Derby!

Det har varit lite bråda dagar hemma nu. Amelia ramlade på dagis för två dagar sedan och drog på sig en hjärnskakning, så hon fick ligga inne på utmärkta avd 64 för observation natten till igår. Som tur är så var det inget allvarligare och hon blev utskriven igår. Dock läskigt för sambon som hämtade barnen för två dagar sedan, Amelia började helt plötsligt kräkas och somna på färden hem, så det blev en hel del dramatik då.

Alltid dramatik när det handlar om barnen, de är man verkligen rädd om.





                                        




Det är snart dags för derby med VSK som hemmalag. Förra årens derby var anmärkningsvärda ur ett par synpunkter. Syrianska vann den första matchen med 2-1, VSK hade nog så många chanser att kvittera och ta ledning men saknade skärpa och kompetens nog att sätta dit bollarna. Syrianska spelade en relativt snabb och teknisk fotboll men är sämre i närkampsspel och på att kriga till sig poäng.
Vad kan vi se för likheter med dessa bilder och årens lag?
VSK har förtvivlat svårt att göra mål (forward borta nu sist undantaget), men har ett riktigt bra försvarsspel. VSK är ruskigt bra i närkampsspel och tar fight över hela planen. Just den biten tror jag kan komma att avgöra för VSK.

Den andra matchen blev anmärkningsvärd i och med att Syrianskas publik helt sonika bojkottade matchen eftersom man var missnöjd med VSK:s dåvarande ordförande Anders Carlsson. Det påstås i efterhand att aktionen inte hade med VSK som klubb att göra, men de enda som drabbade av denna bojkott var klubben VSK som gick miste om pengar, samt de egna spelarna som saknade något som helst stöd på läktarna. Derbystämning var det dock på sittplats och sergerorganisatörer var Pontus Englom och Daniel Gustavsson, inlånade fån AIK.

Den 24 maj är det avspark på parken, 19:00. Derbykänsla med två lag i toppen på samma poäng. Vinst innebär fortatt tätkänning med Hammarby TFF. Hjärtat tror på VSK

 

men jag är allvarligt oroad, tidigare års VSK har aldrig presterat som bäst när det verkligen gäller. Jag bara hoppas att Kalle Granath och Stefan Bärlin lyckats med att mota alla gamla spöken och skapat ett vinnande gäng, då vinner vi matchen, för så bra är vi i år.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0