Australien, Opus Dei och Sport, underbar sport

Australia vart det och jag om uppskattar stora produktioner med underliggande historia lektioner förpackat i en kärlekshistoria med lite action blev inte alls besviken. Filmen väcker faktiskt till och med en och en annan tanke och då är det en lyckad film. Det är intressant i Australiens historia hur man valt att försöka assimilera aboriginer i deras samhällen, det lustiga, eller olustiga är att man alltså försökt assimilera ursprungsbefolkningen, de som var där först, till deras livsstil. Om det skulle pågå någon form av assimilering så skulle de vita assimileras av aboriginerna. Men det där är historia, som alltid finns det att lära ur vår historia. Det är mycket man inte känner till, mycket som är viktigt.

Läste en mysartikel i VLT (Vestmanlands läns tidning) för ett tag sedan, den handlade om Opus Dei, journalisten beskrev i artikeln hur denna missförtådda organisation köpt en herrgård och ska bedriva undervisning för alla. Ett visst mått av ifrågasättande fanns med i artikeln men det var med en fråga om skoltidnins exempel. Jag är så evinnerligt trött på VLT och den rent ut sagt bristfälliga journalistik man bedriver. Undermålig, dålig på att granska, ofta urusel källkritik. VLT har ofta fel uppgifter och har jag märkt, ibland rena lögner. Det är för dåligt!
Jag hittade tyvärr inte artikeln i sin helhet på nätet.
Nu läser jag på Aftonbladet som gjort en djupdykning i denna sekt en helt annan vinkling på det här med herrgården i Surahammar. Jag säger inte att Aftonbladet är världens bästa tidning, men man har intervjuer med en mängd olika personligheter med olika syn på organisationen, avhopparen, säpo, representanter, politiker osv. I VLT hörde man bara av de som representerade organisaionen, en annons med andra ord, en annons för organisationen sponsrad av VLT och författad av en journalist. Pinsamt är bara förnamnet.

I sportens underbara värld, om vi bortser från tråkigt OS så har Arsenal vacklat igen och förlorade första matchen mot Porto med 2-1, ironiskt nog var det en svensk domare vid namn Martin Hansson (känns det igen) som strulade. Han måste verkligen stå i centrum denna Hansson. Verkar som att han har någon form av självförtroende problem eller liknande.
Jag tror Arsenal reparerar detta i returen hemma.
En annan intressant spekulation i sportvärlden är att Lagerbäck är aktuell för Nigeria. Vore väl något? Misslyckas med att leda Sverige till VM men får åka dit ändå med Nigeria? Hoppas på att han får åka dit och Sven Göran Eriksson lyckas hugga ett lag i VM med sina girga fingrar, då har vi lite svenskt i turneringen i alla fall, fast det är klart, Martin Hansson kommer säkert att vara domare där och stå för lite kontroversiella domslut.

Kommentarer
Postat av: Eklund

Enligt domarbas Bo Karlsson hade Hansson helt rätt. Såg en artikel på fk (se länk).



Förresten har jag nu svarat dig om medlemskapet, men lägger till:



Hör av dig till Jire. :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0