Wollin ångar på i fel spår

Ibland läser jag Malin Wollins texter som publiceras på Aftonbladets hemsida. Det brukar kunna vara roliga texter som tåls att diskutera. Det senaste jag läste av henne har ni här. Även detta en bitvis rolig text men mest skrämmande. Wollin gör samma fel som de flesta feministerna gör, samma fel som gör att feminister får mindre gehör av oss som inte är radikalfeminister på heltid, med andra ord, vi som inte går runt och funderar på vad gröna strumpor på en kille kan ge för omedvetna signaler och på vilket sätt vi hjälper till med att cementera könsskillnader i samhället. Vi slutade läsa hennes text på allvar ganska fort. Så här skriver Wollin ett par stycken ner i texten.

"I en perfekt värld, där jag gärna lever, är alla barn två människors beslut men att både mannen och kvinnan ska bestämma om en befintlig graviditet ska avslutas eller fortsätta är fullständigt idiotiskt. Ett barn som finns i en kvinnas kropp är kvinnans beslut.

Bara kvinnan vet om misstaget som inte var planerat var oplanerat eller ”oplanerat”.

Jag tror att vill man ha en perfekt jämställd värld så får nog alla ge och ta, då handlar det om att inte se ett barn i kvinnans kropp som hennes beslut utan att se barn som blivit till av två människor som ders beslut. Alltså, ingen abort om mannen inte godkänner det. Ansvaret ska tas tillsammans. Även rättigheterna ska delas.

Wollin skriver vidare "Kvinnor har barnmakten. Män har bara att gilla läget."

Män har den ekonomiska makten, kvinnor har bara att gilla läget. Eller så ser vi till att bli jämställda i alla aspekter.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0