Lekparken

Äntligen var vi så tillbaka på lekparken igen vid Vallby, tyckte barnen. Det bar ett tag sedan, faster var visserligen där med dem för någon dag sedan, men det är inte riktigt lika kul om inte pappa är med. Tror jag. Hursom, faster var med även idag. Vi cyklade, eller gick hemifrån till Bäckby för att reparera barnens fasters cykel. På Sportson, vilken kass service de har. Ungefär som att vi besvärade mitt i lunchen. Men de har inte lunchstängt. Nåja, de lagade cykeln under stort knorrande, tog 250kr av syrran för att skruva på ett däck. Därifrån cyklade vi sedan ner till lekparken på Vallby, kul hade de!

Fika!


Busig!


Tagen på bar gärning!


Vad är hon bekymrad över?


Faster som inte riktigt insett hur gammal hon är?


Vacker pojke!


Imorgon åker vi till brandstation som har öppet hus, det blir riktigt kul för barnen det!

Glada barn!

Jag har två kanonglada barn här hemma. Vi har haft en god Jenny och Johan som barnvakt en stund på förmiddagen, tack för det!
Nu är älsklingen i Hallstahammar med mormor och vi umgås här hemma, snarare så umgås barnen. Jag har försökt få vara med men blivit utputtad ur rummet två gånger. Då får det vara. Nu sjungs det visst på Aj aj aj puff där inne, söta är de verkligen.

Fotboll på söndag, fri entré för alla och Karlslund står för motståndet. Viktigt match för VSK.

Påminner igen om Fototävling - vinn presentkort på barnkläder hos Pixiekids 


Trötta

Vi är ganska trötta i den här familjen just nu. Men vi repar oss, det gör vi. Idag har vi haft en bra dag. Många som ställt upp för oss den senaste tiden. Tack till både Jenny och syster. Det är verkligen uppskattat!

Nu är det dags att sova, en tuff dag imorgon för familjen.


Avslutar med att tipsa om Fototävling - vinn presentkort på barnkläder hos Pixiekids 

Omvälvande

Vissa dagar är bättre än andra. Dessa dagar är inte alls bra.
Livet är bra oförutsägbart, tyvärr på både gott och ont. Just nu lider min älskling och jag med henne.
Mina tankar finns hos dig älskling!


Vila i frid Bertil, du finns med oss varje dag i våra tankar.


Kvällslugn

Dagen efter Inglourious Basterds har jag svårt att släppa filmen, den var så bra. Idag har vi haft en fullspäckad dag med besök i Hallstahammar och städning. Lika kul som det låter faktiskt. Barnen har visserligen inte varit på sitt bästa humör hela dagen, men det har funkat i alla fall. Ibland måste även de få tjura lite. Det är så mysigt nu på kvällen när det är nystädat hemma, barnen sover gott och en skön kväll tar vid. Efter intensiva dagar är denna kvällstid så underbar. Lite att ladda för morgondagen så att säga.
Vi ska till dietist imorgon. Våra barn har mjölkallergi och vi får då lite tips på kost och hur vi ska lägga upp vardagen för barnen. Så att de inte missar i näring samt att vi vet hur vi ska se på innehållsförteckningar och så. Det mesta är ganska självskrivet har vi märkt. Men vi kan säkerligen få en del bra tips inför fortsätningen. Och det är aldrig fel. Tänk vad så lite kan göra. De har hat problem med sina magar så länge båda två. Visserligen på helt olika vis, så tar vi bort mjölk och vips så mår båda kanon i kistan. Att vi inte tänkt på det själva och tidigare?

                                                                       ***

Lite fotboll. VSK vann derbyt i måndags mot Syrianska IF Kerburan med 5-0. Underbart. Nu har kerburans bäste målskytt Menahl Muqdisi slutat med fotbollen. Hade gärna sett honom i grönvitt det är en spelare som alltid levererat i kerburan. Bakgrunden ska vara ett kontraktsbråk, kerburan har velat förlänga men inte betalat honom det han är värd. Kerburan har satt sig i en knepig situation, inför säsongen värvade man in en fem-sex spelare från stockholms området som man betalar ganska dyrt för. Vid nya kontraktsförhandlingar vill naturligtvis de "egna" spelarna också ha bra betalt, vilket kerburan inte har råd med. Dyr tränare samt en handfull dyra spelare. Konekvensen blir då som i Muqdisi fallet att man förlorar en del spelare.



Inglourious Basterds

Jag och älsklingen tog oss ner till bion ikväll och såg på Inglourious Basterds. Det var en mycket bra film. Eftersom att den är ny så vill jag inte ge ut för mycket information om själva handlingen. Men jag skriver litre kring filmen.

*Skådespeleriet är helt fantastiskt. Vi har en fullkomligt makalös Brad Pitt som gör en riktigt trovärdig roll. Han spelar Aldo Raine, en karismastisk och stundtals rolig karaktär som är skadad av kriget. Levererar roliga citat lite här och var i filmen. Han bidrar med krigslist och råhet blandat med förhoppningar. Utöver hans roll har vi Christoph Waltz som gör den största prestationen i filmen. Han spelar en SS officer, Hans Landa. Han gör det med stor trovärdighet och inlevelse. Landa är en psykopat, en judejägare stationerad i Frankrike. Han presenterar sig i början av filmen och redan då får vi känna på hans många olika sidor. Han är smart, har ett stort mått av intelligens och är en fullständig psykopat. Waltz gör det helt fantastiskt!

*Fotot i filmen är stort. Det behöver knappast konstateras när regissören heter Quentin Tarantino. Han gör bara bra foto och denna film är inget undantag. Vi får se vackra landskap blandat med väl utvalda foton av detaljer som gör filmen mer helt enkelt. Det finns en tanke i allt han gör och det märks väl. Ett mästerverk!

*Stora filmer görs bara med bra filmmusik. Det lyckas man med i Inglourious Basterds, musken är bra och välplanerad. Det är många gånger musiken används för att understryka allvaret i filmen och bygga upp förväntan, precis som det ska. Musiken är bra och medryckande, utan att ta över.

Sammanfattat så är Inglourious Basterds en riktigt bra film. Den har det mesta, komedi, tragedi, kärlek, råhet, ja allt du kan tänka dig inrymma en film som handlar om andra världskriget.
Filmen kan vara en av de bästa jag sett. Definitivt den bästa på mycket mycket länge. Väl värd pengen på bio, jag kommer definitivt köpa den när den släpps. Vilken film!

Film

Idag tog jag mig tid att se på en gammal favorit. Independence day med en riktigt bra skådespelare i Will Smith. Den är så ruskigt bra den där filmen. Den innehåller egentligen ingen större klass, filmer av idag håller en otroligt mycket högre kvalitet i både trovärdighet och specialeffekter. Men i den här filmen finns mycket annat. Det är bra prestationer av Will Smith och Bill Pullman, det finns en symetri mellan skådespelarna som klaffar, en dialog som underhåller. filmen i sin helhet tycker jag är bra, den har definitivt underhållningsvärde.
Jag tycker för övrigt alla filmer med Will Smith i är bra, om vi undantar Wild wild west som förmodligen är den skräpigaste film jag sett i hela mitt liv. Men jag ska köpa den ändå.
I topp ligger Hitch, en helt galet rolig romantisk komedi.
Legenden om Bagger Vance en mer okänd film som han gjort. Men så bra. Det är ett drama med vissa komiska inslag.
Annars ligger de bättre senare i tiden: Seven pounds och Jakten på lycka är två riktigt tunga draman som är sevärda. Som sagt, han kan sina grejer, fresch prince.

Imorgon blir det bio med älsklingen, vi ska se Brad Pitts nya Inglourious basterds. Jag tror att den kommer vara ruskigt bra. Pitt verkar helt galen i filmen och då är han som bäst. När han verkligen får leva ut. Ta Fight Club och De tolv apornas armé som exempel. Vi får se imorgon men nog tror jag vi blir nöjda i alla fall.

Frågan nu är väl om det blir en film ikväll, orkar man tro?

Ett gott skratt förlänger livet - trots svininfluensa?

Äsch vilket tråkigt väder ute, blåsigt och regnigt. Roligare kunde det vara. Synd att älsklingen jobbar idag annars kunde vi åka och bada lite. Just nu vågar jag knappt åka själv, de är ju halvt galna båda två, springer åt två olika håll och försöker lyssna så lite de bara kan på mina uppmaningar. Men snart är de nog redo för äventyr med bara en förälder i badhuset.
Tänk att man kan vara så trött och segstartad på morgonen fast jag sovit närmare nio timmar inatt. Är det där problemet ligger? Att jag sovit lite för mycket. Igår kväll innan läggdags såg vi på College road trip med en personlig favorit i uppsättningen, Martin Lawrence. Den hade sina skratt, men var ganska tunn. Köpt för 99 kronor och vi fick vad vi betalade för. Måttlig underhållning helt enkelt.
Den 11 november släpps säsong fem av Grey´s anatomy. Givetvis har vi förbokat för att få hem den direkt. Den 9 december släpps säsong sex av Two and a half men. Den är också förbokad. Så nu har vi äntligen snart två av våra favoritserier igen. Jag ser speciellt fram emot den sistnämnda då det är svårt att hitta en så bra komediserie. Finns inga andra ute idag vad jag vet. Det finns några få oersättliga Vänner, Spin city, Frasier och two and a half men. Frasier strulade bolaget som ger ut skivorna med så där finns bara till säsong sex. Sju till elva finns inte med svenskt text. Tack för det! Vi har alltå köpt säsong 1-6 för runt 300 - 400kr styck och får inte fortsätta serien då vi vill ha med texten. Reducerat pris men det är inte alls lika intressant ändå. Spin City finns inte ens att få tag på i svensk version. Det finns någon importerad, men den är slut och inte så intressant. Vill ha en version släppt för den svenska marknaden. Kommer bolaget ut med den så kommer jag hänga på låsen för alla säsonger, det är ett som är säkert.

Den 13 september är det fotboll på Swedbank Park i Västerås, fri entré och Karlslund står för motståndet.


Jag är så trött och så mätt på svininfluensan. Att höra och läsa om den varenda dag. *Gäsp* Snart kan vi alla vaccinera oss helt gratis. Med läkemedel som blir godkänt rekordfort utan många av de sedvanliga testerna för man förmoda. Det sägs ju att tillverkarna får någon form av ansvarsfrihet för att komma ut med läkemedlet fortare. Längtar efter att få pumpa in det i min och mina barns kroppar.

I slutet av september planerar familjen att åka till Astrid Lindgens värld och besöka många av barnens favoriter. Pippi och Ronja är särskillt populära. Det ska bli kul och jag vågar lova att barnen kommer älska det. Dessutom kan vi förhoppningsvis bo hos barnens morfar och bara det är ju ett plus, riktigt kul för barnen. Usch, vågar man tänka så långt? Efter den helgen så börjar jag jobba igen. Det är väl helt okej, men jag trivs så bra hemma med barnen.


Kulpåhjul.se

Spädbarn döda i Västerås

Det handlar om att tre spädbarn har dött av en resistent bakterie. Alla spädbarn som dog var för tidigt födda barn och därmed är naturligtvis barnen extra i farozonen. Det ska tydligen vara så att friska och smittade barn på den här avdelningen har bott ihop. Man har inte separerat på friska och sjuka barn. Det tycker jag är anmärkningsvärt.
I efterdyningarna nu så framkommer att avdelningen är trångbodd och det omöjliggör att separera sjuka och friska. Den förklaringen hade jag kunnat köpa om de bodde i en etta. Men det är ju ett sjukhus det handlar om, ett sjukhus och många människoliv. Jag tycker personalen gör det enkelt för sig genom att skylla på ytan man bor på.
Det hela är väldigt olustigt och nu ska tydligen avdelningen byggas om. Tänk att tre små spädbarn ska behöva sätta livet till innan sjukhuset når upp till standard. Borde inte ett sjukhus kunna arbeta i förebyggande syfte? Är det inte lite det man litar på just där?

Mina tankar går till föräldrarna till de avlidna barnen.


Sömnmedel i maten 2

Hemma med barnen och försöker desperat vakna till. Det går inte så bra. Som jag skrev igår kväll vart det en film, Indiana Jones och jakten på den försvunna arken. Den behöver väl egentligen ingen större presentation, filmerna om Indiana Jones håller än kan man lungt säga. Nästa onsdag visas nummer två i serien. Samma tid, samma kanal.
Filmer vid 21 i alla ära, bra tid egentligen, men man blir trött dagen efter. Speciellt om man ser på reklam kanaler, usch där är filmerna minst 30 min längre än vad de egentligen är. Vi har i princip slutat se på film på dessa kanaler. Vi köper mycket och har rena filmkanaler istället. Mycket bättre.

Den 13 september kan ni boka in på Swedbank Park i Västerås. Det är fotboll, VSK - Karlslunds IF och fri entré. Gratis är gott sägs det och det håller jag med om. Spelar dessutom lånen från AIK, Daniel "DG" Gustavsson och Pontus Engblom vilket är mycket troligt så blir det bra fotbollsunderhållning. Båda två är riktigt bra. Klockan 18:00 börjar matchen.

Nu ska vi visst läsa lite böcker här hemma. Spännande!



 

Svisch

Dagarna rusar fram ganska fort när man har kul. Det har blivit en förskjutning i det mesta sedan semestern började. Vi äter lite senare och sover senare. Men är det semester så är det!
Imorgon vet jag inte vad vi ska hitta på. Är det hyfsat väder tar vi oss nog någonstans. Kanske lite Vallby frilftsmuseum imorgon förmiddag? Antingen det eller lekpark. Eller så kanske vi utforskar lite skog i närheten. Det vet jag är upskattat, dottern speciellt tycker om skogslekar.

Nu är det lite Indiana Jones på tv.

Sömnmedel i maten?

Vi satt och åt lunch, jag, älskling, våra barn och grannen med hennes barn. När barnen (Två av dem) hade ätit klart flög de ner på golvet och skulle leka, minstingen satt kvar och åt, trodde vi. Efter ett tag märker vi hur han håller på att somna till, ögonlocken trillar ner och hela kroppen med huvudet i täten sjunker ner. Så rycker han till och vaknar upp igen och äter lite. Detta upprepas ett par gånger och det var helt hysterisk roligt att se. Och vi sitter där tre vuxna, varav en filmar, och flinar och småskrattar åt situationen och han fortsätter trots det. Då är man verkligen trött. Vi får se om en eventuell filmsnutt kan dyka upp.
Nu sover han, kämpen.
Jag är trött jag med, dock inte på rikigt samma nivå som sonen, men tänk vad mysigt och få krypa ihop inne hos honom och kramas och sova lite. Så mysigt. När han vaknar sen så får man en så stor kram när han märker att man ligger där bredvid. Går inte att vakna på ett bättre sätt.

Bjuder på ett klipp från TV4 där ni kan se ett par mål från VSKs seger match mot Kerburan. Underbara bilder och speciellt målet som Daniel "DG" Gustavsson gör håller hög klass. Det gör även Patrik Grönvalls pass till DG. Otroligt sköna bilder.





Regn och tvätt

Lite regn och tråkigt väder idag. Unnar mig lyxen att stanna inne, om inte hela dagen så ett litet tag. Efter två långa dagar i lekparken leker de fint här hemma nu. Grannarna som var med oss hela förmiddagen kom förbi även till middagen och åt lite tacos med oss. Trevligt både för oss och barnen naturligtvis, de körde på ända till läggdags. Sedan slocknade de fort. Båda två.
Jag tvättade en stor tvätt igår och funderar på om det inte är dags att vika in den, eller om det kanske kan vänta bara några minuter till. Fast de där några minuterna har en förmåga att springa iväg så till vida att några minuter snarare blir någon timme. Och det är mindre bra.

Jag mår fortfarande bra efter derbyt. Ångrar bara att jag stressade så kameran blev kvar hemma. Hade så klart varit kul med kort. Det tar vi igen till nästa fight.

Solsken

Det vart ytterligare en dag i lekparken. Givetvis, den ligger ju på Vallby, där håller Syrianska IF Kerburan till. Ni vet, de som VSK krossade med 5-0 igår. Klart som korvspad att grönvita familjen ska leka i fiendeland med gott humör. Det säger sig självt.
Frågan är om vi åker ner imorgon, jag tror det. Idag var det kul av flera anledningar. Vi fick med oss grannarna, lite sällskap både till barnen och mig. Det var riktigt bra det. Igår gästades vi av en hare, vi såg faktiskt en idag också, undrar just om det inte var samma. Svårt att veta givetvis, men ändå. Idag fick vi besök av en kärvänlig katt, otroligt vad den var kelig. Katten tog nästan vilken behandling som helst av barnen. Ibland vart de lite hårdhänta innan vi föräldrar hann ifatt och kunde säga ifrån ordentligt, men då tog katten sig iväg och vilade ett tag. Kom sedan tillbaka och lekte och kelade lite mer. Mysigt.



Barnen hade också kul med varandra givetvis, speciellt när vi drog fram några bollar. Eller ja, kul var kanske inte rätt ord, min tanke var att vi skulle spela lite boll med varandra. Barnen hade en liten annan tanke, de tog upp bollen fort som attan och sprang iväg med den. Med en annan unge gråtandes och skrikandes efter sig. Ibland fick den fråtande och skrikande ungen fatt i den bollhållande ungen, och då blev det krig.

Hårt och tuffa närkamper


Ge dig inte frivilligt


Håll koll på dina motståndare


När du förlorar


Hitta en ny närkamp


Och bli en vinnare!


Så kan det se ut när barnen spelar fotboll (!?) Kul var det att se på i alla fall. Vi spelade ju faktiskt en del. Två bollar på tre barn var en boll för lite. Å andra sidan, med en boll till hade vi mist kampmomentet.

Anders Carlssons blogg kan vi läsa intressant läsning om en del uppstickarlag, bland annat Syrianska Kerburan från Västerås. Han beskriver hur deras årsredovisning vittnar om en total lönekostnad på under 300000kr, det är otroligt lite, en hyfsad årslön, inte mer för en trupp på kanske 20 spelare? Känns orealistiskt även om nu inte alla spelar på heltid naturligtvis. Svarta löner är ett sätt för föreningar att nå framgång snabbt, istället för att bygga långsamt. Men det skapar ju dessa orättvisa fördelar som inte är bra för sporten.

RSS 2.0