Alliansens diskriminering

Jag skrev igår om Moderaterna. Idag synar jag den oheliga alliansen i Västerås lite närmre i frågor som berör. Alliansen i Västerås består av de borgerliga partierna samt miljöpartiet. Anledningen till att miljöpartiet är med i den här alliansen är att deras starke man Anders Porswald ansåg att han hade för lite makt i den majoritet han ingick i innan. Det ska nämnas att det bara skiljer något mandat mellan blocken.
Om vi tittar på utvecklingen av förskolan under denna majoritets ämbete kan vi se en rad försämringar, de allra flesta kommer nu, i årskiftet. Bland annat ska nu föräldrar själva ta med sig blöjor till förskolan. För en annan är det inga problem, vi har råd, det är absolut inte det saken gäller. Men många andra har det inte, det är fakta. Dessutom att lägga över på personalen att kanske inte alla har med sig blöjor, vad gör man då? Tar från någon annan? Har dagis egna blöjor så att någon alltid får en free ride? Upplägget är som gjort för att misslyckas.
Missräkning nummer två är att barn till arbetslösa och föräldralediga inte längre får äta lunch med sina kompisar. Däremot är deras tider de är på dagis sådana att de får vara och kvar på dagis över lunchen. Schysst! Medans de barn som har föräldrar som lyckligtvis nog har arbete och relativt gott ställt hemma får de andra mindre lyckligt lottade barnen fösas in i ett annat rum leka eller gråta.

Det sparar mycket pengar till kommunen säger kommunalråden, bra! Det talar även om för barnen att vi har människor som är olika mycket värda beroende på hur bra vi har det hemma, Axel får äta på dagis, hans mamma och pappa jobbar hela dagarna. Jörgen däremot, hans föräldrar har inget jobb utan han har bara en mamma som letar efter jobb hela dagarna. Jörgen får inte äta på dagis utan när kamraterna äter sitter Jörgen i ett rum bredvid och låtsas inte känna matlukten. Mamma kan inte hämta Jörgen tidigare eftersom hon enligt arbetsförmedlingens och kommunens regler aktivt måste söka arbete för att få hjälp med försörjning.

Som sagt, en oehlig allians som splittrar samhället, det är vad som styr idag. Jag måste dessutom att avråda från att rösta på miljöpartiet efter som man inte vet var de står. Rösta ur skiten som gjort detta oavstående möjligt och lägger rösten till vänster istället. Detta gäller kommunvalet, i riksdagen vet miljöpartiet vad man vill och vart man står.
För Porswald är det viktigare med personlig framgång än att Jörgen ovan ska ha det bra. Och det är precis en sådan politiker jag varnade för i inlägget nedan. Den ambitiöse som inte har några problem att trampa på lik för makt. Den bistra sanningen om miljöpartiet i Västerås.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0