Jobb

Nu cyklar jag iväg till jobbet. Slut på föräldraledighet och bad på eftermiddagarna, eller ja, iallafall idag. Är ju ledig imorgon. Så nog finns det badchanser kvar.

Skönt väder att cykla i iallafall, bra mycket skönare än i vintras, det vill jag lova.

Ha det gott!

Natten är kommen

Och jag svettas som en gris?

Värme är underbart, men inte när man sover. Så är det bara.

Dags att sova, imorgon arbetar jag igen, denna gång ett kvällspass, det är alltid skönt tycker jag. Det är så lungt på arbetsplatsen då, om dagarna flänger det runt en massa folk mest hela tiden. Skönt att slippa ibland.

Homeenter gav mig generöst nog nästa betällning portofritt. Alltså en kompensation i storleksorningen 40kr. Kanske inte vad man hade hoppats på men klart bättre än vad de hade hoppats på.

Bedtime stories ramlar nog ned i brevlådan under mogondagen. Ser fram emot den. Adam Sandler gör riktigt bra filmer. Om man vill skratta bort en stund, och det vill man ju.

Media Markt börjar gå mig på nerverna. Snart blir det ett jävla liv, undrar just om jag orkar ringa imorgon.

Gratisbio

 

Denna sajt har nått helt nya dimensioner, från att vara enbart en gratissajt, till att gå steget fullt ut och sammanlänka medlemmar med varandra i ett community. Det innebär att samtidigt som du samlar poäng för biobiljetter eller presentkort och mycket mer så kan du hålla kontakt med vänner, skaffa nya vänner och nätverka.
Gratisbio har med en ny design och funktionalitet gjort det mycket enklare och roligare att få gratis biobiljetter och presentkort.

I och med communityt kan du nu enkelt samla poäng per dygn enbart genom att vara aktiv, skaffa nya vänner och du får poäng, skriv i dina vänners gästböcker och du får poäng, logga in och du får poäng. Det är nu mer enkelt än någonsin tidigare att samla poäng. Dessutom behöver du enbart 200 poäng för ditt första presentkort a 50kr. Det går väldigt fort att komma upp i de poängen som ny medlem.

Passa på att bli medlem, i och med nystarten på gratisbio så är det ett ypperligt tillfälle att bli medlem. Blir du det via länken ovan börjar du dessutom med 75 poäng, du behöver enbart samla ihop 125 själv för ditt första presentkort. Det gör du på ett kick. Välkommen in!

Dagis

Idag tar jag med två stycken barn tillbaka till dagis, de har inte varit där på länge nu och ska dit igen imorgon i skarpt läge. Läge för att testa lite idag och eftersom att Hammarby förskolor tycks vara inkompetenta i det mesta som görs så är sommarplaneringen under all kritik. Tydligen helt okej för all personal att ta semester samma veckor. Vilken arbetsplats har de privilegierna, vi får med andra ord bara vikarier. Å andra sidan kan de knappast bli sämre än på avd skattkistan som är fullkomligt skrämmande. Kanske rent av blir bättre på det här viset.
Den 11 augusti börjar mina barn äntligen på Västerås bästa förskola, Vildmarkens förskola. Både jag och min älskling kan andas ut, inte mer magont över att vi måste lämna bort våra barn till människor som inte tar hand om de på bästa sätt. Äntligen!
Dessutom kan vi äntligen lämna in en anmälan för att de brytit sin tysnadsplikt, de har gnagt hos oss, men vem vågar anmäla de som ska ta hand om ens barn? Faktum är att jag tror att vår dotter hade fått sota för det. Skrämmande!
Tänk om ändå vårdnadsbidraget hade kunnat vara samma ersättning som försäkringskassan ger, då hade jag varit hemma med mina barn, jag har haft så kul den här tiden. Vi har lekt så mycket och busat, städat lite, ätit gott, bråkat, tjatat, skrattat, gråtit, sprungit, haft sönder saker, köpt nya saker, förundrats, kramat och pussat varandra. Ja, mycket har vi hunnit med. Nu återstår bara två hårda månader med arbete sen har jag en månads semester med barnen igen, ser fram emot det redan nu.

Förövrigt är jag fortfarande förbannad för det bortdömda målet igår. Vilket rån, inför 500 vittnen.

Frossle.com

Fotboll

Fotboll idag, VSK tog emot tabelljumbon Östersund och spelade skitdåligt, Fy fan.
VSK gjorde ett riktigt snyggt 3-2 mål i slutminuterna men det gillar inte domarteamet så de dömer bort målet.
Kräkningar nära ungefär.
Usch och fy, kvällen räddas dock av Will Smith och hans nya film Seven Pounds. Stark och bra film, rekomenderas absolut.
Eftersom att Homeenter Filmclub inte håller vad de lovar, med leverans, fick jag hyra filmen på betydligt sämre kvalitet än det Blu-ray format jag beställt filmen på.
Jag ser fram emot den kompensation Homeenter filmclub kommer att erbjuda mig för denna extrema försening. Återkoppling utlovas.

God natt!

Bada bada bada, sommar sommar sommar!

Ungefär så ser livet ut just nu, och inte klagar jag! Vi badar och leker, mest hela dagarna. Idag var inget undantag, efter att vi vaknat och ätit lunch styrde vi mot Ängelsberg och badade ett par timmar. Helt underbart, förutom att jag har ONT på ryggen, tog en längre simtur. Solen var inte skonsam.

Igår jobbade jag ett pass, börjar på riktigt nu på tisdag, men körde ett pass i helgen. Kul som vanligt. Det händer alltid något. Speciellt som det är festival i stan. Då dyker alla tokskallar fram. Det vill jag lova.

Träning imorgon! Och kanske bada?

Riktig badpremiär

Ja, idag har det varit kanon väder, årets bästa alla kategorier. Så när älsklingen slutade jobba vid 13 så åkte vi ner till Björnö och badade. Och som vi badade.
Barnen hade givetvis riktigt roligt. Vi hittade på en strand som inte var så fullbelagd, dessutom var där ngen sandstrnad utan gräs näsyan ända ner till vattenytan, skönt! Jag avskyr nämligen sand mellan tårna. Det är riktigt irriterande. Om jag inte befinner mig vid medelhavet, då kan jag acceptera.





Annars har jag varit riktigt trött ett tag nu, beror säkerlign på att jag ska börja jobba nästa vecka igen. Det har gått alldeles för fort. Skulle vilja vara hemma ett år till känns det som. Minst!
Det blir till att ge järnet i två månader innan en låååång semester tar vid i slutet av augusti.


Beviset! Jag har badat i år!


Paus

En längre paus från allt vad bloggande heter har det blivit. Midsommar har passerat och jag börjar snart jobba igen. Det är med stort vemod jag börjar igen den 30 juni. Sedan jobbar jag ända till 28 Augusti för att gå på välförtjänt semester. Bättre kan man ju inte ha det. Nästan.
Idag har det varit strålande sol (bitvis) ioch vi passade på att dra oss ned mot Djäkneberget med barnen för en trevlig stund i lekparken. Så blev det och barnen hade riktigt kul.  Lekparken där är helt okej, den är enkelt byggd och barnen uppskattar den.







Det började tyvärr småregna lite när vi lekte som bäst och vi vuxna ville definitivt åka hem. Muta barnen med glass så gick det fint. Hem for vi och barnen fick varsin piggelin för besväret. De var nöjda med utflykten och sommarvädret.





Ikväll ska jag och älsklingen se på Benjamin Buttons otroliga liv, ny film med Brad Pitt. Vi har nu sett slut på säsong tre av Ghost Whisperer och längtar hårt efter säsong fyra. Den har nyligen visats klart på tv så den borde ges ut snart. Vi väntar dessutom på att Frasier ska ges ut på svenska, de säsonger man valde att slarva med och ge ut med bara engelsk text. Desstom vill vi ha mer two and a half men och scrubs.
Tipsa gärna om bra serier ni sett som inte är upptagna i listan nedan, där har vi redan det mesta värt att ha.

Vänner
Förhäxad
Two and a half men
Frasier
Ghost Whisperer
Scrubs
Desperate Housewifes
Sex and the city
♥ Grey´s anatomy

Nu är det dags att laga middag här hemma.

Äntligen tillbaka!


Riktigt god morgon

Igår somnade jag abolut senast klockan 20:00 men jag tror jag somnade runt 19:30, skönt värre! Gick upp sex och njöt av morgonen utomhus. Bra sätt att vakna till på.
Klockan 11 ska syrran komma hit och barnvakta lite åt mig så jag kan sticka och träna. Det uppskattas, idag finns nämligen ingen annan tid för det. Vi ska till logoped med dotter direkt efter att älsklingen slutat jobba.
Igår hade vi det trevligt, vi var hos barnen gammelmormor och morfar för att fira hennes födelsedag och det gick alldeles utmärkt. Gott fika och trevligt sällskap.

Snart midsommar, lilltjejen ska iväg till sin farmor i skogen och fira en medeltida midsommar (Typ), vi är kvar i stan och njuter, kanske badar lite med sonen och äter gott här vi.

Barnen pockar på uppmärksamhet nu, så det ska jag ge dem.

Smygpremiär i badet

Vi hade en kul dag igår. Det var ju fint väder här, otroligt nog. Nästan så man regnat bort de senaste dagarna, eller som min mammas goda sambo sa på min födelsedag, man blir snart rynkig när man är ute.
Vi tog pick och pack när älsklingen slutat jobba och drog till Björnö i utkanterna av stan. Där finns en helt okej strand men framförallt mycket med fin natur.
Vi började i lekparken om finns en bit ovanför stranden, där dog naturligtvis kameran, så efter det blev det mobil som gällde, och den är inte alls lika bra.
Därefter gick vi ner till stranden och barnen och vi fick känna på vattnet genom att bada fötterna. Men barnen ville mer.

Leker i vattnet


Så här ser man ut efter ett tjuvdopp, årets första!


Ja, roligt hade vi minsann och ikväll är det så att älsklingens mormor fyller år, så vi drar dit när hon slutat jobba. Barnen älskar att vara där!


Skaffa en snygg design till din blogg

Gratis bio

Hej!
Jag vill återigen tipsa er om en riktigt bra sida. Den heter Gratisbio och här kan du utan kostnad samla på dig poäng och på så sätt tjäna ihop till antingen en gratis biobiljett eller ett superpresentkort. Det är ett presentkort som funkar i en mängd olika butiker och du väljer från vilken butik just du vill ha ditt presentkort.

Du behöver 400 poäng för din första biobiljett och det fick jag ihop på bara några timmar. Du kan delta i olika undersökningar, besöka hemsidor och beställa hem gratisprover helt kostnadsfritt.
Brukar du handla på nätet kan du även göra det via Gratisbio och samtidigt tjäna poäng genom att handla via deras annonsörer.

Kort och gott, det finns många bra och enkla sätt för dig som vill tjäna poäng till antingen gratis bio eller ett presentkort i olika valörer att göra det via Gratisbio.

Anmäler du dig via länken nedan så får du 75poäng att börja med. Anmäl dig idag och börja samla poäng!


Dagen efter min dag

Ja, då var det en ny dag och min födelsedag slut. Ett helt år äldre och således 27 år nu. Ett helt år på en enda dag, så känns det. I sinnet är jag knappt en dag äldre än de 17 jag var för tio år sedan, det är andra delar som mognat fint under åren. Tur är det. Annars hade jag knappast haft det så bra som jag har idag. 
Födelsedagen blev fin här är fikat.







Riktigt mumsigt var det. Och somrigt till på köpet. Betänk att det förmodligen var detta somriga fika och min födelesdag som lockat fram solen idag. Det är jag fast övertygad om. 

Vi körde lite Buzz igår kväll också, jag syrran och älsklingen. Som ni vet är jag otvetydligt regerande Buzz mästare och sviten skulle fortsätta, trodde jag. älsklingen slog mig i två raka partier, syrran sist i båda. Hon slog mig alltså på min egen födelsedag! Vilken grej, så elakt. Sådant är dock livet, man kan inte vinna jämt. Men total ledningen, den behåller jag allt ett tag till.

Eftersom det är sol hoppas jag vi hittar på något kul till eftermiddagen, kanske en ny sväng på lövudden, eller Parken Zoo? Det visar sig, men något blir det allt. 

Födelsedag

Ett kort inlägg bara innan läggdags. Har haft en kanondag, familjen samlad och mycket skoj, precis som det ska vara. Alla hade helt kanon presenter och åt goda jordgubbar.
Jo, min dotter är numera på mjölkfri kost så vi slängde tårtan och dukade upp med ett fruktfat, jordgubbar i massor, tofuglass (om det nu får kallas glass, fy vad snukigt det var) och naturligtvis lite kanelbullar.
Helt kanon.

God natt!

Hurra, hurra, hurra, hurra!

Idag är det min födelsedag, jag kommer nog inte skriva så mycket utan koncentrera mig på det.

Ha det gott!


Frossle.com

Regn rusk och spelare utan hjärta

Så kan kvällen beskriva. VAr på fotboll ikväll och såg Degerfors IF fullständigt spela ut VSK och förnedra oss totalt på hemmaplan. 0-5 mot VAlsta Syrianska var illa, 1-2 mot Syrianska Kerburan var riktigt illa. Men 0-4 idag var kolossalt. Nu är vi helt borta från toppstriden, vi kommer inte att gå upp, vi kommer inte ens vara nära att gå upp. 11-1 i målskillnad på de tre senaste matcherna, det är en katastrof.
Just nu består VSK:s trupp inte längre av spelare, de är rishögar som inte värderar en situation rätt på en hel match, de r grisar helt utan hjärta, talanglöst bottenskrap. Jag är så innerligt förbannad på hur de uppträder. Vissa är bättre än andra. Vi har Temesgen Berhane, Koyar Salimi och Tobias Holmgren. Mer än så har vi inte i år och det räcker aldrig. Jag hoppas vi klarar oss kvar.

Förlorarna


0-1 på nick, stor försvarsmiss!


Straff direkt efter halvtidsvilan, den gick i mål


Vacker dotter njöt av fotboll


Spelarna i Degerfors tackar av sin stora publik efter vinsten


Ja, vad ska man säga. Jag lovar mig själv efter varje match att aldrig se VSK igen, likt förbannat är man där varje vecka och blir besviken. Frågan är vad man ska göra. VSK:s universalsvar brukar vara att sparka tränare, till och med när det går bra! Det är inte lösningen, nya spelare? Däri kan det ligga något, värvningarna inför säsongen har varit katastrofala. Man släppte duktige Wikström i målet till förmån för Martin Sundström, det var ett riktigt nedköp. Vi ersatte Jonas Stark med Bosikailo på lånekontrakt, han är ok. Men backlinjen i övrigt lämnar mycket att önska.
På mittfältet blev vi av med Johan Svensson, vi ersätter honom med Luciano Damianovici. Jag har sällan skådat en sämre fotbollsspelare. Han är så otroligt dålig.Ersätter Svensson eller Titus Mulama? Aldrig. Inte ens nära.
Det här är den sittande styrelsens ansvar, det är styrelsen om värvat fel, balanserat laget på ett helt katastrofalt sätt. Det är styrelen som sparkade den enda tränare som tagit VSK till framgångar på tio (!) år.
Det är hög tid att rensa på inkompetensen, få in nytt blod. Människor som kan och vill föra VSK framåt. Det är vad som behövs. Annars ser inte jag hur vi ska kunna vända på den negativa trenden.

Och vända denna trend måste vi, jag hatar att se elva förvirrade höns på plan i grönvita tröjor. Det är ett hån mot oss som följer klubben. Styr upp det här nu!

Fotbollsdags strax strax strax...

Japp, Degerfors hemma väntar. Jag och dottern ämnar trotsa vädret och stödja våra grönvita hjältar i jakten på seger. Efter förluster mot två syrianska lag i rad så har vi förhoppningsvis tillräckligt med motivation för att välta seriens suveräna serieledare.

Dottern min är riktigt fotbollsfrälst, otroligt kul att hon gillar det. Naturligtvis svårt med koncentrationen i 90 minuter, men det kan man förlåta. Snart dags och jag kommer förmodligen ha kameran med mig. Jag siktar på det iallafall.


Frossle.com

Putsning

Då har jag plockat i ordning lite grann här hemma. Ska snart tvätta också. En rolig och molning lördag med andra ord.
På torsdag ska vi till Norrköping, jag ska prata ihop mig med barnen så ska vi tjata ihjäl älsklingen på busfabriken, men jag tror inte det behövs så mycket övertalning.
Dåligt med middags inspiration för dagen, hoppas något dyker upp sanrt, älsklingen ringde och pratade om lax, nu är jag grymt sugen på det. Vi får se vad som blir.

Dags att ta ut lite sopor, andas in frisk luft på väg dit och njuta av tillvaron.

Snabbis

Idag har jag tränat!
Skönt
Har tyvärr inte tid att skriva så mycket just nu, men filar på några tankar.

Lyckad dag

JAg har haft en lyckad dag får man säga. Vi har som jag skrev tidigare varit på studentexamen, två av mina kusiner på samma dag. Stor glädje för dem naturligtvis, och det var kul att träffa alla tre kusinerna. Väldigt roligt. Det avslutades dock med en huvudvärk så kraftig. Usch, men den gick över fort, skönt det.

Vi har naturligtvis hunnit med lite Buzz också. Syster var här och spelade med mig och älsklingen. Vi spelade fem omgångar varav jag vann        -    Håll i er     -    Fem omgångar!
Obestridlig Buzz mästare här!
Inte en chans har dessa damer gentemot mig. Det är också ganska vanligt att jag vinner, sedan vi köpte spelet har jag förlorat en tre gånger tror jag. Så få att jag glömmer de omgångarna.

Barnen hade störtkul på kalaset. Lekte hejvilt!

Imorgon ska jag träna, det bara är så. Hoppas på sol!

Jädrar vad snygg jag var på kalaset, nyklippt, snygg skjorta och snygga byxor. Nice.
Det var min älskling också, precis som jag vill ha henne, blond i en fin tunika. Mums..

Baksmälla och studentexamen.

Fredag och nu väntar helgen. Idag blir det fest för familjen då vi åker till mina kusiner som tar studenten.

Baksmällan från igår (OBS ej av alkohol, bara av nederlag i fotboll!) börjar lägga sig och jag börjar kunna le åt alla Syrianska fans som tycker de är störst i stan nu. Så är det givetvis inte, vi är på två helt olika nivåer. Men det kommer att visa sig när serien summeras, till dess är man tyst om det och låter Kerburan mala på. Det är lika bra.
Vi måste ladda om till på söndag, match mot Degerfors, det är en ödesmatch om vi ska slåss om direktuppflyttning.

Skulle vilja träna idag, men jag vet inte om tid finns faktiskt. Annars blir det imorgon.

Barnen leker fint, dags för frukt alldeles snart.




Ett tips, Frossle fungerar bra om du vill tjäna pengar på din blogg. Registrera dig via länken så får du börja med 50kr

Frossle.com

Shopping

Det har inte bara varit fotboll idag, innan match var vi ner till Polarn o Pyret och handlade lite till våra barn.

Till dottern


Till sonen


Fint alltihop. Vår son passar så otroligt bra i starka färger, han lyser verkligen upp då. Älsklingen vart mycket nöjd över detta, hon myste hela vägen hem.

Gratisgodis.se

Festen som kom av sig

Fotbollsderby i stan, VSK mot Syrianska Kerburan. Vi vinner en sådan match ganka enkelt nio av tio matcher. Idag var den tionde matchen. Syrianska vinner på två hörnmål, mot VSK:s kavalkad av missade målchanser. Festen kom verkligen av sig. Men det är målen som räknas i slutändan och därför vinner Syrianska idag.
Det var ingen bättre fotbollsmatch, ganska medelmåttig. Men ändå fanns vissa ljusglimtar. Filip Stenström, Tobias Holmberg och Temesgen Berhane, alla i VSK visade mycket god kvalitet under matchen. I Syrianska var Aslan och Hanna på backpositionerna mycket bra. Hanna slog förövrigt en nästintil perfekt hörna till 1-0 målet. Den var det klass på. Jag är inbiten VSK supporter sedan barnsben, spelat i klubben själv och alltid stått på läktaren, men faktum är att jag unnar Kerburan framgånegn, denna vinst är det största som någonsin kunnat hända föreningen, och det kan jag bjuda på. Jag tror heller inte de åker ur, om de bara kan vara lite mer effektiva och spela enklare. Då tror jag de har en bra chans tll nytt kontrakt. VSK till superettan känns avlägset jut nu, då krävs vinst hemma mot Degerfors på söndag och jag tror vi förlorar. Vi är inte ett bra lag just nu.

Lite bilder från matchen:

Gerger fans tifo till matchen


Menahl Muqdisi gör 1-0 på hörna


Kerburans fans firar 1-0


Koyar Salimi i kamp med Doung Tach


Kerburan tyckte att det var över 3500 på läktarna, det tyckte inte jag.


VSK fansen hade också tifo, ett snyggt med grönvita remsor och klubbmärket i mitten, läckert. Tyvärr stod jag alldeles för tokigt till för att kunna ta bra kort. Tifot vanns definitivt av Syrianska som kunde utnyttja huvudläktarens höjd med ett magnifikt tifo. Absolut.
Röststarkast, som vanligt VSK. Syrianska hördes dock hela tiden, men sällan i sång, mer ofta var det trummor och klapp med händerna.

Jag hoppas VSK väljer att rycka upp sig ordentligt på söndag. Vi måste till med segrar nu. Temme ska inte bytas ut, Lundevall ska inte spela.


Lunch

Lunchen blev en spaghetti och köttfärsås. Jättegod och helt annorlunda nu mot hur jag gjort tidigare. Dottern äter mat nu helt utan komjölk och då får man vara uppfinningsrik och testa lite mer. Hittils har det varit väldigt gott.

Snart bär det iväg för att hämta biljetter till kvällens derby mot Syrianska.

Fotboll!

Ja, idag är det dag för den efterlängtade matchen mot Syrianska IF Kerburan. VSK ska givetvis kunna vinna den matchen utan problem. kerburan är ett dussingäng i serien, de kanske inte åker ur, men kommer att vara bra nära. Så visst ska vi vinna denna match. Kommer ihåg för två år sedan och derbyn mot Skiljebo, så vann VSK båsa matcherna med besked. Blir något liknande nu, även om Syrianska är snäppet bättre än skiljebo var då.

Idag får vi tillbaka vår TV! Hög tid måste jag säga, längtat som en idiot efter den. Sitter med en låne tv på 32 tum som inte har full HD kapacitet, det är inte så kul. Hoppas den är ordentligt fixad nu, för jag orkar inte med en vända till så här. Jag har ju köpt vissa grejer just för tv:n, som ett playstation att se på filmer och spela. HDTV box från comhem som är näst intill värdelös utan den tv:n. Ja, den kommer idag och vi lär märka ganka snart om den är fixad eller inte. Media Markt har ögonen på sig nu.



Inget vackert väder idag heller, har varit tråkigt hela veckan. Men vi får hoppas till helgen. Planerna får isär för oss. Lördag får vi tillsammans men söndagen då splittras familjen ett tag. Jag och min dotter är hemma och väntar på årets hemma match, den mot Degerfors. Hon älskar fotboll, nästan lika mycket som jag gör. Resterande delar av familjen åker till Stockholm på kalas. Blir kul det också.

Barnen leker och jag försöker vakna till, meddelar hur jag lyckas.

Natta

Då var det dags för mig att krypa till kojs. Jag har haft en bra dag och speciellt tyckte jag om tiden i badhuset med min son. Jag har uppskattat filmen Valkyria i sällskap med min sovande älskling (hon uppskattade inte filmen). Jag tycker dock den var mycket bra så se den vid tillfälle.
Vi hörs av imorgon. God natt!




Störande (idioter)

Helt ärligt, det har varit helt knäpptyst från våra grannar hela dagen idag. Hela kvällen ändra fram till nu, de bor ovanpå oss och börjar alltså borra klockan 19 på kvällen. De vet mycket väl om att vi har två barn. Hon har själv ett litet barn, vad de har för sovtider vet jag inte, men våra barn har läggdags 18:30. Lite hänsyn får man väl visa. Det gör vi, speciellt i sådana här tillfällen.
Nej, det är en riktigt rutten stil och jag hoppas att det upphör nu. Nu blir det Valkyria i Blu-ray spelaren här hemma med älsklingen.

Hemma

Nu är vi hemma sonen och jag, dessutom har vi hunnit med att äta. Vad roligt vi hade, han sprang som en stolle i vattnet och simmade på riktigt bra. Men han saknade sin syster. Ropade efter henne flera gånger. De har ju så roligt tillsammans de två.
Men med lite övertalning så kunde han tänka sig att ha kul med mig också.
Nu borde en annan diska också i väntan på att resten av familjen kommer hem.

Sömn innan bad

Nu sover sonen. Det är bra det, behövs om han ska orka bada senare. När han vknar så sticker vi till vattnets förlovade land. Han älskar badhuset, blir som tokig där. Riktigt skojigt.

Idag kom mitt egna solsken

Fick precis samtal om att vår TV ska vara fixad, så den kommer hem imorgon!
Underbart glädjebesked. Andra gången den är inne nu för samma fel så nu hoppas jag verkligen att den är fixad. Säga vad man vill med Media Markt tycker jag är ganska snabba med reparationerna. Men det är klart, när de blir så många så är ju tv:n borta länge iallafall.

Hemputsningen är nästan klar. Barnen leker gott med varandra. Så söta.


Follow Världens bästa familj

Make your own kind of sunshine

Dagen har börjat, efter frukost är det nu blodigt allvar. Det ska plockas och städas, det ska lekas och kelas och det ska diskas och putsas. Som tur är har jag inne alibi idag då det regnar och tråkar ute. Regnkläder säger ni, jo men vad sjutton, man måste städa ibland. Badhus blir det nog iallafall idag med sonen, hoppas jag.

En dag kvar nu till derbyt mot Syrianska Kerburan. Spännande värre. Jag tror på vinst med 4-1 eller 4-2. Efter att ha sett matchen mot Valsta Syrianska kan siffrorna lika gärna bli omvända. Syrianska är inte lika dåliga som Skiljebo var när de gick upp i ettan. Det blir en bra match, och en stor folkfest.

Ja, då har man vaknat till så smått iallafall då. En sådan här dag får man helt enkelt skapa sig sitt eget solsken, vädret hjälper då inte till!

Frossle.com

God natt

Och sov gott!

Dagrapport

Barnen är nattade och älsklingen är iväg och tränar. Jisses vad det är tyst här. ingen tv, inga grannar som låter. Underbart! Idag har vi haft fullt upp, nästan. Vi har haft ett spontanbeök på förmiddagen när en kompis kom förbi och sa hej. Sen älsklingen varit hos sin  mormor med barnen under tiden som jag tränade. Efter det direkt till hörcentralen för att kolla vår dotters hörsel och det såg inte alls så bra ut. Vi ska göra en extrakoll i augusti, får hoppas att de som uppdagades idag inte är riktigt. Hon hade en nedsättning av modell större på höger öra. Det var riktigt tråkigt. Men som sagt, inget är hugget i sten, vi ska göra en andra koll i augusti.
Efter hörcentralen åt vi gott, tvättade och nu tränar älsklingen. Inte en minut över med andra ord. Morgondagen ser betydligt mycket mer lugn ut. Älsklingen åker återigen till sin mormor för att hjälpa henne och tar med sig dottern så tar jag och lillkillen och badar på badhuset, det ska bli riktigt kul. Ser jag fram emot mycket. Tyvärr blir det inga bilder, eftersom jag är själv.

Det märks direkt när man inte tränat på ett tag hur mycket man tappar i tempo och ork. Idag var det riktigt jobbigt. Men jag gjorde det iallafall, och det med plus godkänt tycker jag. Ökar nästan alla vikter till nästa gång. Positivt.

Snart dags för derby mellan VSK och Syrianska Kerburan. Det ska bli riktigt kul, vilken publikfest det kommer bli. Är du i Västerås på torsdag så ta dig dit, det kommer vara allsvensk klass på inramningen, kan dessvärre inte säga detsamma om spelet.

Lite lunch bilder

Barnen har fått bada nu på förmiddagen, riktigt kul hade de. Vatten över hela badrumsgolvet och mig för den delen. Som det ska vara. Vi har precis ätit vår lunch och nu ska jag försöka få lillkillen att sova lite, hoppas syster tillåter, ibland gör hon allt för att hålla honom vaken, och när hon sätter den sidan till är det svårt.
Men hon brukar tycka att han är så söt när han  sover, för det är han naturligtvis.

Idag ska jag komma iväg och träna. Jippie!

Lövuddden där vi var igår.











Piratpartiet, en fluga?

Tidig morgon, igår hade jag en ruskig huvudvärk. Den låg och tryckte på precis hela dagen, inte så att jag hade riktigt ont, men den fanns där i bakgrunden precis hela dagen. Inte så kul. Men idag mår jag mycket bättre, håller precis på att dricka klart te, sen är jag klar för dagen. Lite stressigt idag blir det, Efter lunch är det till hörcentralen som gäller, sen tvätt, träning för både mig och älskling i omgångar plus att vi ska klämma in middag därimellan. Men det ska nog gå bra. Kör bara styrka idag så går det lite snabbare för mig.

Jag ser i efterdyningarna att Piratpartiet sprider sig världen över. De siktar på en egen piratgrupp i parlamentet till nästa val. Ja, det kanske går vägen, eller så försvinner de i bruset så som Junilistan gjort, de var helt chanslösa detta val, fick inte alls samma uppmärksamhet tack vare just Piratpartiet. Det finns inte plats för fler än ett enfrågeparti åt gången, FI märkte det förra valet och detta, Junilistan fick ta smällen denna gång. Så vad ska Piratpartiet kunna tillföra parlamentet? Ordföranden fick frågan och svarade att kompetens i de frågor de engagerar sig, de blir en kunskapshöjare. Vad man nu kan tro om det.
Jag hoppas bara att inte Piratpartiet lever i illusionen om att 7 procent verkligen stödjer dem, så är det inte. Jag har hört mång beskriva partiet som ett missnöjesparti, alltså man är missnöjd med de etablerade partier och vill inte rösta på rasisterna, förra valet blev det då Junilistan, nu Piratpartiet. Nästa val kanke något annat. Därför finns en stor risk att lyften sakta pyser ur Piratpartiet under årens gång. Kan man rida på framgången nu till riksdagsvalet och inte slappnar av, utan fortsätter sin valrörelse från och med nu så kanske det kan hänga sig kvar. Men det krävs oerhört mycket.
Då tror jag tyvärr att rasisterna har större chans att ta sig in, kanske just för att ett par procent röstar på Piratpartiet.
Klart är att det blir en intressant tid framöver till riksdagsvalet.

Sverige kommer för övrigt inte att klara sig till VM i Sydafrika 2010. Jag hoppas nu att förbundet tar sitt förnuft till fånga och ser till att göra Sven-Göran Eriksson till svensk förbundskapten. Men det är väl solklart att det blir Jörgen Lennartsson. Jag tänker hoppas iallafall, bättre förbundskapten med svensk nationalitet går inte att få. Dessutom kan det vara skönt med en tränare som vet hur man behandlar superstjärnor som Zlatan. Som vet hur man bygger spelet kring dessa.

Spela tusentals roliga flashspel på Multigames

Pojkar överbord!

Familjen tog en utflykt när älsklingen kom hem från jobbet, vi åkte ut till lövudden strax utanför Västerås. Det är ett ganska fint naturområde, med vandrarhem, en liten restaurang och givetvis en massa badplatser. Kan meddela att det blåste som sjutton.
Barnen kände på sommaren och blötte ner fötterna lite.





Lilltjejen var inte villig att bada fötterna, och det kan man ju förstå. Det var riktigt kallt. Men lillkillen njöt, ett tag, sedan ville han också upp. Några änder simmade omkring oss och blev snabbt populära bland våra barn, de kom upp och nästan hälsade på oss också. Riktigt kul!





Mycket med lek och stoj blev det, helt plötsligt hojtar älsklingen till och säger att det är någon som vält med kanot. Och visst var det så, jisses vad kallt det måste vara.





Ja, det fick hjälp upp till slut, kallt måste det ha varit. Kul var det också, både vi och deras vänner fick oss ett gott skratt. Vi fortsatte själva med lite fotboll och barnen hade riktigt kul.


Nu är maten jag lagat klar, så nu ska vi äta här hemma.

Underbara barn


Lunchpaus

Då var maten avklarad här hemma och lillkillen ligger och sover, dessvärre somnade han innan maten eftersom jag var alldeles för sen med den. Haft en redig hvudvärk hela dagen. Ingen kanon dag med andra ord. Så går det när man är upe på valvaka trots att man vet att barnen tycker det är mycket hög tid att gå upp redan klockan sex på morgonen.

Älsklingen kommer snart hem, och jag har förberett lite mat till henne också. Jag äter med henne, mycket roligare så. Vi har inga planer för middagen, måste ordna det också. Visst är det kul på det viset, familjelivet, just när man är klar med lunchen ska middag förberedas, precis när man diskat klart ska nästa disk ut. Usch, men så mycket annat som väger upp det lilla negativa, så det är helt okej.

Det är beklämmande när man ser hur Socialdemokraternas parti sekreterare Ibrahim Baylan uttalat sig i tidningen aftonbladet. Så här säger han.

"Det viktiga var framför allt att försöka hålla distansen till Moderaterna. De hade ju till och med börjat räkna med att bli det största partiet i Sverige, säger Ibrahim Baylan."

Om att vara det största partiet är det viktiga för Baylan och andra ledande Socialdemokrater så är det dags att avgå och lämna politiken. Så många människor just nu lider av en borgerlig politik och det som är viktigast är inte att Socialdemokraterna är största parti, det är att Socialdemokrater, med hjälpredor kan styra Sverige och Europa tillsammans. Partiets storlek är underordnad det som ä viktigast. Skärpning Baylan!

Måndag

Nu är det verkligen måndag igen. Allt som var negativt igår kväll har förbytts till en försiktig optimism. Jag var nog mer påverkad än man kan tro av fotbollens missar denna helg.

Valet igår var spännande, ett pajasval som jag redan slagit fast, men fortfarande viktigt. Vår vardag påverkas i allra högsta grad av beslut som tas i EU. Därför är det naturligtvis viktigt att göra sin röst hörd annars gör någon annan det åt dig. Och det vill du lika lite som att någon annan bestämmer vad du ska ha för tröja på dig. Det kan ju bli hur osmakligt som helst, Inte sant?

Jag måste ner och titta om jag bokat tvättid till idag, det kan mycket väl vara så, har så dåligt minne ibland.

Ve och fasa

Imorgon är det måndag, och veckolunken är igång igen. Älsklingen jobbar, posten kommer som ett urverk och dagarn bara flyger förbi i ett urtråkigt förutsägbart schema. Lika upphetsande som en fem timmars föreläsning i mikro ekonomi av Anders Borg ungefär. Hua mig.

Om man ändå kunde göra något oväntat, ha lite skoj, stoja lite. Men det går naturligtvis inte, dagen går lika säkert som klockan.
Pessimismen frodas, jag kommer må mycket bättre imorgon, det lovar jag. Jag kommer förmodligen till och med ha kul. Brukar bli så.

Jag vill att du går in på länken nedan och registrerar dig, den här sidan Gratisbio fungerar verkligen oklanderligt. Jag har varit medlem nu i ca två veckor och redan fått hem en biobiljett och har snart presentkort på 500kr på väg hem.
Blir du medlem via min länk så får du börja med 75 poäng, det krävs 400 för en biobiljett, det kommer du upp i på en dag om du vill. Låt mig värva dig å kan vi båda njuta av Gratisbio och presentkort snart!



Valresultat

Valet närmar sig sitt slut och vi kan se resultatet. Ganska väntat, mest oväntat var definitivt Miljöpartiet som verkligen dragit väljare till vallokalerna, värre då med Vänsterpartiet. Det är de enda av riksdagspartierna som misslyckats med att känna av opinionsvindarna kring EU. Man vill helt enkelt inte rösta på partier som verkar för att lämna unonen, det är ett icke konstruktivt sätt att se på unionen. Junilistan åkte som väntat ut med besked, det var nog dödsstöten för dem tror jag, misstänker starkt att Piratpartiet (Som jag inte röstade på) får samma behandling nästa val när man märker att de inte kunnat göra någon större skillnad. Ett enfrågeparti är svårt, de kommer förmodligen ställas till svars för konstiga förlsag man stödjer och förslag man inte stödjer. Sedan är de bortglömda. Om nu inte de lyckas rida på denna framgång och ta sig in i vår riksdag, men det tror jag är för långsökt.

Svergiedemokraterna misslyckades igen, men kryper allt närmre. 3,3 procent i ett EU val ger inte mycket mer i ett riksdagsval, speciellt som man får anta att de faktiskt lyckats mobilisera de flesta av sina väljare som ser sin chans att få etablera partiet inför riksdagsvalet. Valdeltagandet är högre i riksdagsvalet och således är det mycket svårare att ta plats, men är det så att SD har reservkrafter i folk som inte röstade, då kan det mycket väl gå vägen för dem i nästa riksdagsval.
Jag är så glad över att det svenska folket valt att inte rösta in rasisterna i våra demokratiskt valda parlament.
Fortsätt så.
Kalibers rullande band avslöjningar om rasisterna Sverigedemokraterna får icke förglömmas. Vi måste nå deras väljare, inte alla är fanatiker. Jag vet många som väljer att rösta SD därför att de bor i områden där integration inte fungerat, de ser andra människor som bördor. Vi måste nå dessa människor och försöka visa dem andra möjligheter, hjälpa dem att sträcka ut en hand till främmande personer och lära känna varandra, ser våra likheter och acceptera våra olikheter. Då finns ingen plats längre för hatande Sverigedemokrater, personer som bygger hela sin existens på hat gentemot andra människor.
Det är hög tid att säga ifrån, vi måste göra det. Tänk nu på det till nästa riksdagsval, varje person som stannar hemma och struntar i eller glömmer att rösta, har hjälpt till att ge just Sverigedemokraterna en chans att ta sig in i riksdagen. Det skulle inte jag kunna bära på mitt samvete.

En annan rolig iaktagelse under valvakan var att MAud Olofsson hade tydligen haft som mål att ta tre nya platser i parlamentet, blev int riktigt så, tillsammans med V och JL så blev de de stora förlorarna. Hoppas de går samma väg vid riksdagsvalet, orkar inte med Centerartiet, maken till parti och lämna ideologin har jag aldrig sett, så mycket kompromisser med sitt förflutna, nästan så de slår Socialdemokraterna på den punkten.

Usch!

Sverige förlorade igår, VSK idag.
0-5 mot Valsta Syrianska och jag är fruktansvärt förbannad. Vilken skitmatch!

Ryck up er nu, derby på torsdag och då gäller bara vinst!

Nu går jag och drar något gammalt över  mig.

Idag ska jag rösta

Och det hoppas jag att du också gör. Nu är det så att det må vara ett pajasval väldigt få vet något om, men likt ett riksdagsval påverkar det som händer i EU parlamentet också din vardag i stort och smått. Just nu kan till exempel en rasistisk person lägga in en röst på det rasistiska parti som är på god väg att ta platser i våra demokratiskt valda församlingar. Om du röstar på något av de partier som står på en demokratisk värdegrund där alla människor får plats oavsett etnicitet så kan du hjälpa till att neutralisera den rösten.
Det är viktigt inte minst för våra barns framtid, jag vill inte ha rasistiska eller kommunistiska partier vid makten, vi har sett vad sådant leder till, det räcker nu!

Nu ska vi samla grannar och i gemensam march gå och utöva vår demokratiska rättighet och skyldighet. Gör det du också, det kan finnas en framtid då ingen frågar vad du tycker.

Ingen debatt

Jag skulle faktiskt vilja skriva en debatterande krönika iväll, men då min dotter sover oerhört dåligt får det helt enkelt bli en annan dag. Inspirationen kommer så lätt på kvällarna för mig, det är så tyst och lungt då.



Utedag som slutade i nederlag

Det blev en lång dag idag, men tråkigt slut. Ingen har väl missat att Sverige förlorade på självaste nationaldagen, på självaste nationalarenan mot Danmark? Det är för bedrövligt. Hade Zlatan fått slagit straffen hade Sverige vunnit kväll. Men så blev det alltså inte.

När älsklingen var iväg till sin mormor med vår dotter passade jag på att mysa utomhus med sonen, ni får ett lite bildsammandrag nedan.







Och så något för mig då, man kan hitta fina saker i sandlådan även som vuxen. Tyvärr så tapade jag bort denna magiskt vackra kula då jag skulle styla för grabben genom att kasta den riktigt högt upp i luften och fånga den sedan. Rätt vad det var så ploppade den ner i ett avlopp.



Men trots förlusten av vår vackra och roliga kula så valde han att fortsätta ha riktigt roligt, en annan var mer nedslagen.





Trötta

Första inlägget för dagen brukar komma på morgonen, nu nästan klockan 16, och ändå känns det faktiskt som morgon. Som ni sett på bilderna här nedan hade vi kul igår, men det verkar ha tagit på hela familjen, alla är trötta idag. Men det är väl så det är.
Imorgon åker vi eventuellt för att hälsa på barnens farmor, vi får se.
Älsklingen är just iväg nu för att hjälpa sin mormor handla tillsammans med dottern. En annan har sett en ganska bra film undertiden som sonen har sovit här hemma. Skönt det också ibland, även om det förstås inte var något direkt botemedel mot trötthet, snarare tvärtom.

Ikväll är det fotboll, en av de vikigaste landslagsmatcherna på länge, och vad säger min älskling?
- Vad bra, då kan jag lägga mig tidigt ikväll!

Vad säger man om det? Jag längtar då iallafall, det är dagens landskamp, morgondagens match på Parken med VSK och torsdagens match på Parken med VSK och till sist söndagens match på Parken med VSK.
Så mycket underbar fotboll, på så kort tid! Lovely.

Jag vill ha tillbaka min tv!

Busfabriken

Vi var på Busfabriken i Norrköping, ni vet, den där staden man kommer till när man passerat byn Äs från Västerås håll. Busfabriken, vad är det tänkte jag och funderade på om det var någon form av kopia på Busborgen vi har här i Väserås.
I Busfabriken, skulle det få plats många Busborgar. Vilket ställe! Helt enormt, vi var där i två timmar knapt och hade inte tid att utforska hela fabriken.
Barnen hade jättekul, och vi vuxna med. Jag spöade naturligtvis älsklingen i en one on one basketmatch med 3-2. Men låt inte de jämna siffrorna lura er, det handlade om utklassning.

Så här ser det ut Busfabriken.









Jag rekomenderar absolut Busfabriken om ni har vägarna förbi Norrköping. Vi kommer åka dit fler gånger. Absolut. Ni ska få se lite kort på mina ögonstenar och hur kul de hade också.







Och sedan har vi den bästa bilden, inte för kvaliten eller omgivningen, utan för den obeskrivliga glädjen i deras underbara ansikten, och de var verkligen så glada de ser ut att vara. Vem skulle inte vara det om man fick åka pulka mitt i sommaren?



Ja, det var en underbar dag. BArnen sov hyfsat i bilen på väg hem, och båda har sovit hela kvällen. Så planeringen känns okej också. Det vart bra helt enkelt.
Imorgon tränar jag, definitivt. Och sedan gör vi något kul med barnen, vad det blir får vi se. Men kul ska vi ha.

Resa och trötta

Nu är vi hemma igen efter vår resa tur och retur till Norrköping. Har två härliga sanninar innan jag avslutar för kvällen och återkommer med utförligare rapport under morgondagen. Om jag inte blir skrivsugn ikväll.

1. Åker man till Norrköping så åker man förbi ett samhälle som heter Äs (Världsklass!)

2 Busfabriken i Norrköping är helt störtkul, och inte bara för barn! :-)


Fotboll

Nu är det bråda dagar på fotbolls fronten, dels avverkas inte mindre än tre matcher i rad på Parken nu, först Valsta Syrianska nu på söndag, sedan Syrianska Kerburan och sist Degerfors, alla viktiga matcher om vi ska fortsätta vara topplag. Jag tror på vinst i samtliga tre matcher.
Sen har vi VM kval nu på lördag, mot Danmark. Låt oss hoppas på att en galen dansk hoppar in?
Vi älskar fotboll!


Kulpåhjul.se

Putsning klar.

Ah, så underbart med svabbade golv. Det luktar helt fantastiskt här hemma nu!

Äntligen.

Putsning

Så dags för lunch. Lite plock innan så ska vi äta lagom fram till 12 eller så.
Eftersom det blir en lite längre resa idag äter vi lite senare så de inte behver sitta i bilen hungriga.

Inlägget nedan om jämställdhet är populärt och fortsätt gärna diskutera, det är ett viktigt ämne. Jag kommer alldeles säkert få anledning att återkomma i ämnet. Var så säkra.

I morgon SKA jag träna, om jag så ska släpa mig dit i nacken. Nu var et LÄNGE sedan jag var där. Usch!

Frukt och långresa

Nu är väl morgonen i det närmaste avklarad. Jag fick sovmorgon idag. Älklingen tog hand om barnen innan hon stack till jobbet så väckte de mig strax innan hon gick. Väldigt mysigt, fick en hel massa pussar av snoriga barn. Bättre sätt kan man inte vakna på.
Nu är det snart dags för lite vitaminberikning och frukt här hemma. Blir nog lite jordgubbar även idag. Det var så populärt igår.

Så ser vi fram emot vår roadtripp idag, vi lämnar för Norrköping vid 13 idag och räknar nog med att vara hemma vid 20 igen ikväll ungefär. Blir riktigt kul.


Jämställdhet och val

Dagen har gått relativt fort tycker jag. Vi hade en period mitt på dagen när vi skulle till bvc med lilltjejen. Besöket gick bra, vi ska tillbaka och ta lite prover på henne för att göra en ordentlig undersökning av magen. Vi ska också börja med helt mjölkfri kost till henne, det blir en enorm omställning för vår familj då vi inte har någon erfarenhet alls av sådant.
En ny resa tar sin början med andra ord. Det blir nog mycket kunskapsletande framöver. Har ni tips är det absolut välkommet.
Jag vet inte än om denna förändring blir bestående, det är inte alls säkert att hon har laktos problem, men för att utesluta måste man testa, och det är det vi ska göra. I grilltider, hur gör man gratäng utan mjölkprodukter?

Så här söt var min son strax innan middagen när han satt i soffan och förkovrade sig i Pippi Långstrump, hans och lilltjejens idol!










Jag har inte sett så många andra pappor som bloggar, iallafall inte som bloggar i just egenskap av att de är pappor. Att de, precis som jag, har som första uppgift i livet att ta hand om och värna skatter så värdefulla att de inte ens gick att sälja för USA:s krigsbudget. Och då snackar vi stora summor. Jag vet inte vad det beror på. Men klart är att pappan trycks tidigt undan i sin föräldraroll och det krävs mycket för att slå sig in och ta sin plats. Det är ungefär samma kamp skulle jag tro, som kvinnor bedriver för att slå sig fram i yrkeslivet och bli betraktade jämställt. Det finns en föreställning om att män inte kan ta hand om hem och barn. Det finns människor som på fullaste allvar tror att det kan vara skadligt för barnet om mannen är hemma, för att vi män av naturen, inte är omhändertagande. Det är naturligtvis rent nonsens och bra föräldraskap är inget som bestäms av kön, det bestäms snarare av personlighet. Och därutöver en stor portion erfarenhet.
Funderingar kring detta har funnits inom mig sedan de första besöken på mvc, just det, mvc. Alltså Mödravårdscentralen. I Sverige tar vi hand om mödrar, jag förstår att det är kvinnan som bär på barnet. Det är kvinnan som behöver fysisk vård för olika åkommor, barnet behöver kontrolleras. Jag kan se resonemanget för att kalla det Mödravårdscentral. Men är det allt som behövs, finns inget perspektiv på mannen och det som pågår inom honom? Varör inte kalla det föräldravårdscentral eller liknande, varför inte innesluta hela familjen i vården? Det fanns en utbildning. Oerhört spännande, eller inte. Den handlade mest om hur kvinnokroppen förändras, hur kvinnan och barnet skapar kontakt och så vidare. Det är inget fel med det, men varför inte då ha en film som beskriver ur mannens perspektiv hur livet förändras, hur knyter jag på bästa sätt kontakt med mitt barn?
Det handla inte alls om aspekter på hela familjen utan kretsade uteslutande kring kvinnan och barnet. Kan det förklara varför det bara var tre män på den utbildningen. Av ungefär sju möjliga. Jag följde med och tyckte det var spännande första gången. Resterande gånger gick jag enbart för att stödja min älskling. Det var inte för mig.

Vi hade turen att ha en helt fantastisk sköterska på mvc, hon svarade alltid på mina frågor och tog mig på allvar. Jag hade många frågor, det hände saker med min älskling som jag inte kunde förstå. Saker jag inte kunde påverka utan bara hade att acceptera, och det var mycket mer enkelt när jag fick det förklarat för mig. Tänk att behöva känna så år 2006 och 2007? Att det inte finns plats för en, att man är helt vilsen i pannkakan och att det finns så lite hjälp och stöd att tillgå. Det är inte så ett barn ska komma till, det är dags att vi reviderar synen på mannen och hemmet.
Om vi kan göra det, så kanske vi också kan lyckas revidera synen på kvinnan och arbetet?

Jag tillhör dem som ser att det finns stora skillnader i samhället idag beroende på om man är man eller kvinna. Jag tillhör också dem som ser att det går åt båda hållen. Det är inte värre att kvinnor har 20% sämre löner i arbetslivet än män i samma yrke, än att det inte finns en föräldravårdscentral, där man vårdar föräldrar, inte bara mödrar. Inget av de två är värre än den andra. Båda ska naturligtvis åtgärdas, det är tyvärr bara så att den här debatten har en otäck tendens att nästan bara svinga åt ett håll. Det är fel, då får vi inte alla med oss, och det här är förändringar som måste göras ihop, det finns en helhet att ta hänsyn till. Vi kan inte laga ett hus med vinddrag genom att bara lappa på ena sidan, båda sidorna av problemet måste åtgärdas.


Vi har ett val som stundar, jag har skrivit det i tidigare inlägg, det här är ett pajasval. Svensken överlag vet inte vad det är vi röstar på. Det finns för lite information. Jag har försökt lyssna in mig på diskussioner kring detta när jag rört mig ute. De flesta vet att det är val. Grattis valmyndigheten! Det finns de som tror att valet handlar om Ja eller Nej till Euron (Många som tror det). Det finns de som tror att det handlar om Ja eller Nej till EU. Och de finns de som inte tror att det handlar om partipolitik utan snarare Sverige mot andra länder. Ungefär som ett politiskt landslag.
Hur kan vi kalla detta ett demokratiskt val?
Jag begriper inte hur vi kunnat misslyckas så, vad har hänt? Hur kan vi efter så många års medlemsskap i Unionen inte ha lyckats kommunicera ut vad det handlar om? Varför vet väljarna inget om de partigrupper om styr Europa? De partigrupper som stiftar Europeiska lagar som sedan vi anpassar våra lagar efter! Det om något är partipolitik. Det om något är blockpolitik. Det om något måste man vara medveten om vid detta val. Jag är minst sagt mörkrädd. Vi måste kunna kommunicera ut vad sjutton som händer och sker i det där parlamentet. Massmedia måste utöka sin bevakning. Parlaments ledamöter från vårt land måste ta sin förbannade plikt och möta folket, väljarna här hemma, även när det inte är val och den feta lönen står på spel.
Vi måste öka vår kunskap, då kanske EU dessutom kan utnyttjas lite till vår fördel också. Vem vet?

Många funderingar när natten kryper på. Den första delen i diskussionen är viktig. För att uppnå jämlikhet så måste vi vara jämlika i alla avseenden. Därför måste pappan också tillräknas föräldraskap och vårdas i inledningen av föräldrakarriären. Ge alla barn möjlighet till så bra förberedda föräldrar som möjligt. De är våra skatter värda!

Fira

Nu är barnen nattade och kvällen kan börja. Den heliga alldeles egna tiden på dygnet, den som man har alldeles för sig själv. Ikväll ska vi fira, min älskling har fått fast anställning nu efter sin provanställning. Det är helt fantastiskt!
Imorgon blir det som sagt lite av en långresa till Norrköping. Det ser vi fram emot. Speciellt kul blir resan till deras lekland innan vi åker tillbaka. Barnen kommer nog vara trötta och somna ganska omgående på hemresan.

Blir nog säkert något avsnitt av Ghost Whipserer ikväll igen, någon som kan tipsa om någon mer bra serie man kan köpa hem och börja titta på?

Jordgubbar

Kan bara meddela att jordgubbar var populärt, mycket populärt. Sicket smaskande det är just nu här hemma, ett stort lugn med en massa smackande.

Frukt

Nu är det dags för barnen att få i sig lite vitaminer, idag blir det jordgubbar och vindruvor. Fantastiskt gott.
De har lekt som galna här på förmiddagen, båda två och med varandra. I alla rum, överallt. Ser ut på vissa ställen som en virvelvind dragit förbi. Men precis så ska det vara.
Jag har lite svårt att vakna till idag, det är nog förkylningen som gör det.

Mot fruktstund.

Zylber.com

Förkylt och tråkigt väder

Tänk att det alltid blir morgon, och just när man sover som bäst.
Ser inte ut att bli något vidare väder idag heller. Igår var det visserligen uppehåll stora delar av dagen, men blåsigt och lite kylslaget så det var ändå inte så kul. Vi får hoppas på helgen.
Idag ska vi till bvc och undersöka min dotters mage. Hon är liten för att vara 3 år tycker bvc, så de funderar på om hon är gluten allergiker eller laktosintolerant eller liknande. Något är det nog med magen hennes, frågan är bara vad?
Vi får se vad det ger.

På fredag åker vi på äventyr, vi ska åka till Norrköping för att hälsa på barnens morfar samt kolla in deras lekland med barnen. Här har vi busborgen och där har ju barnen kul, men det ska bli roligt med lite omväxling. Iallafall för oss vuxna.

Vi håller på att bli förkylda här hemma allihopa. Barnen hostar och snorar överallt, älsklingen börjar känna i halsen och jag med nu. Hoppas det vänder snart. Inget roligt att vara förkyld på sommaren just.

Dags att vakna till nu tror jag.


God natt

Tre avsnitt av Ghost Whisperer blev det, spännande värre.
Nu ska vi sova så vi orkar med morgondagen.

Gratis bio? Anmäl dig i länken till höger så får du 75 poäng direkt att börja med.

Kvällen

Nu sover barnen, en lång dag till ända för dem. Nya äventyr imorgon, besök på bvc (Barnavårdscentralen) för att undersöka min lilla tjejs mage. Vi får se vad det ger.
Nu är det förmodligen Ghost Whisperer som gäller, en riktigt bra serie!




Hemputsning

Middagen klar, sonen är mätt men inte belåten. Nu ska vi plocka lite här hemma, han har ju lyckats ställa till det ordentligt som vanligt. Men det är ska vara.

Hemputsning pågår!

Middag?

Det är hög tid för middag men i mitt huvud står det helt stiltje med ideér. Vet inte alls vad jag ska ordna till min son. Än lider han inte, men nu måste det sättas igång snart.
Vi får se vad det blir.

Här är köpingsvägen i Västerås, alldeles i närheten av var vi bor, det är riktigt fint när det är grönt.


Killen på promenad i det gröna idag







Äh, nu till middagsbestyr innan hungern vaknar sig alltför stor inom honom.



Kulpåhjul.se

Busunge

Han är söt, min pojk. Vi var ute en sväng och lekte lite. Han älskar verkligen att se sig runt och upptäcka världen. Det är så underbart att se.





Och ibland är man busig och lyder absolut inte vad pappa säger





Så kan det vara, ner i pölen bara trots att jag minst fem gånger sa att han inte fick gå ner i vattnet. Han blev som tur var inte så blöt om fossingarna, bra skor det där.
Vi gick upp en sväng till affären också, handlade en risifrutti till mig och lite vindruvor till honom. (Han fick välja själv) Han äter just nu med stor belåtenhet.

Han är så mysig ibland den här killen, får verkligen hjärtat varmt.

Stor glädje

Det var vad som utbröt hemma när älsklingen kom hem, både från mig och barnen. Nu ska hon snart till sin mormor med dottern under tiden som jag och sonen ska ut och leka en sväng. Det blir skoj det, han är så maklig när han är själv.

Ska försöka ta lite bilder på honom, han är så fin. Lillkillen.

Jag fick hem min första biobiljett på Gratisbio idag, tänk, det funkar verkligen. Registrera dig via länken i menyn till höger eller i inläggen nedan och börja med 75 poäng.

Nu ska vi ut!

Lunch här

Nu är det hög tid för lunch, ska ordna något nu så de inte går hungriga stackarna. Konstigt det där med barn, de känner inte att de är hungriga när de leker, det är först när jag frågar om de är hungriga som de blir så hungriga att de inte står ut längre. Sött värre!

Kom ihåg att registrera dig på Gratis bio, det är en sajt som verkligen funkar. Jag har en biobiljett klar och redan tjänat ihop till två stycken till. Det finns även presentkort i en mängd butiker och det är enkelt att komma upp i frsta premien, det gjorde jag på två dagar. Anmäl dig via länken så får du börja med 75 poäng.



Nu ska jag ordna lunchen. Njut av bio!

Märklig natt

God morgon!
Nu har jag varit uppe ett tag, efter en minst sagt märklig natt. Eftersom att min dotter hostar så vansinnigt mycket på natten och har svårt at sova har jag börjat sova hos henne. I natt, vid 03 så gick hon trots att jag låg bredvid henne upp när hon vaknade, sa hej då till mig och gav mig en puss på kinden, därfeter gick hon ut och jag förmodar att hon hade mamma sin i sikte.
Men innan hon han dit kom hon tillbaka och slängde en napp på mig och gav mig en puss till. Sedan försvann hon iväg ett tag. Jag vet inte vad som hände sedan, det enda jag vet var att hon kom tillbaka för hon låg hos mig vid 04:30 när jag vaknade till av att hon sparkade mig i sömnen.
Märklig natt, kan ju vara så att jag drömt alltihop, vem vet?

Hon verkar utvilad trots allt, det är det viktiga.



Idag så blir det förmodligen lite träning, sedan ska älsklingen ta med sig dottern och hjälpa sin mormor handla och ordna lite för henne. Då får jag och sonen tid för lite mer kvalitetstid, undrar just vad vi ska hitta på.  Det blir kul.



Dags att sova

Annars blir jag orättvist trött imorgon, det är inte snällt mot mina änglar som vill leka och stoja om dagarna. Innan jag lägger mig vill jag tipsa om Frossle, ett företag där du kan registrera dig och via annonser från deras kunder tjäna pengar på din blogg.
Det fungerar bra för mig och kommer göra det för dig också. Anmäl dig via länken nedan så får du 50 kr i bonus direkt.


Frossle.com


Imorgon siktar jag på träning igen. Haft ett uppehåll nu i en vecka. Måste dit nu så att det lilla oskyldiga uppehållet inte blir en stor svacka, det är lätt att det blir så.
Min stackars dotter har fått sig en riktig hosta, hon vaknar flera ggr per natt nu och hr svårt att sova bra. Stackarn, det är inte lätt att vara liten.

Dags att sova!

Shopping

En mindre rolig dag idag faktiskt, så tråkigt med regn ibland. Jag förstår nyttan, det är bara det att man blir så begränsad i vad man kan göra. Hursom, vi valde att handla lite till barnen på H&M samt Lindex, det blev lite sommarkläder till båda barnen.



Detta var vad dottern fick med sig i påsen hem. Hello Kitty flaskan var ett eget val som hon ville ha. Och det fick hon så klart. Kepsen köpte vi ny idag för det tappades bort en på Parken Zoo igår. Så kan det bli när man har kul.



Så här såg sonens skörd ut. Han sov gott i vagnen han så han kunde inte välja något själv. Men han blev nöjd han också till slut.



Han fick även dessa jeans shorts för ett par dagar sedan. Jättesöta på honom.

Det var det vi fick gjort idag. Vi har faktiskt ätit kinamat idag också. Mums var det.
Nu borde sonen sova, men han vägrar. Total vägrar.

Parken och strålande sol

Bättre sent än aldrig, eller något sådant. Igår var vï som samgt på Parken Zoo med barnen och hade ruskigt roligt. Men nästan allt var stängt, huvudaken är ju att vi såg djuren så klart.







En pangdag vart det. Idag har det regnat och vi har varit och handlat lite kläder till barnen, mer om det lite senare.

Gratis Bio

Precis blivit medlem på en sida som heter Gratis bio, och precis som det låter kan du genom att bli medlem där få gratis biobiljetter, och det är verkligen helt gratis. Jag har varit medlem endast ett fåtal dagar men redan tjänat ihop till tre stycken helt gratis biobiljetter.
Det handlar om att besöka olika websidor, delta i tävlingar där man kan vinna otroliga priser, och för att du ställer upp i detta belönas du med poäng som du kan förvandla till biobiljetter, tidningsprenumerationer eller presentkort i en mängd olika butiker.
Det är en fantastisk sida som faktiskt fungerar riktigt bra.

Blir du medlem här via min länk nedan så får du starta med 75 poäng redan från början, och jag kan garantera att du med lite flit kan nå din första biobiljett redan de första dagarna precis som jag. Registrera dig via länken nedan och låt mig värva dig så startar du med 75 poäng.



Gratis bio, en sida som fungerar och där det är möjligt att helt gratis få gå på bio eller handla för presentkort i din favoritbutik.

Vackert!

Det blir en snabb rapport just nu, vi har haft så vackert väder idag och hela familjen har varit ut till Parken Zoo i Eskilstuna. Mer om det samt bilder ikväll eller imorgon förmiddag.

Har tyvärr inte tid för så mycket mer just nu, det vankas mys med min älskling.

Här nedan har ni skickliga talskrivare, kika in och kolla...




RSS 2.0