Nollavtal

Viktigt inlägg i debatten om nollavtal av Unionen på VLT:s debattsida idag.

Jag är trött. Må bra!

Work, work

Dags igen då att göra sig i ordning för arbetet. Vaknade vid 12 idag, perfekt, utvilad och glad. Barnen och sambo samt faster är just nu på bio. Tänk att jag missar deras första bio besök. Blir Laban, återstår ayy de vad de tyckte om det. Glada i popcorn är de i alla fall.

Spänd inför imorgon, kvartsfinal nummer 3 och jag är fast här!




Världen smälter

Dags att dra sig mot arbetet snart. 20-03 står på agendan.
Världen smälter, lite tråkigt är det, det har småregnat hela dagen och snön börjar smälta lite smått, blir mycket med slask direkt. Dessutom blir den snö som ligger kvar blöt och svinhal.

Saknar familjen som befinner sig i hallstahammar för tillfället. På tisdag ska jag gå upp tidigt och ta med barnen till badhuset innan bandyn går igång. Jag siktar på det, innan dess kan vi inte göra något eftersom jag kommer sova och jobba enbart några dagar framöver.

Äh, dags att göra sig i ordning.



Bandyn lever

VSK tog chansen, vann mot saik och rättvist var det, VSK styrde mycket av spelet och även om vi spelade extremt definisivt och mest bevakade i andra så styrde vi undan saik på ett föredömligt sätt. 4-2 skrevs segersiffrorna till, något sådant hade VSK vunnit med hemma också om man bara satt sina chanser. Det gjorde man igår.
Vilken fest det var! Helt otroligt, den klack som åkte upp med buss sjöng och dansade i nittio minuter, nästan helt utan avbrott. Ruskigt bra stöd för killarna på isen.
Äntligen fick jag se lite jävlaranamma i spelarna, då blir det så här. Ser publiken 11 heltaggade krigare på isen så blir publiken definitvt taggad. Igår inspirerades både spelare och publik av varandra. Eftersom jag inte kan åka på söndag hoppas jag att många andra åker upp och tar del av samma magi vi upplevde igår. Bär fram grönvitt så slaktar vi sönder sandviken på hemmaplan sen.
Förutom på söndag så missar jag ingen match, hemma matchen är på tisdag klockan 19. Ev sista avgörande match är i sandviken 4/3, dit ska jag OM det behövs.

V.11 kan alla bandyälskare boka upp hela helgen, förhoppningsvis tar sig VSK till finalen som spelas den 21 mars i Uppsala, men faktum är att ett VSK redan är i SM-final, veteranerna. Finalen i veteran SM spelas den 19 mars mot Falu BS och då ställer spelare som Hans Elis Johansson, Stefan "lillis" Johnsson, Thomas Liw, Christer "kaka" Karlsson upp i VSK. Har vi tur blir det en riktig finalhelg!

Nu är det dags att slappa och mysa lite hemma inför en halvnatt på jobbet (20-03) Lite film kanske?

Byta OS guld i hockey mot vinst i kvarten mot sajk?

Absolut, varje dag! Utan tvekan. Vinner VSK ikväll kommer jag inte ens sörja Sveriges sorti ur OS hockeyn, kanske framförallt för att jag inte tyckr något vidare om hockey. Men OS brukar jag kolla på i alla fall, VM? Nä, spelas varje år som en jädra försäsongsturnering, inte ens de bästa orkar delta.

VSK ikväll då, jag kommer vara där, då vill jag ha vinst. HAr finulat på hur sjutton jag ska lösa det för att kunna åka på söndag också, men jag får inte ihop det.
Jag jobbar fm/natt och slutar 14:30, då åker supporterbussen från Västerås, sedan slutar matchen kanske 19:30, hemma igen 22 får man räkna på och då börjar jag jobba. Det går fan inte, hur jag än räknar.
Men jag kommer fortsätta räkna och drömma ända tills på lördag kväll och försöka masa mig upp.




Badhus och bandy

Badhuset blev en succé naturligtvis. Barnen älskar det. Speciellt kul nu när båda är friska så alla kan gå. Annars har jag gått med ett barn i taget, och då blir ju alltid en av dem ledsen.

Imorgon bär det av till Sandviken. Min andra match någonsin jag ser där, sist jag var där så såg jag VSK vinna i slutspelet på Jernvallen. Nu är det Göranssons Arena som gäller, inomhushall. Jag hoppas verkligen på vinst! Jag har en bra känsla.

Law Abiding Citizen är en ruskigt bra film. Se den!

Faaaaan

VSK förlorade första kvartsfinalen i bäst av fem mot saik. Nu väntar två tuffa bortamatcher där VSK måste vinna en för att kunna skaka fram en ny hemmamatch. Tufft naturligtvis men fullt möjligt. Jag hoppas på seger på torsdag, då är jag där. Värre på söndag när jag jobbar förmiddag/natt.

Fan! Så nära vinst idag, stolpträff, miss av öppet mål, skott utanför, skott över. Så nära, vi borde ha vunnit.

Jag har nedrans ont i nacken ibland. Efter nackspärren så blir jag otroligt stel då och då och med det får jag ont. Konstigt och det verkar liksom aldrig gå över. Jag hoppas på förbättring, irriterande. Speciellt stel blir jag när jag jobbar.
Har satt press på arbetsgivaren om att få gå en facklig grundkurs nu, måste göra sådant för att kunna göra mig bra i mitt nya uppdrag. Hoppas det går igenom med bibehållen lön. Vi får se, väntar svar i slutet av veckan.

Blir det badhus imorgon? Kanske. Jag tror det.

Nu, Gladiator på tv4 film. Vi provar. Jag är filmsugen!

Bandyslutspel

Det drar ihop sig. Bandysäongen ska snöras ihop och de bästa får nu tävla mot de bästa. Vi får se hur långt VSK räcker i år, det har sett lite skakigt ut och man har blandat resultat oerhört. Sandviken har antingen gjort en riktig miss eller ett genidrag när man valde VSK. Jag hoppas på et förstnämnda. Ser ut som att jag tar mig dit också, mer och mer, antingen med supporterbuss eller om sambo ska med och kika. Då åker vi bil.

I helgen ska jag jobba precis hela tiden, bara hem och sova då och då.

Mest trött ikväll, började sex och då är man förstås trött. Jag ogillar förmiddagspass. Jag trivs allra bäst på jobbet kväll och natt. Fast helgförmiddagar går bra, då är det ett lugnare och mysigare tempo.

Sova!

Melodier om maskar i badhus?

Veckans dos av melodifestival är över och nog blev det en skräll allt, en bra sådan. Visst trodde även jag att Darin skulle vinna kvällens tävling ganska enkelt, tätt följd av Alcazar. Men så blev det alltså inte. Vi skickade Timoteij som vinnare till globen och det tycker jag var kul. Inte min favorit men helt klart ett bra bidrag. Det som dock är tråkigt är att som vanligt när något svenskt vinner så görs det om och förpackas i en engelsktalande popskrud. Om Timoteij tar hela baletten hoppas jag låten får vara precis som den är.
Min favorit var annars Getty, vilken utstrålning mannen hade på scen, och vilken dans! Förstod inte ett jota av vad han sjöng men jag röstade, två gånger! Underbart att ett så bra framträdande fick mer röster än en utsliten Elin Lanto. Tråkigt och fantasilöst.

Min sambo gjorde mig uppmärksam på den här artikeln i aftonbladet. Snuskigt! Maskar i favoritbadhuset. Å andra sidan så har de förmodligen funnits där länge och de har aldrig stört mig, men lita på att jag kommer se mig för när jag badar i framtiden.

Arsenal vann idag, missade matchen då jag var ouppmärksam på tiden, så när jag äntligen lade mig i soffan för att njuta av den halva halvleken som återstod av matchen så somnade jag när Arsenal gör 2-0 målet. Äh, vilken miss! Men vi vann i alla fall, och United torskade. Bara bra.
På tisdag är det kvartsfinal nummer ett i bandyslutspelet, jag kommer absolut vara där. Och jag kommer skrika så det hörs till studenternas där jag gärna upplever ett nytt SM guld.
VLT fortsätter att vara sämre än de borde. Världens största sport, fotboll borde rimligtvis vara välbevakat i lokaltidningen även om vi nu inte har lag i direkt världsklass här. Jocke Lander drev en utmärkt fotbollsblogg på deras sajt, tills han märkligt nog blev uppsagd. Däreter rullade inläggen runt på olika medarbetare, mest Kevin Johansson, men den bloggen höll undermålig kvalité dessutom uppdaterades den oerhört sällan.
Nu finns ingen blogg alls om fotboll och enligt Magnus Jähresten som är sportchef på VLT har de en förhoppning om att komma igång till säsongen börjar. Dåligt, som vanligt får man nästan säga.

Timoteij, ja låten funkar.


Bandy!

VLT har gjort det igen, titta på den här artikeln, Chocklottningen, lyder rubriken, men kvartsfinalerna lottas inte, som texten beskriver har Sandviken valt VSK. Dålig rubrik och just denna punkt har VLT problem med. Bland annat.

Att Sandviken väljer VSK är inte alls så konstigt, VSK har varit under all kritik denna säsong och som vi spelade mot Sandviken sist så tar de tre raka och får en enkel väg genom kvarten. Min förhoppning är att de grönvita helt plötsligt börjar visa hjärta och spela som de kan, då kan vi lika gärna slå SAIK i tre raka.
Jag kan inte låta bli att tro på VSK så jag hoppas vi vinner med 3-2 i matcher och får avgöra borta i Göranssons Arena framför deras egen publik. Det vore något det!

Bragdguldet till mig! Tjohoo

Jag tror vi skippar spionrean imorgon, det är inte värt att se kerburan spela i vilket väder som helst. Nä, det tar vi en annan dag när tillfälle bjuds. Kul att vakna nu på morgonen och inse att man måste trampa i en decimeter snö hela vägen till jobbet, tur då att vi precis flyttat så nära, det var naturligtvis ingen match för mig.

Jag har följt rapporteringen från Anjas brons och upphör aldrig förbluffas över allt roligt som folk skriver. Vi har fått tre medaljer hittills, två guld och ett brons. När Kalla tog guld skreks det Bragdguld till Kalla! Vilken prestation! Och när Ferry tog guld skreks det; Vilken Ferrytale! Och Bragdguld till Ferry! Och nu när Anja tar brons skrivs det återigen om bragd och bragdguld. Många bragdguld det där. Bragdguld och Jerringpriset har tappat sin sting, ärligt talat, vem bryr sig? Ge det till Anja, vem bryr sig? Men någon bragd att ta brons i OS, det är det inte.

Det börjar röra på sig fackligt nu, det är avtalsrörelse och arbetsgivar organisationerna vill passa på och skylla dåliga resultat på finanskrisen, med andra ord, inga förutbestämda löneförhöjningar, så kallade nollavtal. Lönen ska förhandlas helt på arbetsplatsen. Jag är en stor påhejare av den modell som finns idag, en centralt bestämd löneförhöjning i procentsats samt en lägsta summa, sedan en lokal förhandling om en lönepott på det. Däremot tycker jag att ett ettårsavtal är viktigt nu tills dess att krisen är över.
Arbetsgivarna verkar glömma att ju mer pengar arbetstagare har, desto mer kan spenderas så att vi vänder trenden, en faktor att räkna in. Sista ordet är inte sagt än.


Spionresa?

Kanske en sväng ner till Parken på lördag för att kika på kerburan? Kanske kanske.
Det är ganska kul med en rivaliserande klubb, Skiljebo har aldrig och kommer aldrig lyckas. Det tror jag väl inte kerburan heller kommer att göra i långa loppet, men just nu duger det.

Äh

Dagens stora snackis har väl varit Anja Pärsson, först efter flygturen igår och bronset ikväll. Jaja, har aldrig fattat tjusningen med skidsport, men de får leka bäst de vill. Hockeyn ska jag kolla med måttligt intresse, men det är i princip allt jag gillar i detta OS. Men det är klart att det är kul när det går bra för Sverige.

En annan snackis är Jenny Östergren som sa kuk i direktsändning, ja hör och häpna, människan sa ett könsord! Vad lever alla människor som orkar bli upprörda i för värld? I min använder man könsord i dagligt språkbruk och det är ganska vedertaget att använda orden kuk och fitta. Äh, några helsidor i Aftonbaldet är det värt, vilket mod! Vilken tjej! Det blir så överdrivet, en del tycker hon är en hjälte. Kom igen liksom. Sylvester Stallone är en hjälte. Östergren är bara en tjej som sa kuk i direktsändning.

Det var dagens utfall, imorgon kör jag en förmiddag på jobbet sedan har jag ledig helg. Känns bra och kul.

Hej då Bostjärnan

Igår lämnade vi in nyklarna till Bostjärnan och lämnade således vår gamla lägenhet helt och hållet. Tack och lov får jag säga. Personalen på Bostjärnan har enbart gjort processen med att flytta problematisk, boendet har inte heller skötts bra så vi kommer definitivt aldrig komma tillbaka dit. Aldrig varit med om värre.
Men nu trivs vi och det är det viktigaste.

Jag missar inget Eastbound and down idag som jag befarade igår. Canal+ visar inget mer innan måndag morgon, då visas fem avsnitt men jag jobbar då. Förmodar att det är ett minimaraton av redan visade avsnitt. Kul serie är det i alla fall.

Australien, Opus Dei och Sport, underbar sport

Australia vart det och jag om uppskattar stora produktioner med underliggande historia lektioner förpackat i en kärlekshistoria med lite action blev inte alls besviken. Filmen väcker faktiskt till och med en och en annan tanke och då är det en lyckad film. Det är intressant i Australiens historia hur man valt att försöka assimilera aboriginer i deras samhällen, det lustiga, eller olustiga är att man alltså försökt assimilera ursprungsbefolkningen, de som var där först, till deras livsstil. Om det skulle pågå någon form av assimilering så skulle de vita assimileras av aboriginerna. Men det där är historia, som alltid finns det att lära ur vår historia. Det är mycket man inte känner till, mycket som är viktigt.

Läste en mysartikel i VLT (Vestmanlands läns tidning) för ett tag sedan, den handlade om Opus Dei, journalisten beskrev i artikeln hur denna missförtådda organisation köpt en herrgård och ska bedriva undervisning för alla. Ett visst mått av ifrågasättande fanns med i artikeln men det var med en fråga om skoltidnins exempel. Jag är så evinnerligt trött på VLT och den rent ut sagt bristfälliga journalistik man bedriver. Undermålig, dålig på att granska, ofta urusel källkritik. VLT har ofta fel uppgifter och har jag märkt, ibland rena lögner. Det är för dåligt!
Jag hittade tyvärr inte artikeln i sin helhet på nätet.
Nu läser jag på Aftonbladet som gjort en djupdykning i denna sekt en helt annan vinkling på det här med herrgården i Surahammar. Jag säger inte att Aftonbladet är världens bästa tidning, men man har intervjuer med en mängd olika personligheter med olika syn på organisationen, avhopparen, säpo, representanter, politiker osv. I VLT hörde man bara av de som representerade organisaionen, en annons med andra ord, en annons för organisationen sponsrad av VLT och författad av en journalist. Pinsamt är bara förnamnet.

I sportens underbara värld, om vi bortser från tråkigt OS så har Arsenal vacklat igen och förlorade första matchen mot Porto med 2-1, ironiskt nog var det en svensk domare vid namn Martin Hansson (känns det igen) som strulade. Han måste verkligen stå i centrum denna Hansson. Verkar som att han har någon form av självförtroende problem eller liknande.
Jag tror Arsenal reparerar detta i returen hemma.
En annan intressant spekulation i sportvärlden är att Lagerbäck är aktuell för Nigeria. Vore väl något? Misslyckas med att leda Sverige till VM men får åka dit ändå med Nigeria? Hoppas på att han får åka dit och Sven Göran Eriksson lyckas hugga ett lag i VM med sina girga fingrar, då har vi lite svenskt i turneringen i alla fall, fast det är klart, Martin Hansson kommer säkert att vara domare där och stå för lite kontroversiella domslut.

Eastbound and down

Jag somnade inte på badhuset, vi hade det bra. Amelia sprang runt i bassängen och var lycklig. Härligt att se. Vår tjej är en social liten varelse, så hon rusar oblygt runt bland andra barn och vuxna och pratar lite då och då, hittar nya vänner. Det är hon bra på.
Jag är rädd för att jag kommer vara uppe ganska sent ikväll, brukar bli så efter dubbelnätter. Man hinner ställa om så pass mycket. Men nu är det inget mer natt innan söndag nästa vecka.

Jag har hittat en ny kanonbra serie, den heter Eastbound and down och ses på Canal + för tillfället. Riktigt bra, och jag ser dubbelavsnitt varje kväll, men imorgon missar jag eftersom jag är på jobbet. Så är det ju ibland.

Nä, ska man parkera arslet i soffan itället och se på Australia? Jag tror det.

Somna på badhuset?

Det är inte jättesexigt att går upp 13 när man gått och lagt sig klockan 09 på morgonen. Men nu är det snart lunch så man blir människa igen. Sedan bär det av med dottern till badhuset. Lovade henne det nu när jag kom hem på morgon och hela hon lyste upp två varv.
Sist tog jag med William själv för att umgås lite med bara han, nu är det hennes tur, det ska bli kul.

Trött!

Vattkoppor

Vi fortsätter i vattkoppornas spår här hemma. Efter Amelia har William nu drabbats och han har så mycket vattkoppor, de flesta i huvud och ansikte. Så synd om honom. Han mår dock bra än så länge, hoppas det håller i sig.

Jag har en jobbnatt kvar, det var kul i natt då vi var en person mer, annars är vi alltid två på natten. Det gör mycket, men annars brukar det vara kul med tvåsamheten på jobbet också. Man pratar lite friare då, skönt faktiskt.

Enligt Anders Carlsson är valberedningens förslag till ny styrelse i VSK fotboll:
Eva Svensson, Hans Johansson, Alex Oldrati, Fredrik Jireteg, Peter Olsson, Patric Feltendahl och Johan Björklund.

Hans Johansson och Alex Oldrati är två personer som betett sig som barnungar sedan de lämnat sina tidigare uppdrag i VSK. Jag tycker inte de har i klubben att göra. Tyvärr har jag aldrig fåt arslet ur vagnen och bli medlem i mitt älskade VSK, men det är ordnat till nästa årsmöte och dessa herrar böra fanimej ha presterat ordentligt under året för att gottgöra, dvs om de blir valda.

Anders Carlsson har gjort mycket bra för VSK, tyvärr varit inlandad i en del tveksamheter men jag tackar dig för det du gjort och hoppas att du fortsätter följa VSK på parken när du har möjlighet. Anders har gjort ett bra jobb och lagt ner mycket tid på klubben.

Barnen äter och ska snart sova. Tänk så lite man ser av dem fast man är hemma hela dagen (Sover)

Trötter

Hemkommen från jobbet och ättit frukost. Nu är jag riktigt trött så det blir till att sova en hel del. Har en natt till att avklara.
Såg att Reinfeldt kommer göra sitt yttersta för att tysta ner den valskandal som uppdagats i hans parti. Och det är klart, varför skulle han inte det? Alliansen har gjort så många misstag att detta kan bli ett ödersdigert sådant som får valresultatet att svänga åt fel håll. Framtiden får utvisa vad väljarna bestämmer sig för.







Pigg och fräsch? Nja

Jag ger upp försöken att sov nu inför jobb natten. Lyckats sova en 35-45 minuter men när jag väl vaknar har jag svårt att somna om. Det har hänt några gånger. Det är emellertid mycket bättre att sov här än i förra lägenhet. Får se imorgon, hur det är att sova på dagtid.

Nu ska jag fixa något att äta, undrar just vad bara..

Alliansens diskriminering

Jag skrev igår om Moderaterna. Idag synar jag den oheliga alliansen i Västerås lite närmre i frågor som berör. Alliansen i Västerås består av de borgerliga partierna samt miljöpartiet. Anledningen till att miljöpartiet är med i den här alliansen är att deras starke man Anders Porswald ansåg att han hade för lite makt i den majoritet han ingick i innan. Det ska nämnas att det bara skiljer något mandat mellan blocken.
Om vi tittar på utvecklingen av förskolan under denna majoritets ämbete kan vi se en rad försämringar, de allra flesta kommer nu, i årskiftet. Bland annat ska nu föräldrar själva ta med sig blöjor till förskolan. För en annan är det inga problem, vi har råd, det är absolut inte det saken gäller. Men många andra har det inte, det är fakta. Dessutom att lägga över på personalen att kanske inte alla har med sig blöjor, vad gör man då? Tar från någon annan? Har dagis egna blöjor så att någon alltid får en free ride? Upplägget är som gjort för att misslyckas.
Missräkning nummer två är att barn till arbetslösa och föräldralediga inte längre får äta lunch med sina kompisar. Däremot är deras tider de är på dagis sådana att de får vara och kvar på dagis över lunchen. Schysst! Medans de barn som har föräldrar som lyckligtvis nog har arbete och relativt gott ställt hemma får de andra mindre lyckligt lottade barnen fösas in i ett annat rum leka eller gråta.

Det sparar mycket pengar till kommunen säger kommunalråden, bra! Det talar även om för barnen att vi har människor som är olika mycket värda beroende på hur bra vi har det hemma, Axel får äta på dagis, hans mamma och pappa jobbar hela dagarna. Jörgen däremot, hans föräldrar har inget jobb utan han har bara en mamma som letar efter jobb hela dagarna. Jörgen får inte äta på dagis utan när kamraterna äter sitter Jörgen i ett rum bredvid och låtsas inte känna matlukten. Mamma kan inte hämta Jörgen tidigare eftersom hon enligt arbetsförmedlingens och kommunens regler aktivt måste söka arbete för att få hjälp med försörjning.

Som sagt, en oehlig allians som splittrar samhället, det är vad som styr idag. Jag måste dessutom att avråda från att rösta på miljöpartiet efter som man inte vet var de står. Rösta ur skiten som gjort detta oavstående möjligt och lägger rösten till vänster istället. Detta gäller kommunvalet, i riksdagen vet miljöpartiet vad man vill och vart man står.
För Porswald är det viktigare med personlig framgång än att Jörgen ovan ska ha det bra. Och det är precis en sådan politiker jag varnade för i inlägget nedan. Den ambitiöse som inte har några problem att trampa på lik för makt. Den bistra sanningen om miljöpartiet i Västerås.

Huvudvärk och vattkoppor

Vaknade idag med en extrem huvudvärk, men i gengäld är nackspärren nästan helt borta, bara lite stelhet kvar. Williams tur nu på vattkoppor, så han är hemma här med mig. Syrran är på dagis och leker.
I natt har jag arbete som väntar, sedan imorgon får jag sova i min nya lägenhet efter nattjobb för första gången. Kan aldrig bli sämre än vad det var på förra adressen.

Nu ska jag vila för att försöka bli av med huvudvärken. Usch!

Valfusk - Nya moderater förvillat lika de gamla.

Löpsedlar och kvällstidningar är fulla av spekulationer kring det valfusk som uppdagats inom moderaterna, härvan sträcker sig utanför Stockholm och ser ut att vara en utbredd arbetsmetodik inom partiet. Det är naturligtvis så att man vetat om detta, i alla fall att många gjort det, speciellt i toppen. Det är svårt att hålla sådana här sammansvärjningar hemliga. Nya moderaterna och de gamla för den delen har alltid tagit tillfället i akt för att slå ner på en pampig och toppstyrd Socialdemokrati, måhända har det haft rätt enstaka gånger och plockat en och annan politisk poäng, men då har den här affären bara legat och väntat på att bli upptäckt.
I politiken när man når en viss nivå byts idealism mot personlig vinning, det handlar inte längre om att förändra Sverige utan att förändra sitt eget välstånd och i och med det, förändra Sverige. Topp politiker är ofta väldigt ambitiösa personer som inte alls har något emot att trampa på lik på vägen upp. Ändamålen helgar medlen. Så ser det ut, den som tror annat har en naiv inställning.
Därigenom är det ingen större skillnad på nya och gamla moderater, de är giriga, pengakåta, maktkåta och förblindade av härligheten.

Det går fort när man har vittring på något stort. När man märker att man har riksdagskänning, spelets regler förändras och etiska regler blir allt mer suddiga. Man tullar på gränserna och får ganska snabbt se hur man inte längre kan skilja på rätt från fel. Det går snabbt och det är klassiskt, alla vet om det och tänker att det händer aldrig mig. Sen står man där mitt i skandalen, utan stöd, med skammen som enda förtrogen. Moderater, gamla som nya är samma skräp. Samma skit i ny Fredrik Reinfeldt förpackning.

Jag tycker inte om Mona Sahlin. Nej, det har inget med kontokort eller toblerone att göra, inte heller har det något med väskan att göra. Och nej, jag har inget emot att en kvinna leder socialdemokratin, tvärtom. Men jag tycker inte om Mona, jag tycker inte hon når ut, hon är inte speciellt karismatisk och förefaller inte påläst. Säga vad man vill om Göran Persson, men han kunde debattera och argumentera. Bortse från han sista valrörelse, det blev en för mycket, och du inser snart att en större debattör är svår att finna. Reinfeldt vann inte för att han är så jävla bra. Göran var ur slag och Socialdemokratin vacklade, var trött och hade svårt att nå ut med sitt. Det var för mycket spekulationer kring Göran och hans framtid. Reinfeldt hade tur.
I och med valet av Mona tror jag tyvärr att Socialdemokratin gett bort även detta val till Moderaterna, och det är sorgligt, för det som Reinfeldt representerar är det ni kan läsa om ovan. Giribukar som inte vet när nog är nog. Idioter som tar från alla som inget har och underlättar för oss andra. Med andra ord, det handlar inte om Monas vara eller inte vara, det får inte handla om Mona när ni röstar, skulle det handla om Mona hade jag lagt min röst någon annanstans. Men det handlar om att vi ska ha ett land för alla, där ingen berövas sin värdighet och alla har samma möligheter. Nu tar moderaterna från de som inget har, och ger till de som vill ha mer.
Ta mig som exempel, jag har fått skattesänkning på sänkning, samtidigt som det just nu utförsäkras mängder med människor som är sjukskrivna. What the hell is that?

Jag är Socialdemokrat av enkla anledningar. Jag vill att alla männsikor ska ha samma möjligheter i så stor utsträckning som möjligt. Utbildning oavsett klass osv. Jag vill att vi solidariskt ska ta hand om varandra om något händer som sjukdom eller arbetslöshet. Jag vill att vi bekostar infrastrukturen gemensamt och håller oss ifrån att skapa gräddfiler åt de som har råd. Enkla anledningar som sagt. Ädla och nobla. Ingenting vi kan uppnå med Reinfeldt och han nya moderater i regeringsställning.

Jag kommer rösta för maktskifte i nästa riksdagsval!

Bra Granath

VSK:s nye huvudtränare Kalle Granath har uttalat sig i VLT om provspelande Axel Johansson. Han meddelar att han vill att Axel spelar för VSK och det är riktigt bra. Granath har naturligtvis haft möjlighet att studera denna kille mer än mig, men av det jag såg idag så är han precis vad vi har saknat tidigare i anfallsväg. Stor och stark, arbetsvillig, målsinne och relativt snabb. Helt klar vad vi behöver.

Bra Granath! Hoppas styrelsen kan sy ihop affären nu så han blir klar för grönvitt.

Mer alla hjärtans dag

Dagen till ära åt vi porterstek med potatisgratäng. Ville bara skriva det eftersom det var så otroligt gott.
Nu, Ben´n Jerrys med älsklingen framför tv.

VSK på alla hjärtans dag

Fotbolls premiär idag alltså. Jag och syrran masade oss ner med barnen i vagn för att titta på VSK-VIK i en 2 gånger 25 minuters match. Vad fick vi se? Vi såg ett grönvitt som äntligen vet hur man kör ett passningsspel. Det har jag saknat sedan Hans "hansken" Johansson blev sparkad. Han lyckades bygga upp ett spelande VSK som behärskade och kunde sitt passningsspel. Det fick aldrig Jörgen Zetterström igång under förra säsongen. Truppen såg ut att ha helt tappat allt vad passningar heter och det var oerhört krampaktigt igen. Första matchen i år och om den här truppen får fortsätta leka med bollen kommer denna säsong bli mycket roligare än förra. Helt klart.
Vi hade en provspelare som presterade, Axel Johansson, senast i Öster. Han var bra och gjorde ett mål samt hade ett skott i stolpen. I matchen efter mot Skiljebo gjorde han tydligen ytterligare ett.
Med tanke på hur förtvivlat svårt vi kan ha att göra mål ibland så borde vi signa honom om möjligheten finns. Han är gratis och enbart sina egna kostnader med andra ord.

Det kan bli kul på parken i år!

Simon Lundevall på lekhumör


Sundström i mål gör en säker insats


William var sådär intresserad


Luciano och Kalle (tidigare VSK) hade många tugga dueller


Assisterande tränare Stefan Bärlin peppar i halvtid


Axel i mitten har precis gjort mål


Sammantaget så var det en rolig eftermiddag, värmande spel med positiva inslag. Ser redan fram emot nästa träningsmatch och framförallt mot premiären mot Dalkurd i Borlänge. Det blir spännande!


Ordning och reda

Äntligen lite fason på stället igen efter gårdagens virvelvind (melodifestival, övertända ungar, lata föräldrar)
Skön dag ute också, kanonväder för bandy på Rocklunda bandystadion som det hette förut. Nu, fotboll i detta perfekta bandyväder på konstgräsplan som ligger näst intill bandyhallen. Världen förändras sannerligen!

Fotboll?

Nu har jag frågat barnen, de efterfrågar fotboll, så vi gjorde en deal. Fotboll idag och jag tar de och badar snarast möjligt. Planen är ju lite beroende på väder och annat. Så vi får se vad det i slutändan blir. Men just nu lutar det åt fotbollen.

Barnen är just nu fastnaglade i tecknad Pippi, tänk hur kul det kan vara egentligen, de ser vanligtvis på riktiga Pippi eftersom vi har de skivorna hemma, och trots det tycker de att tecknade Pippi är roligt. Det är bra det, händer mycket mer fantasifullt i dessa serier. Söndag morgon är riktigt bra, lungt och fint med lite barnprogram, god frukost och lek.

Det börjar bli dags att pyssla om efter festen hemma igår kväll. Och med fest menar jag melodifestivalen med två övertända barn som sprang i cirklar en timme och två firande vuxna som åt och drack gott.

Melodifetivalen

Melodifestivalen avklarad även denna vecka. Kvällens låtar var mycket bättre än förra veckans, men samtidigt förväntar jag mig så mycket mer. Bäst ikväll? Orsas spelmän. Utan tvekan.
Andreas Johansson är en otroligt överskattad artist, han låter alltid likadant i alla låtar, lovar. Bara lyssna på ett album, från låt 1 till 15 låter han likadant. Så tråkig och förutsägbar. Den andra killen som vann var helt okej. Han verkade härligt överraskad av att vinna. Pauline var ju en katastrof! Vem röstade på henne? Jisses.

Klart bäst är den löjliga men roliga följetongen med Dolph, lite mer action bara, det är ju det han är bäst på.

Melodifestivalen, borde inte skiten byta namn? Inte mycket till melodier längre, mer mixat i studion, mer hiphop mer mångfald. Dags att göra om?

Orsas spelmän, jädrar vad jag dömde ut dem på förhand. Tji fick jag.

Fotboll imorgon? Kanske! Bada med barnen imorgon? Kanske? Svårt att bestämma mig faktiskt. What to do?

Nu är det läggdags.

Kvinnor kan INTE ta riktig smärta

Det börjar lätta upp i nacken, lite mer rörlig men får fruktansvärda och outhärdliga smärtor i vissa rörelser. Manligt värre funkar, härda ut är vad vi är bra på. Och ni tjejer snackar om att föda barn, ni skulle känna på en ordentlig nackspärr! Bortklemade kvinnor som inte vet vad riktig smärta innebär. 

Ikväll är det melodifestivalen, jag var inte alls imponerad förra veckan, eller jo, lite impad blev man ju av att Dolph inte gjorde bort sig med micken och trots allt var ganska rörlig i dansen. Men låtarna i tävlingen lämnade mycket att önska. Det enda bra, raplåten, gick inte ens vidare. Lyssnade på järnbruden, ni vet hon med en gipsarm i metall, där kan vi snacka smärta för öronen och ögonen, what the hell? Hoppas denna vecka blir mer njutbar. Barnen har sovit middag idag och ska sjunga och dansa med oss här hemma ikväll, det blir skoj som alltid med lite lördagsgodis.

Imorgon, OM nacken tillåter blir det en sväng fotboll på Swedbank Park. VSK ska möta VIK i en träningsmatch och kommer matcha A-laget, tänkte masa mig ner med barnen och syster. Ta lite kort. Kul med fotboll på gräs så här i snörika februari, konstgräs är verkligen bra i många lägen.
VSK:s lokala konkurrent kerburan har förstärkt sin trupp med Mattias Mete, han fanns i deras trupp även förra säsongen, men lämnade under sommarens transferfönster i en utdragen och märklig soppa. Hur länge stannar han denna gång och kommer han prestera? Tror jag ska kika på någon av deras träningsmatcher också, alltid kul med fotboll. Syrianska vann förövrigt in träningsmatch idag då Carlstad United kom på besök med 1-0 efter mål av gamla VSK spelaren Dennis Hansson.

Idag har jag sett på Inglorious Basterds. Första gången sedan bio besöket och filmen håller verkligen världsklass. Otroligt bra.

Jag trivs så oerhört bra i min nya lägenhet, och äntligen är vi klara med den gamla. Så den kan dra åt helvete nu, vi bor finare, lyxigare, bättre, trevligare, närmre, coolare. Ja, helt enkelt bättre, mycket bättre!


Ingenting

Nackspärren sitter alltjämt i, voltarensalva säger många ska hjälpa. Men jag härdar ut, som en riktig man(Jomenvisst). Var till läkaren igår, något som slår mig varje gång jag går dit (Inte alls ofta) är att ett besök varar ca 15-30 min beroende på vad det är för fel på mig. 10% av denna tid går till för undersökning och prata symtom. 40% till att skriva journal, sjukskrivning etc och hela 50% går åt till förmaningar, uppmaningar, gör si och gör så för att förebygga.
Roligast blir det när man uppsöker för svullen hals, och ja, det gör man om arbetsgivaren kräver sjukintyg från första dagen. Förmaningen då brukar kunna vara att använda halsduk, no shit sherlock. Tur att du är läkare, då vet man så mycket. Borde repliken vara.

Läkare är annars ett kul släkte, ett riktigt glassigt yrke. Man kan jobba på dagen, som familjeläkare eller kirurg eller vad man nu är och sedan går man hem från jobet, käkar middag med familjen, inte sällan oxfilé. När man sedan går och lägger sig så kan man ha jour, dvs finnas till hands OM någon skulle avlida och behöver dödsförklaras exempelvis. För det så drar man in någon tusenlapp i timmen, när man sover. Fantastiskt yrke!

Fotbollsmässigt leker livet, Arsenal slog Liverpool och drömmen lever trots förluster mot både United och Chelsea. Jag tror inte på serieseger, men det gör inget. Alla vet att det är lite mellanår för Gunners nu, vi laddar om. Det blir en jädra skottlossning framöver, är det något Wenger kan så är det att bygga långsiktigt.
VSK lider fortfarande organisatoriskt, en röra det där och hur sjutton man ska få ihop en styrelse som kan ge klubben förutsättningar att gå framåt förstår jag inte. Men det visar sig i slutet på månaden.
Truppen däremot verkar ha det gott, enligt vad man hör. Lovande inför säsongen och jag hoppas på lite framgångar i år. Framgångarna slutade i samma stund som Hans "Hansken" Johansson fick kicken. Dessutom började VSK spela mycket sämre, förhoppningarna ligger på i år.
Jag hoppas Temesgen Berhane äntligen får utdelning på sin talang och visa att han faktiskt är stans bästa fotbollsspelare. För det är han, när han vill.

Nu är vi äntligen av med comhems bredband snart, dyrt och långsamt. Äntligen stadsnätet och lite företagskonkurrens som pressar mina kostnader.

Nackspärr

Nackspärr är inte alls kul. Det gör riktigt ont. Usch!


Dolph

Whats the deal with Dolph? Tyckte mest han var stel i programmet. Däremot ser jag fram emot The Expendables med Dolph, Sylvester Stallone, Jason Statham och Jet Li som action dragplåster.
Den blir nog bra underhållning. Men Dolph i melodifestivalen? Jag kan sympatisera lite grann, för Meltzer är så jävla tråkig att man spyr, så lite kan jag förstå att man vill ha annat. Ta in Luuk igen, den enda som gjort det riktigt bra.
Men Dolph?

Måndag

Måndag och första arbetsdagen efter en ledig vecka. Vi har kommit i ordning hemma efter flytten och trivs alldeles utmärkt i vår nya lägenhet på Pettersberg (av alla ställen). Skönt är det med tanke på jobbet också, tog mig sex minuter att gå och det ska jämföras med de ca 35 det tog att knata hem till Hammarby.

I VSK intet nytt, alla tiger nu på sina bloggar om vad som skett, styrelsen verkar splittrad och klubben uppdelad i två falanger som vill olika. Mest verkar det handla om personmotsättningar och sådant ska skötas internt. Annars är Anders Carlssons blogg bra och informativ.
Längtar oerhört efter fotbollssäsongen, hur mycket jag än älskar att se Premier League så går inget upp mot en match med Grönvitt, så har det alltid varit. I år verkar det inte satsas i samma utsträckning på truppen. Å andra sidan har alla satsningar som gjorts tidigare floppat, i alla fall om man ser till kostnad och prestation. Hoppas mycket på spåret egna talanger att det slår väl ut. I långa loppet tror jag på det.

I morgon förmiddag blir det simmning på lögarängen, det är riktigt skönt att ta sig dit på dagarna, lungt och trevligt, aldrig för mycket folk så det är ingen trängsel i bassängen.

I VLT idag kan vi läsa en insändare av Britt-Mari Ekendal Nyberg, hon beskriver en traumatisk upplevelse. Hon var på väg till jobbet och kände sig förmodligen lite stressad, på vägen så såg hon en trafikolycka och hennes första tanke var har någon annan ringt eller ska jag? Här är felet, människan ska givetvis stanna och hjälpa till, det borde vara den första tanken. Att vara så kortsiktig och rådlös att man kör vidare och ringer utan någon som helst information, då har man INTE gjort det som förväntas av en medmänniska. Nog är det många som tänker så. Att nu har jag i alla fall ringt, jag har bidragit och gjort något.
I fortsättningen vill jag att du och Britt-Mari tänker om, jag vill att ni tar tag i situationen och gör något för den drabbade människan. Tänk om det funnits någon som blödde kraftigt i den trafikolycka Britt-Mari åkte förbi och "raporterade in"? Hon hade kunnat rädda liv. Britt-Mari valde att se åt andra hållet och lägga över ansvaret på någon annan, varför då? Rädsla? Komma försent till jobbet? Ja, troligtvis, men att skylla sin egen rädsla och sina egna brister på någon annan är enbart fegt.
Att så många bara åker förbi trafikolyckor idag är ett stort problem, stanna och rädda liv!
Här kan du läsa SOS Alarms svar på Britt-Mari Ekendal Nybergs insändare.


VSK lider

Första helgen i ny lägenhet. Vi trivs bra här. En riktig kvalitets höjare jämfört med vad vi hade hos Bostjärnan. Ljus och fin lägenhet med öppen planlösning. Barnen har fått varsitt rum och det är kanonbra. Bostjärnan för övrigt är ett riktigt skitföretag, de har krånglat så oerhört mycket efter att vi sagt upp lägenheten. Riktigt idioter som arbetar där.

Jag har fått tillbaka min digitalbox, äntligen! Imorgon avnjutes Chelsea - Arsenal, med förhoppningsvis 3 poäng till Gunners. Vi måste upp på banan igen efter debaclet mot United. Chelsea har fått sitt köpstopp upphävt, det har visserligen varit lagt på is sedan i november men nu är det helt fritt fram att handla nytt.



VSK lider just nu, och då menar jag inte enbart den knackiga bandysäsongen som ser ut att sluta åt helvete utan även fotbollen där en del av den sittande styrelsen och den tilltänkta (?) gör allt vad de kan för att diskreditera varandra. De görs helt öppet på sociala forum som facebook och bloggar. Att man inte kan tänka längre när det handlar om något så viktigt är helt oerhört. Rensa ut skiten, ordföranden  Anders Carlsson är på utgång och bloggar om tiden i VSK. Jag har inget emot bloggande och öppenhet, men vissa begränsningar får man ha. Att publicera det som skrivs på facebook av andra är helt onödigt. Att rapportera om valberedningens arbete och offentligt klandra deras arbete samt lobba för att få andra ledamöter är klandervärt av en sittande ordförande. Sådant ska inte göras offentligt. Det skadar enbart VSK.
Hans Johansson har inget i grönvitt att göra om han inte kan släppa den förbannade ilska och bitterhet gentemot Anders Carlson, Oldrati likaså. Båda nämnda har dessutom en förkärlek till andra lag, Djurgården och Hammarby. Dåså, slåss i sandlådan därborta så slipper vi skiten här. Ni bidrar inte med någonting!
Det är dags att förändra klubben i grunden, bygga en ny organisation bestående av personer som älskar VSK och är villig att underlätta för spelartruppen att lyfta grönvitt vidare i seriesystemet. Nuvarande styrelse har gjort ett fint arbete med ungdomssidan, VSK blomstrar och det finns stora möjligheter för framtiden, men inte om det ska kivas och bråkas i olika falanger. Det finns ingen fördel i det.

VSK har snart årsmöte och jag vet faktiskt inte vad det finns för alternativ. Ett riktigt bra vore att lyfta fram supportrar i styrelsen, en majoritet av supportrar som har förmågan att alltid vilja VSKs bästa. Inte ta egna fördelar av att engagera sig i vår grönvita klubb.


RSS 2.0