet vis, vi får se. Lämna ludd i torktumlaren eller så.

Nu sover barnen och vi kommer förhoppningsvis att ta något avsnitt av Ghost Whisperer och lite Buzz innan läggdags, vi siktar definitivt på det.

Imorgon är det fredag!

Bus

Så var middagen avklarad. Barnen kommer förmodligen somna bra om en och en halv timme cirka. Ingen har sovit något nämnvärt mycket, sonen sov endast 15 minuter i bilen.
Imorgon är det fredag och jag ska jobba natt, alltså en skön tupplur på eftermiddagen innan ett troligtvis alldeles uppåt väggarna stressigt nattpass på en lönehelg. Usch.

Så här fina och matchande kan man vara när man precis gått upp på morgonen.



Min son, till höger på kortet har fått noja på att skrika så högt han bara kan, så länge han bara kan och så många gånger han bara kan. Det låter oerhört illa och vi får hoppas det är ett övergående fenomen.

Nej, dags att busa..

Chefen i stl 92/98

Gympan slut sedan ett bra tag. Vi kör inte många minutr innan koncentration flyger sin kos. Men kul är det. Älsklingen har en lite dålig dag på jobbet idag, trött och huvudvärk, stackarn. Önskar jag kunde ta bort det, vore skönt. Jag hoppas det  blir bättre, vi får ta hand om henne ikväll.

Just nu håller vår dotter på och styr upp lekar här hemma, sonen följer med glädje. Jag tror vi har skapat en liten ledare, hon styr med järnhand vilka sällskap hon än är i nästan. På dagis som hemma.
Hon trivs faktiskt riktigt bra hemma, hon har alltid saknat dagis förut när hon varit långledig. Men inte det här dagiset. Det tycks som vi gjort rätt beslut när vi tagit henne därifrån. Hoppas det löser sig med ny förkola så snart som möjligt. Vi vill helst slippa förkolorna på Hammarby här i Västerås, det är dagispedagogikens svarta hål. Byt ut dina barn mot oro och magont, det verkar vara deras paroll. Inte är jag bitter heller?

Tror det är dags för lite plocka i ordning nu, lite iallafall. Är så seg idag, har liksom aldrig vaknat till. Man får ha sådana dagar också tycker jag.



Gympa

Lunchen avklarad för barnen. Igår var den ett stort svart hål. Jag glömde bort lunchen. Jag hade fullt upp med att ordna med saker så när älsklingen skickade sms och frågade vad vi åt till lunch så fick jag närapå panik. Men det ordnade sig. Idag glömdes minsann inget bort. 

Sonen  har varit jättesvår att natta för middag, brukade alltid lyckas annars, men han har så kul med syster sin numera att det är omöjligt att få ro i honom. Och för den delen att få henne att låta sonen somna in. Men han somnar ju också tidigt på kvällen då.
Just nu lyssnar vi på Don´t matter av Akon här hemma. Nu ska vi gympa lite tillsammans, det för vi varje dag efter lunchen. Kul värre att se dem kämpa på med step och fäkta med armar.

Nu kör vi.

God morgon

Jag är fortfarande Buzz mästare här hemma, både syrran och älsklingen fick sig en skopa igår.

Idag ska vi åka och titta på lägenhet, får se om vi lycka fastna denna gång. Sedan ska det nog bli lite träning också, eventuellt skjuter jag upp träningen till imorgon och bara kör kondition idag, imorgon ska jag ju jobba igen, ett nattpass. Tycker om att träna då på dagen, av någon anledning känner jag mig så nöjd när jag sitter där då.

Nu ska vi ta tag i morgonen här hemma vad gäller frukost och annat.

Champions League

Vilken kväll, klassen på Messis mål är helt oerhörd. Vilken precision i inlägget, och vilken nick. Helt makalöst. BArcelona vinner och jag sover lite bättre inatt. Zlatan, ta dig till Spanien och världens bästa lag, Barcelona, där är du omgiven av fullständiga fotbollsgenier, där kan du briljera med ditt otroliga kunnande. Zlatan till Barcelona!

Jag är buzz mästare.

Buzz

Vi kan väl kort och gott säga att jag äger. Men jisses vilket kul spel! Nu ska vi strax lira vidare, vill skörda nya framgångar.


Zylber är en helccol site, varje dag väljer de ut varor som får falla med 1 krona i minuten till slutpriset 1 krona, först till kvarn gäller, hur länge vågar du vänta? Man måste slutföra köpet innan man kan tillgodoräkna sig varan, så registrera dig som kund innan, det är näst intill beroendeframkallande, man kan göra riktiga fynd.
Besök Zylber nedan


Zylber.com

Äntligen kväll!

Sådär, då var dagen avklarad får man nog säga. Just nu nattas mina barn, den ena av min älskling, och den andra av min syster. Skönt värre!
Imorgon är det återigen en vanlig dag, det har det som bekant inte varit idag för det har varit min älsklings födelsedag. Och vi ska spela Buzz ikväll, riktigt kul frågesportspel till Playstation 3.

Jag älskar kvällar numera, det är så skönt och bara få sitta ner ett par minuter i tysnaden och känna hur dagen bara rinner ur en. Hur tempot som barnen orkar hålla en hel dag bara förvinner, jag blir mer harmonisk, och bara njuter. Det är riktigt skönt, kanske kan kallas livskvalitet? Tiden med barnen är naturligtvis underbar den också, bara på ett annat sätt.

Nej, dags för mig att föbereda Buzz, nu ska krossas!


Full rulle

Full rulle kan man verkligen säga att det är idag, min älskling fyller som bekant år, och då är det mycket som ska ordnas, putsning hemma så gästerna inte skräms iväg, det ska handlas fika, jag har bokat tvättid (Vad tänkte jag?) och barnen vill naturligtvis väldigt gärna stöka till precis där jag städat klart. Men så är det ju bara en dag om året och det ska vara hennes dag helt och hållet. Så då får det vara så.

Just nu är hon iväg och hämtar sin mormor och morfar, det första fikagänget är på ingång med andra ord. Min familj jobbar idag så de kommer förbi lite senare och grattar henne. Passa på även ni att gratta min älskling, det kan ni göra här.

Ser fram emot Champions League ikväll. En giganternas kamp. BArcelona - Man utd.

Nu blir det en liten fruktstund innan jag ska ner i tvättstugan och hämta upp en blandad torr och mindre torr tvätt. Bara ner och kämpa på.


Zylber.com    

Grattis!

Grattis till min älskling som fyller 24 år idag

Gratta henne här du med så blir hon jätteglad!

Kulpåhjul.se

Födelsedag, Champions league och blåst

Sådär, då var vi igång med en ny dag. Älsklingen fyller år som ni ser i inlägget innan detta. Det är ockå Champions League final idag. Barcelona mot Man Utd, som Arsenal supporter kan jag inte låta bli och hoppas på ett stort nederlag för Man Utd. Men dessvärre tror jag de vinner.

Frukosten är avklarad hemma med barnens nya favorit, Polarkaka. Idag blir en dag av massa onyttigheter eftersom det är kalas, minilördag mitt i veckan, kul för barnen. Dessutom blir det två fester idag, en lite tidigare och en lite senare. Dubbelt upp av kul med andra ord.

Idag blåser det extremt mycket. Ni vet den där cykeln vi lagade igår. Den står kvar här utanför och borta är bilen. Det blåtse visst för mycket. En annan cyklar ju året om som sagt.


Läggdags

Nu är det dags att dra sig tillbaka för kvällen. Imorgon fyller min älskling år, det ska bli kul, riktigt kul. Mycket folk kommer hit och deltar i lite festligheter. Blir till att gå upp på morgonen också.

Jag har hittat en kanonbra sida, man får ett gratis sms, där avsändare står som eget telefonnummer, per dag. Vill man kan man delta i olika grejer och samla på sig fler sms, men annars har min sitt per dag. Helt ok tycker jag.

Smsnetwork.org

I övrigt väntar även lite tvätt imorgon, fasiken vad man tvättar när man har barn. Så fort jag tömt tvättkorgen på ren tvätt så fylls den med smutig. Sanslöst. Å andra sidan betyder det oftas att barnen har kul, för utan smutsiga kläder, inget roligt!

Go´natt

Cykel

En underbar uppfinning, nu ska vi laga min älsklings, så kan hon inte skylla på det längre när hon ska åka till jobbet. En annan cyklar ju året om. Det ni!

Parfym till upp emot 50% lägre priser, klicka här!

Räkningar

Det är lika kul varje månad att sitta och administrera våra räkningar. Tänk om man ändå hade möjlighet till ekonomer som skötte det åt en varje månad. Att pengarna som blir över varje månad bara trillade ner på kontot och så var räkningarna betalda och en del placerat på bästa sätt. Men nej, varje månad ska vi sitta och pyssla med urtråkiga saker som detta. Roligare kan man ha.

Nu kommer älsklingen hem från jobbet, äntligen..





Respito.com

Energi

Skillnaden på natt och dag är enorm. När jag skrev igår kväll vilade Västerås, det var lugnt utanför, barnen sov, sambon som har gåt upp och jobbat tidigt idag sov. Nu har bilar, barn och Västerås vaknat och älsklingen är på jobbet. Kvar är då jag, knappt nyvaken och inte ens i närheten av barnens energi. Än!

Igår hade Socialdemokraterna dragit hit alla stora namn inför Europaparlamentsvalet. Såg i tidningen att här var Marita Ulvskog, Mona Sahlin, Göran Ferm, och Åsa Westerlund. Kul att alla toppkandidater samt partiledare kom i ett koppel, men det kanske hade räckt med två? Nåja, valrörelse är igång och det är väl det viktiga. Ta chansen att möta politiker och ställa dem till svars nu när möjligheten finns. Jag är fortfarande tveksam till hur jag ska rösta, det enda jag vet är att jag inte röstar åt höger, det har jag aldrig gjort och det kommer jag aldrig att göra.
Läste i tidningen på morgon hur Moderaternas förslag ligger nu för framtiden.
10 årig grundskola, längre skoldagar, sänkt skatt för alla som arbetar, dock inte de som inte arbetar dvs pensionärer som tillsammans med sjuka och arbetslösa får betala för min skattesänkning.
Nej tack, då klarar jag mig utan den. Hej då Reinfeldt!
Om jag nu skulle bestämma mig för Piratpartiet i EU valet så är det just detta ovan som omöjliggör en sådan satsning i riksdagsvalet, ett klassiskt enfrågeparti ska inte ta ställning i höger - vänster politik och gör det inte heller, det vore att svika sina väljare. Man röstar med de som stödjer ens förslag helt enkelt. Och en röst på Piratpartiet kan således lika gärna vara en röst på Moderaterna, det skulle jag inte klara av.

Nog om det, vi ska nog ut och leka lite här om en snar framtid.

Nattplock

Det är natt, lätt att inbilla sig det iallafall. Jag är den sista tappra ur vår skara här hemma som är vaken. Ska snart också sova, men lite måste man ju fundera också, när tillfälle ges.
Vi har tittat på två avsnitt av Ghost Whisperer ikväll, slutet på säong 1 närmar sig så imorgon beställer vi hem säsong två av denna bra serie. Den är faktiskt bra.

Det kanske händer saker med bloggen om ett tag, mindre obetydliga ändringar till en början. Håll utkik!

På fredag ska jag jobba, det är med både förtjusning och lite zzzzzzz, jag ser fram emot det. Jag trivs ju hemma med mina barn. Tycker om det här. Tur att det bara är ett gästspel på en natt. I Juni tror jag det blir ytterst få gästspel på jobbet. Har så lite tid med barnen ändå.

VSK imponerar på mig i år, verkligen. Det känns som att det är avancemang på gång, kanske? Man får hoppas, det är det sista som överger mig. Jag var med när vi tog steget upp i allsvenskan 96. Jag var också med när vi åkte ur i kval mot Häcken. Den sorg man kände då, den var större än när vi ramlade ur Superettan. Men glädjen att gå upp i Superettan kommer nog vara minst lika stor som den dagen då vi gick upp i allsvenskan.

Nu är jag trött. Go´natt!

Grrrr

Grannarna ovanpå flyttar och jag förmodar att de drar sina sista lass ikväll typ. Det enda vi hör här nere är ungar som springer och stampar i golvet med skor och skriker. Våra barn har precis somnat, dags för en avhyvling och en skopa folkvett?
Annars är det trevliga grannar tycker jag. Inte deras ungar. Grrrrr

Träning

Precis hemkommen från gymmet, eller rättare sagt, kom hem för ett tag sedan, har hunnit äta, duscha och läst mejl. Men i stort precis hemkommen. 60 min på löpband (Gång) blev det idag. Styrka gjorde jag igår så det lämnade jag därhän för dagen.
Snart kommer älsklingen hem med våra barn, de har varit och hälsat på sin gammelmormor och gammelmorfar idag och hjälpt till med lite olika saker. Det är bra det.

Jag har många planer nu, vi får se vad som blir och vad som är mig övemäktigt.

Nu ska jag ut och bära in barn från bilen.

Sovmorgon

Otroligt! Jag har varit föräldraledig nu i 25 dagar idag. Vi har aldrig sovit länge än till sju på morgonen, det har alltid varit ett barn som vaknat, nu bestämde sig båda för att ge mig en sovmorgon och sov till klockan nio. Otroligt!

Igår var det fotboll, en match VSK tydligen vann med 2-1, det gör mig lycklig och glad, tyvärr missade jag matchen och det är jag ledsen för. Men nu har vi vunnit tre raka matcher och nästa match är Karlslund borta, den vill jag egentligen se. Vi får se vad som händer.

Idag ska jag träna, bara kondition idag eftersom jag tog styrka igår, sen förhoppningsvis lite bada med barnen, vore kul. De älskar verkligen badhuset och dotter min håller precis på att lära sig simma med armpuffar, hon är så duktig.  De gör av med så mycket energi där också, det är naturligtvis också positivt. Det ska öppnas ett äventyrsbad i Västerås, och vi ser mycket fram emot det. Nu är vi hänvisade till andra städer runtomkring och det blir tyvärr inte att man åker dit på samma sätt då.

Igår så, det var vekligen kanonväder igår. Eller snarare så var det kanon när jag och barnen gick ut efter lunch. Säkert 25 grader i solen och en stålande sådan. När älsklingen var ute med barnen på förmiddagen var det nära regn. Jag valde verkligen rätt. Det får man ju säga. Vi träffade barnens och våra vänner på en förkola i närheten, där vi lekte i ungefär två timmar ihop. Barnen hade jättekul och jag hade gott sällskap.

Om vi skulle börja dagen här hemma nu då, måndag och allt som det är.

Lunch

Idag vart det 40 minuter löpband (Gång) och sedan styrka. Helt ok, kände redan att jag ville sluta efter 5 min idag, så allt över det är riktigt bra. Att träna omotiverad är svårt, riktigt svårt, det är så lätt att slå av på tempot. Men jag höll det upe bra hela tiden.

Nu lagas det lunch och sedan blir det mer utelek. Älsklingen var ute med barnen medans jag tränade, nu ska jag ut me dem efter maten. Blir en dejt med deras vänner desutom så det ska bli kul.

Kom igen Grönvitt!

Det är något vackert som fattas oss

Vart tog sommaren vägen? Jag prisade regnet här i något inlägg sedan, det ångrar jag idag, det finns liksom gränser. Jag kan dock inte bestäma över vädret så då nöjer jag mig med att klaga. Det är fint det!
Riktig slödag idag, bara ordnat med lite tvätt. Och det knappt. Syster tog med min dotter till sitt jobb, skönt. Sonen har haft det riktigt skönt hemma med oss två. Han blir så lugn och charmig på något sätt när han är själv med oss två. Verkar riktigt suga in all uppmärksamhet. Det är bra, speciellt som han inte är särskillt kry.

Nu är syrran hans hemma igen, och stojar och busar. Skönt när det är livat hemma, det hör till numera. Imorgon är det fotboll VSK tar emot Arameiska Botkyrka på Swedbank Park och jag tror och hoppas på tre poäng. Viktigt nu då lagen i serien börjar delas upp i topp och botten, där ska VSK vara med och dra ifrån, skapa lite arbetsro inför uppehållet. Kunna samla kraft och avgöra serien under hösten.



Tv´n är fortfarande borta. Det har visserligen inte alls gått lång tid, men jag saknar den. Det ser helt sjukt ut nu i vår tv hörna. Det är något mycket vackert som fattas oss här hemma. Vi får hoppas på ett snabbt tillfrisknande och ett lyckligt sådant, så vi får behålla vår ögonsten hemma.

Jag tycker för övrigt om Eminems nya album Relapse, låten Beautiful i synnerhet. Äntligen är han tillbaka med lite nytt, vi hoppas starkt på mer från denna poet. Det tror jag definitivt på.  Mina barn tycker också om hans musik, det är bra. De gillar Bruce Springsteen också, vilket också är bra.

Jag tror att Piratpartiet kommer in i EU parlamentet, otroligt vilket magplask av alla etablerade partier att helt missa opinionen i dessa frågor, att inget parti tagit den sidan av debatten är helt oförklarligt. Iallafall för mig. Det är rent av anledning till att sparka kampanjgeneraler. Så många missade röster. Jag vet faktiskt inte om jag kan rösta på dem, står för något så mycket större egentigen, men samtidigt är EU valet så jädrans mycket pajas. Det är som att Sverige är kunskapens svarta hål vad gäller Europeiska unionen. Människor tror på riktigt att vi ska rösta antingen för eller emot EMU eller EU, det är liksom skrämmande. Vad är det för form av demokratiskt val? När ansvariga partier, valorganisationer, skolor, samhällsinstitut inte ens kan upplysa befolkningen ordentligt vad sjutton vi röstar om?
Skrämmande var ordet.
Var och en är ansvariga att själva ta reda på det? Möjligen, men vart får man den informationen? Opartisk sådan då, nere i valstugorna får man inget vettigt svar, där skulle man kunna få valet till att handla om just EMU eller vad sjutton som helst bara man vann lite röster. Kommunicera ut lite riktig info till folk som inte själva söker den, satsa lite pengar på reklam om EU och dess betydelse för våra lagar och vårt samhälle, i tillexempel reklamfinasierad tv, sådant som folk faktiskt tittar på.

Det vore skattepengar väl spenderade. Folkbildning i dess sanna anda.

Av just dessa anledningar får dessa marginalpartier en massa röster, okunskap röstar på idioti, svårare än så är det inte. Det största hotet mot rasister (Sverigedemokrater, nationaldemokrater osv) antimän (F!) enfrågepartier (Junilistan, Piratpartiet) är just kunskap. Hur påverkar det Sverige om jag röstar på dessa människor. Hur ser partigrupperna ut i EU, där moderater sammarbetar med rasister osv. Det är viktigt att upplysa om. Totalt misslyckande.

Jag blir mer än lovligt förbannad ibland, men så får det vara. Gjordes allting som jag ville så blev det bättre, svårt att inte hålla med, inte sant?

God natt!

Jag ska sova nu. Är rikigt trött faktiskt ska bli skönt att krypa ner.

Jag hoppas på morgondagen. Tvätta ska vi göra iallafall. Kanske något mer?

Hoppas på badhus på söndag, vi får se hur det är med sjukeriet.

Stiltje pga sjukdom

Det har varit stiltje i bloggen här under dagen och det beror på att vi är sjuka. Vissa mer än andra. Ingen träning idag med andra ord.
Det har haglat ute alldeles nyss, första för i år tror jag, iallafall däromkring jag har varit. Smattrade ordentligt i fönsterkarmarna utanför här. Trodde nästan barnen skulle vakna, men om de gjorde det så smnade de om själva utan problem, inga ljud från dem. Lugnat ner sig nu, skönt. Men det är bra med regn, blir fin grönska och vägarna rena. Hälsokur för moder jord. Och det behövs ju ibland. Eller hur?

Tv´n är inlämnad nu igen, för andra gången då. Hoppas att problemet går att lösa nu då. Vi får ju en 32 tum som låne tv men det funkar inte alls lika bra som den andra. Vi är ju vana vid större och bättre.

Ha en god kväll!

Träning

Det blev träning idag, och skönt var det.
60 minuter löpband (Gång) 6,8km. Helt klart ok. Därefter en 30-35 minuter styrka. Känner mig stärkt inför kvällen. Kanonskönt!

Vi har kvällssol nu, änligen börjar det bli sommar, det är så här kvällarna ska vara året runt!

Regn och rusk

Nu har vi haft kul här hemma må ni tro. Dottern åkte med älsklingen till hennes mormor och hjälper till med inköp. Det lämnar kvar sonen hos mig som tvunget skulle ut i spöregn, nåja, det kom i skurar. Ena stunden strålande sol och värme och i nästa så var vi plaskvåta. Eller jag var plaskvåt. Herrn var ju utrustad med regnkläder och gummistövlar.
Jag är för cool för sådant.
Aktar er vad roligt han hade. Han sprang runt i säkert trettio minuter och letade efter sin mamma, oavsett hur mycket jag förklarade att hon kommer hem senare. Tillslut gav han upp och tog en sisådär femtio turer fram och tillbaka mellan sandlåda och en brunn där ha hällde ner sanden. Ibland stannade han till för at smaka på skatten. Usch, olydig kis det där.

Jag längtar till min träning idag, hela kroppen längtar känns det som.

Sex och trötta

Morgon igen så, lite helg idag så vi är hemma allihopa. Skönt avbrott i veckan faktiskt. Älsklingen och sonen sover just nu. Dottern drömde elakt och vaknade till så vi alla fick gå upp vid sex på morgon. Det föll inte älsklingen i smaken på hennes lediga dag minsann.
Hon ska åka och hjälpa sin mormor att handla lite idag och jag ska träna, måste hinna med det, gick inget igår. Då badade hela familjen istället och vi hade det faktiskt riktigt mysigt. Dottern har börjat simma med armpuffar nu och jag vart helt imponerad, för hon klarade sig bra i den djupa bassängen, oj vad hon arbetade med benen. Inte så långa perioder, men helt fantastiskt!

Idag känner jag för både motion och styrka, måste börja köra hårdare nu, varje dag

Ghost Whisperer är bra, min kära älskling snyftar lite till varje avsnitt, en perfekt serie för henne!


Bada pappa? Bada? Bada, jaaaaaaa

Så har det låtit på damen här hemma hela dagen. Ända sedan hon vaknade har hon velat gå till badhuset. Vi gjorde henne till viljes nu å kvällen, så nu sussar de gott. Barnen.

Nu ska jag och min älskling kolla den nya serie vi köpt och börjat följa. Ghost Whisperer, en riktigt bra serie!

Solljus!

Solen skiner över Västerås idag, det medförde naturligtvis att vi gick ut en sväng. Det måste ha regnat inatt, för det var alldeles plaskvått ute med massor av härliga vattenpölar för barnen att leka i. Och som de lekte, trots regnbyxor och gummistövlar så var de alldeles blöta om benen när de kom in.

Dags nu för lunch snart, sedan ska nog sonen få sova en sväng. Tror faktiskt han har varit tröt sedan ha  vaknade, ibland har man ju sådana dagar också.
Om älsklingen hinner hem i tid så tar vi en sväng till badhuset idag, hon tjatade om det direkt idag, min dotter, att hon ville dit. Badhuset sa hon och gick och hämtade sina badbyxor. Men att gå dit själv med två barn, nja. Då väntar jag hellre, med ett barn går det ju bra, men med två är det lite värre. När man är själv just.
Jag hoppas vi hinner med det.

Annars har vi det så lungt och skönt hemma jag och barnen. Jag trivs verkligen med det här livet, synd bara att tiden går så fort, snart är det juni och sedan är det slut, ända tills min semester i spetember.

Segdraget

Jag hade skrivit ett låååååååååångt inlägg om dagen, men jag ångrade mig och deletade skiten.
Detta av två anledningar.

1. Ingen aning om vart jag ville komma med det jag skrev.
2 Jag vill in i sängen och kramas med min älskling.

So bye bye.

Tvättdag

Älsklingen jobbar och barnen äter just nu, idag har vi en tvättdag hemma. Otroligt vad fort det blir mycket tvätt att ta hand om. Det verkar som att vi kommer kunna ha tvättstugan precis hela dagen och det behövs. Om inte annat för att allt ska hinna bli torrt.

VSK vann igår borta mot Enköping. Härligt! Hoppas på fler bra resultat nu så kanke vi äntligen kan gå upp ett snäpp.

Maten börjar ta slut för barnen och det innebär också att lugnet försvinner. Åter till tvätten!

Dagens blues

Vaknat och lite småtjuriga barn. Livet kan inte bli så mycket mer underbart, eller?

Jobbade som sagt igår, och det är alltid kul, skönt att göra något pass varje vecka, så man inte tappar bort sig. Jag bävar lite för semestern i september, då går jag fyra veckor, helt ledig.. Usch.

Slödag?

Plockat

Nu har jag varit dålig på att uppdatera. Igår hittade jag ingen lämplig tid och idag har jag hoppat in hastigt och lustigt på jobbet. Så tiden har helt enkelt inte funnits.

Tänker inte ens kommentera Eurovision, jag följer normalt sett inte sådant, men när jag väl gör detr så drar tävlingsinstinkterna igång. Och jag tycker inte om att förlora.

Barnen är med min älskling på Parken Zoo och på väg hem just nu. Har saknat dem idag. Inte alls van att arbeta nu ju.

Nu kör vi

Äntligen Fredag och äntligen kväll!
Barnen nattade och nu blir det en ordentlig vilokväll. Har hunnit med en sväng på löpband (Gång) idag också. Cirka 50 minuter. Helt okej.
Man mår ju så jädra bra av det, imorgon bli det löpband (Gång) och styrka på det. Det är fint det!
Ingen foboll i helgen, lokal live alltså, någon jädra match ska man väl hitta på tv får hoppas.

Jag ser fram emot en kanondag imorgon, en familj vi bor nära gör oss sällskap till VAllby Friluftsmuseum. Det är barnens dag imorgon och då händer det mycket spännande för barnen, det blir nog skojigt. Efter det åker vi hem och grillar ihop, i gott sällskap då, sen blir det gym och på kvällen naturligtvis Eurovision. Naturligtvis säger jag som inte ger mycket för det, men det är säkert trevligt ändå.

Nu är det kväll för min del, ha en trevlig sådan du också!

Utelek och snabblunch

Vilken dag! Ute hela förmiddagen i kanonväder. Barnen har haft kul och jag med. Vi började utanför oss men fortsatte efter någon timma till en större lekpark med vänner till familjen. Där vart vi kvar ett bra tag innan vi begav oss hem med lunchen i sikte. Det vart en snabblunch, det som blivit kvar från veckans mat helt enkelt. Snabbt och enkelt att värma.
Ska försöka få sonen att sova en sväng, annars blir han odrägligt trött i eftermiddag, svårt att hålla honom vaken då.

Ha det så fint nu och njut av dagen om ni också har fint väder. Alldeles för få sådana här dagar.

Äntligen Fredag

Yes, äntligen fredag och lite välbehövlig vila för familjen, riktig helgvila.
Idag ska vi ut en sväng vi som är hemma, lufta oss lite efter några dagar i städets anda. Nog så nu, städa kan vi göra en annan dag. Dessutom relativt fint väder idag om än lite blåsigt. 

Som min kära påpekade så saknar vår dotter inte dagis överhuvudtaget, det är märkligt, mycket märkligt. När vi hade henne på Vildmarken vart hon som tokig och hon fick gå dit på en vecka. Nu verkar hon mest må bra av att vara hemma. Knattekompaniets förskola avd skattkistan kanske är dåligt på fler än ett sätt. Återigen, letar du förskola i Västerås akta dig riktigt noga för Hammarby förskolor. Jag vet inte om det är bättre på närliggande områden, men det kan iallafall inte vara sämre.
Och vi är inte de enda som drabbats utav detta, det har hänt förr. Också då med unga föräldrar inblandade. Det är som om personalen har något personligt emot det, eller så är det bara oss de har något emot. Läsligt det där, den förra som drabbades och ifrågasatte blev anmäld till soc av personalen. Helt på felaktiga grunder vilket beviats av att inget hände. De hade inga anmärkningar på hennes sätt att ta hand om sitt barn.
Maktmissbruk? 

Nu börjar mina barn bli lite otåliga. Idag är det utedag, det märks på dem.

Svettig och nöjd till tusen

Så är kvällen kommen, barnen nattade och sussar gott. Det vart en vända på löpband 8(Gång) idag, 60 min och 6,8km. Det är riktigt bra. Orkat med som mest 45 minuter tidigare, eller det ska sägas, att jag slutat efter 45, säkert skulle jag orkat mer om jag bara lat manken till, och det gjorde jag idag. Mycket bra!

Imorgon har min käresta en kort dag på jobbet, en är det helg, excellent tycker jag då vi förtjänar lite vila hela familjen och speciellt min kära efter sin första vecka på sitt nya jobb, hon är så jädrans duktig.

Vi hoppas på Parken Zoo i helgen!

Tvätta med två barn - Phhhuuuu

Så kul var det verkligen att tvätta med två småttingar. Faktiskt aldrig gjort det helt själv med två barn tidigare, iallafall inte med en sådan stor tvätt. Femte maskinen i nu, kanske blir en eller två till. Vi får se.
Det mesta hänger på tork nu. Skönt det, det hämtas upp lite senare.

Annars har dagen gått bra, lunchen serverades och åts upp någorlunda, sonen har sovit en halvtimme och jag och damen har msyt ihop en sväng då. Snart kommer min käresta hem från jobbet, det ser vi fram emot, speciellt sonen som är på lite mamma humör sedan han vaknade.

Vädret ryckte upp sig lite iallafall nu sista timmen, alltid något.

Dåligt väder - den perfekta ursäkten

Det är kallt och småduggigt ute idag, vi håller oss inne och fortsäter på det vi åbörjade igår, städningen. Fast nu tvättar vi också, så lite mer att göra och lite mer spring ner till tvättstugan. Just nu har både barnen och jag en liten fruktstund och lugnet sänker sig som alltid över deras ivriga ätande. Satsumas och banan, allt de vill ha. Till lunch idag tror jag att jag ska göra pannkakor, mest för att jag vill ha. Min kära tycker nämligen inte om pannkakor (Hör på den!) så vi äter det sällan annars, frågan är om det inte ska vara stående på lunchen här hemma under föräldraledigheten.
Inte då, men någon gång måste jag få äta mina pannkakor, och den dagen är idag!

I helgen har vi bestämt oss för att det blir det hyfsat väder tar vi en ny tripp till Parken Zoo. Barnen har så kul där, och vi också för den delen.
Vi ska försöka ta ett barn åt gången i sommar också. Så vi kan skämma bort dem lite extra en och en. De ska få en sådan där pangdag när allt går deras väg. Vore så kul att kunna erbjuda våra barn det. Och den som inte får följa med oss just då får iallafall en riktigt kul dag hos någon släkting. Så alla blir nöjda och glada.

Nu är det dags att ta sig an köket när barnen är så lugna.

Kanke löpband (Gång) idag.

Sonen gör mig fånig

Nu är barnen nattade. Skönt det och jag har haft en riktigt angenäm dag. Började med städning tillsammans med terroristerna av stökighet, följt av lite Ronja Rövardotter för damen medans herrn sov middag. Hon tyckte om Ronja nästan lika mycket som Pippi, men bara nästan skulle jag tro.
Efter det vart det lunch och sedan lite shopping, rengöring till tv´n sedan frukt och lite mat. Därefter bar familjen, utan mig, iväg till Hallstahammar för att hjälpa min käras mormor handla lite. Jag passade då på att träna och känner mig mäkta nöjd.
Efter träningen svängde jag in på ICA för at köpa mat, då ringde telefonen och det var min son som pratade, bär med er att han är 1,5 år. Han sa inte s mycket mer än pappa, men gulligt var det och jag stod som en fåne mitt i affären och sa saker som - Är det min gullunge som ringer? Vill du ha en puss (får medhåll av honom) - Ja men koooom dåååå till pappa. Så fortsatte det tills min kära tog över telefonen, först då märkte jag de cirka 5-6 personer som stod runt om och diskret (Trodde de!) lyssnade och flinade åt mig. Jo, ibland låter man faktiskt så konstig när man har barn, inget märkligt i det alls. Kul var det, fick mig ett gott skratt på väg hem när jag tänkte på det.

Undrar just om det blir en sväng på löpbandet (Gång) imorgon. Den som lever får se.


Träning är njutning

Nyss hemkommen från träningen, blev 5 km löpband (Gång) idag också samt träning med vikter. Börjar märka en markant skillnad nu mot när jag började, både konditionsmässigt samt styrkemässigt. Det är riktigt roligt.

Nu ska jag ta min köpta mat och njuta av Canal + ett tag eftersom min kära och barn är borta för tillfället!

Städdag

Det blev alltså en städdag idag, inte så kul för barnen, inte så kul för mig heller för den delen. Men göras måste det iallafall.
Felanmält vår TV nu också, andra gången den åker in, nu vat felet inte fixat ordentligt. Den är köpt på MediaMarkt, så nu är det lite upp till bevis här. Kan ni lösa problemet åt mig nu? Vill gärna ha min TV som jag köpt för ganska mycket pengar.
Sist fick vi en låne tv, då vart den en 32 tum, och det är säkert bra, men inte om man är van vid 46 och brukar titta på HD. Det är inte ens lite samma sak.
MediaMarkt har varit ifrågasatt i våra lokala medier i Västerås, just för deras service. Hoppas jag får en bättre erfarenhet snart. Tycker om butiken i övrigt.

Nu ska vi laga lite lunch här hemma, två barn som börjar bli hungriga. Jag med för den delen. Ingen plan idag så jag får improvisera helt enkelt.

Jag hoppas på träning i eftermiddag.

God Morgon

NU är vi vakna och har ätit frukost här hemma, min kära har åkt till jobbet. Full fart på barnen här hemma. Det är ganska skönt, de älskar att leka med varandra på morgonen. Det är runt nio de tröttnar på varandra och har man inte gjort det innan så får man definitivt blanda sig i leken mer då, annars blir det regelrätt slagsmål efter ett tag.
Ser ut att kunna bli fint väder idag, kanon, då tycker vi om att vara ute. Om vi skulle ta en tripp till en lite större lekpark än den "lekpark" som finns här utanför oss. Vi får se.
Det står mellan det och att det blir en städdag.

Vi har beställt hem lite mer tv nu, Canal + ingår i vårt utbud på comhem. Det är helt kanon, nu blir det sport. Det fattas bara tv 1000 och viasat sportkanalerna så börjar jag bli ganska nöjd.

Politik och den upptagna pappan

Dagen ha verkligen gått snabbt idag, det vart inget besök på hörcentralen, vi fick boka om. Men i samband med det så hade vi annat ärende till sjukhuset, jättetråkigt naturligtvis. Förhoppningsvis blir det bra där också.

Jag har alltid tyckt om politik och väldigt länge varit politiskt aktiv på olika sätt. Tanken finns att återuppta det, men jag vet inte. Det finns liksom ingen tid, vart ska man hitta den mellan arbete, familj och hushåll? Dessutom träning och andra måbra aktiviteter som man verkligen behöver? Hur gör man?
Det kanske är så, att extra aktivitter inte är till för småbarnsfamiljen, får nog vänta ett par år tills barnen blir lite mer självgående. Jag känner verkligen att jag har mycket mer att ge på den arenan. Det blir nog så i framtiden, men som sagt, det får nog vänta.

Annars tycker jag att valrörelsen för EU valet är ganska avslagen, inte ett flygblad har jag fått. Men å andra sidan är väl det här valet bara övning inför riksdagsvalet som kommer. Det är nog viktigast för kanditaterna som vill in och lyfta schysst lön, fria resor hem till Sverige varje vecka och ett allmänt gott liv. Det kan jag absolut förstå, men är det så våra gemensamma pengar ska användas? Nja, det finns bättre användningsområden än så för dessa.

Jag undrar om de etablerade partierna inte har lite skrämselhicka? De borgerliga partierna lär få mest sympatier med Moderaterna i spetsen. Socialdemokraterna gör förmodligen ett väldigt kasst val, de har låg trovärdighet i internationella frågor, vilket egentligen är en skam. Det var paradgrenen förut. Men CIA plan och oförmåga att ta ton mot USA och Israel gör att trovärdigheten i många grupper sänks. Dessa väljer förmodligen mer åt vänster alternativt ett uppstickarparti typ Piratpartiet. EU valet brukar vara skrällarnas val, inte bara i Sverige, det är en tendens kring europa att mindre partier, enfrågepartier har lätt att ta sig in, det blir ett löjesskimmer över detta då dessa partier har mycket små möjligheter att själva påverka resultaten i dessa stora partigrupper som samsas. Det blir hursom kul att följa, det är det alltid.

Dagen har som sagt gått på rätt bra, jag nattade barnen undertiden som min kära var på affären och handlade lite. Färdig nattat och klart när hon kom hem med andra ord. De var riktigt trötta, vi var ute stora delar av eftermiddagen och han dessutom med en sväng på Björnön, ett riktigt mysigt ställe i Västerås där skog och natur får vara relativt orört. Barnen hade naturligtvis kul där, även om det blev en snabbis.

Imorgon blir det en lugn hemma dag på förmiddagen, sen tränar jag på eftermiidagen!

Middag

Nu vankas det kvällsmat för familjen, spagetti och köttfärssås står på menyn.
Det blir kanongott och det var mycket länge sedan vi åt det. Barnen kommer att bli nöjda!


Genusperspektiv

Fick en kommentar av Nina, hon undrar om jag funderar över det här med genus och hur jag uppfostrar mina barn med tanke på den synvinkeln. Det är en bra fråga, och dessutom en mycket viktig fråga för den nu kommande generationen föräldrar. Det är avsaknade av detta från tidigare generation som gjort att män och kvinnor inte har riktigt samma möjligheter i livet idag, det är naturligtvis bättre nu än förr, men absolut inte bra.
Visst försöker jag tänka på det. Men det är inte alltid så lätt, i vardagens lunk kan det lätt förglömmas många gånger hur man faktiskt kan behandla olika kön olika, fast de är så små.

Det var som jag skrev i ett tidigare inlägg, folk blir helt jätteförvirrade när vi sätter på herrn här hemma röda kläder exempelvis. Det är ju en mindre sak, men icke obetydlig ändå.

Nu vankas det snart lunch, eftersom vi har lite brådska blir det snabbt och mindre bra. Men så får det vara ibland.

Äntligen morgon!

Det är inte ofta man känner så, men det gör jag idag. Barnen är i full gång min kära har åkt till jobbet och jag, jo jag kan koppla av en stund på bloggen. Idag tar vi vår dotter till audionom för att kontrollera hennes hörsel. Hon har lite svårt att uttala och forma ord, vi ska se om det beror på något speciellt eller om hon förmodligen kommer växa in i det. Först ett besök på hörentralen idag, sedan blir det ett besök hos logoped. Skönt att få kolla upp det.

Vi ska väl snart ut, tror barnen längtar. Blev bara en kortis igår tyvärr. Fel kläder hemma, de andra låg i bilen vid min käras arbete, inte så lyckat, men idag är det andra bullar.

Känner av ordentligt efter träningen igår, skulle som sagt var vilja simma idag, men vi får se hur det blir med det. Kanske blir en lång och rask promenad istället.
Jag älskar verkligen att svettas på gymmet, det känns så bra efteråt.

Just nu gör min son allt han kan för att retas, han gör allt han vet att han inte får och så tittar han på mig och sträcker ut tungan och flinar. Går knappt att vara arg på honom, så söt är han.

Trött till tusen

Nu är jag helt och riktigt förbannat trött! Min kära kom hem tidigare till min och barnens stora glädje, hennes komis hade blivit illamående så de åkte hem tidigare. Det gjorde att jag koncentrerade mig på att natta damen och hon tog hand om herrn. Men jag undrar just, tog inte lång tid innan jag somnade, så vem nattade vem egentligen? Äh, hon sover iallafall, det är det viktiga. Men otroligt så trött jag är.
Nu ska vi mysa framför den där dansfilmen jag skrev om. Center stage Turn it up. Så vi får se vad det är. Jag är alltid skeptisk till dessa dansfilmer, har bara sett tå riktigt bra. Stomp the yard och Shall we dance. Men jag ger den en chans.

Nu går jag och myser, hoppas du också gör det!


Bror duktig

Jag har varit riktigt duktig idag. Tog 45 min på löpbanet (gång) och gick 5km. Sedan tränade jag i ytterligare 30 minuter. Känns helt kanon naturligtvis. Nu är det min käras tur att få träna lite, step up ska hon på. Undrar just om hon orkar en film ikväll. Vi köpte två dansfilmer till henne för några dagar sedan, en av de har vi kvar.
Barnen trivs, tittar just nu lite på Pippi Långstrump på de sju haven. Snart är det dags att börja förbereda kvällen, båda är väldigt trötta, och skönt är det. Hoppas nattning går snabbt och smärtfritt ikväll.

Imorgon blir det förhoppningsvis en massa lek och många nya kort. Kameran har legat på laddning idag så jag har tyvärr inte kunnat tagit några nya kort.



Imorgon vill jag simma, vi får se hur det blir med den saken. Jag har ett maxikort på Nautilus, vilket gör att jag både tränar och simmar på det. Riktigt bra faktiskt, det finns alltis något som passar humöret. Att variera ger dessutom bättre träning eftersom att har jag träningsvärk efter vikter så kan jag simma dagen efter, både träning samt lindrar värken lite. Kanon helt enkelt.

Nu ska jag sätta på barnen pyjamas och börja kvällsrutiner.

Me time

Nu sticker jag och tränar.

Ha det gott!


Sen lunch och bråkiga barn

Det kanske går hand i hand, sen lunch och bråkiga barn. Den står dock i ugnen nu, alldeles för sent. Annars brukar maten vara klar ca 11:30 om inte lite tidigare. En extra fruktstund fick lösa det problemet. Nu har min kära kommit hem från jobbet, hon laddar för nästa äventyr.
Det hade gått bra idag och det är alldeles förträffligt tycker jag. Bra jobbat!

Inga bilder idag från vårt uteäventyr i regnet, kameran var urladdad och har därför legat på laddning. Dags för att köpa ett nytt batteri så vi alltid har ett i reserv, hur svåt ska det vara? Vi har ändå haft kameran ett tag nu.

En glad kille i vattenpölen!

Ungefär som ovan såg det ut idag också. Fast med två barn.

Fruktstund

Fruktstunden är på börjad och lugnet sänker sig över vår lägenhet. Satsumas och banan står på menyn, päron gick inte hem idag, det brukar annars vara en klassiker hos vår dotter. Det smasksas och smakas på varandras frukter (De har exakt likadan upsättning på tallriken) hela tiden nu.

Jag har funderat kring det här med barnledighet, i vår familj har vi haft relativt lite med sådant sedan damen föddes. Har vi haft hjälp har det oftast varit så att vi haft ett barn kvar hemma och riktat in oss lite mer på just det barnet med mys och tillgivenhet. Det är viktigt inte minst för barnen så att de känner att de inte alltid behöver dela på uppmärksamheten. Men helt barnlediga, det tror jag vi bara varit en natt sedan damen föddes. Jag vet inte riktigt vad min position på det här är. Jag vet en del i bekantskapskretsen som åker bort på veckosemestrar och annat utan sina barn.
Barnen behöver givetvis sina föräldrar, men kanske föräldrarna behöver ladda ibland också för att vara just där för sina barn på bästa sätt?
Vi har aldrig åkt iväg, men tanken har funnits ett tag, gjorde vi det tror jag att det hade varit skönt i två dagar, sen hade vi nog saknat ihjäl oss efter våra gullungar. Vi tar nog hellre med oss barnen och laddar batterier någon natt då och då med bara varandra.
Men det är en svår fråga ändå tycker jag, hur man ska ställa sig till att åka iväg utan att ta med barnen. Iallafall för mig personligen, jag både vill ta det steget och strunta i det.

Fick precis sms från min kära och hon berättade att det fungerar bra på jobbet. Kul att höra, hon var så nervös på morgonen. Men som jag sagt till henne så länge nu, hon fixar det där galant. Det visste jag ju!


Gala = Galet?

Jag har sett på en del mamma bloggar att de är nominerade till en mammagala, en gala alltså för bloggande mammor och där fanns en hel massa kategorier att bli nominerad i. Vad ska man säga, det är säkert riktigt roligt att bli nominerad i något sådant, och nog för att jag visste att bloggande är stort, men prisgalor? Det är ju helt galet!
Nåväl, hoppas ni får kul på denna gala och att rätt bloggerska vinner.

Det är regningt ute idag, just nu leker barnen fint med varandra på sitt rum. Det låter som att de har kanonkul ihop och damen kör med herrn och han verkar tillfällitvis svälja hennes anvisingar på vad han får och inte får leka med. Han har nämligen börjat säga ifrån ordentligt nu, vår herre. Och om det inte funkar då springer han gärna till pappa.

Vi ska ut snart, lite frukt hemma så knallar vi ut tills det är dags för lunch sedan. Låter som en god idé, kommer de inte ut så blir de så pass understimulerade våra barn, de fullkomligen älskar att vara ute. Och de får gärna vara det ofta.


Morgonplock

Idag börjar hon ett nytt jobb, min kära. Hon är riktigt nervös, vi får se vad det ger, men att hon klarar av det vet jag iallafall. Hoppas att hon ska trivas. Det vore riktigt bra.
Idag har jag och barnen en playdate, om vädret håller det vill säga. Vi får se, men det ska mycket till för att vi inte ska ut och leka, väldigt mycket.

Lite träning ska det bli i eftermidag också. Känns som att jag ligger efter, var länge sedan nu. Det ska bli skönt att få öra på mig lite mer nu efter helgen.

VSK vann igår, så jag är mycket nöjd fortfarande.

Läggdags

Nu mina vänner ska jag sova.
Vill bara meddela att VSK slog CArlstad United med 2-1 idag så jag är glad!

Sov gott!

Ett minne blott

Blev en sen kväll för barnen, precis nattade. Annars brukar de sova mellan 18:30 - 19:00. Men nu kom vi hem vid åtta. I gengäld gick det väldigt snabbt att natta barnen, iallafall damen sovr gott nu efter fem minuters hårt jobb av pappa.

Jag har tänkt mycket på bebis och förlossning på senaste tiden. Jag har två förlossningar under mina vingar. Båda har gått bra och min kära har fött naturligt sånär som på lite lustgas då och då. Hon har varit kanonduktigt, båda gångerna. Jag känner att jag missat så mycket fast jag var där. Jag känner att det skulle ha varit två av mig inne i förlossningssalen, en del som kan ta hand om min kära, för det är klart att det behövs, och det är just det som jag ägnat mig åt dessa gånger. En del av mig kulle jag vilja ha till att verkligen vara med och förlösa barnet, titta ordentligt på vad som händer, ta emot mitt barn osv. Den biten har jag missat en del på. I det långa loppet gör det ju naturligtvis inget, men vid nästa förlossning (om det nu blir någon. Hoppas!!!) då ska jag banne mig ha ett filmteam, ett fototeam och ett ljudteam så att jag absolut inte missar något alls. Vi siktar på det tycker jag.

Är det något jag vill förmedla till blivande pappor som är lite förvirrade av allt som sägs och allt som händer med deras älskade så är det att verkligen ta vara på tiden, det är urmysigt att kela med magen, och tro mig, du kommer sakna den jäveln, det gör man. Följ med å BVC träffar och lyssna på hjärtljuden, titta på ultraljud.
Ta del av graviditeten, den är lika mycket din som din kvinnas.

Vi har haft det roligt ikväll, ätit goda grillade hamburgare, pratat med trevligt sällskap och barnen har haft galet kul. Gör vi gärna om. En playdate imorgon med denna familj när min kära jobbar. Det ser vi fram emot.

Nu blir det myskväll!


Nyinköpta sandaler till barnen

Vi har ordnat med sandaler till barnen idag. Från Ecco till båda. Som sammet för deras fötter. Damen har alltid älskat desa sandaler.



Nu ska vi iväg och äta middag hos våra vänner.

Några bilder från dagen







Rolig och solig dag

Det har vi faktiskt haft. Vädret har väl i ärlighetens namn skiftat lite, men till den stora delen av förmiddagen så var det vackert. Vi var ute jag och mina två barn i ca 1,5 timme och lekte. Det är helt kanon med stängda förskolor, perfekt för att grinda in barn som annars gärna springer både kors och tvärs över närmsta väg.
Så där sprang de två, damen och herrn och lekte i både ruschkana, sandlåda, en stor bil av trä och bland stenar. Kul!



När det sedan bar hem igen för att påbörja grillning så började det dugga ute, tänk så bra vi tajmade allt idag, när vi åt kom sedan den stora skuren utomhus, skönt för oss, men inte för de som började springa där ute. Alltid lika komiskt att se, hur folk försöker skyla sig när det kommer en oväntad skur. Jag slår vad om att om man står i en skyskrapa när himlen öppnar sig och tittar ner på ett folkhav, så kommer människorna där nere se ut som myror kring en myrstack. Vore kul att testa någon gång.

Vi är bortbjudna på middag ikväll, hemgjorda, grilade hamburgare hos den familj som bor här alldeles i närheten och som vi brukar umgås med. De har två barn, en pojke och flicka i samma ålder som oss, den enda skillnade är att deras pojke är äldst och flickan är yngst. Hos oss är det tvärtom.
Så dit ska vi i eftermiddag och busa. Blir nog riktigt skoj.

Soligt och helt fantastiskt

Tidig morgon steg jag upp idag, egentligen är det fantastiskt med familj. Hade jag inte haft någon hade jag aldrig studsat tillbaka efter ett eller fler nattpass på arbetet. Idag hade jag, om jag skulle ha jobbat, kunnat arbeta vanlig förmiddag. Så pass omställd blir jag direkt. Riktigt skönt då barnen kräver en del uppmärksamhet.

Idag kommer min käras mormor och morfar och hälsar på. Det blir till att grilla och handla. Kul att kunna hjälpa till tycker jag.  Speciellt när man vet att det uppskattas.

Det är fint väder idag, har inte varit ut än, men det ser soligt och helt fantastiskt ut, håller det sig blir det nog varmt idag. Jag hoppas på det jag.

Sommar!

Blir nog ingen träning för mig idag, men väl imorgon. Det gäller att ta sig tid, blir så mycket piggare av det.

Imorgon börjar min kära sitt nya jobb, riktigt pännande och jag tror hon är ganska nervös. Men det ska nog gå bra, jag vet ju att hon kan och vill. Det brukar räcka långt det.

Inte bajsar den väl mer än 4 kilo?

En liten anekdot från innan min dotter föddes.

Jag och min absolut höggravida älskling skulle handla blöjor till vårt barn som snart skulle födas. Jag var helt utan erfarenhet på små barn, aldrig haft några i min närhet, aldrig knappt sett en blöja.

I affären står vi och kikar på blöjorna, och en annan visste knappt var man skulle titta, där fanns pampers, libro, ICA:s egna märke, typ något euroshopper märke bland annat. Det fanns tydligen olika storlekar, färger, passformer och priser. Ja, ni kanske kan tänka er hur det snurrade i mitt oerfarna huvud.
2-4 kilo var de minsta blöjorna, fint tänkte jag och höll ett av dessa paket libro och ett med 5-7 kilo i andra handen. Jag vände mig snabbt till min kära och sa lite frågande 
 - Inte bajsar den väl mer än 4 kilo?
Varpå hon började skratta och förklarade att det inte var mängden bajs som var 2-4 kilo utan att det var vikten på barnet som styrde.
Jag har nog aldrig känt mig så mycket dummare än just då.
Tur för mig att jag nu är ett proffs på blöjor och blöjbyten!

Unga föräldrar - bra föräldrar?

Efter att jag blivit medlem samt registrerat min blogg på bloglovin har jag kikat runt lite på olika bloggar. Jag var mest fascinerad av de som har med föräldraskap att göra. Jag bläddrade runt bland topplistor och slogs av alla dessa olika unga mammor som bloggar. Det är väldigt kul att läsa, speciellt när en del är femton år och väntar barn. Jag tycker kanske inte att man är lämplig som förälder i den åldern, men det är inte upp till mig att sätta ig till doms över dessa ungdomar. Jag tyckte att jag och min kära var unga när vi fick vår lilla dam, som nu är tre och ett halvt år. Min kära var 20 år och jag var 23.
Men femton? Eller sexton för den delen? Nja, då ska man nog ägna sig åt annat än att ta hand om barn, man är barn själv. Så enkelt är det. Jag hoppas dessa unga tjejer och de killar som är inblandade får ett stort stöd utav sina nätverk. Det är viktigt så att deras barn får en bra start i livet.

Blir min dotter eller son förälder i den åldern vet jag faktiskt inte hur jag skulle agera. Men stötta till tusen skulle jag göra. Inte bara för mit barn, utan även för barnbarnet.

En annan sak som slagit mig när jag utforskat olika bloggar är stavningen, en del behärskar språket oerhört bra vare sig de är tretton eller tjugofem, en del behärskar det mindre bra. En del skrämmande dåligt. Nu menar inte jag meningsuppbyggnad och hur man sätter ut prepositioner, utan mer hur man stavar och vilket flyt man har i språket.

Jag har svårt att släppa det här med unga föräldrar, min kära brukar titta på ett danskt program som handlar om unga mammor. Där finns en mängd patetiska människor, vilka spån! Betänk då att de också ansvarar för ett framtida liv, dennes utveckling. Det är lite skrämmande.
Människor är så olika lämpade att ta hand om barn, utan att slå på en riktigt mallig trumma vågar jag påstå att våra barn har det ganska bra. Vi gör vår bästa varje dag och det är långt ifrån dåligt. Sen kan vi förmodligen göra många saker bättre.

Lite sammantaget då så tror jag absolut att unga föräldrar kan vara bra föräldrar, så småningom, men jag tror inte att ett barn är redo att ansvara för andra barn.


Sömn, varför då?

Då har jag avverkat en natt på jobbet. Jag kom hem till min syster där jag sover strax innan halv åtta. Gick och lade mig strax efter åtta och vaknade till slut ca kvart över elva. Inte mycket sömn med andra ord. Å andra sidan, varför ska man sova? Kom hem med lite grädde och stekte pannkakor till barnen och mig. Min kära tycker inte om det något vidare så hon åt följaktligen inte så mycket. Gott  var det!

I torsdags var jag och min kära på en minisemester, det kändes så iallafall, vi var nämligen och simmade ihop. Det var riktigt roligt och jag gjorde 1,5 km. Inte illa med tanke på att jag inte simmat för motion på flera år. Kul var det! Igår valde jag att träna innan jag sov middag inför natten. Det innebär att jag motionerat tre dagar i rad, den sviten spräcks idag då jag inte tänker lyfta ett finger i onödan, men imorgon ska man väl hinna med något kanske?

På måndag börjar min kära ett nytt arbete, en månads provanställning sedan väntar en eventuell fast anställning. Jag är så glad för hennes skull, och för vår. Det blir helt kanon.

SandlekVattenlek

Idag ska vi på lägenhetsvisning, igen. Fasiken vad vi flyttar, denna gång kan vi motivera med att vi flyttar för barnens skull. Vi har ju sökt dagis på andra sidan stan och det är för att komma närmre där som vi bestämt oss för att flytta dit. Hoppas lägenheten ä något att ha, men det tvivlar jag på. Den var liten, och det känns lite svårt för oss. Men vi får se, vi behöver ju inte bestämma oss innan vi faktiskt sett lägenheten.

Damen har i nte varit tillbaka på Knattekompaniets förskola avd skattkistan något mer, vi var där och tömde hennes tillhörigheter, så nu är hon hemma med mig och herrn. Och som ni kunnat se lite på bloggen har vi kul. Leker mycket och de har så gott sällskap av varandra. Alltid en kompis att leka med.

Imorgon kommer min käras mormor och  morfar förmodligen hit och grillar, kul att kunna bjuda hit dem när de inte har möjlighet att göra sådant själva. Plus att barnen blir så glada över deras sällskap. Det är riktigt kul.

Bloglovin

Om ni tittar ner till höger i menyn på länkar så går nu min blogg att följa via Bloglovin. Klicka bra på länken och registrera er, så får ni uppdateringar när jag uppdaterat bloggen.


Sen uppdatering

Igår blev det ingen uppdatering alls, på hela dagen. Vi hade fullt upp här hemma, dagen började vid halv åtta och rullade på. Strax efter att vi gå upp och min kära åkt till jobbet så kommer herrn fram till mig med syrrans överdragsbyxor och ett par foppatofflor, och då ska tilläggas att han var klädd enbart i blöja. Han kom fram, räckte över plagget och tofflorna och sa: - Pappa, yyyyt. Det betyder, pappa nu får du ta mig sjutton ta dig i kragen och masa dig ut med mig. Det spelar ingen roll om du precis har vaknat och är trött. Fattar du?
Ungefär så, och han har förstås rätt, så undertiden som han frenetiskt försökte ta på sig syrrans överdragsbyxor och tyckte då att han var propert klädd för en dag i sandlådan så letade jag fram lite andra kläder till mina två. Så gick vi ut.

Först var vi på en större lekpark i närheten, men när barnen kände att lekparken inte var stor nog längre och ville ut på vägen, då gav jag upp och så gick vi till en mindre versionen på gården här. Om det nu kan kallas lekpark.

Bostjärnan som vi bor hos, prioriterar definitivt inte barnen i sitt boende. Den här lekparken är en stor skam, tycker jag. Det finns en gång inte en barngunga.



Så ser den ut, "lekparken" Bostjärnan tycker barnen ska ha kul i. Nu ser man inte gungorna bra men det finns två stycken och ingen av dem är barngunga. Synd för mina två om älskar att gunga. Barnet där är herrn, bilden är taget vid ett annat tillfälle när det var sämre väder och bara han och jag.

Idag blir det spännande, jag ska göra ett gästinhopp på jobbet, ska arbeta i natt. Ledig mer än en vecka och ska hoppa in på natten, då är vi bara två stycken så jag måste bli varm i kläderna snabbt. Vi får hoppas att det sitter i ryggraden och kommer fram just som man behöver det.

Det ser ut att blåsa mycket idag, har inte hunnit ut. Vi ska nog hinna med det också. Min kära tar med barnen till sin mormor och morfar idag när jag ska sova middag, kanske underlättar för henne ändå och sover hos min syster som jag fått möjlighet till.

Nej, om vi skulle ut och leka lite?


Natti natti

Barnen sover, min kära är på väg hem.

Nu försvinner jag iväg för dagen. Hunnit med bra mycket idag, barnen har badad på badhus, lekt, grillat, tränat X 2 och naturligtvis tittat på Pippi Långstrump, en stor idol i huset.

Jagat villebråd

Lugn

Det eftersöker  jag mer än mycket annat just nu. VSK:s ordförande Anders Carlsson verkar minst sagt vara en vänlig själ. Missar sällan att läsa hans blogg, men idag gick jag på pumpen. Han meddelar att han har två biljetter till matchen mellan Chelsea och Barcelona ikväll. Publicerade det runt 16, hade jag sett det då så hade jag banne mig tagit ett flyg över. Det hade jag absolut, men nu hinner jag tyvärr inte.

Dags för barnen att sova alldeles strax, min kära är på step up så jag ombesörjer det själv så gott det går. Det brukar gå sådär, men ibland så.
Oftast väcker den ena av dem den andre och så fortsätter det i maklig takt under kvällen. Min kära är fantastisk som faktiskt lyckas varje gång jag arbetar kväll.

Nu ska barnen sova. Ha det gott!


Piratpartiet till Europaparlamentet?

Tårar och svett, men inget blod

Precis hemkommen från träningen så nu mår jag bra. Eller jag är grymt trött, men grymt nöjd. Tänk att det går att vara så nöjd med sig själv ibland.

Vi var på badhuset tidigare på morgonen. Nu tjatar herrn om att gå ut och jag gör honom så gärna till viljes som vanligt.

Out we go!

Två busungar och en förvirrad pappa

Ungefär så känns det nu, hela familjen uppe och min kära har åkt för att arbeta. Barnen är på sitt allra busigaste humör och jag är nyvaken och har just nu inte ens hälften av energin de utstrålar. Ingen bra match.
Min kära svängde förbi Knattekompaniets förskola avd skattkistan på väg till arbetet och tömde damens alla tillhörigheter. Hoppas hon aldrig behöver gå dit mer. Usch, vilket skitställe. Det är så man blir mörkrädd. Skönt att få hem allt, måste hon dit någon gång, det kan ju inte uteslutas, så behöver vi bara ta dit sånt hon absolut behöver och inte ha personliga saker liggandes. Men vi kommer naturligtvis inte ta dit henne om det inte abolut går att lösa på annat sätt.

Vi fick inget besök igår, ganska skönt samtidigt om det var lite tråkigt, jag var lite trött igår jag.

Idag tränar vi båda två, jag kör mina pass under dagen och kvällen ska min kära köra step up, som hon tycker är superkul. Och det är ju bra. Jag skulle vilja simma efter träningspass. Det värsta med det är att man bli borta så fasligt länge. Men jag ska nog börja med det en gång i veckan kanske. Det är ett mycket bra sätt att sträcka ut musklerna efter stora ansträngningar.

Jag vill ha sol och värme igen!

En kängru sovandes i skuggan. Det var varmt och skönt igår.

Lugn kväll?

Tack och lov! Säsong fem av two and a half men har släppts. Det innebär att efter att vi sett de avslutande två avsnitten av säsong fyra ikväll bara behöver stå ut imorgon utan denna underbara serie. Sen kommer en ny fräsch säsong på torsdag. Det är fint det.
Snart dags för fotboll, spänningen tätnar, eftersom att vid sidan av avgörande champions league semifinaler avgörs nämligen ett hett toppmöte i svenska division ett norra. Kom igen Grönvitt!

Barnen ska sbart sova och jag och min kära koppla av, skönt som tusan, vart en händelserik dag. Herrn har haft kul ute och damen har haft kul med sin gammelmormor och gammelmorfar. Toppdag.

Badhuset imorgon? Den som lever får se!

Ett år gammalt ärr

Det får bli träning imorgon istället, blir lite väl sent ikväll tror jag. För ett år sedan råkade damen ut för en riktig olycka. Hon var hos sin gammelmormor och gammelmorfar och klättrade upp på hans rollator, där ramlade hon av och slog i huvudet i en väggkant, hennes panna sprack upp och hon blödde enligt vittnen på plats något kopiöst. Jag var då på mitt förra arbetet och således långt borta från händernas centrum i Hallstahammar. Men hon fick åka ambulans till akuten där jag kunde möta upp henne och min kära som naturligtvis var helt förstörd.
Stackars dem båda tänkte jag då.
Allt gick lungt till på akuten och damen sprang runt och visade alla sjuklingar precis hur söt och gullig hon var. De allra flesta verkade uppskatta hennes upptåg i väntan på deras tur att få träffa en läkare.
När vi sedan fick träffa läkare så fick vi ett riktigt skönt besked och det var att hon inte behövde sy, så skönt att det räckte med att tejpa. Men hon fick ett ganska stort ärr mitt i pannan.

Det är skadeanmält och nu ska vi skicka in bilder, kul för damen om hon kan få några slantar för sitt är som hon får bära resten av sitt liv. Det är ju det man har försäkringen för, tur att vi tecknat på våra barn. Konstigt nog så är det inte en självklarhet för alla familjer? Märkliga beslut. Men det handlar som så ofta vad man vill prioritera. Vi har val att prioritera det här.

Just nu leker herrn med dockor! Det är kul hur unga och oförstörda själar kan välja att leka med vad som är roligt och inte bara vad samhället säger är okej. Det tycker jag är fint.
Vi har ofta röda och liknande färger till honom, helt enkelt för att vi tycker om det. Och det är massor med människor som verkligen bara antar att det är en flicka vi går med. Han ser ju faktiskt till och med pojkaktig ut, men se vad färger är könsbundet i många människors ögon.

Vi kanske får mer besök ikväll, vi har en annan familj här på Hammarby som vi brukar umgås med ibland. De har också barn i samma ålder, två stycken och våra barn är ca några veckor äldre än deras. Vi fick barn ganska bra ihop båda gångerna, tänk så lustigt det kan bli.
När de kommer så är det full fart här hemma och de brukar lämna efter sig våra barn som är helt slut. Lätt nattade då med andra ord. Det är alltid skönt.

Jag längtar efter fotboll!

Lek och lunch

Så var maten avklarad, mycket riktigt blev det en pastagratäng om var hämtad från ndianen på Erikslund i Västerås. Herrn och jag hade lekt ute i drygt en timme innan maten kom. Och vad han hade kul! Vattenpölar, sandlåda och en massa fåglar att jaga. Han hade riktigt kul, och jag hade minst lika roligt att fota honom under tiden.
Synd bara att folk envisas med att slänga cigarettfimpar överallt. Så snuskigt!

En glad kille i vattenpölen!

Ikväll spelar VSK borta mot Gröndal, det är en förmodad toppkandidat och den som vår tränare Jörgen Zetterström ser som självklar seriesegrare. Vi får se, en poäng i denna match är mer än bra. Alla räknar nog med förlust. Det handlar mycket enligt mig om att få upp Grönvall på topp och Berhane i en offensiv mittfältsroll. Eller tvärtom för den delen. Jag hoppas på seger ikväll.
Matchen går att följa live enligt VSK Fotbolls hemsida.

Jag längtar efter sol och värme. Underbart att få ta med barnen ut på stranden och leka lite, en enda stor sandlåda med massvis av vatten. Det kommer inte minst damen uppskatta. Men herrn är ingen badkruka minsann.

En fågel dök upp hos oss när vi lekte jag och herrn, bjuder på en bild, han skänkte herrn stor glädje.

Jagat villebråd

Lekdags

Nu går jag och herrn ut och leker lite. Otroligt tråkigt väder ut men kan några ha roligt sådana här dagar så är det våra barn. Bara gilla läget och ta ut honom en sväng nu.
Han har plåster på armen, var på besök på BVC igår och tog en vaccination, stackarn skek sig alldeles röd i ansiktet, men nu är det gjort för denna gång. Nej, ut och lek!

Vaken

Han har sovit länge, men nu alldeles efter pappas dusch så vaknade herrn. Nu leker han med en traktor och en bil och har alldeles fantastiskt roligt. Så han skrattar denna lilla skrutt.

Tänkte bjuda honom på lite äpple, mamma kommer snart hem med lite lunch åt oss, pastagratäng bjuder herrns gammelmormor på idag. Blir kanon det.
Tråkigt väder idag också, kanske badhus till eftermiddag kväll?

Bild

Jag bjuder på en stor favorit. Apan från Parken Zoo.  Bland det första vi såg när vi kom in och barnen var som förtrollade. Så kul att se.




Sovstund

Min som tar just nu en välbehövlig sovstund. Han sover i soffan som är ca tre meter bort just nu från där jag är. Väl inbäddad med kuddar så att han inte ramlar. Han ser så fridfull ut just nu. Ruskigt söt är han.

Funderar lite kring det här med bloggande, det finns så mycket man kan göra nuförtiden. Det är svårt att hnga med när man nte varit med från början. Vad är intressant att läsa kring? Kollar jag topplistan på blogg.se är det nästan uteslutande om yngre tjejer som skriver om smink, supa och pengar.  En del försöker slå mynt av att vara unga föräldrar, kanske den approachen man får ta.
Eller det faktum att jag arbetar på SOS Alarm?

Planerade att träna idag, men min kära ska åka och hjälpa sin mormor att handla, så jag får helt enkelt träna under morgondagen istället. Om jag inte kommer iväg ikväll, men jag tycker m att träna på förmiddagarna. Det är så lugnt på gymmet då.

Kanske duscha en sväng? Jädrans vad sukig man blir när man är hemma för mycket, lätt att vara morgonvrak hela dagen lång. Behöver bryta det, men en veckas semester kan man väl få när man inte hat någon ledighet på två år?

God natt

Piratpartiet till Europaparlamentet!


Låter väl bra? Jag tror det, kommer att rösta på Piratpartiet. Det är lte roligare, lite tuffare och mycket mindre lögnaktigt. För lögner, det är vad etablerade politiker stoppar i oss dagligen. Jag vet, har själv erfarenhet av dem.

Piratpartiet säger jag, hur röstar du?

Regn och rusk

Det regnar idag. Det tycker jag är tråkigt, men samtidigt behövs det nog för grönskan. Vill vi ha sommar måste det få regna bara lite då och då.
Eftersom damens dagis har fått totalt frispel så är hon hemma med mig och herrn under min föräldraledighet. Det ligger en polisanmälan på bordet som är redo att fyras av direkt mot förskolan så snart vi har våra barn därifrån. Det är nämligen så man känner inför det här dagiset, säger man emot eller tar en diskussion så straffas både familj och barn. Vad ska då hända efter en polisanmälan? Vi vågar inte så länge barnen är kvar det, men det är snart nog löst. Knattekompaniets förskola är livsfarlig. Jag säger det igen, vi är inte de enda med en liknande historia, det finns fer fall. En gång, ingen gång... Men detta har hänt tidigare.
Ansvariga borde verkligen fundera. Man är så väldigt utlämnad som förälder när man lämnar sitt barn på förskola/skola. Det enda jag vill är att mitt barn ska tas bra om hand under den tid jag arbetar. När det inte sker, som i detta fall så blir arbetet lidande, jag får ont i magen och så vidare. Det blir otroligt dåliga spinoff effekter. Man lämnar en sådan makt hos personalen när man lämnar sitt barn där. Det är ju det bästa vi har, och de kan behandla barnen hur som helst.

Nu när vår familj vaknat upp inser vi verkligen hur svårt det är att hitta bra förskolor, de ska man vara rädd om. Mardrömmen på Knattekompaniets förskola är snart slut, hoppas vi.

Jag har en riktig träningsvärk sedan igår kan jag meddela.

Vi såg på two and a half men igår, riktigt rolig serie, men vi är snart på sista skivan på säsong fyra. Femman har inte släppts än. Vi har några avsnitt kvar på säsong 7 av Scrubs kvar. Sedan får vi nog hitta en ny serie. Det är kanske dags för 24 som Robert Laul talat sig så varm om?

Idag blir vi hemma till en början jag och barnen, kanske tar vi oss alla tillsammans till badhuset en sväng? Eller blir det busborgen? Något blir det nog iallafall. Tvätta ska jag göra också. Jippie!!!!

Glad

Jag blev precis glad, såg att Brage tagit ledningen mot Syrianska IF Kerburan, det gör mig mycket glad. Hoppas det står sig nu tiden ut.
Brage ser inte helt dåliga ut, de vann även mot VSK sist och har kapacitet att spela bra. Det såg vi inte minst förra året där vi hade svårt mot dem.
Jag grillade kyckling till middag idag, det var riktigt gott. Älskar att äta grillad mat, paprika är också gott att grilla, den får en sådan underbar smak. Vi grillar mycket här hemma, kött och kyckling hittils. Vi måste prova fisk, min kära hittade marinerad lax på vår närmsta affär häromdagen. Vi får testa det, fisk är gott.

Är det något jag är sugen på nuförtiden så är det pannkakor. Yes, det är så gott.

Nu har vi riktigt trötta barn här hemma. Det märks när de är trötta för de springer på varandra och och är allmänt arga, annars leker de så bra.
Det är snart dags att sova för barnen.

Undrar just vad det blir ikväll. Vi tittar mycket på film och serier här hemma, just nu kollar vi mycket på two and a half men. En mycket bra serie. Väldigt bra.

Piratpartiet till Europaparlamentet?

Först träna sedan städa?

Jag har varit och tränat under förmiddagen. Det kändes riktigt bra. Ca 30 min kondition på löpband (Springer inte) och sedan ytterligare 30 med styrke maskiner.
Nu mår jag bra för hela kvällen.

Åt lunch efteråt, det visade sig att min kära tog sina två alternativa planer och gjorde det till en plan. Alltså var hon ute med sin vän och lekte först och därefter åkte hon till sin mormor och morfar. Hoppas de haft det roligt.
Jag såg på filmen Twilight, den var helt okej, men inte kanon. Jag anar en uppföljare.

Äh, nu ska jag städa, och medan jag gör det så lyssnar jag på Eminen, Dr Dre, lite 50 cent.

Vilodag

Idag är det söndag och då ska vi vila. Det var en stor dag igår, och vilket fantastiskt väder vi hade!
Hela familjen njöt i stora drag. Vi köpte en alldeles ursöt t-shirt till Damen, en rosa med tigermotiv på.
Nåja, idag ska jag träna, åker iväg ganska snart och vad det verkar så kommer min sambo då att antingen leka med en av hennes vänner samt barn, eller åka och hälsa på sin mormor och morfar undertiden. Det är nog skönt, barnen kan vara så otroligt retfulla tillsammans när man är själv framförallt.

Jag ska faktiskt jobba på fredag, ska ta ett nattpass. Det är lite roligt, under föräldraledigheten blir jag anställd på timme och kan arbeta på timpenning de pass de behöver hjälp. Vikarie på mitt eget arbete, det är ju riktigt roligt. Jag kommer säkert ta några fler pass, har redan några inlagda, det känns bra. Annars kommer jag glömma bort hur sjutton man gjorde jobbet och det vore verkligen inte bra.


En kängru sovandes i skuggan. Det var varmt och skönt igår.


Jag är inkörd på att öppna butik med barnkläder i Västerås. Det är min käras dröm och något jag tror skulle fungera bra. Vore kul att verkligen få genomföra det. Frågan är vi går tillväga, lätt är det inte.
En vacker dag så...


Piratpartiet till Europaparlamentet?

Rapport från Parken Zoo

Nu är vi trötta, barnen sover, jag och min kära är alldeles slut. Vi åkte mot Parken Zoo i Esklistuna ca 12:30 och var där kring 13:10 ungefär. Vi åkte därifrån klockan 18. Barnen somnade som tur var inte i bilen, det brukar vara så svårt att få dem att somna om direkt då.

Vi köpte årskort på ICA Maxi Erikslund innan vi åkte, det var en bra deal, åker vi endast en gång till så har vi tjänat en femma per kort i inträde. Sen rullar det ju på. Vi kommer nog åk en hel del i sommar och senhösten, barnen hade det helt underbart kul.
Vi såg kängrus, svin, flodhästar, tigrar, geparder, flamengofåglar, apor och getter som barnen fick klappa.
Jag har glömt många djur därutöver.


           


Som ni ser ovan finns det många magnifika djur att besöka på vårt närmsta Zoo.

Hur mycket billigare det blir med årskort vet jag inte, vi var där en gång för två år sedan innan herrn var född. Då kände vi oss inte alls manade att handla när inträdet vart femhundringen för ett besök. Nu valde vi att handla fyra mjukglassar, två cola burkar och två festis till barnen. Summan av detta vart svindlande 166:-
En cola burk som som dyrast i stan kostar runt tian tar Parken Zoo 20 kronor för!
De vet hur de ska ta betalt.

Min stora dröm är att tillsammans med min familj få köpa hus. Slå oss ner någonstans och njuta av den tid vi har tillsammans i eget boende. Den drömmen lär dröja, men det hindrar inte mig från att planera och titta på hus. Så vart vi än tar vägen försöker jag hitta inspiration till mitt drömboende. Så även idag på Parken. Jag hittade min trädgård, eller iallafall en del av den.
 






















Tänk att ha den i sin alldeles egen trädgård! Vilken grej.
Gärna lite mer drag i forsen och bredare på utrymmet så man kan åka lite forsränning också? Det vore något.

Parken Zoo

Vi låser oss sällan vid jut en plan, när allt kändes glasklart för dagen slänger sambon ur sig att hon vill åka till Parken Zoo med familjen. Skitkul! Så nu sticker vi dit istället. Lite tvätt har vi dock hunnit med, så ingen skam där.

Vi köper årskort i år på Parken, det känns vettigt då man tjänar in pengarna på det efter andra besöket. Vi kommer nog åka dit ett par gånger i år.

Jag ska ta med kameran till Parken, undrar just om jag får någon bra bild på en tiger kanske? Det vore något det. Å andra sidan finns det massvis med apor som nog gärna ställer upp på bild.

Yes man var faktiskt riktigt bra, det var en film jag skrattade mycket åt. Roligt!
Han är bra, Jim. Helt tokigt bra ibland.

Nu hoppas jag på sol och glädje idag precis som alla andra dagar.

Yes man!

Blir det nu, med Jim Carrey i huvudrollen.

Älskar verkligen många av hans flmer. Han är fantastisk!


Yes man!

Kvällen

Vilket slut på kvällen för damen. Hon har haft mycket för sig idag så slutet blev allt annat än gott. Grinig och ledsen innan läggdags, men så är det när man är trött. Hon somnade väldigt fort.
Jag brottades med hennes gråtanfall tills hon somnade och nu ligger älsklingen och nattar herrn. Han är inte alls lika trött men vi får hoppas att det går bra trots det.

Just nu vill jag att Elfsborg ska ta ledning mot Brommapojkarna på Grimsta IP, det skulle göra mig mycket glad.

Tvättstuga imorgon bitti, ska träna och kanske badhus med barnen? Låter inte det alldeles perfekt? En dag laddad av aktiviteter, dessutom är ju naturligtvis barnen ute och leker under tvättstugetiden. Det blir riktigt bra.

Piratpartiet till Europaparlamentet? Det tåls att fundera på.

Playhouse Disney

Det är en helt underbar tv kanal. Riktigt bra barnprogram som barnen uppskattar. Just nu ser herrn lite på Tiger och Puh. Bra tidsfördriv i ett läge när han håller på att somna och inte vill leka själv. Sover han nu då får ju mamma och pappa inte mycket till kväll för sig själva och det går minsann inte för sig.
En strålande dag har det varit, en dag med mycket sol, riktigt mycket att äta och trevligt sällskap. Imorgon väntar tvättstuga klockan 08:00, sen rullar dagen på därifrån.
Hinner jag med lite träning?
Det ska jag nog ordna.

Jag ska försöka ordna någon bild på mig också. Måste bara bli mästare i photoshop eller något först. Vill inte råka skrämma iväg någon. Vi får se hur det blir.

Herrn varierar just nu mellan att vara lite småputt till att vara totalt fokuserad på playhouse. Killen är 1½ år och så otroligt charmig. Nästan lika snygg som pappa, det finns hopp.

Fotboll på måndag, Gröndal borta för VSK, det är en viktig match, poäng så är jag nöjd. Gröndal måste tippas tillhöra toppen i serien. Många inlånade spelare som håller bra klass. Fiasko i serien så här långt? Degerfors, en gammal vän som håller på dem, han skriver för övrigt för deras officiella sida. Hoppas vi ses både å hemma och bortamatcher.
Apropå fotboll så är jag en trogen läsare av Anders Carlssons blogg. Den tycker jag alltid är intressant. HAn skriver bra om VSK både i nutid och dåtid. Hoppas det fortsätter.

Nej, nu är det herrn som gäller, pockar på lite uppmärksamhet här.

Ett år snart...

I dagens ljus har jag tänk mycket på vad som hänt det senaste året. Och då tänker jag kanske främs på mitt nya arbete som jag snart hållt på med i ett år nu. Jag trivs helt oerhört bra. Att verkligen kunna göra skillnad i olika människors liv varje dag är helt fantastiskt roligt. Dessutom är det på så många olika sätt. Jag trivs i det mesta väldigt bra. Allt har naturligtvis sina nackdelar, men i det stora hela trivs jag bra.
Jag hade ett fast arbete när jag sökte mig till det är arbetet och det var en stor chansning att gå från det arbetet där jag var säker på vad jag klarade och till detta nya stora arbete där jag var fullständig novis.
Påminner mig om en liten text från Eminem:

If you had one shot, or one opportunity
To seize everything you ever wanted-One moment
Would you capture it or just let it slip?

Jag tog den, och Jackpott!

Jag hade stagnerat på min förra arbetsplats. Det var ett stort företag där jag ville vidare, vet inte vad som hade hänt om jag stannat, men det tog för lång tid. Det hände liksom aldrig något. Var tvungen att söka mig något nytt. Jag vet faktiskt inte hur länge jag blir kvar här heller. Jag vill ordna med en utbildning. Ska tag tag i den bollen en vacker dag.
Man måste fundera också, vad är viktigt för mig? Vad håller mig motivrad med att plugga? Jag trodde det skulle vara läraryrket, men så var det bevisligen inte. Nåja, det visar sig nog det också.


Äntligen vår!


Bilden ovan visar verkligen hur underbart grönt det börjar bli ute. Fantastiskt. Våren är här med grönska, värme och vackra kvällar. Jag har kunnat cykla utan jacka i två veckor nu. Det är en sådan frihetskänsla, svårt att beskriva. Jag är en riktigt vår/sommar människa. Älskar sol och värme.

Dags nu att förbereda mat, snart kommer min älskades mormor och morfar och grillar hos oss, det är alltid lika kul. Och uppskattat från deras sida. Barnen älskar när de är här.

Så var det dags...

Föräldraledigheten börjar idag. Underbart, börjar med en riktig långhelg.

Nästa vecka skulle vi förhoppningsvis få mer info om vi får byta dagis på damen, isåfall kanske hon finns på Vildmarken snart. Det vore perfekt.

Nu njuter jag av vacker väder, mina barn och en god frukost.

RSS 2.0