Förskola i Västerås

Damen är tre år och några månadr och har under desa år nu avverkat tre stycken förskolor. I tur och ordning Bäckby Norra förskola, Vildmarkens förskola samt knattekompaniet förskola avd Skattkistan. Det är de två sistnämnda som tar upp mina tankar, men av helt olika anledningar.
Jag skrev upp avdelning skattkistan på knattekompaniets förskola därför at där finns två avdelningar och det är som natt och dag i kvalitet på dessa. Jag vill inte att den andra avdelningen dras ner i samma fack som skattkistan.

Vi har haft damen där sedan i Januari, hon trivs jättebra och vännerna är många, problemet är prsonalen. På vildmarkens förskola där damen gick på innan var ho aldrig sjuk. Och då menar jag aldrig. Hon hade någon släng av magsjuka men i övrigt väldigt frisk oh kry.
Personalen på Knattekompaniets förskola avd skattkistan har valt att under tre veckors tid ringa hem Damen för magjsuka inte mindre än fyra gånger (!) Alla dessa gånger hae vi henne hemma 48 timmar innan hon återbördades till denna föskola. Hon var alltid frisk hemma, hon har alltså inte varit sjuk alls. Det är otroligt anmärkningsvärt. I samband med alla turer när vi varit misnöjda och försökt ta en dialog med personal har densamma alltid slagit detta ifrån sig och gått i sådan låg försvarställning att det blivit svårt att kravla upp igen. Och där ligger nu personalen och sprattlar runt i skiten samtidigt som vi är oroliga för vår dotters välbefinnande.
Personal har på eget bevåg ringt til vår bvc sköterska och diskuterat vår dotters mage, i ett patetiskt försök att få belägg för sitt agerande. Det är inte bara anmärkningsvärt utan också stötande och olagligt. Det är ett brott mot den tystnadsplikt som reglerar deras arbete. Vid konfrontation har nu personalen valt att sluta sig inom sin egen grupp och påstår på riktigt att de har fått ett ´medgivande av oss att prata med vår bvc sköterska. Det här är en lögn!

Vi kommer naturligtvis inte ha våra barn kvar på denna förskola och jag vill uppmana ALLA föräldrar som funderar över sin förskoleplacering att inte välja Knattekompaniets förskola på Hammarby i Västerås. Denna avdelning är ett svart hål vad gäller lagar och regler, anständighet och vett.

Vi är för övrigt inte ensamma om detta bemötande. Det har hänt förr, vi har sökt kontakt med personer som drabbats av denna peronal tidigare, och våra historier är näst intill exakt lika. Och det utan att vi känner varandra sedan tidigare. Om jag vore chef på ProAros, så skulle jag ta mig en ordentlig funderare på vd man ska göra åt personalen och kulturen på Knattekompaniets förskola avd Skattkistan.
Folk är inte tysta om sådana här problem längre, det kommer ju liksom ut.
Det finns fler konsekvenser, vi bor just nu hos Bostjärnan förvaltnings AB, men vi måste flytta. Vårt dagis kommer ligga på andra sidan stan. Kanske borde Bostjärnan reagera? ICA Sjöhagen ligger precis invid oss, där gör vi nästan alla våra inköp, där kommer vi inte kunna ha dla om vi flyttar. Konsekvenserna av denna personal på förskolan kan bli många och långa.

Vi har ställt damen och herrn i kö på Vildmarkens förskola, den känner vi till sedan tidigare och damen har många vänner där hon fortfarande pratar om. Personalen är engagerad och barnen är ute konstant. Vi tvekade länge innan vi bytte från Vildmarken, och det är något som både jag oh min sambo ångrar djupt i dag. Från himlen till helvet är ett passande uttryck.

Vi hoppas på en ljusning!


Föräldraledighet

Så var det äntligen dags, min föräldraledighet kickar igång från ikväll 22:10 när jag slutar arbeta. En underbar tid väntar med båda min två busungar hemma. Mycket med bus, tjo och tjim, frustration och glädje. Allt förpackat i två små lintottar på tre och och ett och ett halvt år.
Vad ska vi göra hela dagarna? Jag måste få säga att det verkar som en vettig idé att ta ut denna tid under maj och juni månad. Som det verkar kan det bli riktigt bra väder. Det har sett lovande ut ett tag nu. Sedan arbetar jag hela Juli och Augusti för att ta en skön semester i september.

Under föräldraledigheten blir det givetvis en hel del fotboll. Att kunna följa VSK mer nära nu än på länge är riktigt skojigt. Speciellt som barnen faktiskt uppskattar fotboll, eller iallafall damen, herrn är inte så förtjust i att sitta still vad det än gäller. Spritter i benen på honom.

Vi har ett val att avklara också. Eftersom att jag inte är en jättestor EU anhängare så är jag inte otroligt motiverad inför det val som stundar. Men eftersom att jag uppskattar att få möjligheten att välja så ska jag utnyttja den. Då parlamentet mest är en politisk fars väljer jag att inte ta det allt för seriöst, jag kommer dock att lägga min röst på piratpartiet, tror jag! Än lite osäker, men jag tror att EU parlamentet är den bästa plattformen för detta parti att påverka. Beslut ligger tyvärr inte längre hos vår egen riksdag, utan den lägger sig ofta platt för parlamentet. Jag skulle däremot inte vilja se piratpartiet i riksdagen, det finns för mycket ansvar där. Då brukar min röst tillfalla Socialdemokraterna. Mer osäker nu.

Nu ska jag iväg och lämna Herrn på dagis. Damen är hemma med mig till att börja med. Sedan tar faster över innan mamma kommer hem från jobbet.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0