Nu sticker vi

Familjen drar till Söderköping och sedan Norrköping. Karuseller och bad står på agendan.

Tack IKEA!


Hallå, hallå, Vi är VSK!

Salem hade vunnit!

Kom inte och säg att jag inte redan visste att Anna Bergendahl skulle totalfloppa. Människan gick inte ens vidare. Hon är talanglös och ser fullkomligt ignorant och alldeles jobbig ut. Vem röstar på en sådan? Tacka vet jag Salem.

Igår såg jag Sex and the City 2, hade förberett mig på en skittråkig film och en två timmar lång snooze fest i biostolen undertiden som sambo sitter bredvid och gråter lite. Men den var faktiskt lite underhållande. Några vassa skämt, annars en behaglig film att se på. Knappast den bästa jag sett, men inte heller den sämsta.

Idag är det betydligt mer mulet än igår men likväl uppehåll. Hoppas det håller i sig. 

Imorgon tar familjen bilen och åker till Söderköping för att hälsa på sambons lillebror, det blir till att åka därifrån tillbka till Norrköping och bada på deras äventyrsbad. Blir skoj både för honom och för våra små. Det är ca två tmmar dit, så egentligen inte så mycket att orda om, en behaglig resa. 

Nu ska jag vakna till, och le hela dagen eftersom Anna Bergendahl är lika kass som jag tycker hon är.  

Underbara barn, vacker dag






Ledig torsdag

Sol och bad? Nåja, men uppehåll idag i alla fall. En annan är ledig och barnen är hemma så det blir definitivt en sväng till lekparken idag, frågan är bara vart vi tar vägen. Vallbys är ju rolig, men det lutar åt att vi stannar på vackra Pettersberg, närmre hem sedan till lunchen.

Idag fyller kära sambo 25år. Tiden går fort, otroligt fort.

Kroppen njuter fortfarande av VSKs derbyseger, fast nu börjar det dra ihop sig till match igen, Umeå borta. Det är en tuff bortamatch, men VSK gör tvärtemot vad man brukar göra och vinner med 0-1, mål tidigt av Grönvall. Annars brukar VSK alltid gå ner sig ordentligt matchen efter en hypad match, eller om de gör en helt prickfri insats ena matchen. Sällan det kommer två stora segrar i rad. Men årets VSK bryter mönster efter mönster och jag tror att de tar hem matchen mot Umeå också. Även om jag är ruskigt nöjd med en pinne där uppifrån.
Jag är inte där, så tyvärr inga bilder från den matchen. Återkommer med bilder från hemma matchen mot Arameiska Syrianska den sjätte juni.

Det är marknad i Västerås i helgen, det ska faktiskt bli kul. Jag handlar visserligen ingenting, men det finns ju karuseller. I år ska Amelia få köra premiär på någon karusell, förmodar att William vill med han också av bara farten. Som sagt, det ska bli kul.

Har hittat ett skoj webläsarspel, Grepolis. Det är faktiskt riktigt kul, om man gillar strategi.

En kväll att minnas

Det är inte ofta vi har derbyn i fotboll i Västerås. Egentligen inte sedan IFK - Västerås och VSK slogs med varandra ett tag för många måmga år sedan. Ett mellanår hade vi med Skiljebo, men i ärlighetens namn är Skiljebo lika uphetsande som IFK. Därför är i alla fall jag glad över Syrianska IF Kerburan. De har fans på läktaren, inget större bortafölje, men ett hyfsat hemmastöd i de större matcherna. Det höjer naturligtvis ett derby. Dessutom är klubben inte helt utan ambition, de vill ta sig fram och satsar. Måhända på ett helt fel sätt. Samma sätt som fått VSK att sjunka en gång i tiden. VSK har lärt sig läxan och är nu på väg att studsa tillbaka. Syrianska däremot står fortfarande och stampar med dyra värvningar och kostsamma ettårskontrakt.

Derbyt blev som utlovat en publikfest, publikrekord på parken och två klackar med snyggt tifo. Matchen är inte mycket att orda om, lagen hade en halvlek var, VSK var klart bättre. Temesgen Berhane som jag lovordar så ofta jag bara kan blev stor matchvinnare. Hoppas vi äntligen har en tränare i Kalle Granath som tror på klubbens stora stjärna!

Stor publiktillströmmning innan matchen.


Patrik Grönvall!


Derbykänning, Gerger Fanz tifo


Derbydags och magisk stämmning på Parken


VSK började bäst.


Grönvall het på bollen som Keita tog hand om


Syrianska i ett resultatlöst anfall, Foric var riktigt bra.


Muqdisi och Mete kom ingen vart mot hårda mittbackar


Resultatlös hörna för VSK.


Damir är bra med boll, arbetet med Tronêt gick sådär i första


Men då och då hittade de varandra fint


Mycket med lånbollar i första från grönvitt


Botold, ex VSK. Inte alls märkvärdig i derbyt, har skrivits upp
av Syrianska.



Sundström i mål relativt ensam i kampen med tre motståndare


Damir Foric


Botold i anfall, men Damir har stenkoll


Och tar enkelt hand om honom


Alltid snabb!


Grönis jagar Hanna


Mårtensson med boll


Temme äntligen i spel


Sundström i mål gör en helgjuten insats igen.


Inga bilder på det grönvita tifo som hade ordnats. Tyvärr så stod jag alldeles för tokigt till då man vill delta med röststyrkan så mycket som möjligt. Till nästa derby flyttar jag mig och fotar tifo i första hand. Bjuder dock på en länk för de som inte sett det läckra grönvita tifot.



Derby!

Det har varit lite bråda dagar hemma nu. Amelia ramlade på dagis för två dagar sedan och drog på sig en hjärnskakning, så hon fick ligga inne på utmärkta avd 64 för observation natten till igår. Som tur är så var det inget allvarligare och hon blev utskriven igår. Dock läskigt för sambon som hämtade barnen för två dagar sedan, Amelia började helt plötsligt kräkas och somna på färden hem, så det blev en hel del dramatik då.

Alltid dramatik när det handlar om barnen, de är man verkligen rädd om.





                                        




Det är snart dags för derby med VSK som hemmalag. Förra årens derby var anmärkningsvärda ur ett par synpunkter. Syrianska vann den första matchen med 2-1, VSK hade nog så många chanser att kvittera och ta ledning men saknade skärpa och kompetens nog att sätta dit bollarna. Syrianska spelade en relativt snabb och teknisk fotboll men är sämre i närkampsspel och på att kriga till sig poäng.
Vad kan vi se för likheter med dessa bilder och årens lag?
VSK har förtvivlat svårt att göra mål (forward borta nu sist undantaget), men har ett riktigt bra försvarsspel. VSK är ruskigt bra i närkampsspel och tar fight över hela planen. Just den biten tror jag kan komma att avgöra för VSK.

Den andra matchen blev anmärkningsvärd i och med att Syrianskas publik helt sonika bojkottade matchen eftersom man var missnöjd med VSK:s dåvarande ordförande Anders Carlsson. Det påstås i efterhand att aktionen inte hade med VSK som klubb att göra, men de enda som drabbade av denna bojkott var klubben VSK som gick miste om pengar, samt de egna spelarna som saknade något som helst stöd på läktarna. Derbystämning var det dock på sittplats och sergerorganisatörer var Pontus Englom och Daniel Gustavsson, inlånade fån AIK.

Den 24 maj är det avspark på parken, 19:00. Derbykänsla med två lag i toppen på samma poäng. Vinst innebär fortatt tätkänning med Hammarby TFF. Hjärtat tror på VSK

 

men jag är allvarligt oroad, tidigare års VSK har aldrig presterat som bäst när det verkligen gäller. Jag bara hoppas att Kalle Granath och Stefan Bärlin lyckats med att mota alla gamla spöken och skapat ett vinnande gäng, då vinner vi matchen, för så bra är vi i år.

 


Äntligen Grönvitt!

Underbart! VSK vann mot Forward med 4-2, Lillbajen förlorade mot Vasalund hemma med 2-3, vilket innebär att VSK tar in lite på toppen. Kerburan vann också tämligen enkelt med 5-1 mot Östersund och nu stundrar ett lika hett som ångestladdat derby, två lag i medvind.

VSK har mest att förlora, som vanligt.


Sommar!

Ja, jag hade ju menat att recensera Robin Hood idag, men jag ger mig inte på det. Haft en toppendag på Vattenpalatset i Eskilstuna denna härliga sommardag.

Imorgon missar jag Forward - VSK, tyvärr. Blir till att följa liverapporter och glömma allt vad foton från den matchen heter.

V, är en riktigt spännande serie. Tack Canal +.

Robin Hood

Den har jag sett ikväll. Fotbollen vart inställd och matchen ska visst spelas på söndag istället.

Recension av filmen kör jag förmodligen i morgon. I alla fall i mindre variant.

Sex and death 101

En snabbis nu på kvällen, jobbat på fm och fick rycka in även på kvällen.

Däremellan fick jag dock se på Sex and death 101 som var en riktigt bra komedi, en komedi med tanke bakom. Det handlar om en trasig man som ger sig in på äktenskapets bana, med någon som omvärlden tycker är helt perfekt. Hans fasad är dock full med sprickor. Det handlar lika mycket om ensamhet som tvåsamhet i denna sevärda film, spetsat i komiska inlindningar och rapp dialog. Bra film, helt klart.

Imorgon åker vi mot Örebro för match mot Forward.

Förväntan

Det blev ett snabbt extra pass igåt kväll. Lika bra det, vad är ledighet? Skönt pass ikväll, 13-20. Då har man till och med lite kväll kvar när man kommer hem, det är ju lysande.
Trupperna till fotbolls VM börjar se sin glans, en hård påminnelse om hur mycket jag längtar efter detta älskade spektakel. Det ska bli fantastiskt kul, annars slutar ju fotbollen på sommaren, under uppehållen. Men nu är det full fart. Ska bli speciellt kul att följa två afrikanska lag, Nigeria och Elfenbenskusten, som styrs av två svenskar. Samt ett pånyttfött Brasilien, med ett svagt anfall. Argentina kommer också bli skoj att följa och naturligtvis England.

Vem vinner? Bra fråga. Vilka som går vidare från grupperna tippade jag tidigare, innan VM sätter igång så ska jag revidera tipset, nu med fastställda trupper och så vidare. Ska bli kul och se hur det går, ska försöka tippa hela vägen.

Chelsea vinner PL, fy fan säger jag bara. Arsenal trea, och det är i mångas ögon en stor överaskning, med tanke på den oerfarna trupp. Jag håller med till viss del, men tycker inte truppen är oerfaren bara för att den är ung. VSK:s trupp däremot, är oerfaren. Det är naturligtvis en stor skillnad.

Jag längtar!


...

VSK vann igår, medans jag sov. Att VSK avgör i 89:e matchminuten, det finns ju inte. Brukar tvärtom vara våra motståndare som gör ett mål i dessa förhatliga slutminuter. På fredag är jag dock med igen, i Örebro.

Just nu verkar sonen dra på sig magsjuka, han är rejält febersjuk, 40,5 grader nu på kvällen. Och har kräkts en ordentlig omgång i vardagsrummet på golvet och en del över vår fina fondtapet. Som tur är går det ju att tvätta rent. Barn är ju fantastiska, hade jag haft 40,5 hade jag varit nära döden kan jag lova. Han har sprungit runt och lekt på alvedon. Fantastiskt som sagt.

Såg på GAIS - IFK 0-0 idag, bra första halvlek där framförallt GAIS imponerade, snabbt spel, många riktigt bra tekniska spelare. Men andra halvlek var lika dålig som den första var bra och 0-0 kändes nog helt ok. IFK har tappat mil sedan förra året.

Lite träning har jag hunnit med också, skönt, det var ett tag sedan. Imorgon har jag ledig dag och jag ska väga in igen. Hoppas på ett riktigt positivt resultat, som det brukar vara nuförtiden.

Kan jag skriva en bok? Funderat länge och väl, men jag vet faktiskt inte om jag rent praktiskt kan. Vi får se, det kanske går vägen.

Jo, på vskfotboll.nu står det nu att vi kan köpa årets matchtröja grönvitt använder. Vad jag kan tycka är anmärkningsvärt är att om man köper en stilren grönvit tröja, utan alla dessa förbannade sponsorloggor kostar tröjan 500kr, med sponsorloggorna 700kr. Med andra ord, man får betala 200 kronor mer för att se ut som en reklampelare. Gissa vad jag köper? Det blir en läcker GRÖNVIT tröja för min del.


Kom igen grönvitt!

Idag spelar VSK hemma mot Boden, önskar laget lycka till hemifrån, eftersom jag jobbar natt hoppar jag över matchen och sover istället. Tillbaka dock på fredag då det är bortamatch mot forward.
Inga bilder således från matchen i eftermiddag.

Jag känner mig trött, det gör absolut inget att jag är ledig två dagar efter den här natten.

Förövrigt tror jag att Hammarbys b-lag kommer vinna serien, om nu inte Hammarbys A-lag i superettan plockar sönder det här laget i sommar, det kan mycket väl hända. Hur gör Hammarby om htff vinner ettan och Hammarby A inte går upp i allsvenskan, intressant scenario, här gäller det att komma minst trea, så har man nog chanser på avancemang i alla fall.

Dvalan över

Jag har befunnit mig i vackra Kungsör i två dagar denna vecka. Kungsör i sig är väl inte så vackert, men området är fint. Jag var på utbildning, facklig grundkurs inom Unionen. En mycket bra kurs, och det märkets väl hur mycket jag saknar att prata ideologi och politik.
Kursen var genomgående bra, bra fokus på arbetsrättslagstiftningen, bra fokus på ideologi (Kanske kan diskuteras mer) bra kursgård (Kungsörstorp) med extremt bra personal. Sammantaget en av de bästa kurserna jag gått.

Igår missade jag tup 20 minuter av V, fan! Den serien är så jäkla bra, men om jag inte minns fel går det repriser i helgen. Så jag får sikta in mig på det helt enkelt.

På söndag spelar VSK mot Boden hemma, innan det bär av mot Örebro och Forward borta nästa fredag. Spännande fotboll att se fram emot med andra ord.

HTFF -VSK 2-0




















Enköping SK

Tillägnar ett inlägg på min blogg till Enköping SK, de spelar ikväll en seriematch mot Köping FF. Jag njuter!

Slätstruket

Ett slätstruket derby bjöds det på. Djurgården vann rättvist, AIK är riktigt dåliga i år. Visserligen borde AIK haft straff i första och Ajuba borde ha blivit utvisad tidgare, men AIK är riktigt dåliga i år. Backman hade inte sin bästa match, några misstag men ändå helt ok.

Nu bjuds på Liverpool - Chelsea innan det är dags för träning!

Vallby

Det vart varken lekpark eller skog. Barnen ville kombinera de båda så vi kompromissade och njöt av förmiddagen på Vallby Friluftsmuseum istället. Där lekte vi med kaninor, hästor och grisor.

Vi börjar med att rymma en sväng


Men det är inte lätt i gräset, ibland snubblar man


Häst och vagn mötte oss när vi närmade oss grindarna


William njuter av solen och kaninernas sällskap


Den här hästen kom och luktade på Amelias händer.
Hon blev alldeles förtjust



Gamla minnen, alla sommaravslutningar när jag gick på Vallby.


William tog slut på vägen hem


Och fick snabbt sällskap av en minst lika trött Amelia


strax över 7000 steg hade registrerats på mig när vi kom hem, för barnen måste det ju vara minst det dubbla så de har kämpat på otroligt bra idag.

Nu ska jag se andra halvlek mellan AIK - Djurgården, 1-1 i paus. Kul att se Niklas Backman, även om jag tycker det ä rent oansvarigt av länets bästa försvarare att inte spela lite i länets bästa klubb.


Idioter i Sala, någon förvånad?

Tänk att man ska behöva vakna och bli förbannad. Läste en artikel på vlt.se om en rasist som hetsat en hund gentemot en nio årig flicka. Det aset skulle man få tag på. Klart den fan finns i Sala, vart annars?

Annars är jag fortfarande lite upprörd att jag inte hittat Rocky, eventuellt lägger jag ner själen i att leta fram den idag. Annar ser jag fram emot Sagan om konungens återkomst imorgon. Avslutande delen i min favorit trilogi.
Just nu rullar Pettson och Findus på SF kanalen, barnen jublar i vardagsrummet, en annan får en lugnare stund och kan njuta lite av den vackra morgonen. Snart drar vi oss ut. Grodorna var populära, men idag blir det förmodligen lekparken. Frågan är om vi drar oss ner till Vallby eller nöjer oss med den lilla lokala. Vi får se, det kommer upp bilder på dagens äventyr under dagen vad det nu än blir.


*Uppdaterat orten, vlt hade skrivit fel ort på morgonen och uupdaterat det samt annat i texten. Men små orter i allmänhet är ju tyvärr kända för att fostra sådana här goda unga män. Idioter. Hålorna kryper av dem.

Rocky!

Jag blir vild! Har säkert tusenlappen dvd filmer hemma. Just ikväll är jag något helt fantastiskt sugen på att se Rocky och jag har de fem första filmerna i en box hemma. Naturligtvis är det så att Rocky är det enda som duger och det enda jag inte hittar. Vild som sagt.
Det är något med Rocky filmerna som fängslar, kanske är det att han på något sätt alltid i alla avseenden är uträknad men kommer igen. Bra är filmerna och jag gillar alla skarpt men har sett femman minst. Trean mest.

Familjen sover, bara en annan uppe. Funderat på att ta mig en promenad, men det har jag slutat fundera på. Ikväll vill jag bara sitta och ta det lungt, det blev en bit över 13000 steg idag ändå. Det får duga, målet är ju 10000 om dagen, ligger en bra bit över det varje dag. Imorgon blir det träning och ytterligare steg. När jag tränar i 30 minuter, precis så länge som jag kör på Itrim, så får jag i korpentävlingen Steg! tillgodoräkna mig ytterligare 2700 steg på slutsumman. Så de dagar jag tränar brukar bli extra stegrika.

Vafan, ska jag en film eller? Beslutsångest nummer större, kanske nöja mig med att skriva här, kolla lite på aftonbladet och facebook? Hårda beslut som kräver sin man.

Rocky! Rocky! Rocky! Rocky! Rocky! Rocky!

När vi ändå är på ämnet film. Såg Sagan om de två tornen häromdagen, så nu har jag återupplevt två av filmerna i trilogin om härskarringen, en återstår och den ska ses på måndag, som en förfest till matchen på kvällen. Sen har jag sett alla på Blu-ray. Då återstår bara mina drömmars hemmabio ljud till tv´n så ska jag köra en omgång till. Definitivt och absolut. Kanske rent av ett maraton? Skicka iväg sambo och barn i minst 12 timmar så man kan njuta av lite extra material också. Det bestämmer vi. Men som sagt, först och främst ska det handlas ett riktigt bra hemmabiosystem, gärna ett som stödjer HD, men 5.1 duger det också.

Ooops, Donny Darko på SVT2 ikväll, jag tar den!

Demostration

Familjen drog och demostrerar. En annan ska käka sedan ut i spåret. Ska se om jag kan slå mitt och ungarnas rekord på 1:30 (timmar) För en annan tar det ju ca 20 min runt, men barnen hittar så mycket kul att titta på och leka med.

Nu mat och sedan mer diciplin.

Skogspromenad

Vi tog en skogspromenad jag och barnen. Runt slingan på Pettersberg och ibland gjorde vi små utstick in i skogen. Barnen stortrivdes verkligen och det var riktigt kul. Vi hade aldrig någon riktigt bra slinga eller skogsparti i närheten på Hammarby, men den här är perfekt.
Skratten började när de såg skogen och kulminerade i början när vi gick förbi de lokala grodornas tillhåll, riktigt intressant.

Jag tror att det här ska bli nya grodor?


Blyga grodor i dag, bara den här gynnaren som kikade på barnen.


Grodornas bo, såg tre stycken slinka ner i något hål där.


Samla pinnar


Letar efter monster


Äpple och päron till mellis.


Amelia stupade och lillebror rusar till undsättning


Sedan hjälper de varandra


uppför hela berget.


Någon hade ordnat sin egen lilla majbrasa i skogen


William är lite orolig för monstren i skogen och diskuterar om
vi verkligen ska åt det hållet.



Just de där kottarna ville Amelia att jag skulle plocka till
henne, ca tre meter ovanför huvudet.



Två trädkramare, glada över att vara hemma, nära lunchen

Ledig!

Äntligen ledig! Nu är jag ledig lördag, söndag och måndag, sen åker jag iväg på en facklig utbildning tisdag och onsdag. Inget reelt arbete innan fredag med andra ord. Känns helt okej.
Sambo jobbar idag så jag och barnen får underhålla oss själva största delen av dagen. Frukost nu och så blir det förmodligen någon sväng till lekparken i detta usch väder. Faktum är att det bara är jag som bryr mig om vädret, och det räknas visst inte.

Jag somnade alldeles för tidigt igår, strax efter 21, hur nu det var möjligt. Men jag var trött och barnen sov, inte mycket att göra med andra ord. Dagarna blir ju så väldigt långa för mig också. Jag går upp och hjälper Johanna tidigt varje morgon, sedan kan jag jobba till 22. Inte så bra egentligen.

Igår invigde Mimer husbygget alldeles bredvid vårt hus, visserligen har de hållt på några veckor, men invigningen av bygget var alltså igår. Det var en lustig syn, där står en massa medelålders herrar och damer och känner sig nöjda över att man förstör en tennisplan och stor fotbollsplan/skridskoplan för alla barn på Pettersberg. Fantastiskt bra jobbat Mimer och Västerås stad! Det var just planen jag var mest nöjd med när vi flyttade in, såg fram emot att få leka med barnen där året runt, den illusionen levde bara några veckor innan bygget började.

Äh, om man skulle ta sig ut med barnen?

RSS 2.0