SVFF - Mesigt straff för Djurgården

Allsvenska Djurgården som fixade nytt kontrakt i sista kvalmatchen mot Assyriska i höstas får böta 200.000kr samt spela en match utan publik i nästa års allsvenska. Och då ska vi ha klart för oss att minst en spelare i Assyriska blev misshandlad av den inspringande mobben. Det är ett ganska klent straff i sammanhanget, om ni aldrig varit på stockholmsstadion är det svårt att förklara, den påminner mycket om Arosvallen på sätt och vis och det är svårt att bibehålla säkerheten på arenan. Straffet för en sådan bristande säkerhet och ett sådant bristande omdöma att lägga matchen på stadion istället för på exempelvis Råsunda borde vara mycket hårdare. Flera miljoner i böter och kanske 3-4 matcher utan publik. Jag menar att det här inte kostar Djurgården mycket oavsett om det är kristider eller ej. Den nuvarande ordförande har ju dessutom deklarerat att han tar mig sig 20.000.000 till Djurgården om han blir vald.
Nåväl, Assyriska hade en bra chans att gå upp. De spelade kanon första matchen och då var det klassskillnad, vi såg inte tillstymmelse till spel av den nivån i returen, då vinner man inte mot allsvenska lag. Sett i efterhand så kanske det var lika bra, om det blev ett sådant tumult när Djurgården vann, betänk hur illa det kunnat gå om de åkte ur.
SVFF (Svenska fotbollsförbundet) är en märklig samling människor. De är aldrig konsekventa i sina uttalanden om likartade ärenden, nästan alltid snällare mot större klubbar, en amatörernas organisation helt enkelt.
Det värsta exemplet någonsin om man ska se ur lokal synvinkel är domen mot Syrianska FC efter deras hemmamatch mot VSK, då massvis ur deras publik anföll de supportrar som höll på VSK, matchen fick avbrytas och slutresultat fastställdes till 1-1 som det då stod i matchen, här borde i rimlighetens namn VSK ha tilldömts en seger om man ser till liknande situationer. Men icke då. Det svider fortfarande.

Amelia sover här hemma i sitt rum och jag njuter lite av tystnaden. Johanna och William är och hälsar på barnens gammelmormor och kommer nog snart hem, förhoppningsvis med en sovande William. Då river vi av något avsnitt av 24.
Jobbar kväll imorgon och förmiddag på söndag. Hela helgen med andra ord. Det känns helt okej, tycker om att jobba på helgerna. Det är så lungt på arbetsplatsen, inte så mycket folk.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0