Svinspruta

Idag har jag tagit den. Vaccination mot den nya influensan. Tillhör en prioriterad grupp på grund av mitt yrke (förmodar jag) så vår arbetsplats vaccineras denna och nästa vecka. Det gjorde inte alls ont att få sprutan, däremot nu så gör det ont i armen, eller så ont gör det inte, men jag är svullen och öm.
Bandypremiär idag, borta mot Vetlanda och förlust direkt. Synd, men Vetlanda borta är inte direkt en lätt match, sällan vi vinner där. Roligare blir det på onsdag när det är hemma premiär mot laget som aldrig kan bli nummer ett, Hammarby. Kanske blir lite matchbilder också. Vi får se.

Fått hem några nya filmer sedan sist. The proposal, Natt på museét 2 och Änglar och demoner. Bra filmer, enkel underhållning. I novmber väntar vi på Drag me to hell och Grey´s anatomy säsong 5. Spännande värre! I december kommer Two and a half men säsong 6. Det enda som stör just nu är att blu-ray utgåvan av Sagan om ringen trilogin inte kommer att komma ut nu i noveber som tidigare utlovats från Discshop. Kommer under 2010 är nuvarande besked. Och jag bara lääääängtar.

Dags att sova, tanken var nog filmkväll men min patner in the night har varit lite trött i veckan. Tre filmkvällar har vi försökt med, alla gånger har hon somnat. Så är det ibland, var inte länge sedan jag lade mig vid 19 någon kväll. Skönt!

Nä läggdags!

Vakenchock

Hemma idag då eftersom jag jobbar natt. Barnen springer som skottspolar just nu mellan vardagsrum och sitt lekrum för att hämta alla mjukisdjur de kan hitta. Dessa sprider de sedan över heöa golvet i vardagsrummet och nattar. Inte så enkelt som det låter, alla ska pussas och kramas på innan de somnar. Urgulligt!

Vi vaknade i chock nu på morgonen. William som sover med mamma och pappa vaknade skrikandes och snabbt såg vi varför, han har ögoninflammation stackaren, det innebär att ögonen kladdar ihop ordentligt under natten. Stackarn kan inte öppna ögonen ordentligt på morgonen och det är förstås läskigt. Idag var det ett snäpp värre då han samtidigt blödde näsblod, en stor stor fläck på madrassen samt blod i hela ansiktet. Inte det roligaste sättet att vakna på. Varken för han eller oss.
Han blev glad ändå tillslut, blodet och det klibbande ögat innebar ett snabbt morgonbad, och det är inte ofta. Annars blir det mest bad på kvällen.

Jag har varit uppe nu i två timmar och ser redan fram emot tre tiden när jag får sova middag ett par timmar!

Ska man träna idag kanske?

Åkesson förbluffar med sin dumhet

Trött som sig bör efter arbetet. Ändå har jag hållt mig vaken ett tag för att liksom njuta lite av tystnaden och kvällen. Det enda jag kan känna att jag saknar är värmen. Usch vad kallt det är. Och värre lär det bli. Men det har sin lilla tjusning, slog mig häromdagen när jag och älsklingen var ute och åkte bil. Vi åkte på narvavägen och alldeles ovanför krumeluren (Ett bostadshus i Västerås som är lite krumelurformat) nådde solen ner till en linje av träd vid vägen vars löv lystes upp i alla möjliga olika höst färger. Otroligt vackert. Alldeles för få så fina höstdagar.

Såg precis debatt i ettan. De tog up två aktuella ämnen, delas var Jimmie Åkesson, sverigedemokraternas partiledare (ni vet, han som är rädd för att isbjörnarna ska kuppa in sig i landet och ta över) där och debatterade friskt med Fredrik Malm från folkpartiet. Åkesson förbluffar mig med sin dumhet. Han har tagit sin islamfobi lite för långt tror jag. Undrar just om inte många som röstat på partiet känner sig lite lurade. Det är en väldigt rasistisk framtoning nu. Å andra sidan brottas många av deras väljare med bristande intelligens. Så fick jag det sagt.
Den andra frågan rörde sms lån. Det är enberätigad oro kring detta. Det är svårt att ta sig ur en stor skuldfälla, det kräver arbete och diciplin, det är något man saknar när man står på samhällets botten, utab framtidsutsikter. Att då sko sig på dessa människor, ja, det känns småaktigt och fel. Jag är kluven, jan man hantera sin ekonomi kan sms lån säkerligen vara en god löning om man vet att man kan betala tillbaka. Annars är det en nödlösning som ofta slutar med kronofogde och en hop andra problem. Samtidigt borde man som vuxen hänvisa till förnuft, man tar inte ett lån man inte kan betala tillbaka. Det är bara det att sunt förnuft inte alltid finns att tillgå. Och det är en brist som finns hos alla, ibland skjuter vi det åt sidan. Så är det bara. Är en person tillräckligt desperat är det nog lätt att motivera ett lån.
Det borde inte vara så lätt som det är.

Nu jobbar jag två nätter. Lönehelg dessutom, blir nog dragit värre på jobbet. Det är alltid kul när nätterna går snabbt. Fast lördagsnatten blir tuff. Klockan 03 ställer vi ju om klockorna och då drar vi de tillbaka en timme. Med andra ord, när klockan slår tre så - viiips, tillbaka på två och vi gör om en hel timme! Hua, tio timmars pass!

Sverigedemokrater kämpar med intelligens

Många gör sig lustiga just nu över Sverigedemokraternas partieldare Jimmie Åkesson, inte alls konstigt. Aftonbladet gjorde plats för honom på sin debattsida. De bad honom skriva en artikel om deras politik och visioner, resultatet blev ett skrämmande exempel på okunskap som bottnar i ett förakt för människor som inte är hans definition av perfekta. Ett skrämmande exempel på okunskap. Åkesson har annars precis som sin företrädare försökt städa partiets framtoning och samtidigt ta fokus från de frågor som faktiskt håller samman partimedlemmarna. Det funkar inte i längden, deras landsmöte blev också en uppvisning i krigstal och främlingsfientlighet. Det är bra att det dras fram.

Aftonbladet valde att i separata artiklar dissikera och bemöta de "fakta" som Åkesson redovisar. Mer än hälften var rena lögner, några kraftigt överdrivna och inte möjliga att bevisa. Vad har de då kvar? Åkesson hänvisar till att muslimer är överrepresenterade i som våldtäktsmän och använder häpnandsväckande intressanta argument, huvudargumentet när han inser att det inte går att bevisa är att "man i rimlighetens namn kan anta" att det är så. Vattentätt! Varför använder inte fler partiledare sådana klockrena argument? Det är så osannolikt dumt. Hade jag vetat att Åkesson och hans parti skulle visa sig så otroligt korkade i argumentationen så hade jag gärna sett att media släppt fram dessa åsikter lite tidigare. Det är rena självmordet.
Från och med denna dag är det bevisat att det bara är rädda, dumma, korkade och ofantligt ointelligenta personer som röstar på Sverigedemokraterna. Vill du verkligen tillhöra den skaran? Ja, men för all del, rösta in Åkesson. Låt han stå ensam i talarstolen i riksdagen och fortsätta göra bort sig. Men erkänn det också. Jag erkänner stolt att jag är Socialdemokrat, erkänn du att du är Sverigedemokrat och stå för de argument han redovisar i Aftonbladet.  
Åkesson är en parodi. Han personifierar den gamla schablonbilden av en yngre man med måttlig intelligens som står i hörnet av samhället med rakad skalle och tycker alla invandrare är dumma i huvudet som tar våra jobb och kvinnor.
Åkesson menade också i slutet av denna artikel:

"Hur kan du säga att fundamentalismen ökar, eller att Malmö kommer att få en muslimsk majoritet, när inte ens experterna kan det?

– Det är klart att man inte kan påstå att vi får en ökning, det är klart att det är svårt att göra befolkningsberäkningar, men om utvecklingen ser ut som den gör i dag är jag fullt övertygad om att det kan bli så.

– Det skulle kunna bli en majoritet isbjörnar också, rent hypotetiskt. Det kan man inte veta, säger Jimmie Åkesson"

Fatta ni? En majoritet isbjörnar! Vad i hela friden är det ni röstar på? 15000 personer i europavalet, är ni verkligen så dumma? Först en bekämpar vi den muslimska arméen som intar Malmö, sedan MÅSTE vi slå tillbaka isbjörnarna! Helt ärligt, jag blir faktiskt lite rädd. Så här går det när man tycker att den svenska skolans främsta uppdrag är att hjärntvätta svenska folket. Då blir det som ovan.
Jag vet många som röstar på Sverigedemokraterna, de är alla personer av väldigt måttlig intelligens, vill du vara en av dem?


Snurr snurr

Jag känner mig ganska trött i skallen. Haft en vecka där tre av dagarna har varit utbildning på jobbet, kan ha med det att göra. Mycket att ta in, sånt som är viktigt. Det har samtidigt varit mycket skönt. Det har varit bra dagar, speciellt de första två. Din sista var bara fyra timmar kort och det tackar vi för. Absolut. Nästa vecka blir intressant, då arbetar jag veckans alla dagar. Aldrig hänt förut, nytt rekord för mig. Mycket intressant.

Jag fryser! Och då ska ni veta att jag verkligen inte brukar klaga i onödan, men nu fryser jag faktiskt både hemma och på jobbet. Usch.


Vänster är höger i Fagersta

Idag har jag haft en bra dag. Utbildning på jobbet som varit riktigt bra. Vi fortsätter i samma spår imorgon också. Skönt, det behövs ibland. Vi har ett otroligt stresigt arbete stundtals. Det finns inga utrymmen för misstag, det är höga krav på tillgänlighet (naturligtvis) och det är en arbetsplats och ett arbete i ständig förändring. Det gör att fortbildning och pauser från det reella arbetet i sig är välkommet då det dyker upp. En oas i bruset så att säga. Det ger mycket.
Haft besök idag också utav en kusin och en gammal vän. Riktigt rolig historia, jag har av olika anledningar tyvärr hat en mycket bristfällig kontakt med delar utav min släkt. Därför har jag missat mycket av mina kusiners uppväxt, något jag tycker är enormt tråkigt och ångrar idag. De är tre till antalet och väldigt mysiga personer alla tre. Nåväl, den äldsta av dessa kusiner träffade en kille hon vart tillsammans med för ca två år sedan, det visar sig att det är en gammal barndomskompis till mig. Lustigt sammanträffande. Det gör att nu när jag och mina kusiner knyter an band igen så får jag en till bekantskap på köpet. Det är kul.

Det enda jag tycker är lite synd är att jag missar vänsterns politikerskola. Men som sagt, det hade varit svårt att gå på den. Säger det återigen, den hade ett bra upplägg och mycket intressanta föreläsare. Speciellt hade jag sett fram emot Stig Henriksson, kommunalråd i Fagersta. Känner till honom sedan jag bodde i bygden, han var kommunalråd redan då och har faktiskt på, i stort sett, eget manér ordnat med egen majoritet i de senaste två valen. Och det vänsterpartiet. Imponerande, minst sagt.

Å andra sidan har "motståndet" varit oerhört begränsat sedan jag flyttade. Självironi på hög nivå, bara så alla är med på den hästen. Han har gjort ett gott jobb, det måste man säga.
När jag var involverad i partiet där hade man oerhört svårt för denna man, oj så man föraktade hans sätt och grepp om brukssamhället Fagersta. Det handlade i mångt och mycket om det faktum att han lyckades med att med sina visioner och idéer för Fagersta få med en bred politisk enighet, det enda partiet i egentlig opposition var Socialdemokraterna. De ville ju ha makten själva. Moderater på den tiden var så skärpta att de insåg att de aldrig skulle få makt i den här kommunen som är väldigt vänster och hoppade på tåget.
Vi skulle kunna säga att vänster är höger i Fagersta och tvärtom, om vi ska vata sådana. Behövs blockpolitik i brukssamhället Fagersta? Jag är inte alls säker på det.

Nu är jag alldeles för oinsatt för att veta hur det ser ut där uppe, men Socialdemokraterna har varit en katastrof i många år. Sist jag hörde av dem hade de en rasist till ordförande sm visserligen klev av efter SSU i länet krävde lite ordning. Det blev det också, men efter det gick nog lite luft ur de norra länsdelarna. Hoppas de ångar på nu.
Det hade varit intressant att höra denna Stig Henriksson hålla en föreläsning om hur man vinner val, vilket han alltså ska göra på vänsterns politikerskola.

Det har inte blivit så mycket film på sista tiden, måste åtgärdas. Är mycket sugen på filmen Drag me to hell, det verkar vara en riktig nagelbitare. Siktar på den.
Annars blir det en del Nintendo Wii, störtkul, älskar Super Mario Galaxy.

Nu är det nog läggdags för att verkligen orka med utbildning under morgondagen.

God natt!

Vänstern i Västerås startar en politikerskola. De har ett antal seminariedagar unde hösten med inbudna gäster från kommun och partiet. Det är ett oerhört intressant initiativ och jag tycker att det är mycket viktigt. Det är öppet för alla, förmodar oavsett politiks åsådning och ger naturligtvis vänstern en kil in i alla deltagares funderingar. Lite måste man så klart vinna också. Jag har absolut velat delta i detta, problemet för mig är att jag är socialdemokrat, har varit engagerad och ser det som svårt att delta på detta evenemang. Egentligen så vill jag. Programmet ser lärorikt och bra ut. Rekomenderas för den intresserade.
Politik i övrig känns avslaget just nu. Jag tycker vår nya regering gjort många klavertramp. Jag menar, här har vi en hel drös med partier som gnällt och diskuterat i så många år vilket skitland Sverige är. Sossarna har förstört Sverige, är maktfullkomliga och saknar föranking i befolkningen. Pampvälde sas det. Vad har hänt? Två ministrar rök efter några veckor, de stod över lagar och regler, precis som pampiga sossar. Man har lyckats bryta ner en väl uppbyggd välfärd ganska snabbt och ersatt den med en starkast överlever princip, mitt under brinnande finanskris. Nja, jg är inte imponera, snarare tvärtom. Det ska bli intresant i valet. Är det så här vi vill ha det i Sverige nu, det kanske är så. Jag vill det i alla fall inte.

Jag tycker mig i mitt mycket intressanta arbete kunna märka av en alltmer dyster tillvaro hos invånarna. Om det är en direkt effekt av moderat statsminister eller en mer allmän samhällsinriktning låter jag vara osagt. Förmodligen beror den moderata statsministern på en mer egoistisk och hård samhällsutveckling. Orsak och verkan som det så vackert heter.

Det är sena kvällen, hela familjen sover och jag ska göra dem sällskap. Fortfarande lite förbannad över att Sverige inte ville vinna matchen tidigare ikväll, speciellt som att Portugal krossar Ungern. 3-0 nu då. Sverige får se på VM i soffan.

Danmark - Sverige

Det vart ingen höjdarkväll direkt. Livsviktig VM-kval match mot Danmark. Förlusten 0-1 är inte mycket att orda om, Danmark vinner rättvist ikväll. Sverige vill inte och kan inte hävda sig, det problemet har följt denna trupp under kvalet. Oförmågan att spela ett vägvinnande spel, att hitta rätt i våra positioner. En frustrerande oförmåga att sätta press på bollhållaren, något så enkelt, gör att vi förlorar. Innan matchen snackades det mycket om Bendtner, det är inte världens bästa fotbollsspelare, men han har vissa kvalitéer och de visar han då och då. Idag sattes han inte under press vid 0-1 målet utan fick stå oattackerad och väga sina alternativ strax utanför starffområdet. Passen till Lars Jacobsen är delikat.

Zlatan glimtade till, några lyftningar och instick som visar varför han spelar i världens bästa klubblag. Han är majestätisk på plan ibland, den gode Zlatan.

Morgondagens rubriker kommer handla om det mål som blev "bortdömt". Det var inte här vi förlorade VM platsen, det gjorde vi för länge sedan. Det var svårbedömt från soffan, jag är inte säker på om bollen var över linjen eller inte Zlatan kanske räddade den precis, men den kan lika gärna ha varit över linjen. Sverige borde ha kunnat avgöra tidigare.

Sverige kan glömma VM, Portugal vädrar hopp och kommer krossa Ungern ikväll och sedan är det kört. Och skulle Portugal mot all förmodan rasa så får vi det alldeles för tufft i Play-Off, nu börjar vi bygga för EM 2012. Vi bygger för drömmen, vi bygger ett nytt landslag, vi bygger ett spel och en trupp för Zlatan, ska Sverige någonsin ta hem en titel är det Zlatan som kommer vara den bärande orsaken. Vi måste börja ge honom understödet och möjligheterna till att bli så bra han kan vara. In med unga, kvicka och tekniska spelare. Tänk speed, teknik och briljans, tänk Zlatan, då får vi ut mer utav en av världens bästa spelare.

Danmark är inte ett särskillt bra fotbollslag, Sverige är tyvärr sämre, därför kommer Danmark vara relativt chanslösa i VM 2010 och Sverige missar festen!

RSS 2.0