Solsken

Det vart ytterligare en dag i lekparken. Givetvis, den ligger ju på Vallby, där håller Syrianska IF Kerburan till. Ni vet, de som VSK krossade med 5-0 igår. Klart som korvspad att grönvita familjen ska leka i fiendeland med gott humör. Det säger sig självt.
Frågan är om vi åker ner imorgon, jag tror det. Idag var det kul av flera anledningar. Vi fick med oss grannarna, lite sällskap både till barnen och mig. Det var riktigt bra det. Igår gästades vi av en hare, vi såg faktiskt en idag också, undrar just om det inte var samma. Svårt att veta givetvis, men ändå. Idag fick vi besök av en kärvänlig katt, otroligt vad den var kelig. Katten tog nästan vilken behandling som helst av barnen. Ibland vart de lite hårdhänta innan vi föräldrar hann ifatt och kunde säga ifrån ordentligt, men då tog katten sig iväg och vilade ett tag. Kom sedan tillbaka och lekte och kelade lite mer. Mysigt.



Barnen hade också kul med varandra givetvis, speciellt när vi drog fram några bollar. Eller ja, kul var kanske inte rätt ord, min tanke var att vi skulle spela lite boll med varandra. Barnen hade en liten annan tanke, de tog upp bollen fort som attan och sprang iväg med den. Med en annan unge gråtandes och skrikandes efter sig. Ibland fick den fråtande och skrikande ungen fatt i den bollhållande ungen, och då blev det krig.

Hårt och tuffa närkamper


Ge dig inte frivilligt


Håll koll på dina motståndare


När du förlorar


Hitta en ny närkamp


Och bli en vinnare!


Så kan det se ut när barnen spelar fotboll (!?) Kul var det att se på i alla fall. Vi spelade ju faktiskt en del. Två bollar på tre barn var en boll för lite. Å andra sidan, med en boll till hade vi mist kampmomentet.

Anders Carlssons blogg kan vi läsa intressant läsning om en del uppstickarlag, bland annat Syrianska Kerburan från Västerås. Han beskriver hur deras årsredovisning vittnar om en total lönekostnad på under 300000kr, det är otroligt lite, en hyfsad årslön, inte mer för en trupp på kanske 20 spelare? Känns orealistiskt även om nu inte alla spelar på heltid naturligtvis. Svarta löner är ett sätt för föreningar att nå framgång snabbt, istället för att bygga långsamt. Men det skapar ju dessa orättvisa fördelar som inte är bra för sporten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0