Biokväll

Ännu en dag som flyter på. Vardag som vardag är mest. Just nu lagas det mat åt barnen och vi vuxna har hunnit med att träna som sig bör. Imorgon börjar alla påskförberedelser för de flesta får man förmoda. En annan börjar sitt påskarbete imorgon eftermiddag och sedan kör jag hela påsken med en avslutande natt på tisdag.

VSK påbörjade svenska cupen igår och bortaslog IK Frej med 4-0. Alldeles lysande och nu väntar IFK Norrköping hemma på parken. Tyvärr så arbetar jag då, men man kanske kan fixa och trixa så man hinner med fotbollen? Vi får hoppas det.

Igår såg vi på filmen Funny people med Adam Sandler och överraskande och förtjusande nog Eminem även om han bara hade en liten roll som sig själv. Skoj var det.
Filmen var bra, den är klassificerad som komedi, men jag tycker nog mer det var en dramakomedi. En film som lät oss se en framgångsrik man som kastat bort sin familj, vänner och allt det sociala för att nå framgång och rikedom. Han slarvade bort den enda kvinna han någonsin älskat och ersatt med engångsligg. Framgångens baksida ur ett komiskt perspektiv med Sandler i högform. Helt klar sevärd!
IKväll blir det bio, The Bounty hunter, vi får se vad den har att bjuda på, men ett par uppriktiga skratt är vad jag förväntar mig i alla fall.

Nu har jag gjort klar med pensionssparande, mindre summa inledningsvis och det räcker gott. Nu är det påbörjat i alla fall, summan får öka vartefter jag blir äldre. Snacka vuxenpoäng. Känns surrealistiskt att man funderar över pensionssparande när man känner sig som arton. Men värt det är det absolut.
Ikväll spelar Arsenal - Barcelona och jag missar såklart matchen. Men nästa säsong, då jävlar. Både PL och CL på Viasat, då är det jag som bytt sportleverantör.


Snabbis

Lyssnade på ett inslag av SR Västmanland om det havererade landstingsavtalet kring Open Care idag. Det här företaget förlorar ju all sin trovärdighet när man försöker smyga in smålögner i alla uttalanden. Frågan är om Open Care överlever, man lär ju inte få med sig nya inhemska kunder i alla fall.

Nattpass igen då. Sen ledig till torsdag och jobb hela påskhelgen, det är fint det!

Snart fotboll på hemmaplan och jag längtar!

Vad är Anka för jävla efternamn?

Inte många timmars sömn här inte. Å andra sidan, varför slösa bort en vacker grå och regnig dag som denna i bingen? Våren är ju på väg och jag behöver knappast skönhetssömnen, tror du det så har du aldrig sett mig. Perfection.

VSK spelade i VLT cupen igår, slog landsortsgänget Romfartuna med 4-0. Siffror i underkant, borde naturligtvis vinna med tvåsiffrigt en sådan här match. Kuriosa om Romfartuna, på den tiden jag spelade fotboll i grönvitt hade vi förbannat svårt att vinna mot romfartuna, det var alltid hårda matcher och nästa alltid förlust. Romfartuna i fotboll var verkligen synonymt med respekt på den tiden, men nu? Njae, inte speciellt.

Lite musik piggar upp, just nu en riktigt skön låt. Forgot About Dre med just Dre och Eminem. Absolut bästa uppladning inför dagen. De två passar ruskigt bra ihop, blir alltid bra musik.

TV3 ska visa ett nytt program med premiär på onsdag, Anna Anka söker assistent, vem fan vill bli assistent till henne? Livsfarligt, hon gapar ju bara. Alla som ska kolla, räck upp handen så jag kan ge er en örfil. Ge fan i att kolla på skiten så tv börjar producera riktig tv igen. Anna Anka är pissig. Bara det att man gifter till sig namnet Anka när man är svensk?

Mrs.Robinson nu med Simon och Garfunkel, lite gladmusik alltså.

Ikväll visas The Haunting in Connecticut på Canal+ action, vågar man kolla? Varit sugen på den så länge, men eftersom att sambo hatar skräckfilmer får man ju kolla själv och det är väl sådär lockande. Har ju någon liten ådra i mig som tror på sån där skit och då blir man lite skrämd. Vi får se, jag kanske tar mod till mig och kikar ikväll. Det lär i alla fall bli något avsnitt av Ghost Whisperer, för det har jag saknat,nästan lika mycket som familjen. Men bara nästan.

Just nu mår jag ganska hyfsat, ledig till måndag natt, därefter ledig tisdag och onsdag innan påskens terror slår till. Känns ok måste jag säga. Blir till att träna imorgon, definitivt, har ju trots att jag inte tränat vardagsmotionerat i helgen genom att gå ordentligt mycket. Blir nog kanske en till ikväll. Vi får se vad energin räcker till när man inte sovit så mycket.

En sak är säker och det är att jag måste hänga tvätt nu. Skojsigt!


Natten blev kort

Nu har jag gjort mina tre raka nätter. Denna natt var naturligtvis helt underbar, en timma kortare och det gör mycket. En vilodag idag så går jag på natt igen imorgon, ingen ordning på schemat men det ska nog gå bra det också. Ledig två dagar ju sen väntar en riktig höjdpunkt på onsdag!
Jobbar hela påsken, och det är lika bra det.

Nu ska jag sova ett par timmar innan min härliga familj kommer hem.

På´t igen bara

Då tar vi natt nummer två. Just vaknat från att ha sovit lite enklare på soffan, somnade till "nya" Bond filmen, faktiskt aldrig lyckats se hela trots tre försök. Är den verkligen så dålig? Eller kanske bara dålig tajming då jag försökt se den?

Jag luktar så gott idag efter att ha duschat med LUX tvål, glowing touch. Känner mig nästan som en vandrande ros.

Ta det lungt inatt!

Ambulanssjukvården

Jag skrev en kort notis tidigare om att landstingen i det så kallade fyrklövern, Uppland, Västmanland, Gävleborg och Sörmland, hade valt en annan utförare för att dirigera och larma ut ambulanser än nuvarande SOS Alarm. Man valde då att ge uppdraget till Open Care, som var lite billigare än SOS, men mycket mer osäkert. SOS har haft hand om ambulansdirigering i många många år och även i hela landet. Dessa landsting skulle då vara de första som bryter sig ur det sammarbetet.
Till saken hör att SOS Alarm är det företag som svarar på Sveriges nödnummer och så hade det fortsatt att vara. Alltså kommer då samtalen i första hand till SOS som sedan behöver för informationen vidare till ett ytterligare företag. Patientsäkerheten blir då mindre och ingen visste hur det här företaget skulle kunna hantera sin central, de har aldrig haft liknande uppdrag och det har aldrig gått till på liknande sätt.
SOS har ju dessutom en unik roll i samhället och fungerar som en samlingspunkt. Räddningstjänst larmas ut av SOS och det gör att sjukvården hade hamnat lite på efterkälken vid trafikolyckor etc.

Nu har Open care fått slå igen, man får inte ihop det tekniskt, skyller tydligen på att man inte litar på det nya radiosystemet Rakel. Vad jag förstår så är det mycket annat det beror på som gör att landstingen drar sig ur. Man har haft svårt att rekrytera personal, få ihop teknik och verkar vara ett allmänt ostabilt företag.

Det känns som att politikerna i landstingen skjutit sig i foten då man velat spara pengar, på patientens bekostnad?

Bästa mötesplatsen vinner med gemensam styrka!

Jag är nyligen hemkommen från nattjobb. En liten parantes är ju att jag inte lyckades sova mellan förmiddagspasset och nattpasset, så jag har varit vaken en sådär 26 timmar nu. Men hjärnan funkar och har så gjort hela natten, otroligt nog. Har två nattpass kvar denna vecka, i natt och den underbara lördagsnatten som tack vare sommartid blir en timme kortare. Värre var det sist, då fick jag vackert sitta kvar en timme extra bara för att latmaskarna på morgonen skulle få sova en timme extra.

VSK fotboll tar hjälp av VSK bandy för att lösa sin ekonomiska kris, lite utbildning med andra ord i hur bandyn jobbar. Det är väl på tiden att vår mest välskötta förening kan hjälpa den alltid eftersatte. Skönt att man är medveten om sina brister, det är ett got tecken.

Anders Carlsson, förre ordföranden, har startat en ny VSK sida, VSK Fanzine och det ska bli intressant att följa. Även hans blogg har flyttat dit. Han har mycket intressant att säga för en fotbollsintreserad, dessutom gör han ett riktigt fint arbete med videoklippen med VSK.

Fredrik Jireteg, som tyvärr hoppat av sitt uppdrag som kassör i VSK har ju också en blogg. Hans fru gör en solidarisk handling och försöker att starta upp en möteplats för människor med funktionshinder i åldrarna 15-25år. Det är lovvärt så in och rösta på förslaget på Gemensam styrka och ge det en skjuts! Det gör jag.

Nä, nu funderar jag starkt på att gå och lägga mig, men hur sover man när de förbereder nybyggen alldeles utanför? Det är den stora frågan.

Dagens fundering

Nyss hemkommen från arbetet. Har funderat idag kring politikers tillvaro. Det är en riktig sandlåda de lever i där uppe. Allt handlar om att ta så många och billiga politiska poäng det går. Jag vet hur de tänker. Bodström kräver Asks avgång för att hon vill tämja på rättssäkerheten vad gäller misstanke mot sexbrott. Helt rätt, hon gjorde en riktig miss och hennes förtroende som justitieminister bör vara förverkat. Till och med borgerliga röster har höjts av samma anledning. Men Bodström då? Som tog fram en hel del lagar, bland annat buggningslagen, som på exakt samma sätt sätter rättssäkerheten ur spel. Då kunde man minsann sitta kvar, och inte bara det, man kan moralisera över andra som gör samma misstag.
Skojigt är det, när man följer spelet på håll. Bodström kanske rent av tog förslaget personligt? Vad vet jag, värre saker har jag sett politiker och fackliga personer pyssla med på utlandsresor exempelvis.

Det var dagens fundering det, annars flyter vardagen på. Ikväll vilar jag, men imorgon tränar jag igen.

Green Zone

En bra film. Action späckad med nerv. En hel del tankeverksamhet håller oss vakna och alerta genom filmen. Bra skådespelarval. Filmen saknar dock ett bättre avslut. Men politiska, drömmande slut är lite inne nu. Filmen som helhet är klart sevärd.

God natt!

Sköna tisdag

Barnen är på väg hem, middag redan fixad och jag passar på att skriva en snabbis här. Ikväll blir det som sagt bio, Green Zone, men jag förväntar mig inte samma upplevelse som jag fick när jag såg Inglorious Basterds, det är ju en av de bäst gjorda filmerna i nutidshistorien.
Matt Damon är bra, gillar många av hans filmer. Will Hunting, Bourne filmerna, Talanted mr Ripley för att nämna några. Will Hunting är en sådan film som hänger med, en film man gärna ser fler gånger.

Idag har vädret varit omständigt, först snö och sedan regn. Inte för att det gör mig något om det regnar, får gärna spola bort lite vinter nu. Mitt i det mindre roliga vädret har jag och sambo tränat. Otroligt effektivt och målmedvetet, som hela den här satsningen, känns bra.

Efter att jag känt en viss besvikelse över att Canal + har förlorat Premier League känner jag nu med lite distans att det ta mig sjuttsingen är det bästa som hänt! Jag har länge bävat att behöva ha båda sportkanalerna för att komma över den bästa fotbollen och nu när de förs samman behöver jag inte välja. Hej då! Säger jag till Canal+ Sport, och Välkommen! Säger jag till Viasat sport. Så enkelt blir det, konsekvensen att jag missar allsvenska kan jag verkligen leva med. Kan leva utan La liga också. Fast å andra sidan kanske det blir så i framtiden att jag dubbelkör, och plockar in Canal+ Sport som slarvat bort det finaste i fotbollseuropa, förutom CL då.

Badhuset med barnen? På tiden tror jag, det vär länge sedan vi var där nu. De har ju sååå kul. Otroligt uppfriskande att se.

Ett tips för er stackare som inte vet om det, i dagsläget kan man gå in på skatteverket här och logga in med e-legitimation som du enkelt får via din internetbank. Du kan sedan göra en preliminär skatteuträkning, dvs se hur mycket du får tillbaka eller om du har otur, hur mycket du får betala. Det är en tjänst som funnit ett par år och det är superkul, om man nu inte ser fram emot att deklarationspappren kommer hem varje år.
Det finns säkert sådana också.

Jag ska börja pensionsspara, hör på den! Sätter igång nästa månad, inte motiverad denna. Börjar med småsummor och ökar gradvis, hört att det ska vara bra. Det allra bästa är att min bank, SEB, kontrar med min engångsinsättning på upp till femhundralappen, dvs sätter jag in 500 så gör även SEB det. Då har jag tusenlappen som grundplåt. Inte illa.

Soppan VSK

Dagarna springer på fort nu. Först jobb, sedan träning, laga mat och leka med barnen och allt som ska hinnas med däremellan, som diskning, plockning och allt annat. Men så har jag mer energi faktiskt nu än förut, så det funkar ganska bra. Imorgon blir det mer träning och förhoppningvis lite Ghost Whisperer. På kvällen blir det bio, film ej bestämd än, men det lutar åt att det blir Green Zone med Matt Damon.

Såpan VSK fortsätter och nu senast efter Jiretegs avhopp lämnar han en stor redogörelse för vad som hänt. Klart förstår jag hans resonemang, nya styrelsen verkar vilja sopa bort alla spår av den gamla och han var visst inget undantag. Eva Svensson verkar vara en lögnare i och med uttalanden gjorda i VLT och vad Jireteg skrivr på sin blogg. Hur det verkligen ligger till vet bara de inblandade men jag ser inte Jiretegs motiv till lögn, däremot har styrelsen med Eva Svensson, Hans Johansson och Alex Oldrati mer att vinna på att sanningen inte kommer fram. Såpan måste få ett slut och jag hoppas att framförallt Alex Oldrati gör det enda hedervärda och avslutar sitt uppdrag när nästa årsmöte tar vid. Ordentliga övertramp från den mannen och det verker aldrig ta slut.
Förhoppningsvis så kan spelarna lägga sånt här tjafs bakom sig och prestera under säsongen i alla fall. Spännande omgång i Svenska cupen väntar samt premiäromgången borta mot Dalkurd.

Barn är alldeles för härliga, mina springer just nu runt halvnakna och tycker att det är hysteriskt roligt. Att springa runt i ring är kul, det kommer till och med jag ihåg. Om man dessutom skriker hysteriskt så blir det ännu mer kul! Det tar mina barn fasta på.

Snart läggdags och lugnet kommer infinna sig, en kopp te blir det ikväll och Ghost Whisperer, frågan är bara varför Jim dog?

Äh

Det är väl typiskt, bajen vinner sm guld i bandy samma år de får respass i fotbollen till superettan. Well, det innebär i alla fall att de inte tar sig upp i år. Aldrig att Hammarby är så framgångsrika på så kort tid.

Träningen var skön, som alltid..


Viasat sport, ny kung

Lunchen avklarad hemma, barnen åt fiskpinnar, potatismos och mängder me broccoli. En annan fick i sig en buffé av läckerheter, grillad oxfilé, friterad kyckling, grillad kyckling, friterade räkor, 13c från Spicy Hot, potatismos, rostad potatis och rotsaker, chilli con carne, falukorv i ugn fylld med senap och ost, omeletter av alla dess slag. Med andra ord, en helt underbar lunchbuffé som avslutade med kebabtallrik från Burger Corner.

Eller inte

Om ett par timmar ta bajen sitt första sm guld i bandy. Usch!
VSK borde vara där. Stod VSK på andra planhalvan hade bajen torskat sin åttonde sm final genom tiderna.
Veteran SM vanns förövrigt av VSK, med Hans Elis Johansson som målskytt. Hade varit en upplevelse.

Ska träna vid 16 tiden, perfekt. Verkligen taggad. Som avslutning på en riktig slödag, inte haft ork till mycket idag. Å andra sidan drar barnen fram som en virvelvind vad de än gör, så de får orka för min del också. Bör ju vara tillbaka på banan imorgon då jag jobbar 6-13.

Lite synd är det att canal + väljer att inte sända allsvensk fotbioll idag, nyfiken och hade velat se Mjällbys hemmapremiär. Inte så motiverad dock att PPV på 135kr känns aktuellt.
Canal + har förlorat Premier League till Viasat, det innebär att jag kommer flytta abbonemang från Canal + sport till Viasat sport, med både Premier League och Champions League är det omöjligt att motstå. Allsvenskan och La Liga lockar inte ens i närheten av lika mycket. Nä, nog blir det ändring.

Nehep, barnen struntar visst i bristande energi så det är nog dags för lite plockning och småstädning, kanske.

Friluftsliv idag - Sport imorgon

Som vanligt en fullspäckad dag när man är i Ängelsberg och hälsar på. Mycket ute tid och ful fart på barnen. Det är klart positivt i alla fall.

Imorgon blir det fotboll. United - Liverpool står på agendan och jag kan inte annat tänka mig än att Pool åker djupae i skiten. Jag trodde faktiskt man skulle åka ut i Euro League, men man klarade sig kvar. United rubbar man dock inte och lyckas de få till vinst eller oavgjort så är naturligtvis jag glad för det.
Får se om jag orkar Chelsea - Blackburn också.

Det kan rent av bli så att jag kikar på bandy finalen, men frågan är om jag verkligen vill uppleva bajens första sm guld? Jag vet inte, det känns hårt. Vi får se, kanske orkar pina mig igenom det. Kanske.


Nu Ghost whisperer, säsong fyra.

Ängelsberg

Se där, sova gick också bra. Idag tar jag barnen och drar mig ner mot tågstation klockan 9 för att åka tåget mot Ä ngelsberg och hälsa på mamma/farmor. Ängelsberg är fint, tyvärr mest på sommaren, men det finns generösa bilfria ytor för barnen att leka på och två burfängslade fåglar som barnen älskar att titta på.

Sambo jobbar och kommer och hämtar oss framåt kvällen, imorgon tänkte vi försöka oss på lite träning, kanske bio?

Anders Carlsson skriver på sin blogg att VSKs styrelse inte längre är fulltalig, tre veckor efter årsmötet. Det är med andra ord samma clowner som blir invalda. Alltid dessa avhopp, om man inte brinner för uppdraget när man blir invald. Varför i hela friden ställa upp?
Pajaserierna började redan när nya styrelsen bestämde sig för att be kerburan om ursäkt för att Anders Carlsson grävde i deras ekonomi. Med andra ord, han kom på att de sysslade med tvivelaktiga löneutbetalning, något som är fortsatt oemotsagt, och det ska nya styrelsen i VSK be om ursäkt för?
Nej, det var märkligt. Att kerburan skaffar sig sportsliga fördelar med tvivelaktiga löneutbetalningar är inget som VSK ska be om ursäkt för.


Snabbis

Sådär, då blev livet lite mer lätt att leva.

Tränat en snabbis idag igen, tre gånger denna vecka. Siktar på fyra nästa vecka.

Martin Ezpeleta skriver tänkvärt om sverigedemokraterna här i aftonbladet.


Nu är det disktajm igen, tänk att det alltid blir disk, tänk att vi aldrig får hit vår maskin. Ledig helg och trip till Ängelsberg med barnen imorgon, det blir skoj!

Zzzzz

Då kör vi nattpass innan ledig helg. Känns bra, dragit förmiddag/natt idag så många timmar har jag dragit in. På lördag åker jag med barn upp till Ängelsberg och hälsar på mamma/farmor. Blir skoj, vi har inte varit där på länge, lättare att åka upp på sommaren, så då blev det ett par gånger.

Idag är jag mest trött och hungrig, en liten huvudvärk också, men det ska väl ge sig om ett par dagar, vi får se.

Duellblogg

VLT har plagierat Expressens idé om en duellblogg, visserligen har skribenterna en egen blogg på Expressen medans i VLT samsas man om samma, hittils råder varannat inlägg principen, men risken finns att det blir rörigt. Hursomhelst kul, även om jag föredragit att se skillnaderna mer lokalt, alltså utav kommun och landstingspolitiker i ett lokalt forum som vlt.se

Här är bloggen

Snuskig ungdom

Aftonbladet visar på arbetsgivarnas stora bluff i denna artikel, och tonläget går igen, inte bara i industrin utan även bland handels och tjänstemanna förbunden. Unionen som jag är medlem i har samma problem.
Arbetsgivarna vill gärna skylla på den stora finanskrisen och mana arbetstagare samt organisationer att samlas kring krisen och hjälpa företagen ur den mörka och svåra tiden som nu är. Problemet är då när företag efter företag fortätter att göra storvinster med höga aktieutdelningar och VD bonusar till följd, att trovärdigheten totalt utholkas. Det ser naturligtvis helt orimligt ut.

Att vädja till arbetstagaren som faktist har en stor del i företagets vinst är fult och gement. Affärerna sänker inte priser i kristider för konsmenterna, elpriserna blir inte billigare, snarare tvärtom. Ge oss påökt och sätt fart på Sverige!

Skabb sprids bland tonåringar i landet. Ovanligt förr, men vanligt nu. Är det inte så i allmänhet, att tonåringar är snuskigare nu än på min tid? Jag tror det, mer stillasittande, duschar mer sällan. Inte alls kontigt egentligen. Dessutom knarkar tjejerna och unga föräldrar röker inne och bland sina barn, till och med när de är gravida.
The seventies is back!

Jag har en sjuk son hemma som sover just nu och en trött dotter som fått stå ut med den sjuka sonens utbrott en hel natt tillsamman med pappa som sover. Familjen trött!

Ödets ironi

José Mourinho blev sparkad av Chelsea för att han aldrig lyckades vinna Champions league med klubben. Nu slår han ut samma lag, om för övrigt var favoriter, med Inter som ALDRIG lyckas i europa. Ödets ironi är skoningslös ibland.

Sandviken åkte ur bandyns SM slutspel i semifinalen, Bollnäs till SM final mot Hammarby. Bara att gratulera bajen till sitt första SM guld. Bajen torkar aldrig en final mot Bollnäs, det hade inte ens årets upplaga av VSK gjort. Nåja, även bajare behöver en anledning att få le ibland.

Folkmord

Sverige erkänner det folkmord som ägde rum mot Armenier 1915 och turkarna blir skitförbannade. What the deal? Kan inte dagens turkar också erkänna en enorm orättvisa, jag menar,dagens styrande är ju knappast ansvariga. Det är som att Tyskarna skulle bli förolämpade för vad som hände i Tredje rikets Tyskland under Hitler. Det är ju bara fjantigt.

Den här artikeln i Aftonbladet är speciellt kul. För faktum är att Socialdemokraterna beslöt att på sin egen kongress verka för ett erkännande av folkmordet för lääänge sen. Och NU lämnar en turkisk förening i vrede. Och ska verka MOT socialdemokraterna, helt plötsligt fick de ny ideologi?
Jag är alldeles för dåligt insatt, men nog känns turkarna aningen stolta? Ta itu med er historia istället, det måste alla göra förr eller senare.

Incest

Expressen skriver om socialdemokraternas riksdagsledamot Monica Green som tycker att sex mellan två vuxna aldrig kan vara fel. Hon har sagt detta i och med den historia som nu uppdagats i tidningarna om två syskon som står åtalade för att ha haft sex med varandra. Hon berättar i artikeln att hennes första reaktion var precis som de flesta andras, usch och fy, men sedan har hon haft tillfälle att fundera och ändrat uppfattning. Hon bygger detta på att den enda anledningen till att det är olagligt är att barnen kan drabbas olyckligt i gensammansättningen.

Det är en intressant tanke, det finns i andra sammanhang där barnen kan lida i gensammansättning, inget förbud mot att ha sex. Ex förståndshandikapp. Det finns naturligtvis andra värden i tabubeläggandet av sex mellan syskon också, vi lever i ett land där många lagar bygger på en kristen värdegrund och här är sex mellan syskon inte acceptabelt. Alltså något vi haft med oss i många år och en uppfattning som lever kvar i vårt väsen.

Monica Green är dock inte alls konsekvent i sin analys. En vuxen dotter som har sex med sin far ska inte vara ok. Varför framgår inte men man får förmoda att det dels handlar om gensammansättning för barnet som kan bli till och dels därför att fadern har en form av maktposition gentemot sina barn. Hon undrar i ena fallet vem ska bestämma över två vuxna människor om väljer att ha sex, medans hon i andra fallet dikterar att två vuxna inte ska få ha sex. Där gör hon själv samma skillnad hon anser att man inte längre kan göra.

Torbjörn Tännsjö, professor i praktisk filosofi vid Stockholms universitet säger i artikeln att det är orimligt med en sådan här lag som förbjuder sex mellan syskon. Det finns inga bra argument, menar han i Expressen och syftar då på att det enda argument som finns är det att barnen kan få dåliga anlag. Det finns en del intressanta frågeställningar kring dessa frågor ur ett filosofiskt perspektiv, helt klart värda att diskutera, men kan man någonsin komma fram till att det skulle vara okej med sex mellan familjemedlemmar? För mig personligen skulle det vara svårt. Jag må vara fri i tanken, men vissa gränser är svåra att rucka på. Alldeles oavsett hur bra eller dåliga argumenten är. Jag tror att vi måste fortsätta ha en lag om incest och vi måste fortsätta skylla på att barn som kan avlas blir negativt påverkade. Det är ett dåligt och tunt argument, men det ger oss sinnesro.


VSK vs kerburan

Det har hänt en del spännande sedan sist. Kerburans målvakt Aly Keita gör en Menahl Muqdisi och annonserar att han slutar, han har ett arbete han måste satsa på och har inte råd att prioritera fotbollen, ett nytt löneförhandlingsförfarande som är allmänt vedertaget nu. Även om man i Keitas fall införde ett visst mått av diciplinärt straff också. Men att det funkar kan både Keita och Muqdisi intyga.
När spelare i grönvitt beter sig på samma sätt hoppas jag klubben låter vederbörande sluta per omgående. Cirkus som vanligt kring kerburan och det är skönt att VSK inte längre är skandalklubben nummer ett i stan.
Anders Carlsson slår huvudet på spiken i funderingarna kring syrianskas värvningsfilosofi. Det är klart att det inte är kul för Keita och andra när Barlay som värvats in får mångdubbelt betalt. Han är ju proffsspelare. Men Keita som är ordinarie är så mycket mindre värderad och måste ha jobb på sidan av fotbollen. En nedåtgående spiral som är svår att vända för kerburan. VSK har ju som sagt varit där. 
Men rekord slog kerburan inför förra säsongen, då värvade man så mycket att man gjorde sig av med nyförvärv innan de ens hunnit spela en match med klubben för att värva nytt. Otroligt komiskt.
VSK vann träningsmatch mot Eskilstuna City som spelar i tvåan. Skönt med vinster, hoppas vinnarkänslan sitter i nu till premiären i Borlänge mot Dalkurd.

Bergendahl i Eurovision song contest, tillåt mig flina. Hon kommer inte att få en bra placering, dålig sång, tråkig röst, irriterande personlighet. Kort och gott skrattretande.

Tjejer och gärna unga knarkar mer nuförtiden, hur tänker man då? 2010? Herregud, bara människor som röker när de är gravida tycker jag synd om. Så obegåvat och urbota dumt är det. Men att knarka sen? Det finns människor till allt, men unga tjejer, avstå från knark, inget gott kan någonsin komma av det.
Appropå tjejer som röker när de är gravida. Ser mammor och pappor på stan som röker när de är ute med sina barn, ibland röker de när de rättar till filten i barnvagnen och det bara bolmar rök kring vagnen. Hur tänker man då? Inte tänker man på sitt barn i alla fall. Ibland röks det när barnet sitter på axeln och röken dras ju uppåt, hur tänker man då som förälder? Är man idiot och röker innan man har barn (Som jag) får man fan se till att sluta när man får barn, för barnens skull. (Som jag) Det handlar liksom inte om en själv längre, allt handlar om den lilla.

Igår var det premiär i fotbollsallsvenskan. Jag såg matchen i stora drag på tv4 och det kan väl sägas att Göteborg spelade smart. Snabbt och effektivt på extremt dåligt underlag. Kalmar försökte passa och styra men kom naturligtvis ingenstans på det extremt dåliga underlag Fredriksskans bjöd på. Kul dock att fotbollen är igång igen och det innan bandyfinalen spelats, vart är världen på väg? Å andra sidan, vem fan bryr sig om finalen i år?
Lite tråkigt är det att jag missar Mjällby - AIK idag, sett fram emot att se om Engblom och DG har chans på spel samt att jag är nyfiken på Mjällby som var väldigt stabila hela fjolåret. Nyfiken också på Grahn, men det får vänta. Canal+ och TV4 visar ju bra med allsvenska i år så jag ska nog hinna se ett par matcher.

Arsenal vann igår. Turligt och träben var där och gjorde mål igen. Fantastiskt. Snart har han samlat ihop till att missa 48 öppna målchanser, och det kommer han att göra.
Bara jag som tror på guld för Gunners?

Nu ska jag diska, så kul och fantastiskt roligt. Positive thinking!





Äh

Äsch, Anna Bergendahl måste vara bland det sämsta som vunnit melodifestivalen genom tiderna. Urkasst. Men så är det. Den självklara vinnaren är Salem El Fakir som kan musik. Till och med göra sin egen. Suck on that Anna Bergendahl!

Madrid dör

Real Madrit åker ur CL, det var ruskigt oväntat. Jag trodde absolut inte på en finalplats för Real men inte trodde jag på uttåg mot Lyon. Dessutom på hemmaplan. Det måste svida ordentligt i Madrid idag, i alla fall för de som håller på den största klubben i stan. Tänk att de aldrig lär sig. Inför varje säsong handlar de spelare för kopiösa pengar. Ofattbara pengar. Bara Ronaldo kostade miljarden. Fatta pengarna, 1000 miljoner kronor. Men Real vinner sällan något långvarigt. Real Madrid vinner inga sex titlar på ett år. Sådant gör bara lag, och lag kan man inte köpa. Det sätter sig aldrig i Madrid, märkligt nog. Expressen skriver här att Pellegrini tar på sig ansvaret och att han är högst ansvarig, det är nobelt, men inte sant. Det är inte han som står för värvningarna och den hysteriska köp filosofin som genomsyrar klubben/företaget Real Madrid. Mitt tips nu är att behålla alla dyrgripar, köp in EN spelare till nästa säsong, en riktig jäkla målspottare så ska nog nästa säsong bli bättre än denna. Och se till att hitta unga bra spelare att värva som går in i en bra akademi och spelar redan från unga år så som A-laget spelar. Enkelt recept och bra mycket mer billigt än nuvarande.

Liverpool har det också tungt i Europa League. Not to worry, revanch nästa säsong då det inte blir CL för pool. Då slipper fansen våndas över att det aldrig mer blir en lyckoturnering likt den man mäktade med för ett par år sedan. Pool är under all kritik i år, å andra sidan, vem lider av det?

Hammarby är finalklart i bandyn, jag har en kuslig känsla av att de tar guld i år. Från att ha varit riktigt dåliga i inledningen har laget vuxit till sig enormt och även om man haft en mycket lätt vandring till studenternas. Inget VSK, inget SAIK, inget Edsbyn i slutspelet. Men det blir SAIK i finalen, jag kommer se på, där har ni verkligen Sveriges idag två bästa bandylag. Men Hammarby ska fan inte vinna SM!

Ett mirakel om AIK tar guld heter det i Expressen, och inte bara där utan lite varstans. Det var det föra året också, men kaxiga AIK tackar nog för tändvätskan och jag håller det inte för omöjligt. Återstår att se om Daniel "DG" Gustavsson och Pontus Engblom får lira, annars är de mer än välkommna till Parken och Grönvitt igen. Engblom, vilken jäkla målspottare!

Nu ska jag dra mig ner i soffan, käka en hyfsad frulle och kika på fresh prince ett tag innan jag måste börja dagen. Nästa vecka blir en cool, efterlängtad, tuff, hård och spännande vecka.


sms

För alla som varit oroliga, nu kan jag skicka sms. Mobilen är kung!

Off to work

Sov genom festen

Så Arsenal vann igår. 5-0 och fest hemma mot Porto. Siffrorna var oväntade men inte segern. Trodde nog på 3-0 eller 3-1. Mest oväntat av allt, Niklas "träben" Bendtner gjorde tre av fem mål. Nåväl, även blinda hönor hittar mat då och då. Klart skönt att han hade en bra dag i alla fall. Arsjavin var tydligen briljant stora delar av matchen, de är ju de här matcherna han tycker om. Stora matcher som betyder mycket. Visades i EM sist när Ryssland spelade. Tyvärr missade jag festen då jag sov. Gick och lade mig strax innan 21 igår. Trött som attan, men det var riktigt skönt eftersom jag hoppade tillbaka i rätt dygnsrytm igen efter natten.

Samir Nasris lekstuga på 3-0 målet var stor underhållning. Enormt skickligt.

Jag älskar min nya mobil. Den är fantastisk! Fast jag inte kan skicka sms.


N97

Idag kom den, mobilen. Otroligt vilken mobil. Ruskigt bra. Det är en Nokia N97 och jag är mycket nöjd efter denna första dag. Fast jag vet inte hur jag skickar sms, lustigt värre. Men det ger nog med sig till slut. Äntligen musik i mobilen igen, gissa om jag saknat det!

Just nu spelas My mon av Eminem, kul för morsan hans och få en sådan hyllning. Totalsågad inför hela världen. Å andra sidan bö hon vara van vid det här laget. Låten är bra

object width="480" height="385">


Imorgon blir det annar skoj, vad håller jag för mig själv men saker och ting känns riktigt bra. Nu är det dags att njuta av tysnaden när barnen sover och sambo tränar. Lungt och fint så jag kan pilla med mobilen, kanske till och med lära mig skicka sms?

Familjen annorlunda - Who gives a shit?

Kvinnodagen ja. Jag tänkte skriva något om det men jag struntar i det. Orkar inte faktiskt. Hade någon form av inspiration innan jag gick och lade mig men det är som bortblåst.

Ska jobba natten och laddar för det. Sambo tittar på familjen annorlunda och jag kan inte för min värld förstå varför det är intressant att se på andras kaotiska liv. Det är bra mycket mer intressant med fiktiv underhållning. Familjen annorlunda är skit, och det vet jag utan att ha sett ett enda avsnitt.
Däremot för Solsidan bra kritik på jobbet, många som uppskattar serien så jag tror att jag nästan får kolla ikapp på tv4:s motsvatighet till svt play. 

Annars händer inte mycket nu, väntar med spänning på min nya mobil. En helt fantastisk skapelse, guden bland mobiltelefoner. Fast vi kanske ska vänta med den reservationslösa goda kritiken tills skiten har kommit och börjat användas?

Middagslur

Det är nattjobb idag, så jag tar mig lyxen av en middagslur alldeles strax. Fick lite nervpirr i magen när jag kikade mejlen alldeles nyss. En ny telefon ligger på posten nu, så då är den på gång med andra ord.

Nu sover jag, kanske återkommer ikväll när jag vaknat. Det är ju trots allt internationella kvinnodagen.

Bendtner Usch och fy!

Okej, det blev ingen fotboll ikväll, men jag vek mig inte. Det var en förhandlingsfråga. Jag valde såklart att se på Arsenal - Burnley klockan 16 istället och spolade tanken på La liga, mitt intresse ligger främst i England.
Matchen slutade 3-1 och blev onödigt spännande. Niklas "träben" Bendtner lyckades missa inte mindre än fem frilägen, samt en del skott. Jag gillar inte han, och efter Wengers beslut att plocka ut honom efter 70 minuter blev jag glad. Vi fick in en anfallare (Eduardo) och Burnley förlorade kvällens bästa försvarare (Bendtner).
Tyvärr vann united sin match, horribelt av Vokes att missa öppet mål sådär i en sådan viktig match. Men killen har samma potential som Bendtner. Det är solklart. Tänk er Bendtner och Vokes i samma lag i ett 4-4-2 system. Haha, skulle förmodligen åka ur serie efter serie, noll i målproduktion.
Zlatan blev utvisad i sin match såg jag. Hade varit intressant att se.

Dagens roligaste står Dagens media för. Robert Laul gjorde ett helsikes roligt inslag till sitt webb tv program Laul calling. Det var skämtsamt ett uppslag som imiterade efterlyst med Hasse Aro tillsammans med Laul som utklädd polis. Dagens media konsulterade en åklagare vid namn Carl Bergström som på fullt allvar verkar vilja fälla Laul för att ha utgivit sig för att vara polis och därmed brutit mot lagen.
Dummaste jag läst, det var ett humoristiskt inslag till ett tv program. Hur kan någon endaste vettig människa tro att det var på riktigt? Carl Bergström verkar inte vara den skarpaste åklagaren i landet om man säger så.
Här är artikeln. Om det nu är ett brott, har jag sett betydligt värre saker i filmer och annan media (humorprogram) som borde göra att de inblandade borde svettas floder.

Förmiddag på jobbet imorgon. Söndag förmiddagar brukar vara lungt fram till 11 någonstans, den brukar det ta fart. Men det är en seg historia tills dess.

VSK spelade idag mot Sylvia hemma. Var inte ner faktiskt och enligt raporterna både imponerade VSK samt oroade. Oroade för att de mestadels spelade dåligt, imponerade för att de vann trots att de spelade dåligt. Det är ingen dålig styrka och något man ska ta med sig. Nog så viktigt i seriespelet.

Dags att sova, utvilad till jobbet är skönt!

Envisa ungar

Gå upp 06:45 på ledig dag? Vad är meningen?

Envisa ungar!


Fotboll ikväll, La liga, Zlatan mot Goitom. Vore kul att se. Melodifestivalen, andra chansen? Vem vinner, jag eller sambon? Som försvar kan väl nämnas att hon sett alla bidragen som uppträder ikväll och det finns liverapportering att följa skiten på aftonbladet. Så har ju jag fått göra när hon velat se melodifestivalen.
1-0 till mig!

Svennis ligger i Afrika, Reinfeldt tappar slipsen

Jobb, jobb, jobb. Nu har jag äntligen en ledig dag imorgon. Skönt! En sväng idag till busborgen, syrran och hennes kompis gjorde grovjobbet sedan vart det jag och sambo som fick ta till hornen i pannan och hämta hem barnen därifrån, populärt! Fast det är klart, vi tog en sväng i rutchkanan innan. Till min stora förtjusning.

VSK har åkt ur bandyns SM slutspel, igår gjorde det andra finallaget från förra säsongen Mästarna sällskap, alltså Edsbyn som något oväntat åkte ut mot Villa. Trodde faktiskt inte det. Däremot trodde jag nog att Edsbyn skulle få det svårt mot Hammarby som jag tror blir tvåa i år (igen). Vad är det nu, sju sm finaler utan guld? Hoppas jag slipper äta upp orden i slutet av mars. Jag tror Villa ger Hammarby en ordentlig match, men faller i femte och sista. Hammarby till final mot Sandviken som får en relativt enkel resa mot Bollnäs, vinner med 3-0 eller 3-1 i matcher. Sandviken vinner SM guld, Hammarby fortsätter som ständig tvåa och Villa och Bollnäs får vara otroligt nöjda med årets slutspel.

Nu längtar vi efter fotbollen istället, VSK premiärspelar mot Dalkurd borta på Domnarsvallen den 17 april, då sparkar det äntligen igång igen. Passionen och lidelsen (?) tar över ett par månader framöver. Vi får se vart det leder, som alltid tror jag på stordåd och avancemang. Det är lite lustigt för jag har inte haft rätt på den punkten sedan 96 då VSK sist vann sin serie. Ändå fortsätter jag hoppas. Dåraktigt?

I annan sportväg noteras denna artikel på sportbladet, Svennis aktuell som förbundskapten för Elfenbenskusten. Nu ska man vara försiktig med spekulationer, å andra sidan avfärdade jag Lagerbäck till Nigeria som ett lustigt påhitt. I Afrika finns en otroligt stor potential fotbollsmässigt. Jag förstår Lagerbäck när han säger att Nigeria har större potential än Sverige, det är ju sant. Vi har en Zlatan och knappast förutsättningar för tio till. Det har Nigeria, talangen är större i spelarna, fysiken bättre. Varför inte hoppa på ett sådant stort och lovande framtidsprojekt. Enda nackdelen är att Nigeria byter förbundskapten väldigt ofta, de verkar inte vara ute efter långsiktiga resultat utan vill optimera på kortsiktig frist. Det är inte Lagerbäcks styrka.
Svennis, vad ska man säga. En cirkus kring honom nu för tiden. Det kanske är slut nu? Pensionera dig i Afrika, lev gott på en fet lön, talangfull fotboll och afrikanska kvinnor. Men vilken resa karln har haft. Vilken fotbolls resa!

Jag såg någon notis på aftonbladet.se om att moderaterna har förbjudit slipsar och pärlhalsband på sina företrädare. Jovisst! För det är slipsen som gör snobben? Löjligt, ingen ska väl inbilla sig för en sekund att Reinfeldt har en aning om de mindre lyckligt lottades situation bara för att han slänger av sig slipsen.

Idag på stan i Västerås hade Marie Picasso sin audition inför körslaget. Det var en lång ringlande kö och jag som inte hade en aning om att det var audition frågade sambon om toalett kön verkligen var så lång, till saken hör att där fanns en toalett. Men att så många väntade på samma toalett på stan verkade ju bara korkat. Finns ju massvis att gå på om nöden tränger på.
Det var som sagt en lång kö av hoppfulla, sjungande, fula, mindre fula, gamla, unga, tråkiga och lustiga karaktärer som väntade på starten. Jag kikade lite och fnissade åt konstgjorda applåder inför tv kameror, spontansång som lät urusel och gammal damkör som sjung förbannat roligt. Jag kommer nog kolla, mest för skrattens skull. Efter auditions tappar alla sådana här program sin lockelse. Det är där underhållningen finns.

Serier, kryptering och sport.

Sen kväll och jag har avnjutit inte mindre än tre avsitt av Alias, en riktigt bra serie. Naturligtvis inte lika bra som 24, men vilken serie är det?
Nu är vi på säsong tre och har säsong fyra hemma. Dessutom har vi i dagarna fått hem Ghost Whisperer säsong fyra. Den som alldeles nyligen visats på tv. Äntligen! Vi lider med andra ord inte av någon serie brist för tillfället. Tänk att det kan vara så kul och spännande med serier, en helt annan intensitet än filmer. Å andra sidan älskar jag filmer, kortare flykt från verkligheten.

Snart dags att sova, imorgon väntar ett kvällspass och det ska väl gå bra. Allt är förbrett, matlåda i kylen. Arbetskläder framme, rätt mental inställning. Det ska nog gå bra.

Idag har jag laddat ner programmet TrueCrypt, jag ska bli krypteringsnörd och jag har hört att det är där man ska börja. FRA:s råd så man kanske ska ta det med en nypa salt? De lär ju inte hänvisa till krypteringsprogram de inte kan avkryptera. Bäst är när man själv gör det, men jag kan inte.

Skummat kvällspressen lite och hittade denna artikel på sprtbladet. Lite skumt att se Lagerbäck i Nigeriansk dress, men som jag skrev tidigare, VM blir bra mycket mer spännande. Heja Nigeria! Angående Wests kritik, ingen plan och saknad av struktur? Nja, struktur har nog Lagerbäck allt. Jag tror han gör hyfsat resultat som alltid. Men frågan är om det är nog för det Nigerianska fotbollsförbundet som byter tränare oftare än VSK?

Nu ska jag sova!

VSK

Anders Carlsson gör ett roligt och stort jobb med video från olika matcher med VSK. Hans senaste klipp visar match mot Motala. Kolla in den utsökta klacken från Moses Ndugwa i slutet. Artisteri!
Underbart med dessa klipp, riktiga guldklimpar i vinteryran.


Bye bye SM-guld

Dålig dag! VSK åkte ur och spelade ruskigt dåligt mot Sandviken. I första så pressade sandviken rejält och VSK var många gånger kring egen målbur och passade bollen.
Vi anföll konstant med ca två man mot ett helt rättvänt sandviken och hade aldrig en andra våg av spelare som fyllde på. Det går ju inte. Var inte ens nära. Nästa år, då jävlar! Men vi behöver en målskytt, vi har saknat en sådan sedan Hasse slutade och Micke kom tillbaka från Ryssland. En riktig jävla målskytt, typ Mickelsson kanske? Vore inte helt fel.

Imorgon är jag nästan ledig. Har ett samverkans möte på jobbet (fackligt), annars fri dag. Blir nog lite städning och så.

Trött? Njäe, efter två nätter är det svårt att sova. Just nu längtar jag bara till premiären i fotboll mot Dalkurd. Krossa!

Svammel

Sista natten, sedan är jag ledig två dagar, skönt värre. Eller faktiskt så ska jag in på jobbet på onsdag två timmar. Fackligt arbete och även det är ju arbete, så helt ledig är jag inte.

Bandy imorgon, matchen är en final match, vinna eller försvinna. Vinner VSK så väntar ytterligare en vinna eller försvinna match. Det är nu truppen får lov att visa vad den verkligen kan. Det är nu det gäller. En chans, en möjlighet. Svaghet eller styrka, balans eller obalans. Det är nu det gäller.

Familjen hemma igen, skönt. Det är tomt här annars. Fast i ärlighetens namn har jag saknat att kunna spela musik innan jag jobbar kväll eller natt. Måste till att köpa ny musikspelare någon gång. Min blev ju olyckligt söndertrampad här hemma. Nämner inga gärningsmän, men barnen är oskyldiga och det var en gärningskvinna!

Time to prepare för work, as always.

RSS 2.0