Söderköping

Nu bär det snart iväg till Söderköping strax utanför Norrköping för att hälsa på älsklingens lillebror som fyller strax. Mitt jobb gör tyvärr att vi inte kan åka dit på hans riktiga födelsedag så vi åker dit och firar den nu. Det blir kul, vi ska bada med barnen och äta en glass på fantastiska Smultronstället.

Igår såg vi filmen Changeling, den var bra. Om än lite sorglig. Angelina Jolies karaktär får sin son kidnappad, detta i Los Angeles på 20 talet. Hon vänder sig till polisen som först inte gör något åt detta, sedan tar LAPD som på denna tid lider av mutskandaler och organiserad brottslighet i de egna leden, en unge som är borttappad och övertygar honom att säga att han är hennes son. Hon köper det inte och fortsätter dock kampen för att hitta sin son.

I helgen jobbar jag mycket, förmiddag/natt lördag och natt söndag. Å andra sidan är det mindre än en månad nu till min semester. Det är verkligen något att se fram emot. Barnen och jag igen om dagarna, och älsklingen förstås, när hon slutat jobba.

Off och packa nu, vi ska ju bada.

Sport, dagis och kort.

Zlatan så helt klar för Barcelona, det är lysande. Vinnare i den affären är Barcelona, Zlatan, Inter Spanska ligan. Förlorare Samuel Etoó, om man inte ser till ekonomi, då var nog han en stor vinnare. Spanska ligan är intressant, alla stjärnor verkar dras dit. Till Real Madrid och Barcelona, kan nu Barca få tag i Fabregas från Arsenal så blir det en helsikes säsong, gissa om matcherna kommer att följas från min soffa.

Andra sport noteringar för dagen är att VSK värvar. I samma veva som ordföranden Anders Carlsson aviserar lönesänkningar och katastrofala ekonomiska resultat så presenterar man två nyförvärv, det ena är en back från Helsingborg som är lånad säsongen ut och sedan står under kontrakt med VSK fram till 2011. Det andra förvärvet är en forward från talangfabriken Brommapojkarna. Han är lånad och VSK betalar således inte ett öre för honom heller. Med andra ord, gratis är gott! Hoppas de kan bidra till att lappa ihop vår sjunkande skuta. Om än tillfälligtvis.



Nästa vecka är den sista veckan på vår nuvarande förskola, vi är så lyckliga över att äntligen få lämna den förskola som förorsakat så mycket onödig oro. Vi lämnar en förskola som står kvar på sjuttiotalet och kliver in i en 2000 tals skuta. Det är där barnen hör hemma. Jag tror speciellt dottern kommer att älska detta, hon pratar ju fortfarande om sina kompisar där. Hon har inte hittat kompisar på samma sätt på den här förskolan. Å andra sidan har hon grannpojken som hon tjatar om hela dagarna. Jisses vad hon gillar honom. Och de har kul ihop också, alltid bra.









Nu har vi beställt hem Criminal Minds säsong 3. Det dröjer innan den kommer dock eftersom att den var slut på lagret hos discshop som vi handlar hos för det mesta. Tråkigt, men den som väntar på något gott.

Om man skulle ta en Bouncing balls till på facebook kanske?

Tidig dag

Skönt idag att jag slutade klockan 13. Det känns som om att man verkligen har en dag kvar då när jag lutat jobba. Hem, hämta barnen och fortfarande kunna njuta av dagen. Det är fint det. Idag är älskling och son och hälsar på barnens gammelmorfar på sjukhuset, vi hoppas han blir bättre snart allihop.
Det lämna mig och en ruskigt trött dotter kvar hemma. Hon vaknade i natt vid 23 snåret och var sedan uppe till 03 enligt älskling om gjorde henne sällskap. Inte undra på då att hon nästan somnar stående. Det hade jag också gjort.

Jag är faktiskt riktigt trött jag också, men det är mer vanligt än ovanligt. Har en grym träningsvärk i benen så det blir ingen promenad idag, kan knappt gå till och från bilen. Usch. Men det är skönt att cykla, sträcka ut benen ordentligt.

Nu ska jag kramas med dotter min.

Promenad

Idag tog jag en riktigt lång promenad. Det var riktigt skönt. Gick och mindes lite dessutom när jag promenerade förbi den arbetsplats jag lämnade för cirka ett år sedan. Det känns så mycket längre, det är så mycket som hänt sedan dess, både i arbetslivet och privat. Kul att minnas tillbaka ibland, det gäller bara att inte gör det för mycket. Jag har så lätt för att minnas tillbaka och vara oerhört selektiv med minnena, allt var å mycket bättre då och oj vad kul jag hade. Men jag glömmer lätt hur svårt det har varit ibland och vilken sorg jag haft. Det blir nog lätt så.

När jag promenerade så mötte jag i tre omgångar sammanlagt sju stycken bandidos motorcyklister, det är inte utan at man er sig en extra gång över ryggen, dessa organisationer bråkar mest me varandra eller de som förolämpar dem så jag borde känna mig relativt säker, men man vet ju aldrig. Jag har haft svårt att släppa tanken på hur mäktigt det hade varit att få göra en djup intervjuv med en medlem och lägga upp här. Jag saknar dock tentakler och kontakter i den världen så det blir nog svårt.
Men det hade minst sagt varit häftigt.

Ett kostnadsfritt samhälle

Ibland förundras jag över hur absurda tankegångar vi möter varje dag. Jag har ett arbete där jag kommer i kontakt med många olika typer av människor, en del i deras svåraste tid i livet, en del med många och stora problem, en del vars tillvaro fullkomligt kastats omkull på olika sätt. Det är naturligtvis intressant och roligt för det mesta. Alla kommer de i kontakt med mig av en anledning, att de behöver min hjälp. Som det är nu vill jag aldrig sluta, jag bara älskar det.
Jo, tankegångar. Läste en debattartikel författad av Denise Bergtröm som är oppositionsråd i landstinget Västmanland för socialdemokraterna, hon skrev att svininfluensavaccin måste vara kostnadsfritt så att det inte blir tal om en klassfråga om man får vara frisk eller inte.
Okej.
Tänk att ha ett samhälle där allt är kostnadsfritt, vi behöver inte bry oss, allt är gratis. Subventionerat av staten för dig och mig. Det fungerar ju inte. Jag håller med i viss mån, ett subventionerat pris så det faller inom rimlighetens gränser. Naturligtvis ska det ingå i högkostnadsskyddet, men lite ska vi betala? Man får helt enkelt se till att prioritera sin hälsa om man är intresserad av det. Hälsofrågor är annars en klassfråga ändå. Då är det bättre att Denise engagerar sig ordentligt för att motverka ohälsa, sänk skatt på hälsosam mat, höj den på ohälsosam. Höj skatten markant på tobaksprodukter, subventionera träningskort på gymmet så alla har råd med gym. Bara det kostar mig och min sambo 750 kronor i månaden, det är det naturligtvis värt men har alla råd? Äh, jag kan bidra med mer skatt, men satsa pengar på något viktigt, inte vaccin man faktiskt får se till att betala själv om man inte vill bli sjuk. Vem säger förresten att pandemi utbryter i Sverige? Fågelinfluensan som skulle slå ut hela landet flög sin kos och stannade söderut. Behöver vi vara oroliga? Svårt att säga.

Nu har jag jobbat fyra helger i rad, nästa helg väntar den femte. Det är tur att man gillar jobbet!

Nattens väktare

Efter två nattpass nu på jobbet så har jag märkt att det inte är helt lätt att ställa om. Vi såg ett par avsnitt av Criminal Minds ch därefter gick vi och lade oss, familjen snarkar på gott. Jag gav det en timme, sedan blev jag mer och mer pigg by the minute, läge att gå upp alltså. Kraftig huvudvärk dessutom.
Känner mig som en tjuv om natten här. Tyst som attan, utanför är det mörkt och det enda som hörs är ljudet av enstaka bilar som brummar förbi. Och ett flygplan märkte jag nu.

Jobbet betalar mig inte nog, det här är en av två lediga dagar denna vecka, den sover jag bort på dagen, sedan kan jag inte sova på natten med min familj.
Men nu är nätterna slut på ett tag, men de kommer ju alltid igen. Ironiskt nog är det kul att jobba natt, det trivs jag kanon med. Det är bakmällan som är mindre rolig då.

Om man skulle försöka sova då kanske?

Stress, men kul. Åh så kul.

Jag jobbade över igår, var hemma till 23 ungefär, sedan i säng och sovade vid 00. Upp klockan 05:30 jobba från 07 14:30. Hämtad utanför jobbet och snabbt iväg till Eskilstuna och Parken Zoo, där väntar sedvanligt Apor och Tigrar innan det är dags för en uppsättning av Astrid Lindgrens värld på scenen. Vi åker hem runt 18:30 och är hemma kvart över sju.

Man blir ju trött av att bara läsa om det. Nu jobbar jag natt två dagar sedan är jag ledig två dagar. Det behövs. Även om jag älskar mitt jobb så känns det ibland som att man spenderar alldeles för mycket tid där. Men det är verkligen kul, otroligt kul!









Våra sötnosar älskade Astrid Lindgren kavalkaden med Pernilla Whalgrens barn, men sonen tröttnade efter en 40 minuter. Så kan det vara.

Nu till Criminal Minds!


...

Off to work, slutar 22:10. Börjar imorgon igen 06:55. Underbart!

Älsklingar!










Harry Potter och Zlatan

Harry Potter och halvblodsprinsen var bra. Eftersom det blir fler filmer, en eller två, osäker faktiskt, så blev det inget slut. Direkt eftertexterna dök upp så ville jag se mer, fortsättning efterlängtas snarast. Jag tycker de två senaste filmerna har varit riktigt bra, de börjar växa upp nu, problemen blir mer uppenbara, kamp mellan gott och ont mer tydlig. I början handlade det mest om barnrumpor och därigenom deras problem. Om än lite större än mina när jag var en barnrumpa. Jag har aldrig läst böckerna, det ska tydligen vara en fördel när man ser filmen. Det sägs att mycket saknas, många viktiga bitar i det stora komplexa pussel som omger gott och ont i denna serie. Tendensen när man gör filmer av böcker är att det blir så, när allt kommer omkring handlar det om pengar. Filmen ska sälja och då räcker inte den inbitna skara som kan titta på en fem timmars film. De behöver kringpubliken, strötittare som får försäljningen att skjuta i höjden. Då blir trovärdigheten lidande. Sagan om ringen trilogin led av samma symptom. Men se det blev riktigt bra ändå.

Värt att nämna är att föräldrabloggar är uppe igen, det tycker jag är kul. Där finns möjlighet att delta i tävlingar, hamna på topp 20 lista, läsa bra rekomenderade familjebloggar och annat nyttigt. En mötesplats helt enkelt.

I övrigt kan noteras att Zlatan återigen verkar vara aktuell för Barcelona. Det är bra. Jag har påpekat det förut och gör det gärna igen. Zlatan är alldeles för bra för Inter. Nu kommer han förhoppningsvis tll en klubb som har världsstjärnor på varje position. Bara se hur bra Barcelona gjorde en spelare som Henrik Larsson. Tänk om bara det svenska landslaget nu kunde bygga ett lag kring en av fotbollsvärldens största stjärnor, tänk om vi kunde vinna något! Jag är trött på att se trötta svenska förbundskaptener och trötta svenska fotbollsspelare som inte kan spela fram Zlatans genialitet. Med den kan man vinna ett EM slutspel. Utan densamma åker man ur i gruppen.

Zlatan är kung!



Kulpåhjul.se

Off to work

En snabb middagslur och nu är jag på väg till mitt spännande arbete. Slutar klockan 20.

Vaken och pigg

Eller ja, vaken har jag varit sedan klockan 07:00. Pigg inte innan nu. Barnen tar tyvärr inte alls så mycket hänsyn till att man ibland arbetar kväll. Idag hade jag definitivt behövt sova till 09 iallafall. Arbetade till 22:10 igår kväll, inte i säng innan 00.
Havregrynsgröt till frukost, lika klistrigt och gott om vanligt.

Det var ett helt fantastiskt väder igår, innan jag jobbade. Sedan blev det sämre, mer sådant. låt mig få njuta och alla andra lida. Hmm, kanske inte är helt pigg ändå.

Barnen bläddrar i en Vi föräldrar tidning och tycker alla bebisar är såå söta just nu, kul att se. Rätt vad det är kommer dottern fram med alla tusen frågor, vadär det? Vad är det? Vad är det? Enformig fråga, men man kan få en mängd gånger på en dag. Hon är i den åldern, både sött och lite smått irriterande ibland.

Ikväll slutar jag 20:00, med andra ord så är det lite kväll kvar när jag kommer hem. Det är inte ofta, ska bli riktigt skönt. Och på fredag är det Harry Potter och halvblodsprinsen som gäller. Spännande värre.

Sommar & Sol

Fem kilometer i Rocklunda spåret och nu mår jag bra.

Dag för lunch!

Rubriktorka

Dagen har gått på bra idag. Handlat ett par nya shorts som jag ska ha när jag tränar, de är helt supersköna. Just nu är familjen i lilla Hallstahammar och hjälper mormor/gammelmormor med att rensa ur en översvämmad källare. Det lämnar mig alldeles ensam här hemma. Bloggen finns och tur är väl det, annars hade jag förmodligen behövt städa eller göra något annat vettigt och tråkigt. Det här är så mycket roligare.
Äntligen lite mer vettigt väder ute, varit fint både idag och igår, med några få undantag. Det är bra, sommaren behövs. Vintern är lång i det här landet. Det är snart nog höst, ledighet och en massa mys ändå, vi behöver inte stressa in i det. Onödigt. Lyssnar på förträfflige Eminem och det nya album han släppt, det var på tiden!
Längtar redan efter nästa.

Idag har jag varit och hämtat ut biljetterna till Harry Potter på fredag, ser fram emot den filmen otroligt mycket. Magi är underbart, en hel magisk värld. Älskar tanken på det, det är mest därför jag tycker om filmerna. Att se en värld som innehåller mer än vår, lite annat, lite spänning, lite magi helt enkelt.

Har läst lite om lokal fotboll idag också. Syrianska IF Kerburan, vårt lokala Vallbygäng som för tillfället passerat anrika VSK i tabellen har tur och får behålla sin inlånade guldklimp Mattias Mete resten av säsongen. Det är inte illa, men han har inte presterat bra. Fast det är klart, det kan säkert lossna för honom under hösten.
I VSK ligger det lågt, kommer inget nyförvärv så ser det fortsatt mörkt ut. Så som vi presterat i år är det så man kan bli gråtfärdig, fan vad dåligt vi spelat på slutet. Hoppas det vänder hemma mot Skellefteå. Ett av seriens sämsta lag. Jag har skrotat alla förhoppningar om uppflyttning. De ligger på kylningen en fem år eller så. Det är vad som ser ut att behövas, om inte mer ändå.

 

Vinnarinstinkt

Kolla in vinnarinstinkten hos dottern min i denna bild. Hon kommer bli en riktig sportdåre tror jag, En bra sådan!


Kvällsmys

Lite Criminal minds innan Prison break tar vid ikväll. Myyys

Busfabriken

Lite bilder från Busfabriken igår kommer här nedan.

Boll avdelningen är alltid lika kul




Superkoncentration!






Den här åkte både barnen och jag, många gånger.


Den här pärlan möter man vid ingången, till barnens stora förskräckelse.


Kul hade vi igår, annat har det varit idag då jag jobbat samt att regnet piskat som attans i Västerås. Snart dags fär våra två små pärlor är hemma att sova, de är riktigt trötta. Det är förövrigt jag också, undrar just om jag inte kommer råka natta mig själv också av misstag. risken finns.

Alldeles för tidigt på en söndag

Off to work. Vi fixade ett och ett halvt avsnitt av criminal minds igår. Sedan sov vi gott efter den dagen.
I eftermiddag/kväll laddar jag upp bilder från busfabriken.

Vilken dag!

Det kan man påstå, jag lämnade hemmet 06:30 och satte fart mot mitt arbete på cykeln, sedan dess har jag inte varit hemma, familjen tog en roadtrip till Norrköping och besökte Busfabriken, oj så kul vi haft. Men kameran ligger i bilen, vi ska ta in den under kvällen så några kort och en lite längre rapport förmodligen under mogondagen.

Kanske det blir ett eller ett par avsnitt av Criminal minds ikväll. Det är lockande.

Det var så länge sedan min vackra barn publicerades på bloggen, så här kommer två sommarkort!




Förmiddags arbete

Ja, då var det dags, att arbeta lördag förmiddag känns bra. Det är lugnt och fint på jobbet. Oftast det vill säga. Vet fortfarande inte riktigt hur det blir i eftermiddag, antingen åker familjen till Norrköping och besöker busfabriken, eller så åker vi till Söderköping efter vi har varit i Norrköping. Eller så åker älsklingen själv till Norköping under tiden som jag och barnen är hemma och hittar på något.
Så det är frågan om vad det blir.

Som sagt, nu bär det iväg till jobbet. Hoppas på fnt väder till alla andra som får vara hemma!

Film

Lady in the water var inte alls vad jag förväntat mig. Den var inte dålig, absolut inte. Jag har sett många mindre bra filmer. Men jag ville ha mer, mer av den väld Story representerade, mer av sagorna.
Nu har jag sett den och är nöjd med det. På fredag ska vi gå på Harry Potter och halvblodsprinsen. Jag älskar filmerna och ser fram emot den. Vi kanske skulle ta en Potter film här hemma varje dag som uppladdning. Det låter vettigt. Men det tyckte inte frugn vill jag lova, hon tittade precis på mig som om jag kom från en annan värld när jag presenterade förslaget. Den här fighten ska jag vinna.

Imorgon blir det kanske Busfabriken i Norrköping, vi hoppas på det. Jisses vad kul det är där.

Positiv överraskning

Middagen smakade kanon!

Fruktstund

Dotter och jag har en liten fruktstund här hemma. Älskling och son har åkt till Hallstahammar för att hjälpa släkt.  Hon bara älskar clementiner, dottern. Kan äta hur många som helst om man inte begränsar henne. Och det är ju bra. Annars har det varit en lugn dag. Tagit det lugnt och försökt njuta. Inte ledig i helgen heller. Men jag jobbar förmiddag och det är skönt, då har vi ju hela eftermiddag ihop, familjen.

Vad ka vi hitta på under eftermiddagen jag och dotter tro? Det får visa sig, något blir det alltid.

Äh

Efterom det spontana bioibesöket igår gjorde att tvätten lades på hyllan istället för att tvättas i maskin så får i vackert tvätta idag istället. Och det går väl an, då det är lika tråkigt väder idag som igår. Med ett undantag, det spöregnar inte ute, de bara ligger fint i luften. Jag börjar faktiskt sakna sol och värme. Jag försöker att inte klaga å vädret, exempelvis om det är varmt klagar jag inte på det, då njuter jag. Är det regnigt och tråkigt då finns det andra fördelar, som städning och sådant att ta till. Roligast är ju de människor som klagar när det är varmt och soligt, för at sedan beklaga sig ännu mer när det är kyligt. Sådant brukar jag skratta åt.
Undrar just om jag inte precis hörde lite åska långt borta.

Jag skulle vilja åka till busfabriken i Norrköping, där var det riktigt kul.

Ryanair vill att man ska kunna stå på planen och på så sätt få flyga gratis, det är ju lysande!

Lady in the water ikväll? Jajamän.

Bio!

Ja, vi var alltså och såg på baksmällan idag. Kul, och det är alltid roligt att gå på bio såklart. Det har hänt mer idag som är filminriktat, vi gjorde ett snabbesök på MediaMarkt och köpte Lady in the water på Blu-ray samt Criminal minds säsong 1. Filmen har jag velat se länge men aldrig riktigt fått tillfälle och serien tycker vi åda är kanon, dessutom har vi ju slut på serier här hemma för tillfället. Vi inväntar fortsättningar på Two and a half men och Ghost Whisperer speciellt.

Undrar just om det är dags att slökika lite på tv. Otroligt nog så såg det inte ut att vara något trots att vi har alla Canal + filmkanaler samt alla tv 1000 filmkanaler. Eller det är såklart en mängd filmer, men inget som verkar tillräckligt intressant. Så kan det vara.

Det är så underbart tyst här hemma just nu. Helande!

Baksmällan

Vi såg baksmällan på bio idag, älsklingen och jag. Den var riktigt bra. Där fanns roliga bitar som var hysteriska och mindre roliga, men det får man ju alltid på köpet.

Nu ska vi natta barnen, sent idag tack vare bion, men det är så sällan att det redan är förlåtet.

Regn och rusk

Det minst sagt öser ute, har gjort det hela dagen och natten. Vad jag förstått med ganska stora översvämmningar i hus och på gator lite varstans. Med andra ord en dag som gjord för städning hemma, så det är vad jag ägnat mig åt ett tag. Städat lite men nogrannt. Det får utökas lite varsom. Vi måste snart iväg och handla också.
Tvätt väntar ikväll, vardagsbestyr smäller högst sådana här dagar, tänk om det blir sol imorgon? Då rusar alla ut och lapar sol, ingen tanke på städning, handla eller tvätta. Så det är lika bra att passa på.

Såg på Stardust nu på förmiddagen, vilken otroligt bra film. Blev oerhört positivt överrraskad. Många filmer nu för tiden tycker jag blir lite innehållslösa trots att filmmakarna vill få in så mycket handling som möjligt på två timmar. Den här filmen tyckte jag innehöll mycket, på ett bra sätt. Enkel handling, trovärdig. Det jag saknar är mer bakgrund kring huvudpersonerna, allt går så kvickt undan ibland att det glöms bort. Men helt klart ett äventyr man kan bygga vidare på tycker jag.
Fler filmer!
Appropå Stardust så är faktiskt Robert De Nero helt fantastisk. Han kan spela vilken förbannad roll som helt. Han är lysande i allt från Gudfadern till Meet the Fockers. Det är en stor styrka.

Förövrigt så längtar jag efter att Sagan om ringen trilogin släpps på Blu-ray i november. Äntligen!

Vaken och pigg?

Det blev inte mycket av Bringing out the dead, en 20 minuter in i filmen så insåg jag att jag sett den förr, och dessutom slog av efter halva. Så det vart Erin Brokovitch istället, som är bra. Sen sov jag också.

Regn och rusk och ett riktigt åskoväder över Hallstahammar alldeles utanför Västerås, en villa hade börjat brinna efter ett åsknedslag. Stackare. Och jag som inte var på jobbet.

Nåväl, dags att börja dagen.


I varje förskola på Hammarby hänger en tavla lik den nedan med samma budskap:



Vackra ord, dessvärre kan vi med vår erfarenhet och många andras dessutom bara konstatera att Hammarby förskolor har mil och åter mil till sin vision. Mitt råd till enhetschefen Farmor Anka är att börja med att lyssna på och kommunicera med föräldrar om inte ligger i er linje om god barnomsorg. Inte låta personal felbehandla, skicka hem barn som inte är sjuka minst en gång i veckan och sedan prata bakom ryggen på föräldrar som hämtar sina barn.
Exemlen är många på där ni saknar värme, gemenskap, självaktning, empati, erfarenhet, trygghet och förmåga att få alla delaktiga. Hur ska ni kunna förmedla detta till våra barn när ni själva inte besitter dessa egenskaper?

Eftersom att jag gärna lägger till självinsikt till listan på egenskaper ni saknar så har jag väldigt små förhoppningar på att något kommer att ändras.


Film

Nu blir det Bringing out the dead med Nicholas Cage, han är en av mina stora favoriter.

Familjen sover, det ska jag med efter filmen.

Fotboll

Barnen sover och en annan funderar på hur sjutton man ska kunna göra detsamma. HAr jobbat två nätter i rad nu och då är faktiskt dygnsrytmen lite rubbad. Skönt att jag är ledig till på lördag. Natten som var gick sitt lugna mak utan några större poblem. Lite åskoväder i Göteborgsområdet oroade oss ett tag men här i länet var det lugnt. Skönt att få en sådan natt ibland också.

Det är fotbollsuppehåll nu i hela Juli i division ett norra, där VSK spelar. Lika bra det, då kanke vi kan få glömma eländet ett tag? VSK spelar som krattor, riktigt dåliga. Jag vill ha tillbaka Johan Svensson på mittfältet, jag tror han kan bidra fortfarande. Jag vill ha tillbaka David Wikström i målet. Jag vill ha tillbaka en bolltrollande Titus Mulama. Men det är drömmar tyvärr. Kommer inte hända. VSK ska vara glada om de lyckas hänga kvar, så jädra illa är det. Man orkar knappt med misären längre.
VSK saknar organisation, det spelare jag nämner ovan försvann för at de inte ko överens med Anders Carlsson, VSKs ordförande. Det är vad man förstått iallafall, inget som av naturliga skäl kommenterats utåt. Detsamma med Hans Johansson, tränaren som sånär tog upp VSK i superettan förra säsongen. Sedan blev han sparkad (?) Undrar just om inte Anders Carlssons tid är ute nu, han började bra, men engagemanget verkar ha försvunnit och nu ser han mest ut att vilja styra och ställa helt själv. Inte helt bra. Det ryktas om att tre spelare får lämna för att de inte presterat. Det roliga i det är att i nuläget behöver vi alla tillgängliga spelare.

Orkar jag se på en film kväll?

Bildspecial Power meet

Vi kör en bildspecial, inte mycket text men en hel del bilder på årets kansk knäppaste event i Västerås. Power Meet. Somliga tycker om det, andra inte. Vi hade iallafall kul. Barnen älskade bilarna.









Nu kommer bilder från festen på vår gata, precis där vi bor. Köpingsvägen. Just another friday liksom.









Fest som sagt, alldeles utanför dörren. Det är helt okej. Gick bra att sova och barnen blev inte så störda som befarat. Kul hade de också. Älskade alla bilar som åkte runt och runt.

Vaknat efter natten

Då var jag uppe och livs levande igen. Den här natten kändes riktigt tung, tyngsta hittils. Dels var jag trött och dels hände jobbrelaterat som jg och min kollega hade svårt för.  Jobbet har både fördelar och nackdelar, dels kan vi hjälpa väldigt mycket, men ibland står ödet utanför vår kontroll. Det är svårt emellanåt.
Skönt att sova länge idag, det innebär att jag har eftermiddag/kväll med familjen nu istället för att sova då också. Har sista natten inatt innan jag är ledig fram till lördag. Så imorgon sover jag kortare och hoppas på finare väder.

Jag har hittat en sida som heter föräldrabloggar.se eller snarare så har den sidan hittat mig. Jag har varit med på deras topplista som de har för föräldrabloggar i tre dagar nu, det är jättekul såklart! Kika in på sidan för där finns mycket roligt att läsa. En riktigt bra sida och en kul mötesplats för föräldrar som bloggar!

Nu har barnen och älskling kommit hem, barnen ska få i sig lite mat innan kvällsbestyren tar vid. Innan jobbet tar vid kommer vi nog att kika på Rosa pantern 2 som vi fick hem i brevlådan igår. Hoppas den är lika rolig som ettan var. Vi får se.

Mellanlandning

Mellanlandning hemma nu innan nattpasset tar vid. Ska sova i eftermiddag/kväll hos min syster, skönt för älsklingen som lipper ta sig iväg. Sen blir det någon film innan jag cyklar iväg till jobbet. Två nattpass väntar, inatt och imorgon natt, sen är jag ledig fram till på lördag. Skönt värre!

Nu ska jag pussas lite med familjen innan jag sticker.

Jobb, jobb, jobb

Så blir det. Förmiddag nu, hem vid 14 med andra ord. Hem och sova ett par timmar för att g mig iväg på ett nattpas klockan 22. Mycket med jobb. Men jag tycker om att arbeta natt, det är så lungt och skönt på arbetsplatsen då.

Hoppas att alla som inte behöver jobba får en riktigt fin dag idag!

Power Meet - Slut!

Och det är skönt. Borta är allt skräp som folk fullkomligt spyr ur sig utan tanke på barnen som leker där. Det stör mig, att människor är så egoistiska, papper och sådant gör mig egentligen inget, förutom att det ser förbannat fult ut, men cigarettfimpar, snus flaskor och annat är livsfarligt. Att man inte har mer i huvudet.
Något jag tyckte såg sorgligt ut var alla dessa medelålders män och kvinnor som verkligen trodde de var 18 igen, såg rent av patetiskt ut när de limmade på 13-14 åriga. Att man orkar skämma ut sig så.

Annars hade barnen kul när de tittatde på bilarna, det var det första dottern sa till mig idag när jag kom hem.
- Titta på biiiilarnaaaa.
Tyvärr så har de åkt hem, men det kommer fler chanser.

Jag jobbar förmiddag/natt imorgon, mycket jobb med andra ord.


Woopa.se

Power Meet

Vi orkade med en sväng på Power Meet idag med grannarna, gott sällskap för både oss och barnen med andra ord. Sälva Power Meet imponerade inte alls mycket, men jag misstänker att de riktiga dagarna för detta är fredag och lördag. Jag känner mig iallafall glad över att arbeta förmiddag både lördag och söndag.

Kommer upp lite bilder under morgondagen. Det är så varmt och härligt nu, svårt att orka med!

Hammarby förskolor.

Dags att skriva av sig igen då om Hammarby förskolor i Västerås. Har tidigare skrivit ett högst aktuellt inlägg om detta här.  

Nu har jag haft båda mina barn hemma då jag varit föräldraledig i två månader, en viktig och framförallt rolig tid för oss tre att umgås. Under föräldraledighet har man rätt att utnyttja tid på dagis 20/vecka för de barn man inte är föräldraledig med. Det har jag sett som helt onödigt då jag har velat skapa band till båda mina barn under denna period, dessutom är vi så pass missnöjda med den barnvård de har på avdelning skattkistan att vi får ont i magen av att lämna henne där.
Så jag har avstått. Och det har varit ett riktigt bra beslut.

I fredags ringde jag då avdelning skattkistan och klar gjorde för förskolelärarna att min dotter börjar igen på tisdag (denna vecka) men att jag kommer redan på måndag för att vänja in dem lite innan vi lämnar de helt på förskolan. Bra idé, sa denna förkolelärare och så bestämde vi. Jag var där på måndagen och det mesta gick bra. Det enda som var lite ovanligt var att väldigt få av personalen presenterade sig.
På tisdagen började vi med att lämna barnen, jag lämnar och min älskling hämtar när hon slutat jobba, inget ovanligt i det. Igår när hon skulle hämta barnen så märkte att hon att peronalen började tissla lite tyst och bakom ryggen på henne, hon frågade vad som stod på, och de sa att det var högst märkligt att våra barn gick på förskolan. Hon blev naturligtvis helt paff och frågade varför det skulle vara märkligt.

- Jo, ni har ju varit borta i två månader, säger den ene.
-Vi har planerat personal och nu är vi för få, säger den andre.
En tredje sitter och nickar medhållande.

Till saken hör då att innan jag vart föräldraledig så fick vi hem och lämnade in en lapp om sommarplaneringen, där skrev vi klart och tydligt att barnen behöver tillsyn under hela förskolans semesterperiod. Barnen har ju sin semester med mig, i maj och juni, sedan behöver de tillsyn i Juli och augusti för att vara lediga igen i september. Klart som korvspad.

Idag när jag ska lämna mina barn och har planerat att fråga personalen vad som pågår, hur i hela friden kan man sitta i en ring och baktala föräldrar som hämtar sina barn? Nog för att de arbetar på dagis, men måste man sänka sig till en femårings nivå i diskussion för det?
När jag kommer in så hugger enhetschefen tag i mig och ifrågasätter vad jag gör där med min dotter (det är hennes avdelning vi haft problem med).
Jag frågar henne vad problemet är? Jag har lämnat in en lapp där jag skrev att barnen behöver tilsyn, samma lapp personalen sa att de bygger sin sommarplanering kring.
-Jo, sa hon, men sedan slutade du ju. Ni hämtade hennes saker och sa att ni aldrig mer tänkte komma tillbaka.

Hmm, vi hämtade mycket riktigt hennes kläder. Hon skulle ju vara hemma på föräldraledighet i två månader, vad ska hon med kläder och napp till på dagis? Allt annat är kvar, teckningar hon målat och saker hon gjort, sådant man hämtar om ens barn slutar.

Jag frågade om hon tagit emot en uppsägning av mig? Nej svarade hon, jag frågade om Västerås stad mottagit en, Nej säger hon. Jag frågade slutligen om hon ringt mig och fått bekräftat att jag avsagt mig förskoleplaceringen, hon eller någon annan personal. Nej, säger hon.
-Varför i hela friden tror du då att jag sagt upp platsen?
-Ni är ju så missnöjda med personalen.
-Ja, det stämmer, din personal har negligerat sin tystnadsplikt och sådant tar vi ganska allvarligt på. Vi är väldigt missnöjda.
-Men du vägrar pratat med mig?
. Ursäkta, jag har sökt dig sju gånger, lämnat tre meddelanden genom Västerås stads växel, och du har ringt och sökt mig EN enda gång. Och då ringer du till jobbet fast du vet vad jag jobbar med. (SOS operatör) Jag har inte tid att samtala med dig när jag jobbar eftersom att jag behöver svara på viktiga 112 samtal.

Hela denna konversation var så extraordinär att jag ångrar att jag inte tagit med en bandspelare och fått ljudfiler, det är så oerhört hur en enhetschef kan bete sig på det här sättet. Jag har aldrig varit med om liknande och skulle bli förvånad om hon får vara kvar mycket längre. Inkompetent ledarskap återspeglar sig i personalens agerande.

Det som är märkligast i historien om tysnadsplikten de negligerat är att enhetschefen verkar inte det på allvar. I mitt yrke skulle en ordentlig undersökning göras, jag skulle förmodligen bli anmäld och åtalad. Den här enhetschefen har inte lyft ett finger trots att jag lämnat meddelande och sagt att de gjort fel. Jag har ett utdrag ur vår dotter journal som visar att de ringt bvc och ställt närhgångna frågor om just henne, utan vårt tillstånd. Berörd personal hävdar att de fått ett muntligt tillstånd av min älskling, vilket är heöt felaktigt, bekvämt nog så kan en av hennes kollegor bekräfta detta då hon var med i denna påhittade konversation. Personal som ljuger och backar upp varandra är väl inget ovanligt, men en undersökning skall göras ändå. Det har denna enhetschef inte mäktat med.

Vi kommer att göra vår egen anmälan så snart i bytt förskola i augusti.

Hammarby förskolor i Västerås är en ankdamm utan dess like, en ankdamm fylld av inkometens och där enhetschefen är farmor Anka i egen hög person.

Det är viktigt dock att poängtera att Regnbågen på knattekompaniets förskola är helt kanon, personalen har varit jättetrevlig och också fortsatt att vara det under allt som pågått. Jag förmodar nästan att de sympatiserar med sina kollegor på andra sidan byggnaden, men har i kontakten med oss alltid varit vänliga och raka. Så att lämna vår son har alltid gått bra. Och det är jag oerhört tacksam för.

RSS 2.0