Framtida stjärnor

På VSK:s hemsida finns en ny intervjuv med Jörgen Zetterström, akademichef i VSK upplagd. Zetterström var under föregående säsong ansvarig tränare för A-laget men har inte fått nytt förtroende där och därmed återgått till sitt ursprungliga avtal som akademichef. Att utveckla talanger i länet att bli ruskigt bra fotbollsspelare. Satsningen saknar motstycke i Västerås fotbollshistoria och det är mycket viktigt att just VSK ligger bakom den. Han säger i intervjun att målsätningen för akademin inte är skapa bra lag, utan att skapa bra spelare. Där är en stor skillnad i hur man tänkt och agerat tidigare. Det har alltid varit så att vi anpassar våra spelare efter lagen, att de ska formas och passa in i laget, det tror inte jag är viktigast när det handlar om ungdomsfotboll och talangutveckling. Där tror jag att man nu är på rätt väg. Låta spelare ta sina egna vägar och ta eget ansvar för sin utveckling. Det tror jag är viktigt. Då kan vi få fram fler Bajrami i Västmanland, framtida stjärnor.


För framtidens VSK är detta otroligt viktigt, utan ekonomi ingen framgång, ingen ekonomi utan bra spelare. Det är ett ekorrhjul som måste balanseras varsamt, det är lätt att tippa åt endera håll, antingen säljer man allt man har och blir utan bra spelare och får köpa in nytt. Inte alls särskillt bra, eller så har man ingen egen utveckling, inga bra inhemska talanger att sälja. Någonstans där emellan måste man ligga, en bra ungdomsverksamhet som generar bra spelare. Några säljs vidare till andra elitlag, många stannar kvar och skapar sportslig framgång för klubben. Då har vi både ekonomisk och sportslig framgång. Precis det recept som skapar vinnande föreningar idag. Det tillsammans med VSK spelarinvest AB tror jag är två av fler nödvändigheter för att på både kort och lång sikt skapa framgång i klubben, steg ett är att nå superettan, väl där finns möjlighet i större utsträckning att behålla och förädla våra egna produkter, samt plocka upp från närområdet.

Anders Carlsson fortsätter leverera intressanta inlägg på sin blogg, han lovar dessutom en hel drös med färdigskriva artiklar att njuta av i framtiden. Jag kommer absolut att hålla utkik.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0