Piratpartiet, en fluga?

Tidig morgon, igår hade jag en ruskig huvudvärk. Den låg och tryckte på precis hela dagen, inte så att jag hade riktigt ont, men den fanns där i bakgrunden precis hela dagen. Inte så kul. Men idag mår jag mycket bättre, håller precis på att dricka klart te, sen är jag klar för dagen. Lite stressigt idag blir det, Efter lunch är det till hörcentralen som gäller, sen tvätt, träning för både mig och älskling i omgångar plus att vi ska klämma in middag därimellan. Men det ska nog gå bra. Kör bara styrka idag så går det lite snabbare för mig.

Jag ser i efterdyningarna att Piratpartiet sprider sig världen över. De siktar på en egen piratgrupp i parlamentet till nästa val. Ja, det kanske går vägen, eller så försvinner de i bruset så som Junilistan gjort, de var helt chanslösa detta val, fick inte alls samma uppmärksamhet tack vare just Piratpartiet. Det finns inte plats för fler än ett enfrågeparti åt gången, FI märkte det förra valet och detta, Junilistan fick ta smällen denna gång. Så vad ska Piratpartiet kunna tillföra parlamentet? Ordföranden fick frågan och svarade att kompetens i de frågor de engagerar sig, de blir en kunskapshöjare. Vad man nu kan tro om det.
Jag hoppas bara att inte Piratpartiet lever i illusionen om att 7 procent verkligen stödjer dem, så är det inte. Jag har hört mång beskriva partiet som ett missnöjesparti, alltså man är missnöjd med de etablerade partier och vill inte rösta på rasisterna, förra valet blev det då Junilistan, nu Piratpartiet. Nästa val kanke något annat. Därför finns en stor risk att lyften sakta pyser ur Piratpartiet under årens gång. Kan man rida på framgången nu till riksdagsvalet och inte slappnar av, utan fortsätter sin valrörelse från och med nu så kanske det kan hänga sig kvar. Men det krävs oerhört mycket.
Då tror jag tyvärr att rasisterna har större chans att ta sig in, kanske just för att ett par procent röstar på Piratpartiet.
Klart är att det blir en intressant tid framöver till riksdagsvalet.

Sverige kommer för övrigt inte att klara sig till VM i Sydafrika 2010. Jag hoppas nu att förbundet tar sitt förnuft till fånga och ser till att göra Sven-Göran Eriksson till svensk förbundskapten. Men det är väl solklart att det blir Jörgen Lennartsson. Jag tänker hoppas iallafall, bättre förbundskapten med svensk nationalitet går inte att få. Dessutom kan det vara skönt med en tränare som vet hur man behandlar superstjärnor som Zlatan. Som vet hur man bygger spelet kring dessa.

Spela tusentals roliga flashspel på Multigames

Kommentarer
Postat av: Anki

Ja får hoppas att det inte blir en massa stöveltramp runt om i Europa



Ha en jättebra dag

2009-06-09 @ 09:19:09
URL: http://ninnieblogspotcom.blogspot.com
Postat av: Sandra [2barnsmamma]

Sv; Hehe, det är så typiskt.

När man väl köpt nytt så kommer oftast det gamla fram.

2009-06-09 @ 09:56:12
URL: http://sandrastomberg.blogg.se/
Postat av: angelica - en annorlunda ung mamma blogg

jag prenumererar på dig om du prenumererar på mig =)

2009-06-09 @ 10:03:34
URL: http://enkarlekssaga.blogg.se/
Postat av: angelica - en annorlunda ung mamma blogg

nu har jag lagt till dig på bloglovin, lägg till mig^^

2009-06-09 @ 10:37:24
URL: http://enkarlekssaga.blogg.se/
Postat av: josefin

jag röstade också på socialdemokraterna :)

2009-06-09 @ 10:59:42
URL: http://sameoldstories.blogg.se/
Postat av: josefin

sv: ja det hade jag tänkt :)

2009-06-09 @ 11:05:25
URL: http://sameoldstories.blogg.se/
Postat av: Hälsoflickan

Du vann! Kolla din mail ;)

2009-06-09 @ 11:13:42
URL: http://levmedhalsa.blogg.se/
Postat av: JAG DESIGNAR DIN BLOGG

ååh tack..snällt av dig

2009-06-09 @ 11:52:27
URL: http://designbyjessica.blogg.se/
Postat av: Petra

Piratpartiet har egentligen inget i regeringen/riksdagen att göra enligt mig.

De har ingen åsikt i något som egentligen berör vårt land som tex skatter, finanskrisen osv, det enda de har är deras åsikt och fri fildelning. Men det de som röstar på piratpartiet inte tänker på/vet är att Vänstern har exakt samma internet/fildelning politik som piratpartiet, men om nu vänstern politik är bättre men de står iaf för mer saker som berör vårt avlånga land...

hahah det blev lite långt (x



jag bevakar dig om du gör detsamma:)

2009-06-09 @ 20:01:17
URL: http://petrawartmark.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0