Hej då Hammarby!

Ny dag och sista dagen i vår lägenhet. Imorgon tar vi en årlig flytt till ett nytt ställe. Är ledig hela veckan, ska bli kanonskönt precis efter flytt så allt kan komma i ordning så snart som möjligt.
Vattkopporna lever på som vanligt här hemma, inget på William än men å andra sidan kan det tydligen ta flera veckor efter att man blivit smittad tills dess att sjukdomen bryter ut. Så det kommer snart nog ändå.
Just nu snurrar pippi på dvd här hemma, barnen är trollbundna. Det är stora äventyr det där för små knattar.

I eftermiddag kör jag sista arbetspasset på bra mycket mer än en vecka, är ledig från måndag till måndag och då har jag en utbildningsdag, därefter ledigt två dagar och sedan är det dags för 112-dagen torsdagen den 11/2 (fyndigt). Då är ni mer än välkomna ner på stan för att ta del av SOS Alarm och vad vi pysslar med. Det blir nog riktigt kul.
Med andra ord, inte mycket arbete vid bordet för mig nu.


Sunes sommar

Fortsätter med klockren humor. Sunes sommar och den solklart bästa sekvensen i filmen.


Hassan

Det här klippet nedan håller humor av världsklass, att koppla samman två pizzerior är humor på extremt hög nivå. Om man ändå fick använda utrustningen på jobbet så här.
Jag älskar Hassan


Vattkoppor

Det här med vattkoppor är intressant, det började med några små och få prickar på henne, nu har prickarna fullständigt tagit över och finns nästan överallt, bara ben och armar som är relativt skonade än så länge. Det har börjat klia då och då men det kommer nog bli värre, annars mår hon bra, glad och pigg som alltid.

Idag får vi besök av Heby städ och flytt. Eftersom vi ska flytta nästa vecka vill få en uppskattning på kostnad av att använda dem i flytten, kan det vara så skönt att någon annan bär över allt åt en? Otroligt bra skulle det vara. Men som sagt, inget bokat än. Vi få tillgång till lägenheten på måndag, som senast klockan 12. Denna gång blir det allra viktigaste att kolla in städjobbet först, sist åkte vi på en riktig mina.

VSK fyllde 106 igår, bandyn slog Falun med 15-2. Hyfsad födelsedag får man säga. En annan firade på jobbet med lite tårta på kvällskvisten samtidigt som jag följde liverapporteringen från VSK bandys hemsida.

Jag saknar sommaren, eller ska jag säga längtar, för det är nog mer så. Jag uppskattar annars verkligen den vinter vi har. Vintern som den var förra året är enbart deprimerande och tråkig. I år har den varit magnifik, men jag är en sommarmänniska, så är det bara.
Sedan jag fick barn är det dessutom så otroligt omständigt med alla kläder på vintern, nödvändigt naturligtvis, men finns det något skönare och bara slänga på sig ett par shorts och tunn tröja och sticka ut i lekparken? Svårslaget, bjuder på en av många sommarbilder och drömmer mig bort ett tag.




Mobilblogg

Det där funkar inget bra. Försökt och nu lägger jag ner!

Hemma med stackars dotter som har vattkoppor, nu ska jag försöka förgylla hennes dag, hela dagen.

Inaktivitet och effektivitet

En längre tids inaktivitet här har medfört en oerhört mycket större aktivitet på andra plan, det är naturligtvis inte av ondo. Vi flyttar snart, tar pick och pack och flyttar till en större och mycket mer fräsch lägenhet. Dessutom får jag riktigt nära till jobbet, det tycker jag om.
HAr mycket på bordet, en dotter som visar tecken på vattenkoppor (stackarn), jobbet naturligtvis där jag fått förmånen att bli vald till ordförande i vår lokala unionen klubb. Det är riktigt kul och jag var nyligen på konferens i två dagar i mitt nya uppdrag. Superskoj! Men naturligtvis förpliktigar ett sådant förtroende, det krävs utbildning och engagemang för att det ska bli bra, och det ämnar jag ordna. Det här kan inte göras eller tas halvdant.

Jag tror jag avslutar här för kvällen. Har mer på hjärtat men det tar vi en annan gång, tycker så synd om min vackra, fina dotter just nu. Jag hade ett helvete med vattenkopporna så jag ska försöka förgylla hennes dagar allt jag bara kan nu.

Äh

3-6 fel lag vann.

Kalle Rosenberg hyllades som den legendar han var. Spelarna vek ner sig under matchen, men så har säsongen sett ut.

Kalle Rosenberg

2010, nytt år och nya möjligheter. Eller nytt år och nya plågor. Tror på en salig blandning som vanligt.

I eftermiddag blir det bandy.
En stor VSK profil har lämnat oss, Kalle Rosenberg kommer att vara enormt saknad på varenda match i fortsättningen. Hejaklacksledare som han görs inte längre och han har med sitt enagagemang alltid förmått publiken att låta efter bästa förmåga. I eftermiddag kommer han att hyllas av klubben i samband med matchen mot Sirius. Jag hoppas att även publiken väljer att hylla denna legendar genom att sjunga i 90 minuter från varenda läktare.  

VSK vinner naturligtvis, 6-2 blir slutresultat inför 2656.



Wollin ångar på i fel spår

Ibland läser jag Malin Wollins texter som publiceras på Aftonbladets hemsida. Det brukar kunna vara roliga texter som tåls att diskutera. Det senaste jag läste av henne har ni här. Även detta en bitvis rolig text men mest skrämmande. Wollin gör samma fel som de flesta feministerna gör, samma fel som gör att feminister får mindre gehör av oss som inte är radikalfeminister på heltid, med andra ord, vi som inte går runt och funderar på vad gröna strumpor på en kille kan ge för omedvetna signaler och på vilket sätt vi hjälper till med att cementera könsskillnader i samhället. Vi slutade läsa hennes text på allvar ganska fort. Så här skriver Wollin ett par stycken ner i texten.

"I en perfekt värld, där jag gärna lever, är alla barn två människors beslut men att både mannen och kvinnan ska bestämma om en befintlig graviditet ska avslutas eller fortsätta är fullständigt idiotiskt. Ett barn som finns i en kvinnas kropp är kvinnans beslut.

Bara kvinnan vet om misstaget som inte var planerat var oplanerat eller ”oplanerat”.

Jag tror att vill man ha en perfekt jämställd värld så får nog alla ge och ta, då handlar det om att inte se ett barn i kvinnans kropp som hennes beslut utan att se barn som blivit till av två människor som ders beslut. Alltså, ingen abort om mannen inte godkänner det. Ansvaret ska tas tillsammans. Även rättigheterna ska delas.

Wollin skriver vidare "Kvinnor har barnmakten. Män har bara att gilla läget."

Män har den ekonomiska makten, kvinnor har bara att gilla läget. Eller så ser vi till att bli jämställda i alla aspekter.

 


RSS 2.0